DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> permis suspendat sau anulat, pentru omor din culpa

geti
post 6 Mar 2006, 10:24
Post #1

sofer corupt

Group: Members
From: Iasi

Am si eu o nelamurire.Stiu pe cineva care a facut un accident in urma caruia pasagerul din dreapta a murit,vinovat fiind soferul care prin miracol nu are nimic dar a reusit sa iasa cu,cateva zile de spitalizare.Procesul inca nu a inceput dar s a facut expertiza totusi si a reiesit ca din cauza vitezei s a produs accidentul.Ceea ce ma mira e ca acest tip inca,conduce.Acum nu stiu cu permis fara permis cu dovada fara dovada.Explicatii si mie este posibil sa aiba o dovada sau sa nu ii fi fost suspendat permisul? unsure.gif

This post has been edited by geti: 6 Mar 2006, 12:36

--------------------
dacia Cielo si Vectra - IS OO GTO
A gresi este uman dar te face sa te simti divin.Murphi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
geti
post 6 Mar 2006, 10:25
Post #2

sofer corupt

Pana la urma totusi e omor fie acesta si din culpa sad.gif

--------------------
+
Liviu
post 6 Mar 2006, 11:04
Post #3

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Dar tu de cratima ai auzit ? Asta inainte de a dezbate cazul ... dar raspunsul este DA .. e omor din culpa.

Ca sofer, esti respunsabil atat pentru viata ta cat si pentru viata celor din masina pe care o conduci.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
CristiZ
post 6 Mar 2006, 12:02
Post #4

Membru autentic

Pai daca instanta nu a hotarat inca daca soferul a fost intr-adevar vinovat, nu vad de ce sa nu conduca ...

--------------------
Duster ph2 Green Olive 2014
+
geti
post 6 Mar 2006, 12:38
Post #5

sofer corupt

da liviu se cratima am auzit dar nu imi merge minusul,ca de acolo stiu eu sa pun cratima.Dar acum am corectat si am lasat spatiu in loc de cratima ca tot nu merge smile.gif

--------------------
+
ydaniel
post 6 Mar 2006, 14:04
Post #6

Adrenaline junkie!

From: black sea

sad.gif asa e.dar depinde de cine a facut asta:)

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
bertro
post 6 Mar 2006, 14:49
Post #7

Membru dezmembrat

From: IASI, rumenia

teoretic omul nu e vinovat pana nu se pronunta instanta. atunci o sa-i anuleze permisul cu drept de a face iar scoala si da examen la minim 6 luni dupa ce termina de executat pedeapsa (sau dupa ce trece termenul pedepsei cu suspendare).

--------------------
DACIA Nova GT - xx xx XXX
posesor de DrACIA NOVA GT
+
silviu2002
post 6 Mar 2006, 15:21
Post #8

Membru incepator

From: Cluj

Vinovatia sau nevinovatia o stabileste instanta dupa cercetarea cazului de catre procurori. Agentul de politie insa, cel chemat sa constate accidentul si sa restabilesca circulatia, are obligatia de a retine permisul de conducere si de a-l inainta inspectoratului judetean de politie cu propunerea anularii sau a suspendarii permisului de conducere. Totodata la unele accidente (cred ca doar la cele fara victime) si doar in caz ca soferul nu este in stara de ebrietate pentru a nu lasa in drum omul cu masina lui se poate elibera o dovada de circulatie provizorie, in principiu valabila atat cat sa ajunga acasa cu masina lui.

--------------------
Dacia Duster 2010 Benzina 4wd
,,Imbatranesc si tot invat" - Eschil
+
GABY IS BACK !
post 6 Mar 2006, 16:07
Post #9

Membru autentic

From: bucuresti - 4

Daca accidentul nu s-a produs ca urmare a unei incalcari a regulamentului pentru care este stipulata sanctiunea suspendarii permisului....politia nu poate sa ia aceasta masura.( spre exemplu, derapezi la 30km/h, cazi in rapa si-ti omori pasagerul - nu se suspenda permisul )
Dupa pronuntarea unei sentinte judecatoresti ( si ramanerea definitiva a acesteia ), cu privire la o fapta penala, in care vinovatul s-a folosit de autoturism, se anuleaza permisul. ( spre exemplu, omor din culpa, in cazul de mai sus - se anuleaza permisul dupa sentinta definitiva ).

Deci, pana nu il condamna, iar sentinta ramane definitiva, exista sanse ca permisul sa fie valabil.

This post has been edited by GABY IS BACK !: 6 Mar 2006, 16:09

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 2003
CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC!
+
Daedalus
post 6 Mar 2006, 19:07
Post #10

sound addicted

From: Bucuresti

QUOTE(GABY IS BACK ! @ 6 Mar 2006, 16:07)
Daca accidentul nu s-a produs ca urmare a unei incalcari a regulamentului pentru care este stipulata sanctiunea suspendarii permisului....politia nu poate sa ia aceasta masura.( spre exemplu, derapezi la 30km/h, cazi in rapa si-ti omori pasagerul - nu se suspenda permisul )

Nu e cumva ceea ce se numeste neadaptarea vitezei la conditiile de drum ? Vina e aceeasi ca si daca ar fi avut 80, asta nu se poate determina asa usor. Doar la viteze foarte mari.

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4 MPI 2004 - B xx FTU
mda
+
Asi
post 6 Mar 2006, 19:26
Post #11

Camaro SS

din cate stiu eu orice INFRACTIUNE se lasa cu anularea permisului de conducere.. asa cum am vazut un caz .. unu pe care il stiu doar din vedere de la cateva blocuri dupa o noapte mai crunta a fost acuzat de tentativa de omor .. (nevasta-sa) .. nu avea treba cu masina.. in fine caz penal, si carnetu anulat desi nu a avut nici cea mai mica levatura cu masina incidentul..
asa cum as putea zice ca daca te duci la furat si te prinde.. tot cu carnetu anulat ramai desi mergeai pe jos

un unchi a facut o tranzaie cu un biciclist in care a murit biciclistul. pana la finalizarea procesului circula cu dovada cum ca originalul e retinut la politie pentru ancheta. iar la finalizarea procesului.. 3ani cu suspendare pentru omor din culpa (a fost o neintelegere.. bicilistu mergea pe contrasens si a vrut sa treaca pe sensul lui.. si unchiu a vrut sa il depaseasca pe stanga.. => s-au intalnit fix pe mijlocu drumului.)

--------------------
Mitsubishi/Mercedes Carisma/B-class 2003 1.9 DI-D/2007 200CDI - B 79 ASI/Bxxx
"Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
+
pastrama
post 6 Mar 2006, 22:32
Post #12

scursura umana

From: Ct

In timpul cercetarilor se elibereaza o dovada valabila pana la finalizarea anchetei...mai incolo nu stiu ca io am iesit nevinovat si mi-au dat carnetu inapoi.

--------------------
Tedei - -
+
cosmin_m
post 6 Mar 2006, 22:49
Post #13

Membru autentic

QUOTE(Asi @ 6 Mar 2006, 19:26)
un unchi a facut o tranzaie cu un biciclist in care a murit biciclistul.
*

Off-topic: Omule, o traznaie e cand pui lipici pe scaunul profesoarei.
A omori un om, in orice conditii, e orice numai traznaie nu!

This post has been edited by cosmin_m: 6 Mar 2006, 22:50

--------------------
Lada / Logan 1200 / 1.6 8v ABS - B-NN-MMM
+
GABY IS BACK !
post 7 Mar 2006, 15:09
Post #14

Membru autentic

From: bucuresti - 4

QUOTE(Daedalus @ 6 Mar 2006, 19:07)

Dupa pronuntarea unei sentinte judecatoresti ( si ramanerea definitiva a acesteia ), cu privire la o fapta penala, in care vinovatul s-a folosit de autoturism, se anuleaza permisul. ( spre exemplu, omor din culpa, in cazul de mai sus - se anuleaza permisul dupa sentinta definitiva ).
*

Nu e cumva ceea ce se numeste neadaptarea vitezei la conditiile de drum ? Vina e aceeasi ca si daca ar fi avut 80, asta nu se poate determina asa usor. Doar la viteze foarte mari.
*

Eu nu spun ca nu este vinovat pentru producerea accidentului, dar nu se suspenda/anuleaza permisul pentru "neadaptarea vitezei", pentru ca regulamentul nu stipuleaza aceasta sanctiune.
Adica, daca nu exista o victima, nu se intampla nimic cu permisul soferului care a derapat. ( vorbesc de exemplul dat mai sus )
Se anuleaza ulterior, pentru omor din culpa, in urma sentintei judecatoresti, ramase definitive.

QUOTE(Asi @ 6 Mar 2006, 19:26)
din cate stiu eu orice INFRACTIUNE se lasa cu anularea permisului de conducere.....
*

Nu stii bine.

Extras din regulament:

"Art. 101. - (1) Permisul de conducere se anuleaza de catre seful inspectoratului judetean de politie, Directiei
Generale de Politie a Municipiului Bucuresti sau al directiei politiei specializate din Inspectoratul General al Politiei Române pe a carei raza de competenta a fost comisa fapta, în cazul în care titularul acestuia a fost condamnat printr-o hotarâre judecatoreasca ramasa definitiva:
a) pentru infractiunile care au avut ca urmare moartea sau vatamarea grava a integritatii corporale ori sanatatii uneia sau mai multor persoane ori de distrugere a unuia sau mai multor vehicule, savârsite ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie;
b ) pentru infractiunile prevazute la art. 77, art. 78 alin. (2) si la art. 79 alin. (1), (3) si (4);
c) pentru infractiunile prevazute la art. 81 alin. (1);
d) în cazul aplicarii pedepsei complementare a interzicerii exercitarii profesiei sau ocupatiei de conducator de vehicule."

Si articolele respective:

"Art. 77. - (1) Punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori remorci neînmatriculate sau a unui tramvai neînregistrat se pedepseste cu închisoare de la 1 la 3 ani.
(2) Punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de înmatriculare ori tractarea unei remorci cu numar fals de înmatriculare se pedepseste cu închisoare de la 1 la 5 ani.
(3) Conducera pe drumurile publice a unui autovehicul care nu are drept de circulatie în România sau a unui
autovehicul al carui certificat de înamtriculare a fost retinut pentru defectiuni tehnice grave la sistemul de directie ori frânare si ale carui placute cu numerele de înmatriculare au fost retrase se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.

Art. 78. -
....
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei din care face parte vehiculul respectiv ori acesta i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

Art. 79. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge ori o concentratie ce depaseste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat sau care se afla sub influenta unor substante ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora se pedepseste cu închisoare de la 1 la 5 ani.
....
(3) Daca persoana aflata în una dintre situatiile prevazute la alin. (1) si (2) efectueaza transport public de persoane ori transporta substante sau produse periculoase, pedeapsa este închisoare de la 2 la 7 ani.
(4) Refuzul, împotrivirea sau sustragerea unei persoane care conduce pe drumurile publice un autovehicul sau tramvai de a se supune recoltarii probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei ori a consumului de produse sau substante stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora sau testarii aerului expirat se pedepseste cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Art. 81. - (1) Parasirea locului accidentului fara încuviintarea politiei ori a procurorului care efectueaza cercetarea locului faptei, precum si modificarea sau stergerea urmelor accidentului de catre conducatorul oricarui vehicul angajat într-un accident de circulatie de pe urma caruia a rezultat uciderea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau mai multor persoane ori daca accidentul s-a produs ca urmare a unei infractiuni se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani.
..."

Deci nu este vorba decat de infractiunile legate de "calitatea" de conducator auto...
Nu cred ca daca te duci la furat "pe jos", si te prinde , ramai fara carnet....poate doar atunci cand "suntem" " în cazul aplicarii pedepsei complementare a interzicerii exercitarii profesiei sau ocupatiei de conducator de vehicule.", chestie stabilita de instanta... doar in anumite situatii....

This post has been edited by GABY IS BACK !: 7 Mar 2006, 16:36

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 2003
CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC!
+
soferitza
post 7 Mar 2006, 16:09
Post #15

Membru incepator

Deci, pana nu il condamna, iar sentinta ramane definitiva, exista sanse ca permisul sa fie valabil.
*

subscriu la ce spune gaby, poate vina apartine ...victimei si in acest caz nu se justifica retinerea permisului. regulamentul rutier spune ca daca din primele cercetari nu rezulta ca cel in cauza a incalcat vreo regula de circulatie atunci nu i se suspenda permisul.

--------------------
logan preferance - secret :)
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 06:49
Forum Renault