Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: telefonie mobila in SUA
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > In Car Entertainment > GSM Zone
mihail75
oameni buni, tot caut pe net sa ma lamuresc cu sistemul de tel mobila din SUA si vad ca lucrurile stau altfel acolo (alte benzi). eu nu stau mult si nu as vrea sa imi iau telefon acolo. Daca imi iau un telefon cu 3 sau 4 benzi de aici are vreo sansa sa mearga in roaming acolo? e cineva pe aici care a folosit un telefon de aici acolo in roaming? Faza e ca daca ar merge unul cu 3 benzi, nu m-as mai complica sa dau mai multi bani si sa iau unul cu 4 benzi.
deconectat
Se foloseste in special gsm 850 MHz si PCS 1900 Mhz (care tot gsm e de fapt). Din cate am auzit ei inca mai aveau acum cativa ani si sisteme analogice (gen NMT), dar cred ca intre timp au renuntat la ele. La ce telefon te-ai gandit?
mihail75
initial ma gindeam la un nokia quodband mai ieftin si Nokia 6085 intrunea aceste conditii. Intre timp, mi s-a mai spus ca ar merge acolo si telefoanele triband si mai caut, insa sunt fan Nokia. Sugestii? Mai stie cineva care e treaba cu benzile folosite acolo?
eminescu0
acuma sa nu te superi pe mine dar, in timpul cat ai asteptat raspunsuri aici puteai mai simplu sa cauti pe Google. Uite ce-am gasit eu :

Wireless Carriers (Mobile Operators): United States (U.S.A.)
In functie de statul pe care il vei vizita, cauti operatorul activ in zona respectiva si vezi ce ofera. Se vede ca exista atat retele GSM cat si CDMA (vezi Zapp) in SUA.

La AT&T pe site de exemplu, Nokia 6126 functioneaza in "Quad-band world phone - 850/900/1800/1900 MHz", iar la Verizon: "Frequency: 1.9 GHz CDMA PCS, 800 MHz CDMA".

... sau mai bine iti iei un iPhone de-aici si ai rezolvat problema smile.gif
mihail75
dear eminescu, fii sigur ca am cautat pe net la greu, insa nu imi era clar treaba cu banda de 850. Multi mi-au spus ca au avut tel. in triband si le-a mers, altii imi recomandau quad-band si de aici nelamurirea mea.
Oricum plec in state intr-o saptamina si tre sa imi schimb telefonul. Eu sunt fan Nokia. Ce mi-ati recomanda? Pe un triband as da maxim 350 lei, iar pe un quad-band maxim 500. Need help!
GoGu
Din cate stiu eu GSM-ul foloseste urmatoarele benzi: 850, 900, 1800, 1900 MHz.
Benzile 900 si 1800 sunt folosite in europa, in USA se folosesc benzile 1900 si, in ceva mai mica masura 850 MHz.

Un telefon tri-band poate functiona pe trei din aceste benzi (cred ca 900, 1800 si 1900, desi nu cred ca e musai sa fie astea 3, nu cred ca "triband" e vreo denumire standardizata).
Asa ca intereseaza-te ce operator vei folosi, in ce banda opereaza si daca poti folosi roamingul. Daca ai telefonul blocat pe un operator de la noi intereseaza-te daca il poti folosi acolo.

LINK
mihail75
merci mult. pina la urma tot unul cu 4 benzi se pare ca e mai bun. acum caut un nokia rezonabil ca pret. am gasit un nokia 6085 la 450 lei, sper sa merite (inca mai caut).
eminescu0
uite ce info am gasit pe site-ul Vodafone:

Zona: 4

Operator Nume afișaj Tipul rețelei

Sprint Nextel Sprint 1900 , nu permite expedierea SMS
At&T Mobility Llc At&T Mobility 850/1900
T-Mobile Usa T-Mobile 1900
Manx Telecom Manx 900

acestia sunt operatorii cu care Vodafone are incheiate parteneriate de roaming. fiecare dintre ei are site web.
luci_cta
Cu un telefon triband 900/1800/1900 sigur vei avea semnal. Sunt destule modele pe piata noastra, asa ca nu trebuie sa iti faci probleme. Eu personal m-am descurcat bine cu un Nokia 6610i. Frecventa lor pt standardul GSM e 1900.
Como
In SUA merge un telefon tri-band, eu am un SE K750. Insa semnalul GSM este infiorator de slab, acolo se foloseste CDMA. Ca sa pot suna trebuia sa ies din cladire si sa ma duc in intersectii; la etajul 30 nu aveam semnal deloc in NY.
deconectat
Asta se intampla pentru ca la ei FCC-ul le limiteaza puterea in antene, nu ca la noi unde se pun cele mai mari antene posibile pe blocuri si se emite cat tine antena...cica ar fi ceva legat de efectele undelor radio asupra sanatatii...
Din cate am auzit, nici pe cdma nu e chiar grozav semnalul, insa se poate sa fie ceva mai bun decat pe gsm. Totusi, din cauza faptului ca ei nu folosesc wcdma/2.1GHz (adica 3g-ul din europa), va cam trebui sa-ti iei telefon de acolo daca vrei cdma...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2021 Invision Power Services, Inc.