schimbat calorifere, ce fac cu repartitoarele?
![]() ![]() ![]() |
schimbat calorifere, ce fac cu repartitoarele?
Ov |
![]()
|
||
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|||
Danilk |
![]()
|
![]() Membru Symbolist Group: Members Posts: 60 Joined: 2 March 06 ![]() |
Este obligatoriu sa chemi firma care le-a montat, datorita faptului ca schimbi si tipul de calorifer. In acest caz repartitoarele trebuie reprogramate si sigilate din nou. In contractul de montaj trebuie sa fie specificat daca se platesc interventiile, dar din cate stiu eu orice interventie in afara perioadei de garantie se taxeaza.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji 1.4 8V
2007
- BH-XX-DST MIO DIGIWALKER A 701
Traieste ca si cum ai muri maine. Invata ca si cum ai trai vesnic. |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Dai jos repartitoarele si le vinzi la altcineva care are nevoie de ele dar obligatoriu blocul in care sta respectivul sa aiba contract la aceeasi firma de repartitoare cu a ta, nu merg transferate la alta firma.
Eu asa am facut, le-am cumparat la sh, mi le-au montat cei de la firma si mi-au facut prima citire de resetare, dupa care mi-au luat indexul normal. Oricum daca zici ca ai calorifere de fonta, trebuie sa vina de la firma sa le dea jos, altfel poti sa le strici. |
--------------------
.
.
.
|
|
B30KDT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 10 May 05 From: bucuresti ![]() |
![]() trebuie doar sa vb cu cei de la firma care ti le-au montat sa vina si sa le puna pe calorifere de tabla si sa le reseteze pentru ca difera caloriferele intre ele,o sa observi o diferenta f mare fata de cele din fonta unde inertia termica era mai mare |
--------------------
DACIA
DACIA
2012
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
umbla vorba ca noile modele de calorifere sunt mai putin eficiente decat alea vechi din fonta, si ca la apartamentele conectate la sistemul "centralizat" acest lucru se simte din plin...ce stiti?
ov, scuze ca ma bag peste topicul tau, da am zis ca tot de schimbare tine, si la o adica poate e bine de stiut! |
-------------------- fan VAG!
|
|
Supapa_jR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 685 Joined: 18 October 05 From: Bucuresti ![]() |
pai cam asa este...cele din fonta stau calde mai mult timp decat celelalte...
|
--------------------
Cagiva
STX 350 / 30cp
Enduro xt 660x SOLD www.KawaMotors.ro
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Dar in acelasi timp se incalzesc mai greu si pana la urma e tot aia, parerea mea
![]() |
--------------------
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Tot o parere ... alea de fonta asigura si o mai buna circulatie a aerului, adica disipa caldura mai eficient, decat alea de tabla de otel sau aluminiu. De ce ? Pentru ca elementii sunt "indepartati" unul fata de altul si intra mai mult aer printre ei. Daca-i o tampenie treaba asta, spuneti-mi, pentru ca si eu trebuie sa-mi schimb caloriferele.
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Ov @ 24 Jul 2007, 12:46) calorifere vechi, de fonta, cu repartitoare pe ele (stiu ca nu le zice asa, dar imi sta pe limba cum le zice corect). Va trebui sa le schimb, cel mai probabil, cu unele de otel. Ce trebuie sa fac in cazul asta ? Banuiesc ca trebuie sa-i chem pe cei care au montat repartitoarele ? Trebuie reprogramate ? Costa ceva ? ![]() Ii chemi pe cei de la firma care le-a montat si care banuiesc ca si "administreaza" costurile cu incalzirea sa ti le mute pe caloriferele noi. In general repartitoarele sint prinse de calorifer prin intermediul unui sigiliu, ceea ce face ca la demontarea lor si montarea pe alte calorifere sa trebuiasca sigilate din nou. Eu zic ca nu trebuie reprogramate. Cel putin in cazul meu repartitoarele sint identice. Cind ti le monteaza se masoara dimensiunile caloriferelor, se tine cont si de tipul aceatora (fonta, otel, etc.), de orientarea apartamentului (nord/sud, bla, bla...). Toti indicii de corectie sint introdusi in programul/softul cu care firma respectiva calculeaza repartizarea costurilor. Eventual cred ca se poate face o resetare a valorilor masurate/memorate in sezonul rece trecut. Despre costuri... eu zic ca nu ar trebui sa te coste, dar... tot ce e posibil, traim in Ro... Eu am calorifere de tabla/otel (cum sint acum...), iar randamentul este foarte bun, se racesc repede, dar se si incalzesc foarte repede, iar transferul termic este foarte bun. |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
ca sa fac un update:
acum vre-o 3 saptamani mi-am montat repartitoarele pe noile calorifere: cost 25 ron pe calorifer durata ~2 min / calorifer spaga ceruta (stiti, tb sa platiti si transportul dar nu pot sa va dau chitanta ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 06:10 |