servo directie = / directie asistata
![]() ![]() ![]() |
servo directie = / directie asistata
guvernul |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 30 April 03 ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Servo directie este echivalent cu o operatie manuala (invartirea volanului) ajutata de un servomecanism ....
Un servomecanism este in general o chestie mecaninca care isi face treaba printr-o forta generata hidraulic, pneumatic sau electric(cu motor) (or fi si alte metode dar nu imi trece nimic "cenzuratristic" prin cap). Asadar o solentza poate avea 2 sisteme cu servo (sau servo asistate) 1. Frana de picior (asistata pneumatic ... vezi servofrana = pompa de vid) 2. Servodirectia (asistata hidraulic ... vezi pompa de servodirectie) Inchiderea centralizata si geamurile electrice nu sunt "servo" pentru ca actionarea lor se face printr-o comanda si nu prin efectuarea manuala a operatiei respective. Asadar spunei prietenului tau ca directie asistata este tot una cu servodirectie ... la fel cum servofrana este tot una cu frana asistata. In engleza termenii se traduc in "power-steering" si "power-brake". Sper ca am fost destul de clar si ca nu am facut greseli .... va rog sa ma corectati in caz contrar Bafta. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
Ghidioneanu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 3 June 03 From: IS ![]() |
Explicatia pentru servodirectie este corecta, dar directia asistata presupune si altceva,respectiv programe de stabilitate,antiderapaj antirasturnare,etc pe care nu le vom vedea prea curand pe Dacie (ESP ASR,etc) La fel si la frane ,servofrana ajuta prin reducerea fortei de apasare,dar frana asistata inseamna si ABS ,si multe altele..
|
--------------------
Ford
Focus
2007, 1,8 TDCI 115 cp
- IS-xx-xx
|
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
liviu a sput totul corect. frana si directia de pe solenza sunt asistate. ceea ce spui tu este tot o asistare dar deja este servodirectie asistata controlata. tu actionezi asupra franei si pomapa de servo te ajuta sa nu dai tu toata puterea pt frane, apoi niste senzori controleaza pompa.
programele alea de antiderapaj, antirasturnare, de stabiliate nu au legatura cu directia. adica nu o controleaza in nici un fel. dar citesc foarte exact ceea ce vrei tu sa faci si apoi din dingurul loc unde are masina contact, rotile, iti stabilizeaza masina. daca vrei cum e abs-ul pt frane, este servodirectia variabila in functie de viteza pt directie. dar dupa cum am spus abs, afu, ebd, servo variabila sunt doar instrumeste electronice care asista si ele directia si frana. daca te uiti la producatori o sa vezi ca cei care au directia asistata electric spun da masina are directia asistata, nu servo. asta asa ca omul intelege prin servo pompe si nu servo mecanisme. |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
Liviumac |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 148 Joined: 4 May 03 From: Bucuresti ![]() |
atunci inseamna ca "directia asistata" de pe solenza este una foarte proasta
am condus de curand un Clio la care volanul se intoarce de 10 ori mai usor decat la solenza, iar eu credeam ca e asa din cauza ca servodirectie nu e tot aia cu directie asistata, asa cum mi-a zis nu stiu ce mecanic de la cobalcescu |
-------------------- |
|
zalmoxis |
![]()
|
Membru incepator Group: Banned Posts: 57 Joined: 25 March 03 ![]() |
Alo....!!!!!... pentru baietzei cu manutze de fetitza ...Ia urcati-va voi in Cielo si plecati asa pe V Prahovei si pe la 120 -130 la ora miscati putin din volan si o sa vedeti ce riscant e fara directia ASISTATA cum e pe Solenza ..SI dk maraie cineva cum ca pe Clio merge mai bine decat pe Solenza poate se uita pe la presiunea de la pneuri sau poate kiar la pneuri K si alea conteaza...E aceeasi servodirectie asistata pe ambele masini si e FOARTE BUNA ca la viteze mari volanul se misca la fel de greu /usor ca la orice vitreza sau la statul pe loc...Ala e marele avantaj...Nu e totul sa se miste volanul usor...Si mah baietzi mai puneti si voi mana mai faceti sport ce draq ma baieti !!!. Sau gresesc io si nu sunteti baieti!??....
|
-------------------- |
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
WRONG !!! ... servodirectia de la CLIO e asistata ELECTRIC .. nu hidraulic ca la SLZ .... si Dacia nu e Reanault pana la urma
![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Ca o fi asa, ca o fi altfel, nu prea ma deranjeaza, mie imi place tare mult. In oras e super. Imi place insa si la drum lung. In curba usoara la 120 km/h simt ca directia e precisa si functioneaza OK. Volanul se misca asa cum trebuie , sunt tare multumit.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
clio symbol are servo hidraulic. am vazut unul sambata si asa e.
clio bicorp are servo electric variabil. solenza are tot servo hidraulic. nici la clio simbol nici la solenza nu e variabil. poate se dezactiveaza pompa dupa o anumita viteza dar nu este variabila. |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
Liviumac |
![]()
|
QUOTE Alo....!!!!!... pentru baietzei cu manutze de fetitza ...Ia urcati-va voi in Cielo si plecati asa pe V Prahovei si pe la 120 -130 la ora miscati putin din volan si o sa vedeti ce riscant e fara directia ASISTATA cum e pe Solenza ..SI dk maraie cineva cum ca pe Clio merge mai bine decat pe Solenza poate se uita pe la presiunea de la pneuri sau poate kiar la pneuri K si alea conteaza...E aceeasi servodirectie asistata pe ambele masini si e FOARTE BUNA ca la viteze mari volanul se misca la fel de greu /usor ca la orice vitreza sau la statul pe loc...Ala e marele avantaj...Nu e totul sa se miste volanul usor...Si mah baietzi mai puneti si voi mana mai faceti sport ce draq ma baieti !!!. Sau gresesc io si nu sunteti baieti!??.... bre, de ce te impacientezi asa? eu am zis doar ca e mai proasta decat la clio, asta-i tot, pt ca ideea e ca atunci cand pui directie asistata e ca sa poti roti mai usor volanul; n-am zis ca nu-mi place; eu eram perfect multumit si fara directie asistata, as fi preferat ABS oricum mie mi se pare ca totul este prea sensibil la masina asta (frane - tb sa le pisc doar, acceleratia la fel, cutia de viteze intra ca in branza, uneori nici nu stiu daca am bagat-o - cand nu sunt atent); la clio de exemplu, simti ca-l conduci: are frane tari, pe acceleratie tb sa APESI, daca tii mana pe schimbator simti exact cand cupleaza ambreiajul, imi place mult mai mult la condus nu inteleg de ce trebuie sa iei afirmatia mea personal; asa de mult ai ajuns sa te identifici cu masina, incat daca zic ceva rau despre ea e ca si cum as zice ceva rau despre tine?! |
-------------------- |
|
zalmoxis |
![]()
|
Bay Liviu bey nu m-am impacientat bre deloc...Iti spuneam ca ASISTATA INSEAMNA K SE INTARESTE DIRECTIA ODATA CU CXRESTEREA VITEZEI DK VREI O SERVO NEASISTATA UITE IA UN CIELO...SI NU MAI LUA SI TU LUCRURILE ATAT DE IN SERIOS ZAU ASA...CE TE_AI OPARIT!?...LAS K TE STINGE BAITU'C_O BERE CAND NE VEDEM....AH SI SA STI K LA CLIO ABIA ABIA TREBUIE SA ATINGI PEDAL:A DE ACC.....K E TAAARE MOALE IAR FRANA K LA MASINA AIA N-AM MAI VAZUT IN VIATA MEA ..ATAT DE BUNA!!!!...INSA CRED IO K EXISTA SI AICI CLOI SI CLIO NICI ASTEA NU-S KIAR TOATE LA FEL....CU (MULT) BINE!!!
|
-------------------- |
|
Watchful snake |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 4 June 03 From: București ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() Liviumac, dacă vrei să simți cum conduci o mașină, trebuia să rămîi la Dacia berlină... ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003 Nu conduceți mai repede decît poate zbura îngerul vostru păzitor!!!...
|
|
Liviumac |
![]()
|
QUOTE ![]() ![]() ![]() ![]() Liviumac, dacă vrei să simți cum conduci o mașină, trebuia să rămîi la Dacia berlină... ![]() ![]() ![]() ei hai, lasa ... vad ca sunteti toti foarte sensibili cand vine vorba de solenzele voastre acum drept sa spun a inceput si mie sa-mi placa de cand nu-mi mai scartaie bancheta .... |
-------------------- |
|
Watchful snake |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 4 June 03 From: București ![]() |
![]() ![]() ![]() Glumesc, desigur... |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
|
|
AlexV |
![]()
|
nu stiu ce aveti cu cielo ca in 150.000km asta cu directia nu a fost o problema. pe bune. si s-a mers si cu 160. si nu a iesit de pe sosea. inca sunt putine masini cu servo variabila.
|
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
Watchful snake |
![]()
|
QUOTE nu stiu ce aveti cu cielo ca in 150.000km asta cu directia nu a fost o problema. pe bune. si s-a mers si cu 160. si nu a iesit de pe sosea. inca sunt putine masini cu servo variabila. Trebuie să mai ții cont de ceva: nu toți cei ce-și dau cu părerea pe aici se și pricep. Este de ajuns să citești unele posturi. Nu vreau să jignesc pe nimeni și nu fac aluzie la nimeni, este doar o constatare. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
|
|
zalmoxis |
![]()
|
NU AM NIMIC CU CIELO !! E O MASINA FOARTE BUNA DA NU ARE DIRECTIE ASISTATA!!...ARE SERVODIRECTIE DAR OFDATA CU CRESTEREA VITEZEI VOLANUL SE MISCA DIN CE IN CE MAI USOR ...LA ASTEA SERVO ASISTATE VOLANUL SE MISCA CU ACEEASI USURINTA LA ORICE VITEZA !!.....CAM ASTA E DIFERENTA INTRE SERVO SI SERVO ASISTATA....KLAR!!!!..Ce draq mah baietzi doar sunteti si voi baieti!!!![/quote]
|
-------------------- |
|
Watchful snake |
![]()
|
zalmoxis mai ești online?
|
--------------------
Dacia
Solenza Clima
|
|
zalmoxis |
![]()
|
DA don Razvan sunt ia uite ce kestie ..Tu nu te-ai saturat de PC la birou te apuk si de aksa...Hai ca-i buna!!!!!!
|
-------------------- |
|
AlexV |
![]()
|
[quote]NU AM NIMIC CU CIELO !! E O MASINA FOARTE BUNA DA NU ARE DIRECTIE ASISTATA!!...ARE SERVODIRECTIE DAR OFDATA CU CRESTEREA VITEZEI VOLANUL SE MISCA DIN CE IN CE MAI USOR ...LA ASTEA SERVO ASISTATE VOLANUL SE MISCA CU ACEEASI USURINTA LA ORICE VITEZA !!.....CAM ASTA E DIFERENTA INTRE SERVO SI SERVO ASISTATA....KLAR!!!!..Ce draq mah baietzi doar sunteti si voi baieti!!!![/quote][/quote]
daca citesti ce am scris mai sus o sa vezi ca stiu foarte bine ce e servo si SERVO VARIABILA. am precizat acest lucru. cielo are servo normal si la viteza se misca foarte usor, dar nu sa nu poti conduce masina. solenza are tot servo normal. nu am mers prea tare sa vad daca pompa iese din functiune la o anumita viteza, dar oricum nu este variabila. variabila inseamna ca usurinta de a misca volanul este invers proportionala cu viteza. am clio bicorp cu servo electric. am cielo cu servo standard. am scenic cu servo standard. stiu foarte bine cum merge una si alta. bineinteles ca e mai marfa servo variabil, ca pe loc merge ca si cum ai fi cu rotile in are, dar la 5000 de euro cat am dat pe dsn mi-as fi dorit si cel mai de kkt servo. acum cu faza cu asistatul vs. servo. servo este o chestie electrica in general deci ar fi impropriu sa spunem ca servo este si hidraulicul si vacumaticul, dar o facem ca asa se zice. asa se zice si adidasi Nike, xerox minolta,jeep Toyota si altele.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sper ca am fost inteles de data asta. cel mai clar a fost insa liviu. |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
KpK1 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 22 April 03 From: Galati ![]() |
QUOTE(\"AlexV\") ... asa se zice si adidasi Nike, ... nu se zice Naic :?: ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza Scala 1.4i
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
QUOTE QUOTE ... asa se zice si adidasi Nike, ... nu se zice Naic :?: ![]() ![]() Wrong. Se zice Naichi ![]() |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
KpK1 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 22 April 03 From: Galati ![]() |
americanii zic Naichii
ete io-s mai roman si zic Naic ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza Scala 1.4i
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE americanii zic Naichii
ete io-s mai roman si zic Naic ![]() ![]() Pe aceleasi considerente, iti recomand sa zici Niche..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Revenind la oile noastre, mie imi plac ein mod deosebit directia de pe SLZ! La Cielo nu-mi place nici de frica fiindca e prea "moale". Chiar daca e buna servo, asta nu inseamna ca trebuie sa invirti volanul doar din priviri........ parerea mea............ |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 05:09 |