Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Porneste si se opreste
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Lodgy > Dacia Lodgy
petreb
Salut

In zilele anterioare dimineata la 2,3 grade masina pornea din prima apoi dupa ce ridicam ambreiajul turatia motorului incepea sa oscileze putin apoi dupa 10 secunde aproximativ isi revenea si mergea bine.
Astazi de dimineata la -4 grade a pornit dar imediat motorul a inceput sa se balbaie si s-a oprit. Am mai incercat de 2 ori si acelasi lucru s-a intamplat. A cincea oara am pornit siam accelerat-o putin cateva secumde ca sa nu se opreasca apoi a mers bine toata ziua. Ce problema ar putea fi? Am intrebat in service anterior cand oscila turatia motorului si au zis ca motorasul.pas cu pas e impreuna cu clapeta de amester aer benzina si nu se poate schimba separat. Ca nu prea merge curatat ca in timp acea clapeta isi face joc si e posibil sa mearga mai rau dupa aceea. Ca in in cazul in care trebuie schimbat motorasul se schimba tot corpul motoras si clapeta si e vreo 1700 lei. Ca nu are cum sa fie de la fise sau de la bobine pentru ca nu ar mai fi pornit deloc etc. Numai ca azi am.surpiza ca motorul sa se opreasca fiin rece. Care e problema? De ce nu tine motorul turat pana se normalizeaza turatia?

Multumesc!

10 Feb 2019, 22:06:
Masina e Dacia Lodgy 1.2 TCe 138.000 km.

10 Feb 2019, 22:38:
Ce am mai constat este ca variaza/fluctueaza intensitatea luminilor de pozitie si faza scurta in functie de turatia motorului mai ales la aceste porniri mai greoaie.
torquemada
Să scoatem globul de cristal.

1. Completează corect profilul

2. Lodgy TCe din ?

Corpul clapetă joacă rol de soc , dar problema nu e de acolo, de verificat:

- nivel ulei
- posibile erori pe injecție
- presiune pompă de injecție
petreb
Lodgy Tce din 2013. Aseara am pornit-o la ora 23 am lasat-o pornita 3 minute. A fluctuat putin turatia dar si-a revenit. Azi la fel a dat sa se opreasca dar dintr-o data ceva a crescut putin turatia si a scos-o din necaz. Ce am observat este ca miroase a benzina la inceput dupa ce pornesc. Nu pare sa miroasa a gaze arse.
RazvanF
Bateria e tot din 2013? Mirose a benzina pentru ca motorul este rece, amestecul este bogat.
Daca bateria este din 2013 incearca sa o schimbi dupa care vezi cum se comporta.
petreb
Bateria e schimbata acum 1 saptamana. E noua e verificata e acelasi amperaj aceeasi capacitate ca si cea veche. S-a descarcat cea veche dupa ce am lasat ventilatia becurile interioare si radioul pornit 10 minute fara motor pornit. Bateria veche era cea originala si era slaba. Probabil de aceea a cedat.
petreb
Am programat-o pentru verificari la service insa de abia pe 1 martie au liber. Vad ca de duminica nu s-a mai oprit motorul dar dupa ce pornesc 1,2 secunde sta mai turata apoi are tendinta sa scada brusc turatia motorului si sa se opreasca. Apoi creste din nou turatia ca sa iasa din impas apoi se normalizeaza functionarea. Nu stiu ce s-ar intampla daca nu as mai porni-o cateva zile pentru ca merg cu ea zilnic. Ulei are ca a fost schimbat sambata. Service-ul mi-a zis sa nu fie de la.clapeta de acceleratie de la motorasul pas cu pas (impreuna ar costa 1700 lei ca sunt corp). Au zis ca vor verifica.
petreb
Am schimbat benzina de 2 zile. Inainte puneam de la Petrom de 95. Am.lasat-o sa se consume si acum.am.pus aproape un rezervor plin de la Rompetrol tot de 95. De 2 zile vad ca nu mai sunt probleme cu pornirea. Masina nu s-a mai oprit, relantiul e stabil. Scaderea de turatie nu mai este brusca ci treptata. Sa fi fost chiar combustibilul de vina sau condensul?! E o dferenta semnificativa in functionare.
petreb
Se poate inchide. Problema era de la benzina. Am schimbat benzina si nu am mai avut probleme la pornire.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2021 Invision Power Services, Inc.