pret instalatia el.apartament, cit poate sa coste?
![]() ![]() ![]() |
pret instalatia el.apartament, cit poate sa coste?
pasarel |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 83 Joined: 9 April 06 ![]() |
|
||
--------------------
dacia 1310
mls
- b.27.zlt nu te baga in tarate ca te maninca porcii!
|
|||
ga!nusha |
![]()
|
![]() Still here Group: Members Posts: 984 Joined: 6 September 05 From: Paris ![]() |
depinde ce vrei sa faci... in medie eu stiu ca e 1000 euro cu tot cu traseu refacut si cablu tv+net
le: cu tot cu cabluri, copex, prize si intrerupatoare legrand This post has been edited by ga!nusha: 15 Feb 2007, 09:02 |
--------------------
Mazda 3 MPS
ex: Logan Preference+AC 1.6
2oo8
|
|
Bogdan_F |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 335 Joined: 30 June 03 ![]() |
pai ca sa iti schimbe toate prizele si intrerupatoarele - ar fi cam 200 ron manopera. daca vrei sa iti schimbe si corpurile de iluminat, mai pui cam 100 ron.
Daca vrei sa iti schimbe si cablurile din pereti, sa faca nise deviatii, etc..se complica treaba la asta mai adaugi materialelel. cam asta am platit eu prin nov 2006 |
--------------------
Ford Fiesta
1.4 TDCi
2006
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Sunt cateva lucruri care trebuiesc specificate, sau ai deschis topicul asa la plictiseala.
Cate camere ai? Respecti vechile trasee? Tragi canale suplimentare de tv, internet? La un apartament cu 2 camere, instalatie modificata, au intrat cam ~300m cablu. This post has been edited by tribunul: 15 Feb 2007, 08:58 |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
In 2003 am schimbat instalatia electrica intr-un apartament cu 2 camere in Bucuresti. Pret manopera: 3.5mil lei, om serios, recomandat, momentan e in strainatate la munca. Ce-i drept nu am facut nicio modificare la trasee, doar schimbat jegul de Al cu fire de Cu. A durat 3 zile fiindca venea seara, intre 18 si 21.
LE: prizele, intrerupatoarele si corpurile de iluminat le-am montat personal. This post has been edited by vijelie: 15 Feb 2007, 09:01 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
pasarel |
![]()
|
QUOTE(tribunul @ 15 Feb 2007, 07:57) Sunt cateva lucruri care trebuiesc specificate, sau ai deschis topicul asa la plictiseala. Cate camere ai? Respecti vechile trasee? Tragi canale suplimentare de tv, internet? La un apartament cu 2 camere, instalatie modificata, au intrat cam ~300m cablu. topicul nu este deschis din plictiseala,am specificat ca apartamentul are 2 sau doua in litere camere,vreau sa introduc instalatie noua din cupru,de respectat vechile trasee asta o sa o vada meseriasul,si trag si circuit pentru masina de spalat separat. topicul ie deschis pentru a afla un pret pe manopera ca sa nu fiu pacalit. ![]() |
--------------------
dacia 1310
mls
|
|
ga!nusha |
![]()
|
![]() Still here Group: Members Posts: 984 Joined: 6 September 05 From: Paris ![]() |
se referea la cate camere ai in total... ca si la debara ai traseu el, si la a 2-a baie daca ai...
|
--------------------
Mazda 3 MPS
ex: Logan Preference+AC 1.6
2oo8
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Pai de obicei parca te taxeaza la priza/intrerupator, cam asta-i unitatea de masura.
Daca respecti sau nu vechile trasee este decizia ta nu a meseriasului. This post has been edited by tribunul: 15 Feb 2007, 09:27 |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Poti sa faci si socoteala altfel: intrucat nu e munca de supercalificati, pleci de la un salariu net de 30mil/luna. Asta inseamna cam 1mil/zi. Trei zile = 3mil/lucrator.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
pasarel |
![]()
|
am vorbit la tel. cu un electrician,si mi-a spus ca manopera face cam 1500 lei,ce credeti ie bine?
![]() |
--------------------
dacia 1310
mls
|
|
vijelie |
![]()
|
In ce consta treaba? Numai pentru inlocuit fire e prea mult.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
ca sa inlocuiesti firele trebuie sa spargi peretii si tavanul, sa le scoti, le inlocuiesti, astupi santurile, faci la nivel si zugravesti ! e foarte mult de lucru, si se face mizerie in casa.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
pasarel |
![]()
|
QUOTE(vijelie @ 15 Feb 2007, 09:11) treaba ar consta in :facut santuri pt copex,montarea si facerea legaturilor in doze,montarea de prize noi,aplice noi,inlocuirea tabloului electric,inlocuit intrerupatoarelor,tragerea a 2 circuite separate,ie bine la 1500,sau sa mai caut? ![]() |
--------------------
dacia 1310
mls
|
|
tribunul |
![]()
|
Ca sa inlocuiesti firele din 2 camere plus sa-ti traga unul pt. masina de spalat este enorm.
Mai mult de 2 prize in camera nu ai, plus lumina. Daca ai tevi prin pereti e pis-a-cheic. Dureaza maxim 1 zi. Sa iei 15 mil. pe zi, asta da afacere. This post has been edited by tribunul: 15 Feb 2007, 10:17 |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
vijelie |
![]()
|
Argon: cele mai multe apartamente din Bucuresti au instalatia in interiorul tuburilor de PVC.
![]() LE: Daca nu ai tevi, dubleaza suma si tot nu ajungi la 15 milioane, mama lui de hot! This post has been edited by vijelie: 15 Feb 2007, 10:19 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Nu stiu de ce am o presimtire ca nu are "tuberman" prin pereti.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
pasarel |
![]()
|
QUOTE(argon @ 15 Feb 2007, 09:18) am specificat anterior trebuiesc facute santuri pentru a introduce instalatia noua. instalatia veche este turnata in placa ,nu este trasa prin tub. ![]() am mai vorbit cu alt electrician dupa www.portalelectric.ro si mi-a cerut 1000 euro,ce ziceti sa-l iau pe ala cu 1500 lei? |
--------------------
dacia 1310
mls
|
|
tribunul |
![]()
|
Hai sa-ti dau o informatie, ca sa-ti faci singur calculelele.
400.000 priza/intrerupatorul 200.000 lampa |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
argon |
![]()
|
@tribunul, stii ce inseamna instalatia veche "turnata"?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
stuiberv |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 8 April 05 From: Iasi ![]() |
15 milioane manopera???
Pai eu de ce nu m-am facut electrician??? Cat poate sa dureze, la un apartament cu doua camere? Sa spunem4 zile. Asta inseamna 75 milioane pe 20 de zile lucratoare. Eu zic ca totusi e cam mult ![]() Edit: Acum vad ce au postat altii, si se pare ca atat e pretul. Of, sigur mi-am ratat cariera. Sincer, pentru ap cu doua camere nu cred ca dureaza mai mult de 5 zile (cu tot cu reparat). E de munca, dar 15 milioane pe saptamana sunt bani. This post has been edited by stuiberv: 15 Feb 2007, 10:30 |
--------------------
Papuci
marimea 43
3 ani bocanci
- is xx undoitrei “All parts should go together without forcing. You must remember that the parts you
are reassembling were disassembled by you. Therefore, if you can’t get them together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer.” — IBM maintenance manual, 1925 |
|
alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
Eu stiu ca se obisnuieste sa se ia manopera in functie de numarul de "aparate" instalate. Aparate sunt considerate prize (curent, TV, telefon, internet), intrerupatoare si corpuri de iluminat. De asemenea, nu este necesar sa ramai strict cu configuratia veche a instalatie, poti sa-ti pui aditional prize, intrerupatoare, dupa cum crezi tu ca vei avea nevoie. Eu am platit, in 2005, 30 lei pe aparat. Am platit pe undeva pe la 1200 lei manopera + inca pe atat materiale. Am un prieten care isi renoveaza acum casa, plateste manopera in jur de 45 lei pe aparat. Am auzit si preturi mai piperate (care duc vertiginos spre 100 lei), in functie de meserias. Din cate stiu eu, nu toti repara dupa.
L.E. stuiberv, un apartament cu 2-3 camere poate dura si 2 zile, in functie de cat de harnici sunt oamenii. Se stie ca in "constructii" munca bruta se plateste mult. Sa te vad pe tine cat ai vrea sa iei daca ai fi nevoit sa sapi santuri, sa dai gauri de doze si prize, toate in beton si asta pentru ca tuburile vechi nu se mai pot folosi sau clientul vrea prize suplimentare. |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
tribunul |
![]()
|
Considera o casa noua, fare instalatie electrica.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
vijelie |
![]()
|
In plus, conform legii, pentru inlocuirea instalatiilor aferente unei constructii ai nevoie de autorizatie. Asa ca daca te apuci sa faci slițuri cu rotopercutorul prin pereti & tavane, asigura-te ca te ai bine cu toti vecinii.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
RainHawk |
![]()
|
![]() Dus cu pluta. Group: Members Posts: 349 Joined: 4 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Si eu am fost speriat de preturi anul trecut si nici nu stateam bine cu finantele. Asa ca mi-am inlocuit singur firele iar tabloul mi l-a schimbat un electrician calificat. Ce-i drept am stat o saptamana pana m-am moshmondit eu dar pana la urma le-am nimerit. Inca mai merg.
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
2004 Confort
- B-xx-XXX "I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
|
|
tribunul |
![]()
|
Alex, acum au scule, este praf la greu, dar 15 milione, s-a aruncat.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
pasarel |
![]()
|
totusi nu am aflat nimic concret despre preturi,am numarat si aparatura,am 10 prize,10 lampi,daca ar fi la 20 lampa ar fi 200 lei ,la 40 priza ar fi 400 lei,deci 600 numai aparatura,nu am mai pus intrerupatoarele,tot vreo 10,restul cred ca ie scump de facut santurile in beton.
se merita sau nu? ![]() ![]() |
--------------------
dacia 1310
mls
|
|
vijelie |
![]()
|
E bine sa schimbi instalatia, mai ales daca ai fire din Al. Economii poti face daca iti montezi singur prizele, intrerupatoarele si ce mai ai. Sau le faci etapizat, intai schimbi firele, pe urma, cand mai faci rost de lovele, chemi pe cineva sa iti monteze obiectele.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
pasarel |
![]()
|
QUOTE(vijelie @ 15 Feb 2007, 09:43) E bine sa schimbi instalatia, mai ales daca ai fire din Al. Economii poti face daca iti montezi singur prizele, intrerupatoarele si ce mai ai. Sau le faci etapizat, intai schimbi firele, pe urma, cand mai faci rost de lovele, chemi pe cineva sa iti monteze obiectele. economii cu instalatia electrica nu prea ma bate gindul sa fac,am vazut la stiri atitea incendii provocate de inst. electrica. si totusi cred ca ie munca destula,numai la facut santurile,vreau sa fie facuta de persoana respectiva de la a la z. oricum banii numai au valoare,cu 1500 lei ce poti sa faci? o combina frigorifica,un televizor cu lcd,o canapea,un vopsit de masina in service,un zugravit,sunt peste 1500 lei. |
--------------------
dacia 1310
mls
|
|
tribunul |
![]()
|
Cum ziceai si tu, aduna prizele, intrerupatoarele, lampile si fati calculelele, iar cand discuti cu un electrician, stii cum sa negociezi.
10 lampi in 2 camere !!! tu stii mai bine. Acum intelegi de ce ti-am cerut amanunte la inceput. Tarifele astea sunt ca si cum apartamentul nu ar avea deloc instalatie electrica trasa pana acum, virgin. Cand mai discuti cu un electrician, intreaba-l ce motoda de calcul are, cum taxeaza el. Te sfatuiesc sa nu dai mai mult de 10 mil. This post has been edited by tribunul: 15 Feb 2007, 11:07 |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
vijelie |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th March 2025 - 15:24 |