Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: pregaire inainte de vopsire
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
unikat45
desi am "rasfoit" forumul de mai multe ori.. nu am gasit inca un tutorial de pregatire pentru vopsire eventual ceva tratamente inainte de vopsire a carosseriei si eventual de antiffonare...mai ales a podeaua ma intereseaza....sa o antifonez in exterior.. ca cel vechi a sarit.. postati aici va rog.... mersi anticipat
CriSTI68
pt antifonat, cureti podeaua cu perie de sarma, aplici grund, aplici antifon 2 straturi, la sfarsit dai cu vasilina si tavalesti masina pe un drum de tara biggrin.gif
OAP
QUOTE(unikat45 @ 21 Mar 2007, 01:14)
desi am "rasfoit" forumul de mai multe ori.. nu am gasit inca un tutorial de pregatire pentru vopsire eventual ceva tratamente inainte de vopsire a carosseriei si eventual de antiffonare...mai ales a podeaua ma intereseaza....sa o antifonez in exterior.. ca cel vechi a sarit.. postati aici va rog.... mersi anticipat
*


Cu siguranta exista pe forum...am citit eu mai demult. In principiu pregatirea pentru vopsire e cea mai importanta operatie. In mare ar fi cam asa:
-matuit vopseaua cu glasspapier cu apa:
-curatat tot ce e rugina si dat cu grunt;
-chituit unde e necesar;
-adus totul la nivel cu glasspapier;
-degresat cu diluant;
-aplicat 1-2 straturi sprit-chit;
-din nou matuit cu apa si glasspapier;
-degresat cu diluant;
-aplicat doua straturi vopsea la concentratiile si intervalele specificate pe cutie;
-aplicat 1-2 straturi lac auto;
Important: sa fie un mediu lipsit de praf, in interiorul unei hale/garaj, dar bine aerisite. Temperatura de lucru specificata pe cutiile de vopsea. Compresor si pistol de vopsit bune. Ceva "antrenament" inainte de a da vopseaua, adica reglarea pistolului si a mainii celui care vopseste. Eu as indica vopsirea prin aplicare circulara..
CriSTI68
la vopsitorie la mine se aplica vopseaua dupa finisare asa: strat alb 2 maini, strat gri metalizat 2 - 3 straturi si ultimele 2 straturi de lac, asa am cerut sa fie vopsita masina smile.gif azi o vopseste biggrin.gif
unikat45
partea buna a lucrurilor..vopseaua pe caroserie arata bine cu exceptii minore pe la unele incheieturi care inca nu ma deranjeaza..partea proasta..pe sub masina (sub podea) zgarieturi plus intr-un loc podeaua pocnita nu mult... datorita unor bolovani in mod sigur.. sincer nu m-as risca la sudura.. inca (se decaleste tabla si e mica oricum fisura in tabla), ci mai degraba as incera o curatire si o protejare (reantifonare completa) Ce ma sfatuiti sa fac in zona plesnita? multumesc de opinii...
axel
daca da la inceput 2 straturi de alb nu se va usca.ce alb, emaur?dupa filler merge direct vopseaua metalizata 2 straturi+2 de lac si daca e pregatita bine iese tipla,pregatirea este un lucru ce necesita rabdare si cunostiinte si sculele necesare
OAP
QUOTE(unikat45 @ 21 Mar 2007, 23:27)
Ce ma sfatuiti sa fac in zona plesnita?
*


Ai putea sa incerci sa aplici un petec cu nituri, dupa care protejat bine cu antifon si vopsea.
CriSTI68
pregatirea a fost facuta cu delicatete si cu grija, stratul alb a fost aplicat, matuit azi a dat cu metalizatul maine urmeaza straturile de lac, vopsitoria este facuta la un prieten in service in cuptor
raptordivx
Uite aici poti vedea ce am facut eu.
http://www.daciaclub.ro/https://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=19050&hl=sablare
CriSTI68
in cat timp se vopseste o metalizata ?? asa de curiozitate ca deja am o saptamana la vopsitorie mad.gif
workarea
De la cap la coada, cu pregatire, cu tot, 2-3 zile, daca ar lucra efectiv la ea tot timpul. Numai ca aia se ocupa de TZ masini in acelasi timp, ca sa le poata intra comenzi cit mai multe. Problema de organizare a fluxului de munca, combinata cu lene si ars gazul. Ai stat vreodata intr-un service sa vezi cit timp pierd de fapt mesterii prin proasta organizare?

Stai linistit, ca poate sa mai dureze citeva zile.
CriSTI68
cat am stat cu ei lucrau, cat nu sunt eu acolo cred ca ard gazul de pomana, daca nu iese vopseaua calumea ii alerg pe strada dry.gif
mvali
Salut,
Am cumparat un compresor si l'am incercat sa vad cum merge.. (am de vopsit o gramada..)
Este cu presiune max 8bar reglabila, oilless. Cam dupa 2 incarcari succesive a inceput sa'mi dea vapori de apa.. acum se pare ca este normal pentru ca ieri a plouat dar tot nu este bine. La gura de aer intrare are un filtru (burete).
Pot pune un filtru la iesire? ceva sa reziste la 4 bari (mai mult nu i'mi trebuie). Exista asa ceva? ca nu i'mi place sa depind de vreme.. Voi a'ti facut ceva asemanator?

Multumiri Anticipate
razvanarghius
ce spuneti despre spreiurile de vopsit cu vreo 7 dai un strat si nu iti mai trebuie compresor si pistol. ce spuneti?
h8uall
Salut,
Am cumparat un compresor si l'am incercat sa vad cum merge.. (am de vopsit o gramada..)
Este cu presiune max 8bar reglabila, oilless. Cam dupa 2 incarcari succesive a inceput sa'mi dea vapori de apa.. acum se pare ca este normal pentru ca ieri a plouat dar tot nu este bine. La gura de aer intrare are un filtru (burete).
Pot pune un filtru la iesire? ceva sa reziste la 4 bari (mai mult nu i'mi trebuie). Exista asa ceva? ca nu i'mi place sa depind de vreme.. Voi a'ti facut ceva asemanator?

Multumiri Anticipate






salut ,in primul rand compresorul trebuie sa aibe o supapa de purjare la inceputul furtunului e de regula ,ma gandesc ca e imposibil sa nu aibe citeste in cartea lui si sigur ai so gasesti.si apa din el nu e apa de ploaie e doar condensul care se face in butelie,comp.la un moment dat se incalzeste,aerul pe care il baga in butelie normal e cald butelia fiind rece se face condens .
mvali
Asa este supapa de purjare este.. ca de acolo golesc compresorul dupa ce termin. Am observat prima data la pistolul de aer vaporii si apoi la supapa aceasta. Cand dadea afara aerul ieseau si vapori de apa.

Acum am facut un mic filtru artizanal din un ceas de butelie mai mare cu ceva burete fin in el..(mai i'mi trebuiesc 2 cuple pe care le iau maine) nu o sa tina mult (cred ca am pus prea mult burete - sau poate sa incerc cu vata? ) dar macar pana gasesc filtrul corect ca am cautat azi in Ploiesti la magazinele de specialitate si nu am gasit.. sad.gif
yo9hrb
Iti trebuie separator de picaturi. Exista asa ceva pe vechile compresoare romanesti, ECR350. Acolo se aduna condensul si, eventual, uleiul care mai scapa.
mvali
Mda astazi am vazut in un magazin. filtru de aer si ulei profesional pentru presiune dar la 300 ron. Mai ieftin nu aveau mai scump da..
Asa ca oricine a folosit o alta metoda sigura si fiabila este rugat sa ne spuna si noua.
Pana gasesc un filtru la pret rezonabil merg pe ceasu meu :-)
h8uall


salut mvali

de obicei golesti rezervorul acel mic [purjezi]ints.inainte sau pe parcursul vopsirii [daca vopsesti mai mult ]daca nu te satisface nici asa punei un separator,de ulei nu se pune problema ca ziceai ca e oliless.bafta
PH-06-BOA
Eu folosesc inca o butelie inseriata cu a conpresorului, si in final la brau ,pe o centura am un filtru din bronz spongios(ca un burete). Am montate pe compresor doua serpentine de racire , inainte de prima butelie. Dupa o vopsire , in filtrul de la brau gasesc 200 g de apa, care niciodata n-a ajuns la pistol.
Antifonat: se spala cu apa sub presiune
cu diferite perii ,spacluri sau alte scule dure se curata antifonul ars,rugina si ce a mai ramas, se da cu decapant(feruginol), se pregateste o amorsa din grund si mult diluant, pentru a face bine legatura intre antifonul vechi,praful care a ramas si antifonul nou. Amorsa se da cu pensula, antifonul cu pistolul, (unul special construit pentru antifon,si spritchit)
NU recomand vaselina. Fiind produs petrolier,dizolva antifonul, il tine moale este spalat usor, in timp devine vascoasa se usuca,crapa ca argila dupa soare, si se comporta ca un burete ce mentine apa. Masinile care ni-au venit cu vaselina, n-am mai ales nimic din tabla lor.

Pregatitul de vopsit se face in cateva zile,si vopseaua (indiferent care) in maxim doua ore, toate straturile, altfel se zbarceste stratul superficial uscat dintre doua maini.
csiri_biri_kodak
@mvali

Trebuie neaparat montate cel putin 2 separatoare de condens la iesirea din compresor, ala pentru particule din aer il ai la intrare - buretele ala- adica pentru condensul format in vas.
Maine am sa-ti recomand unul, noi il folosim la firma pentru utilajele ce functioneaza cu aer, iti dai seama ca in utilajenumai apa nu are ce cauta.

@unikat45

uite un mod de a o revopsi fara sa mentii straturile inecesare pe masina:
1. cureti vopseaua de pe masina cu un apraziv chimic - curata doar vopseaua
1.1 eu am folosit pe post de abraziv curatatorul de aragaz de la Farmec biggrin.gif
2. reparata zonele care necesita, curatat mecanic rugina,
3. spalata si degresata toata suprafata
4. curatare chimica de rugina
5. aplici un grund pt. chit pe suprafetele unde se vede metalul
6. chituiesti si dupa uscarea totala a chitului slefuiesti la uscat dupa care la ud cu glaspappier
7. speli, degrsezi
8. aplici 2-4 straturi de vopsea
8.1 ATENTIE daca se formeaza efectul coaja de portocala dupa uscarea vopselei sa slefuiest la ud cu glaspappier, si se mai da un strat subtire de vopsea
9. se aplica 2-3 straturi de lac transparent
9.1 atentie si aici la coaja...wink.gif

Cu acesti pasi obtii un aspect de salon.
Atentie incaperea sa fie inchisa si ventilata cu aer filtrat - stii nu praf, nu scame, nu polen...etc
Este bine sa porti o haina din material sintetic prin care nu se strecoara praful si scamele....
BAFTA
ydaniel
pai e f importanta pregatirea:)
csiri_biri_kodak
@mvali

cum am promis uite si solutiile de a elimina apa din aer de la Atlascopco:
1. Uscator de aer: [attachmentid=1627410398][attachmentid=1627410399]
2. Separator de ulei si apa: OIL/WATER SEPARATOR OSD
3. Separator de apa: High Eficiency Water Separator
4. Filtru de aer: [attachmentid=1627410406]

Toate astea si multe altele gasesti la Atlascopco

PS. 1 eu nu zic ca-s cei mai ieftini de pe piata insa sunt cei mai buni, cel putin noi nu am avut defectiuni la utilajele instalate de ei intre perioadele de inspectie - din an in an!!!!


PS. 2 imaginile de la pct. 2., 3. le gasesti la linkul de sus.
csiri_biri_kodak
...
azi am gasit pe cei de la CarSystem cu produse utilizate in vopsitorii auto
090.gif
Uncle-Sam
Uita de grund si antifon pt unele locuri. Pe sub masina, pe contraaripi si in locurile unde nu umbli des (ca sa nu te murdaresti, nu de alta) da cu vaselina. Ia o pompa si baga ulei in praguri, stalpi, usi, etc. Repeta operatiunea cam odata la 2 ani (in functie de cat si cum circuli cu masina). Grundul cedeaza la un moment dat, se dezlipeste pe alocuri si acolo incepe sa-ti rugineasca
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.