Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Zornait fara identificarea sursei
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Lodgy > Dacia Lodgy
petreb
Salut

Problema e urmatoarea si se manifesta mai ales in treapta 1 si 2 de viteza. De la treapta 3 in sus nu am sesizat sa se aude. In intervalul 1750-2000 rotatii se aude un zornait cam ca cel ce se aude cand treceau autobuzele vechi sau tirurile pe langa constructii si vibrau geamurile. Din pacate nu am identificat sursa zgomotului. Am coborat parasolarele, le am scos din clemele acelea. Am coborat pe rand cate un geam. Am deschis pe rand cate o usa, am mai mutat pozitia scaunelor. Am verificat sa nu fie obiecte pe usi sprijinite. Dar tot face. Nu pare sa fie din bord. Oricum pare sa fie ori din plafon ceva ce zornaie vibreaza. Ori din usi ori ceva pe sub scaune. Banuiesc ca e din interior, daca ar veni din exterior ar fi trebuit sa se auda mai infundat. Bancheta spate pentru locurile 6 si 7 are un joc am vazut ca nu sta fixa dar nu cred ca ea e problema. Am vazut ca ea cloncane la gropi.
Vreo parere/idee? S-a mai confruntat cineva cu o problema asemanatoare?
Mentionez ca in schimbatorul de viteze nu simt vibratii?

Dacia Lodgy 1.2 TCE 2013 134.000 km.

Multumesc!
teleii07
Eu am pățit ca centura din dreapta când nu sta nimeni acolo, sa nu fie rulata pana sus și sa lovească ușa.. Fiind scaunele late .. si sa vibreze..
petreb
Se pare ca nu e din interior zgomotul. Sau mai bine zis am observat ca la 1800-2000 rotatii se produce o vibratie/motorul e mai zgomotos. Zic de motor, nu si de cutie pentru ca fenomenul se manifesta si cu maneta schimbatorului scoasa din viteze. Daca deschid usa nu se aude vreun zgomot suspect de esapament care sa bata in caroserie. Oare o fi vreun suport de motor slabit? Masina am cumparat-o de 2 saptamani.
torquemada
Nivelul de ulei cum e?
petreb
E la nivelul optim, la linia de maxim. De cateva zile i-am facut revizia si schimbul dar si inainte facea la fel.

13 Feb 2019, 16:43:
Parca simt vibratia si in scaun la acea turatie Am verificat acum nivelul de ulei dupa ce masina a stat nepornita 8 ore. Sunt vreo 3 mm peste limita dar asa a completat service ul uleiul la nivelul.asta.
petreb
Se poate inchide. Problema era de la capacul de pe bord. Nu statea inchis bine si la denivelari sau la accelerari zornaia. Dar mi se parea ca se aude in alta. zona.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2021 Invision Power Services, Inc.