pompa frana simplu circuit, pompa frana
![]() ![]() ![]() |
pompa frana simplu circuit, pompa frana
Radocanu |
![]()
|
||
![]() Membru lagunist Group: Members Posts: 1.983 Joined: 24 March 07 From: Hunedoara ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 2 - Facelift
2006 1.9 dci - Dynamique
- HD-88-CAR Dezmembrez R.Laguna 2
Telefon 0773803384 |
|||
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
o posibila cauza e uzura interioara a corpului pompei...
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
mihai1677 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Ce garnituri ai cumparat? pt simplu circuit? Cum l-ai montat?
|
--------------------
Renault 5 Campus,
Hyundai Sonata,
1988 / 2001
|
|
Radocanu |
![]()
|
![]() Membru lagunist Group: Members Posts: 1.983 Joined: 24 March 07 From: Hunedoara ![]() |
mai am inca 2 corpuri de pompa...am sa incerc sa inversez piesele intre ele..sa pun din una in alte poate am vreo sansa.. :| garniturile le-am luat pentru pompa simplu circuit (de care am eu) azi iara am incercat toata ziua.. le-am scos.. le-am bagat la loc.... in ordinea aceasta : prima oara vine o chestie mica..cu arculet mic... in fundul pompei... am pus cu garnitura de cauciuc in jos (am incercat si cu ea in sus ) dupaceea vine arcul..cu partea mai lata in jos.. iar cea subtire in sus.... pe cea de sus am pus acea garnitura... ca o oala...cu oala in jos....iar metalul acela peste ea (saiba aceea) ...am pus acel prelungitor..cu garnitura lui aferenta...dupacea ,,banul,, acela gaurit...siguranta... :| dar.. tot nu merge :| m-am gandit sa imi cumpar alta pompa :|
|
--------------------
Renault
Laguna 2 - Facelift
2006 1.9 dci - Dynamique
Telefon 0773803384 |
|
EUROPE_ |
![]()
|
![]() membru reactiv Group: Members Posts: 1.557 Joined: 2 March 06 From: Craiova ![]() |
QUOTE(Radocanu @ 5 Jun 2007, 17:27) Da, aceea este supapa pentru cilindri de pe spate. Nu ca ar fi o problema, dar partea cu arculetul trebuie sa vine spre sofer. Acum, si eu am patit ca tine si iti spun din experienta, ai aerisit pompa de frana? @sobolan, ar fi o posibila cauza, dar corpul pompei e din metal iar garnitura e din cauciuc, cam greu de crezut, dar e o varianta. |
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.6 16v Evo Life Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
|
|
mihai1677 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault 5 Campus,
Hyundai Sonata,
1988 / 2001
|
|
antheus |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 11 November 06 From: Giurgiu,Romania ![]() |
Daca spui ca baga dar nu cu destula putere s-ar putea sa ai unul dintre furtunele pe fata fisurate si sa iti traga aer fals....o alta posibila cauza ar fii exfolierea interioara la acele furtune...desi in al doilea caz deobicei ti se blocheaza...incearca mai intaii sa inlocuiesti furtunasele...oricum inlocuirea lor este o idee buna dupa vreo 5-6 ani
|
--------------------
Dacia
1310
1997 Berlina
- GR-01-VSU
|
|
Radocanu |
![]()
|
poi la roti imi vine lichid..dar nu cu presiune.. pedala nu se intareste... iar urme de lichid nu vad pe nici unde (pierderi)
Am pus alta pompa... daca apas la tija acea a pompei fara sa fie pusa pe masina... apas mai bine de jumatate de cursa si nu sare lichid...de la jumatate incolo sare lichidul.... asa trebuie sa se comporte pompa ? (pompa nu e legata pe masina iar tevile nu sunt legate pe pompa.... pompa e in aer liber cand o actionez) oricum si asa am montat-o si tot nu am pedala.. :| This post has been edited by Radocanu: 6 Jun 2007, 14:18 |
--------------------
Renault
Laguna 2 - Facelift
2006 1.9 dci - Dynamique
Telefon 0773803384 |
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
QUOTE(EUROPE_ @ 5 Jun 2007, 17:28) @sobolan, ar fi o posibila cauza, dar corpul pompei e din metal iar garnitura e din cauciuc, cam greu de crezut, dar e o varianta. am patit eu asa la o pompa dublu circuit....pus garnituri noi si nu mergea....pus set reparatie(pistonase cu tot cu garnituri) si tot nu mergea...am luat o pomp de la remat am pus acelesi set pe ea si surpriza:merge de trei ani fara problema...care atunci sa fie cauza ,excluzand treaba cu montatul gresit sau aerisirea gresita a circuitului ???? |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
Radocanu |
![]()
|
asa e.. nu aveam presiune deloc..am schimbat corpul pompei de frana...si acum pompa functioneaza cum trebuie...dar tot nu am pedala..... am impresia ca pierd pe undeva lichid.... pe la tevile de la rotile din fata...azi ma duc sa cumpat tevi noi....pe fata..si sa vad dupaceea daca merge... va tin la curent :|
|
--------------------
Renault
Laguna 2 - Facelift
2006 1.9 dci - Dynamique
Telefon 0773803384 |
|
antheus |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 11 November 06 From: Giurgiu,Romania ![]() |
si daca tot te apuci de frane...verifica repatitorul pe spate..nu de alta dar la cele mai multe dacii aia e problema
|
--------------------
Dacia
1310
1997 Berlina
- GR-01-VSU
|
|
CiprianPJM |
![]()
|
![]() Membru Avertizat Group: Members Posts: 197 Joined: 17 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Mie mecanicii mi-au spus ca pompa centrala NU se repara sau daca da, NU merge cum trebuie. Mi-am schimbat pompa centrala si acum, logic, merge. Sunteti deacord? Se repara sau nu? (pompa dubla cu patru conducte)
|
--------------------
Opel
Omega 2.0i
1997
- B 33 EZW Zic si io, nu dau cu paru!
|
|
sobolan |
![]()
|
aia nu erau mecanici...
deci se repara prin schimbarea garniturilor sau pistoane(ca au supape de retinere in ele) cu tot cu garnituri.... |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
EUROPE_ |
![]()
|
![]() membru reactiv Group: Members Posts: 1.557 Joined: 2 March 06 From: Craiova ![]() |
Exact, de aia exista set de reparatie pentru pompa, probabil ca mecanicii aia erau doar dupa interes.
|
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.6 16v Evo Life Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Eu n-as repara-o. Asa e si la mine la atelier, crapa , alta noua, nu umbla nici dracu in ele sa schimbe garnituri.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Radocanu |
![]()
|
am rezolvat azi cu franele...deci.. am schimbat corpul pompei....am schimbat garniturile in pompa de frana...am schimbat tevile de la pompa la etrier..si acum se pare ca merge.. :| in sfarsit...dupa 3 zile de lucru la frane :| ....
Antheus: am avut probleme si cu repartitoru acu o luna.. cred... l-am schimbat .. inainte pierdeam lichid..acu e ok.. nu mai pierde lichid..si am frane bune.. ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2 - Facelift
2006 1.9 dci - Dynamique
Telefon 0773803384 |
|
sobolan |
![]()
|
QUOTE(argon @ 7 Jun 2007, 19:56) Eu n-as repara-o. Asa e si la mine la atelier, crapa , alta noua, nu umbla nici dracu in ele sa schimbe garnituri. la mine in atelier se repara...multe pompe reparate merg bine mersi...tre sa stii sa constati daca mai merge sau nu reparata si sa stii o repari daca e cazul... |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Legislatia interzice repararea elementelor de siguranta circulatiei; printre ele se numara si pompa de frina. De aia la service se schimba pompa.
S-a constatat ca se reparau, ori la service ori acasa, rezultatele erau catastrofale, pentru ca sint inca destui care repara de mintuiala sau nu stiu ce e prin ea. Ca urmare, stii ce faci, repari, nu stii, iei alta. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
Radocanu |
![]()
|
acum am o alta problema.. :| am reusit sa fac franele...dar se incalzesc rotile cumplit dupa un drum de 10-20 km.. :| am obs ca roata nu se invarte usor..freaca tot timpu placutele de frana de discul de frana....(pe fata) cum pot sa inlatur aceasta problema ? :|
|
--------------------
Renault
Laguna 2 - Facelift
2006 1.9 dci - Dynamique
Telefon 0773803384 |
|
EUROPE_ |
![]()
|
Pe capacul rezervorului de la pompa e un orificiu, verifica sa nu fie astupat, asta poate fi o cauza.
|
--------------------
Renault
Fluence
|
|
ceaki |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 7 January 07 From: cluj-napoca ![]() |
eu fratilor va zic sincer ca am schimbat garniturile la pompa de frana fara sa o dau jos de pe masina si a mers brici.....inca si io m-am mirat nu credeam ca o sa tina
![]() |
--------------------
dacia
berlina
1999
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(Radocanu @ 10 Jun 2007, 09:15) acum am o alta problema.. :| am reusit sa fac franele...dar se incalzesc rotile cumplit dupa un drum de 10-20 km.. :| am obs ca roata nu se invarte usor..freaca tot timpu placutele de frana de discul de frana....(pe fata) cum pot sa inlatur aceasta problema ? AMBELE roti fata se incing? Sau numai una? Daca ambele, reglajul de cursa al pedalei e prost facut; daca numai una, cauti pe la pistoanele etrier, posibil gripaj. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
autom |
![]()
|
![]() membru pompier Group: Members Posts: 1.198 Joined: 8 January 05 From: Bucuresti-sa traiesti!!!! ![]() |
QUOTE(Radocanu @ 10 Jun 2007, 09:15) acum am o alta problema.. :| am reusit sa fac franele...dar se incalzesc rotile cumplit dupa un drum de 10-20 km.. :| am obs ca roata nu se invarte usor..freaca tot timpu placutele de frana de discul de frana....(pe fata) cum pot sa inlatur aceasta problema ? :| http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...=0entry762619 http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...=0entry787606 |
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
sobolan |
![]()
|
QUOTE(Radocanu @ 10 Jun 2007, 10:15) acum am o alta problema.. :| am reusit sa fac franele...dar se incalzesc rotile cumplit dupa un drum de 10-20 km.. :| am obs ca roata nu se invarte usor..freaca tot timpu placutele de frana de discul de frana....(pe fata) cum pot sa inlatur aceasta problema ? :| ramane in presiune....tija cu filet care regleaza cursa pedalei....infileteaz-o putin astfel incat sa se duca putin inauntru...2-3mm...aproximativ....nu o infiletezi inauntru prea tare ca asfel poti sa ramai fara frana.... |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
EUROPE_ |
![]()
|
Adica mai tehnic sa regleze cursa pedalei.
|
--------------------
Renault
Fluence
|
|
sobolan |
![]()
|
da...am explicat mai babeste
![]() ![]() |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
ovidius max |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 21 December 07 From: Iasi ![]() |
Buna ziua,
(Intrebarea este pentru masina din semnatura, o Dacie din 1980) Am avut o intalnire exploratorie cu un mecanic pentru ITP si mi-a spus ca pentru inspectie este obligatorie inlocuirea pompei de frana (eu o am pe cea originala, tip "vechi" dupa cum mi-a spus el) cu una cu dublu circuit. Eu am trei tevi si mi-a spus ca trebuie inlocuita cu una dublu circuit tot cu trei tevi. Asa este? Pentru ITP trebuie inlocuita trebuie inlocuita pompa? Si daca da, ce fel de pompa sa caut - tip si firma si cat ar costa? Va multumesc. |
--------------------
Dacia
1300
1980
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
ti-ar trebui in tandem, si servo e problema, nu neaparat pompa, nu-ti da ITP-ul daca nu ai servo, pentru le-ar trebui un aparat numit Pedometru, la masinile fara servo...si nu-l au.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ovidius max |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 21 December 07 From: Iasi ![]() |
Adica vrei sa spui ca nu iau ITP-ul fara sa am servo?
Su nu am inteles eu bine? |
--------------------
Dacia
1300
1980
|
|
SB04AKI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 302 Joined: 18 May 08 From: Sibiu/Romania ![]() |
QUOTE(ovidius max @ 12 May 2009, 09:14) Nu o sa iei ITP-ul fara servo. Stilul vechi nu mai corespunde cu cerintele de azi, franele is foarte importante in traficul nostru din 2009 prin ani 80 nu prea ara asa de grav de acea mergea si fara servo. Daca iti iei servo nu lua nou si in nici un caz ASAM am luat 3 noi si nici unu nu a mers. Cauta pe la remat sau dez un servo bun. This post has been edited by SB04AKI: 12 May 2009, 09:26 |
--------------------
Dacia
Logan/1310
2005/2000
- SB 99 OOO
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 08:24 |