Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Sugestie Radiator, planetare, maruntisuri
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Piese auto - Dacia Clasic
motosanty
Salutare!

As avea nevoie de niste sugestii de piese pentru Dacioara mea. Problema mea este ca nu am incredere in firme precum Asam SA si as vrea sa va intreb unde as putea cauta piese de calitate.
Am nevoie de:
- radiator cupru/alama
- planetare
- semeringuri planetare
- diverse garnituri pe la delcou/carburator.

Parerea mea este ca radiatorul, planetarele ar trebui sa fie de calitate, urmand ca maruntisurile si garniturile sa le iau de pe unde gasesc.
Voi ce parere aveti?
maho
Radiator de cupru poate mai gasesti (greu, dar nu imposibil) pe la magazinele de piese auto mai putin vizitate de colectionari, care au ramase pe stoc, facute pe vremuri de Romradiatoare Bv.
Variante: - dezmembrari (sigur gasesti, dar verifica-l intai sa nu picure);
- te interesezi direct la uzina (Romradiatoare Bv), dar ei nu mai produc in serie de cativa ani, in schimb iti fac orice la comanda (unicat), f. scump.

Planetare (evident, iti trebuie lungi, l = 660): daca ai bani si rabdare, cauti GKN Spidan.
- alte variante ar fi de Hidromecanica sau de General Ricambi (cod DC3001, reconditionate profi, de uzina, in Italia; eu de-aste am, montate de vreo 21.000 km, nici o problema). Oricum planetare lungi noi gasesti greu in ziua de azi.

Simeringuri planetare inca se mai gasesc, cauta de Fartec (cele mai bune sunt cele capsulate metalic, cu pasla), cod AS 36x54x11.

Garnituri carburator... mai iei legatura cu alti pasionati din zona ta la vreo intalnire locala, posibil sa te ajute.
motosanty
Multumesc foarte mult de raspuns si sustinere!

Am sunat acum 2-3 ore la un magazin de piese auto din Iasi de unde am mai luat piese si aveau pe stoc asa:
- radiator 150 de lei
- radiator 350 de lei cu un producator ceva ce suna in stilul Rombat(stiu ca nu e rombat, dar nu am inteles foarte bine la telefon numele)

- planetare general ricambi la 180 de lei bucata.

radiatorul imi trebuie urgent ca nu suport sa vad masina trasa pe dreapta. de planetare zici ca sunt bune? am vazut si planetare Asam la 220 de lei dar sa nu mai fie planetare neam si tot n iau Asam blink.gif

QUOTE
Planetare (evident, iti trebuie lungi, l = 660): daca ai bani si rabdare, cauti GKN Spidan.
- alte variante ar fi de Hidromecanica sau de General Ricambi (cod DC3001, reconditionate profi, de uzina, in Italia; eu de-aste am, montate de vreo 21.000 km, nici o problema). Oricum planetare lungi noi gasesti greu in ziua de azi.


Am schimat cutia de viteze acum 2 saptamani(imi crapase ultima ca ramase fara ulei) si am nevoie de planetare scurte! Asta nu am mai intrebat la magazin, dar in seara trec pe acolo si va spun ce am rezolvat biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
maho
Ala cu 150 probabil e Breckner "Germany" (facut in Turcia* smile.gif ), nu-ti recomand (am avut unul, m-a tinut perioada de garantie + vreo 2-3 saptamani). Daca gasesti de Romradiatoare sunt perfecte, n-am auzit pe nimeni sa se planga. Ar mai fi un producator in Bistrita (Raal), dar aia fac de aluminiu.

Planetarele (e alt cod daca-ti trebuie scurte, il gasesti usor) de GR sunt bune, probabil se gasesc mai usor cele scurte.

* Atentie, tot ce-i Breckner Germany e ieftin si prost.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2023 Invision Power Services, Inc.