se aude o bataie la volan, a mai patit cineva?
![]() ![]() ![]() |
se aude o bataie la volan, a mai patit cineva?
undertacker_ejay |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 30 March 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
nova gti
2000
|
|||
mihai0070 |
![]()
|
![]() NOVA Gt , 1997 Group: Members Posts: 2.752 Joined: 5 July 06 From: Bucuresti ![]() |
undertacker_ejay ce inseamna bataie ... ai joc stanga dreapta sau sus jos ... care este mai mult o vibratie ... daca spui ca pe drum accidentat ... nu pot sa ma gandesc decat ca ai joc ori la caseta care poate veni din X locuri (bucse, bielete directie,) sau ceva care nu sta fix in pozitie ... si creaza acel joc ... inteleg ca daca spui doar drum accidentat ...nu se aude pe drum drept ...
|
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
codrin_ando |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 6 March 07 From: Sv ![]() |
Problema ar mai putea fi si din partea de jos a coloanei de directie mai precis partea care contine un fel de cruce cardanica,o parte intrand in caseta o parte intrand in axul superior al volanului (are un fel de "patrat " in care intra). Pentru verificare se poate pune mana la imbinarea care se afla in masina pe langa pedale unde se va observa imbinarea pentru a vedea daca are joc acolo, urmand ca cineva sa vireze brusc stanga-dreapta de volan. Daca nu e de acolo se poate verifica daca cumva nu are joc crucea de langa caseta de directie punand la fel mana pe ea si prin miscari bruste ala volanului.(eu cam asa am patit...si pana la urma am schimbat toata partea inferioara a axului volanului).
Nu e exclus sa fie si din capetele de bara, sau caseta(mai rar). |
--------------------
DACIA
NOVA
1999 GT, 1,6l
- SV 04 PMU <<CODRIN_A>>
|
|
apollo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.881 Joined: 20 August 05 From: Focsani ![]() |
crucea cardanica este.si eu am aceeasi bataie.
e crucea de langa caseta.de acolo ai acele batai la volan. acele cruci is bagate prin presare si nu are rost sa o schimbi. eu am cumparat una si mecanicul nu s-a bagat sa o schimbe.a zis ca e riscant. asta inseamna sa cumpar bratu cu tot cu acea cruce cardanica pe el gata pusa acolo, dar asta inseamna sa scot vreo 200 RON. Ideea e ca e acea bataie tare enervanta, ca in rest nu are ce sa se intample.nu e grav.cel putin asa am fost instiintat eu ![]() mai verifica bucsa de la caseta de directie de unde iese bratu , bielete si pivotii. cate un pic de joc de la toate acelea si iar ai batai si nu stii de unde.se amplifica bataia. eu merg asa cu ea. |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
undertacker_ejay |
![]()
|
de schimbat am schimbat toate bucsele pe fata,capete de bara,pivoti tot...urmeaza sa schimb si bucsa de la volan sa vad daca mai face la fel
|
--------------------
dacia
nova gti
2000
|
|
apollo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.881 Joined: 20 August 05 From: Focsani ![]() |
"de schimbat am schimbat toate bucsele pe fata,capete de bara,pivoti tot...urmeaza sa schimb si bucsa de la volan sa vad daca mai face la fel"
m-am refrit la bucsele de la caseta de directie,pna-n bieleta,e o bucsa de plastic parca.deacolo urmaresti tot ce are joc pana la volan si schimbi. sigur la tine e crucea cardan inferioara. |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
mihai0070 |
![]()
|
![]() NOVA Gt , 1997 Group: Members Posts: 2.752 Joined: 5 July 06 From: Bucuresti ![]() |
undertacker_ejay te uiti in motor si sub pompa de frana ... o sa vezi imbinarea caseta directie cu ax volan ... acolo la o distanta relativ mica de max 5 10 cm o sa vezi acea cruce.
|
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
undertacker_ejay |
![]()
|
si cum pot sa o testez sa vad daca functioneaza cum trebuie?
|
--------------------
dacia
nova gti
2000
|
|
apollo |
![]()
|
QUOTE(undertacker_ejay @ 5 Apr 2007, 21:33) pui mana pe ea si pui pe cineva sa miste rapid de volan stanga dreapta si ar trebui sa simti acel joc. sau din ochi sau chiar la miscarea volanului se simt mici batai.acum trebuie sa veirifci tot si sa excluzi piesele care le-ai schimbat si inca nu au joc. |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
TAI |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 8 March 05 From: Hunedoara ![]() |
La mine a fost de la crucea de la axul volan si se manifesta prin batai care se simteu si se auzeau in volan, iar volanul avea un mic joc.
|
--------------------
Dacia
Nova GT-1999
Dacia 1100-1970
- Alfa Romeo 75-1987
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd June 2025 - 17:54 |