Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Cu SLZa pe crestele muntilor
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Calatorii si Intalniri
Ghidioneanu
Am boala urcatului pe munte ,cu masina pana unde se poate , apoi cu rucsacul in spate pana sus. Doua trasee mai frumoase:

- De la Sinaia spre Tirgoviste ,la circa 10 km spre dreapta este indicator spre hotel Pestera, pe langa cabana Cuibul Dorului. Daca va bizuiti si aveti rabdare sa treceti de primii doi km care sunt groaznici,cu pietre foarte mari si sparturi, urmeaza un drum pietruit ,bun, care traverseza prin pasul de langa varful Dichiului,pe Paduchiosu, spre Bolboci si ulterior cabana Pestera. Pentru cei ce doresc , exista si un drum la dreapta,la vreo 10 km de la Cuibul Dorului spre Piatra Arsa si Babele... Am vazut destui cu masina langa Babe...De pa drum la un moment dat se deschide privelistea spre sud si in zilele senine,dupa ploaie se vede Bucurestiul (asa se spune..) Pentru cei comozi ,se ajunge prin Pucioasa pe un drum mai cuminte.. Nu am stat in hotel,dar am aflat ca are piscina ,conditii de 3 stele, am mancat bine si apoi am urcat pe jos la Piatra Arsa 3h.

Pentru cei ce prefera zona Bran, din Moeciu la dreapta spre Pestera ,pana la cabana Casa Foia,drum f frumos , practic pe varfuri de munti,dar drum in lucru(in septembrie) si de acolo pe jos cca 5h de urcus pana pe creasta Pietrei Craiului, varful La Om, priveliste inegalabila...
Ghidioneanu
Ultima isprava biggrin.gif , am urcat cu Slza din Campulung Moldovenesc , mai precis din Pojorīta pe muntele Rarau , este un drum destul de accesibil , este proaspat pietruit datorita programului Sapard, si mult mai bun decat cel zis asfaltat :evil: care pleaca din gara Campulung Est . Dupa ce traversati calea ferata se face imediat la stanga circa 200 metri pe langa ea si apoi se urca la dreapta prin sat , unde sunt o gramada de vile noi , multe posibilitati de agroturism . Sunt cam 16 km de drum, initial mai lin, dupa ce se iese din sat la vreo 8 sau 9 km incepe urcusul pe serpentine . Grija la camioanele cu lemne, sunt ceva exploatari forestiere . Dupa 12 km de drum se iese din padure la golul alpin unde serpentinele continua pe coasta golasa, oferind o priveliste splendida 8) spre Giumalau si valea Bistritei , zona Chiril si Zugreni . Apoi intalnim din dreapta, aproape de cabana , drumul ce urca din satul Chiril , , se ia la stanga si dupa 500 de metri intalnim si drumul ce urca din stanga dinspre Campulung . Mai urcam cam 600 de metri in doua serpentine si se ajunge la cabana Rarau , la Pietrele Doamnei . Am urcat in mai si era cam pustiu , doar ceva sportivi ... Pentru cei ce nu se opresc aici la o bere , se poate merge pe jos circa 4 ore pana pe Giumalau , de unde se vede toata depresiunea Dornelor pana la Muntii Calimani . Eu am coborat apoi spre satul Chiril de pe valea Bistritei , drum asfaltat dar cu multe pante de peste 12% si am luat masa la cabana Zugreni [ buna , dar cam scumpa ] . Cazare va recomand la agroturism , multe pensiuni ieftine la 300 -350 mii lei camera , la Panaci sau Saru Dornei . Acolo am aflat ca se poate merge pana pe platoul Calimanilor cu masina , dar nu am avut timp , am sa va povestesc data viitoare . :wink:
Ghidioneanu
Am spus la inceput ca apoi merg cu rucsacul, dar pana unde este drum , merg cu masina, e pacat sa pierd 5-6 ore cu mersul pe jos, mai bine le stau in varf de munte !
asarban
Stimate domnule Echosektor

1. Te poftesc sa iti schimbi semnatura! Daca ai chef de reclama...scoti banul!

2. Te avertizez sa scrii corect din punct de vedere lingvistic! fara k, sh, ts! Aici nu e mirc! Iti convine au ba..e treaba ta! Dar daca e ba, noi ti-om spune PA!
svio
Am calatorit vara asta foarte mult in zona de munte si pot spune ca solenza s-a comportat foarte bine. Am plecat de la Constanta, pana la Soveja (jud.Vrancea). De acolo pe un drum foarte prost am luat-o spre Lepsa, am facut dreapta dupa un pod si am mers spre Targu Secuiesc. La vreo 10-15km de Lepsa, cu toate ca pe harta aparea drept drum judetean, s-a terminat asfaltul, incepand un drum pietruit pret de vreo 25km. Drumul este in general bun, se merge cu max aIIIa, am facut vreo ora, dar merita. Peisajul este superb, plus ca am vazut si ceva caprioare si un urs.
Singura hiba pe care am sa o reprosez daciei este ca este joasa in fata. Daca treci de un hop cu viteza putin mai mare dai cu scutul de pamant. (Dupa concediu a trebuit sa ma duc in service pentru diferite zgomote sub masina si care s-au remediat toate prin indreptarea scutului cu o ranga).
De la Targu Secuiesc am plecat spre Sighisoara dar nu pe DN ci pe drumuri judetene. Vreau sa va spun ca e jale. Cel putin in jud.Harghita prin unele locuri nu s-a inventat asfaltul. Drumuri de piatra la greu. Si aici mi-a placut suspensia masinii. Dupa ce am condus cativa km cu aIIa m-am enervat si i-am dat viteza 50-60km/h. Vreau sa apun ca in afara de denivelarile cu adevarat mari celelate nu le simteam si in afara de praful din urma si de zgomotul pietrelor ce loveau masina pe dedesubt nu am avut probleme. Oricum drumul prost a fost compensat din plin de privelistea din jur.
La intoarcere sotia a vrut sa mergem pe Valea Buzaului, asa ca am luat-o de la Targu Secuiesc in jos prin niste sate ca vai de ele spre Intorsura Buzaului. Tot dupa faimoasa mea harta acolo trebuia sa fie un drum judetean dar era din piatra. A fost bine pana am intrat in munte si au inceput serpentinele adevarate, cu intoarceri la 180 grade si diferenta de nivel mare. Acolo am avut cu adevarat emotii. In unele locuri, dupa ploile de dinainte, apa a spalat pietrisul si a lasat fagase destul de mari. Am vrut sa ma intorc dar mi-a spus un nene cu caruta ca se poate trece, m-am luat dupa el si mi-am blestemat zilele. Am facut 20km in doua ore jumatate si cu cateva strangeri de *** ca nu trec mai departe.
Una peste alta, solenza s-a comportat bine, a raspuns bine la comenzi, am avut frana cand a trebuit, motorul a tras bine, nu m-a lasat in nici o situatie si directia a fost prompta.
Am avut inainte de dacie un Oltcit cu care nu imi era frica de nici un drum de tara. Cu solenza am avut unele temeri dar majoritatea au disparut dupa concediul de anul asta. Nu se compara cu o masina de teren, dar luata cu grija face fata unor situatii destul de dificile..
P.S. Am facut in concediul asta un total de 4000km majoritatea pe drumuri bune dar si unele portiuni foarte proaste (in special in jud.Harghita si Covasna) si nu am avut nici cea mai mica problema cu masina (in afara de o spalatura zdravana la intoarcere acasa).
ar_logan
Sal, eu am fost in luna de miere la munte .Printre altele am ajuns in M-tii Codru Moma in statiunea Moneasa.Dar dupa cateva zile am vrut sa ajung la Oradea.Un nene mi-a sugrat sa nu mai ocolesc si sa trec muntele si voi ajunge la Vascau la drumul de Oradea.Zis si facut am pornit la drum dar nu se poate chema drum ci tentativa.Au urmat urcusuri is scoborasuri iar drumul era dezastru.Nici un om nici un animal numai eu cu sotia in varful muntelui ne rugam ca masina sa mearga bine.(fiind in luna de miere).Pe atunci aveam o dacia 1310 dar astept un logan pe care-l voi menaja mai mult.
IsNa
QUOTE(svio @ 2 Dec 2004, 02:49)
Cel putin in jud.Harghita prin unele locuri nu s-a inventat asfaltul. Drumuri de piatra la greu.
*



Ba s-o inventat, dar de mult, si a si fost uitat de atunci rolleyes.gif Am batut si eu o parte di DJ -urile din HR, si e pacat ca sunt in startea asta, ca peisajele sunt superbe in multe locuri. Daca esti curajos iti recomand pasul Bucin, dar inarmeaza-te cu rabdare, ca n-o sa folosesti a III-a.

Bafta!

P.S. pe drumuri de astea ma felicit ca am luat Dacie... (de Land Rover n-am bani...)
cbuhu
Ca o completare la Rarau, de la cabana se poate ajunge pe virf, drum destul de dificil dar SLZ mea l-a facut de citeva ori fara probleme.
Incerc sa atasez doua poze de pe virf, una inspre nord cu orasul Cimpulung Modlovenesc in vale, alta inspre SV catre cabana, Pietrele Doamnei si caciula Giumalaului in fundal.

309
QUOTE(ar_logan @ 8 Dec 2004, 15:50)
eu am fost in luna de miere la munte
*



Sa fie intr-un ceas bun si casa de piatra...


Ghidioneanu
__________

Anul acesta in vara am fost si eu prin acele locuri (Hotel Pestera, unde am stat). Daca te-ai uitat pe versantul din spatele hotelului vedeai un drum serpuit pe care puteai ajunge la Babele... crezi sau nu am fost eu...

Dar sfatul meu e sa nu incerci cu o masina joasa si fara 4x4. Eu am spart spoilerul de la motor la fosta masina (tot jeep).

Mihai_E
io am traversat Paringul acum 2 ani, pentru cine stie DN 67C intre Novaci si Sebes. faza tare a fost ca dupa ce am coborit pe partea cealalta (la Ob. Lotrului) am vazut o tabla pe care scria "Drum inchis circulatiei auto". de unde veneam io (dinspre Rinca) nu scria nimic. Abia atunci am realizat prin ce-am trecut, drumul este destul de usor pentru un 4x4 sau SUV macar. cu dacia insa a trebuit sa mai dau pietroaie la o parte ca sa pot sa trec, sau, dimpotriva sa pun pietroaie ca sa pot sa trec. idea e ca a fost frumos, da a doua oara nu mia m-as baga (cu dacia). daca te prinde ploaia sau ai vreo belea cu masina, ai cam pus-o, ca n-ai nici semnal si in 4 ore cit a durat traversarea, m-am intilnit decit cu o caruta care mai avea si pana. ala saracu credea ca nu vede bine, m-a intrebat ce caut p-acolo, io i-am zis ca pe dracu, ca daca stiam ca e asa tot drumu, nu mai o luam p-acolo.
309
data viitoare sa te interesezi de starea drumurilor inainte... masina sufera... mellow.gif
Mihai_E
pai frate, m-am uitat pa harta, zice DN. m-am gindit io ca n-o fi ca DN1 da nici nu mi-am inchipuit ca e o ingramadeala de pietroaie. dupa aia, cind am ajuns la Rinca la cabana, am mai stat nitel p-acolo sa casc gura si l-am intrebat pa un localnic cum e drumu. asta zice ca e bun. probabil ca bun pentru caruta, nu pentru masina.
acum singurul regret pe care-l am e ca n-am facut o poza cu tabla aia pe care scria ca drumu e inchis, ca multi nu m-au crezut cind le-am zis pe unde am fost.
SYL
Anul trecut in august am mers si eu pe ruta Sebes-Ob. Lotrului-Petrosani (deci pe DN 67C si DN 7A). Peisaju extraordinar, superb, nu am cuvinte, dar drumul execrabil. Intr-adevar e un drum care merita fcut doar cu o masina cu garda la sol mai mare (eu cred ca si o Dacia papuc ar fi buna la nevoie). Dupa acest drum scutul de la motor era tot brazdar de taieturi.
O noapte am dormit la Vila Parang la 1700m altitudine. evident ca pana acolo drumul era tot asa mai mult pt masini de teren; pe drum m-am iantlnit doar cu basculate, si destul de multe, nu stiu unde se duceau.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.