Disclaimer!!!!
Acest topic se doreste a fi un ghid al fineturilor culinare si al desfriului papilelor gustative pe altarul aromelor izvorite din mincaruri!
Acest topic nu este recomandat persoanelor care sunt la cura de slabire, cardiacilor si tuturor celor care din varii motive nu-i pot permite sa consume asa ceva!
Acest topic nu este o reclama, informatiile ce se vor regasi aici vor servi exclusiv la imbuibarea tutror celor carora li se adreseaza in mod direct si nemijlocit!
Sa incepem cu micii, celebri mititei!
Cei mai buni mici pe care eu i-am mincat in tara asta se gasesc la circiuma Gil Flash din Baneasa (lina tramvaiului 5). Mai nou, 30 de metri mai incolo, chiar pe colt unde face 5-ul la dreapta ca sa ajunga la capul traseului, s-a deschis si o "sucuresala" a Flash-ului, NOSTALGIE.
Ca mincare, cam tot ce servesti acolo este sublim, nu neaparat numai micii. Cartofii prajiti au la baza cartofi de pe cimp si nu pungi de plastic, salatele sunt mari, portiile la fel, micii sunt imensi! Repet, bucatarul mai mult decit OK!
Ca preturi, un mic (cu paine si mustar) 15.000 lei , o portie de cartofi 20 de mii (e bine sa iei 2), bere intre 35-60 de mii.
Ca ambianta, Flash-ul are o mica sala de mese (cca. 20 mese), foarte cocheta, masele fiind separate intre ele de niste perdelute. Recomand alegerea unor mese mai ferite de privirile din jur. Rar de tot mai apar cocalari sa manince, lucru care pe mine ma deranjeaza profund, d-aia va zic sa alegeti mesele mai retrase.
Daca preferati Nostalgie, la subsol este o crama si un taraf, atmosfera rustica, cocalari cu duiumul. La etaj e mai aerisit, multa lumina, muzica la boxe, curat.
Estimativ, o masa pentru 2 persoane cuprinzind, ciorba, mici cu cartofi, salate, papanasi si clatite, bere si cico - ajunge la 600 de mii dar niciodata nu veti fi in stare sa mincati tot ce-am zis eu acolo!
Atentie: Nu se asculta manele, nu vin cersetori, vine unu' care vinde confectii si niste baieti cu cd-uri/dvd-uri!!!
P.S.: Demn de mentionat este faptul ca patronul localurilor are si ferma proprie, toate produsele servite fiind din ferma respectiva! Pentru cei care vor sa cumpere carne de mici si alte produse din carne, acestea se comercializeaza in magazinul alimentar de la intrarea in Flash (nu in Nostalgie), calitatea si compozitia (unde e cazul) fiind identice cu cele ale produselor servite in restaurant!!!
sstanescu
15 Oct 2004, 09:13
Mai, eu alternez mici de la Gil si de la Cocosatu'. Insa de fiecare data mi s-au parut mai buni aia de la Cocosatu', nu stiu ce naiba au aia in plus. Cred ca o sa fac la un moment dat o manevra: iau si de la unul si de la altul la pachet si ma pun cu nevasta pe analizat.
('rar al dracului, o sa ma imbolnavesc de ulcer daca mai citesc topicuri d-astea de dimineata)
asarban
15 Oct 2004, 09:19
Mici buni dar BUNI BUNI:
Langa piata 1Mai, pe patea stanga sau dreapta (depinde de unde te duci) este o macelarie, atentie NU ARABEASCA!
Au niste mici...
Daca te scoli de dimineata gasesti si niste pastrama facuta de ei de imi vine sa ma duc acum sa cumpar 6 kile si sa o fac pe gratar!
GEorgicaaaaa hai cu mine!
Restaurante chinezesti: Toate insirate pe Vasile Lascar: Dragonu pilii mele, Templul Soarelui I si II.
laufery6
15 Oct 2004, 09:20
De facut sport nu ati auzit? Sau asta este sportul vostru?
Asa va mentine-ti voi in forma?
) Vorba lu` GeorgeB o cura este bine. Eu nu ma incadrez pentru ca la inaltimea mea sunt slab.
Da, am auzit de circiuma aia de pa Cimpineanu (parca), strada care duce de la Piata 1 Mai pin in spate la Prim. Sect. 1. Cica se maninca super ieftin si extraordinar de bine, problema fiind c-au doar 3-4 mese.
Exemplu: sniteloi +cartofi prajiti = 50 de mii
Cristi
15 Oct 2004, 09:36
La Waterloo (str. Traian), rata in sos alb [gulp!], adica sos de smântana, usturoi, lamâie [ghiort!]; doua pulpe (de rata, evident
); se topesc in gura [of, cred ca sunt masochist!]; mananci de crapi ! Daca ceri si cartofi (cam slabuti, din pacate) ai pus-o !
Pret.: aprox. 240.000
Pentru cei in cura (sper sa nu se supere nimeni, e o gluma
), se poate aplica "metoda romana"...
QUOTE(sstanescu @ 15 Oct 2004, 10:13)
Mai, eu alternez mici de la Gil si de la Cocosatu'. Insa de fiecare data mi s-au parut mai buni aia de la Cocosatu', nu stiu ce naiba au aia in plus. Cred ca o sa fac la un moment dat o manevra: iau si de la unul si de la altul la pachet si ma pun cu nevasta pe analizat.
Aia de la Cocosatu' chiar nu-mi plac. Unde mai pui ca-i si ambianta de cacao. Ma rog, gusturile nu se discuta!
Wolfman
15 Oct 2004, 09:53
Mon Dieu, ce foame mi-ati facut acu' de dim. cu topicul asta! Ce mai buna friptura la gratar o face subsemnatu
: se ia niste ceafa de pork cu OS si se condimenteaza, dupa care se lasa 1-2 ore in zeama scursa din ea intr-un castron; fara sa se bata cu ciocanul de snitele se pune pe gratarul incins mediu, si SE CRESTEAZA in toate directiile sa se patrunda bine. In 15 min e gata si se serveste cu cartofi copti pe gratar si gogonele (sau castraveciori murati, gogodari, etc).
QUOTE(inconturnabil @ 15 Oct 2004, 09:24)
Interzis gravidelor!!!!!!
Nu-s gravida, dar mi-ati facut o pofta de mici si fripturi...........
Si pana ajung diseara acasa tre' sa ma multumesc cu covrigi si sandwichuri.
Dar diseara cred ca bag un pui la cuptor,ori pe sare,ori la capac,ma mai gandesc.
Metalic
15 Oct 2004, 10:17
QUOTE
se ia niste ceafa de pork cu OS si se condimenteaza, dupa care se lasa 1-2 ore in zeama scursa din ea intr-un castron; fara sa se bata cu ciocanul de snitele se pune pe gratarul incins mediu, si SE CRESTEAZA in toate directiile sa se patrunda bine. In 15 min e gata si se serveste cu cartofi copti pe gratar si gogonele (sau castraveciori murati, gogodari, etc).
Te ucid cu sange rece , m-ai nenorocit , desi am mancat de dimineata o shaworma de 100.000 cat toate zilele tot m-ai terminat, criminalule, bestie fara suflet . Eu am facut ceva tot in genul asta numai ca am lasat ceafa sa stea in sos de vin rosu cu usturoi,...........a fost dumnezeu cu mine atunci la masa
QUOTE(thea @ 15 Oct 2004, 10:09)
Dar diseara cred ca bag un pui la cuptor,ori
pe sare,ori la capac,ma mai gandesc.
Asta cum mai este?
Wolfman
15 Oct 2004, 10:23
QUOTE(Metalic @ 15 Oct 2004, 10:17)
Te ucid cu sange rece , m-ai nenorocit , desi am mancat de dimineata o shaworma de 100.000 cat toate zilele tot m-ai terminat, criminalule, bestie fara suflet . Eu am facut ceva tot in genul asta numai ca am lasat ceafa sa stea in sos de vin rosu cu usturoi,...........a fost dumnezeu cu mine atunci la masa
Vinul rosu este bun si la stropit friptura, cand este pusa pe gratar deja!
QUOTE(costi @ 15 Oct 2004, 11:18)
Se pune un strat de sare de-aia mare in tava,se pune puiul peste sare si se baga la cuptor.Cand s-a rumenit il intorci si pe partea cealalta,si gata. Face puiul o crusta crocanta cu sare...........excelenta.
LucVer
15 Oct 2004, 10:27
QUOTE(Wolf @ 15 Oct 2004, 11:23)
Vinul rosu este bun si la stropit friptura, cand este pusa pe gratar deja!
Vinul rosu este bun si inainte si in timp ce... si dupa...!
Dupa ce ai luat-o de pe gratar o pui intr-un vas cu capac in care o stropesti din plin cu "aghiasma"
Metalic
15 Oct 2004, 10:27
Unde gasesc si eu niste carnati de urs , sau mistret , dar repede ca pierd copilu' de pofta
QUOTE(Marty @ 15 Oct 2004, 11:28)
Cum cine ?
aghiuta
LucVer
15 Oct 2004, 10:31
QUOTE(Metalic @ 15 Oct 2004, 11:27)
Unde gasesc si eu niste carnati de urs , sau mistret , dar repede ca pierd copilu' de pofta
La "Vanatorul" in Poiana Brasov
geo76com
15 Oct 2004, 10:46
QUOTE(Metalic @ 15 Oct 2004, 12:27)
Unde gasesc si eu niste carnati de urs , sau mistret , dar repede ca pierd copilu' de pofta
Casa iancului pe Popa Nan , nr 16 daca vrei iti dau si telefonul
Restaurantul e nou deschis atmosfera frumoasa, vin bun, preturi bune, portii mari mai ales platoul rece cu cirnatii de cerb, pastrama de urs si mistret, ghiuden etc
Mai au o unitate pe linga Iancului spre Pantelimon dar acolo am auzit ca e mai plin localul
Ps Patronul cica e vinator...
Au si site www.casaiancului.ro
Wolfman
15 Oct 2004, 10:52
Sa trecem la desert dupa atatea fripturi...
Reteta de gogosi bestiale:
200 g iaurt fix
1 ou
150 g faina
1 linguritza praf copt
Iaurtul se amesteca cu oul +un praf de sare+coaja de lamiie si se adauga faina amestecata cu praful de copt.Iese un aluat moale.
Uleiul trebuie sa fie incins in momentul in care aluatul este gata.
Se ia cu linguritza din compozitie si se pun gogoselele in tigaie.
Se scot pe hirtie si se pudreaza cu zahar pudra vanilat. Se pot servi si cu crema ciocolata (finetti, primola, etc.)
Eu de obicei dublez cantitatile ca sa ajung sa mananc si io
.
Astazi tre' sa fac din nou, ca ma roaga de fo' doo zile ai mei...
Bre, dati-mi un tampax sau alt absorbant intern c-am niste bale-n gura de cred c-o sa auziti la Cotele Apelor Riurilor.....
Va rog frumos, in numele sanitatii mintale a unora dintre noi, terminati cu retetele ale caror ingrediente se gasesc extrem de greu pentru ca riscam sa ne ducem dracu cu capu'!!!! Lasa-l incolo de mistret cu pietre de riu ca deja mi se misca maselele-n alveole!!!!
Wolfman
15 Oct 2004, 10:58
Lucian BLK
15 Oct 2004, 10:59
QUOTE(Marty @ 15 Oct 2004, 10:38)
Cei mai buni mici pe care eu i-am mincat in tara asta se gasesc la circiuma Gil Flash din Baneasa
He he ... da' de Dedulesti n-ati auzit?
He he ... au niste mici mari ... he he ...
De fiecare data cand trec imi fac plinul si mai iau si pt acasa!
geo76com
15 Oct 2004, 10:59
Tocmai am trimis dupa o saorma pe cineva .....
Deja cand plec de la munca ma opresc la prima macelarie si imi iau 1 kg de pastrama de oaie! Nu mai pooooooooot de pofta!
Criminalilor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Wolfman
15 Oct 2004, 11:06
Eu peste 3 ore scot gratarul din batch si-l incing cu niste mangal ramas de asta-vara. Miscarea a doua este o fuga pana la colt sa cumpar vreo 6 fripturi (ceapha de pork autohton) gata taiate de la macelarie din colt...Cum era sa fac io azi gratar ca si-asa a inceput sa rugineasca mai dihai ca fosta mea dacie liberta
Deja mi-am sunat un prieten sa am companie la gratar
QUOTE(Ducu1 @ 15 Oct 2004, 12:00)
Deja cand plec de la munca ma opresc la prima macelarie si imi iau 1 kg de pastrama de oaie! Nu mai pooooooooot de pofta!
Daca e in drum, cumpara de pe Cimpineanu, de unde ziceam mai sus. E excelenta pastrama lor! Daca nu, vezi cum opresti pe linga vreo macelarie turceasca/arabeasca, si aia au pastrama geniala.
geo76com
15 Oct 2004, 11:07
Fratilor, era sa musc din tastatura! E prima data cand mi se face foame la ora 10
QUOTE(Cristi @ 15 Oct 2004, 09:36)
La Waterloo (str. Traian), rata in sos alb [gulp!], adica sos de smântana, usturoi, lamâie [ghiort!]; doua pulpe (de rata, evident
); se topesc in gura [of, cred ca sunt masochist!]; mananci de crapi ! Daca ceri si cartofi (cam slabuti, din pacate) ai pus-o !
Pret.: aprox. 240.000
Subscriu la sosurile de la Waterloo, dementiale, mie imi place ala cu piper. Problema ar fi ca am senzatia ca au doi bucatari care fac cu randul sau unul care are toane. Cateodata dau rateuri . Oricum merita sa mergi acolo pentru berea belgiana.
Sa va zic si eu doua locuri, e de preferat insa sa mergeti cu varul din America sau cu vreun client care vrea sa va faca cinste.
1. Cesky PUB/Restaurant pe str. Dianei (pe langa batistei). Mancare ceheasca extraordinara- absolut orice fel (mai putin deserturile)
2. Burebista Vanatoresc pe Batistei vv de ambasada americana. Totul e gatit super, portiile sunt uriase, preturile si mai si. Se poate manca aproape orice vanat iti trece prin cap.
geo76com
15 Oct 2004, 11:10
Se pare ca topicul asta creste mai repede decit ala cu O-ZONE
Eu ma duc dracu' pe pustii!!! Bre, care aveti o curte,, ceva, sa ne stringem la o pastrama si un must ? Ha ?
[QUOTE]Daca e in drum, cumpara de pe Cimpineanu, de unde ziceam mai sus. E excelenta pastrama lor! Daca nu, vezi cum opresti pe linga vreo macelarie turceasca/arabeasca, si aia au pastrama geniala.
Multam dar cum ramane cu oaia la groapa?
Drace de muncit nu mai munceste nimeni pe forumul asta ?
@ Marty: pe Cimpineanu sa te duci tu ! E coada pina in strada parca vind pe gratis, sa moara Nela !
QUOTE(Ducu1 @ 15 Oct 2004, 12:15)
Multam dar cum ramane cu oaia la groapa?
Ce-ai frate cu viata mea ?????
Slider
15 Oct 2004, 11:23
Nu se mai termina odata programu'....sa vina miine mai repede...
.....ahhh....pastrama.... cu must care a inceput sa intepe la limba...l-am gustat aseara...
....
Gata, plec de aici ca deja incep sa particip cu Marty la cresterea cotelor apelor...
geo76com
15 Oct 2004, 11:25
Daca mai traim pina anu si nu murim de pofta, poate la mine la curte dupa ce culeg via sau poate chiar la cules..(sper sa o am pina la anu
Om trai si om vedea zise orbul
Metalic
15 Oct 2004, 11:34
Bai bula.gii.or si eu , eu,..... vreti sa va dau acatiste. Vreau si eu oaie la groapa . Carne avem , vin avem , mirodenii avem, da cadanele unde sunt? Trebuie sa dezmierdam si privirea sa mearga bucatele ca unse pe gatlej. Cu pocalul intr-o mana , cu halca intr-alta si cu ochisorii cu expresia binestiuta de vitelus bland atitntiti asupra buricelor si restul bunurilor din dotare.
Wolfman
15 Oct 2004, 11:42
Aduc io vreo 700 de mega...
geo76com
15 Oct 2004, 11:45
Tocmai servesc o saorma imensa....
Metalic
15 Oct 2004, 11:49
QUOTE
Tocmai servesc o saorma imensa....
Daca e luata de undeva de langa casa poporului chiar te invidiez , doua d-alea au mai mult de-un kil si sunt buuuuneeeeeeeeee, da sa fie fara sos picant. Si la 3 noaptea ma urc in masina sa imi iau de acolo, tot timpul e coada chiar si in totiul noptii
Wolfman
15 Oct 2004, 11:51
Ia uite idee de afacere!!! Daca e coada si noaptea inseamna ca renteaza nu gluma fast-food-ul ala! Tre' sa le fure cineva retetele sau- mai bine - bucatarul!
Atentie saormele: treceti pe topicul vostru ca aici se saliveaza la alte alea..... (oi, mici, etc)
Cristi
15 Oct 2004, 11:57
Gata cu excitatiile verbale !...
[attachmentid=2199]
P.S.: Daca ar gasi cineva si un MP3 cu un sfârâit de friptura pe gratar... ...
Wolfman
15 Oct 2004, 12:06
Bleoah, ce naspa arata! Si are si-o musca decedata! Mai bine bag un
Metalic
15 Oct 2004, 12:07
Cristi mi-am pus wallpaper nou , ghici care?
Cristi
15 Oct 2004, 12:15
QUOTE
Cristi mi-am pus wallpaper nou , ghici care?
La asta chiar nu m-am gandit.
Ori esti satul, ori esti mai masochist ca mine.
tatabobu
15 Oct 2004, 12:17
Hop si eu sa schimb mancarea. Din pacate si orasul, ca pana la vara mai e....
In Constanta, la "On Plonge", in port, sunt toate fructele de mare... midii in sos picant... midii pane... rapana (melci de mare)...muslitos (gheare de crab, dulci si bestiale ca un caras fara oase, nu faceti misto de faza asta
). Imi vine sa fac plinu' maine dimineata sa mananc de pranz acolo...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.