DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> spalatorie sasiu prahova?

catalin 22
post 29 Dec 2006, 12:46
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: ploiesti

Salut.In vara am vrut sa aranjez putin masina pe dedesubt si am cautat o spalatorie care sa spele sasiul dar nu am gasit (cel putin la mine in Ploiesti).Pana la urma am aranjat-o cat de cat dar e nasol ca fiind murdara nu vezi unde s-a instalat rugina.Stie cineva o spalatorie de genul asta?

--------------------
dacia 1310 L 1995 break
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
testike
post 29 Dec 2006, 23:09
Post #2

Membru autentic

From: Cluj

Eu stiu ca la MOL au ceva programe care spala si pe dedesubt, nu stiu cat de bine.

--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
+
LUYgescu
post 29 Dec 2006, 23:12
Post #3

membru diesel-ist

eu am spalat la omv(cel de pe dn1, aproape de carrefour)....daca cel de la mol e la fel, te asigur ca e "fix pix"....nu te sfatuiesc sa speli acolo...

poti incerca la o spalatorie de cartier, sa vorbesti cu baietii de acolo, poate te ajuta cumva...

numai de bine...

--------------------
DACIA LogaN...1.5dci preferance
+
catalin 22
post 30 Dec 2006, 13:44
Post #4

Membru incepator

ok ,
merci de informatii

--------------------
dacia 1310 L 1995 break
+
Lucian M
post 30 Dec 2006, 16:12
Post #5

Membru incepator

From: Neamt

Vezi ca si petrom are disponibil program spalare sasiu, eu folosesc asa ceva in special primavara, sa se mai ia din sarea imprastiata cu atata zel de cei de le dumuri.

--------------------
Chevy Aveo 5dr 2007, Premium, 1,4i, 16V, 94 hp - B - 59 - nasol rau
+
router
post 30 Dec 2006, 16:41
Post #6

Recalcitrant

interesanta faza cu spalatul pe dedesupt insa nu-i inteleg rostul (parca e ca si cum ai spala talpile la pantofi)

--------------------
Fost Supernovist Actualmente fan Gillette Mach 3 2007 - B-81-XXX
Mi-am luat Dacie = Mi-am luat masina la noroc.
+
Lucian M
post 30 Dec 2006, 17:00
Post #7

Membru incepator

Daaaaaaaaaa?! Ia stai matale de la an la an cu masina nespalata pe dedesupt si mai ales la SRN (de care am avut si eu) vei observa rugina la greu. La mine, ori din cauza sarii, ori din fabricatie mi-au ruginit semiaripile si inca vreo cateva componente dedesuptul masinii, sistemul de evacuare fiind ruginit si el ca dreq (noroc de schimbarea in garantie, ca se rupsese iesirea din intermediara, iar cu o spaguta mica in vestitul service Nicu Albu din Piatra NT s-a rezolvat). Asa ca: nu va spalati masina pe dedesupt, lasati-o asa, ca trebuie sa faca si service-ul un ban, si magazinele de profil. Eu o spalam primavara si acasa ori de cate ori puteam dadeam sarea de pe ea si tot a ruginit (model 2002). Am mascat punctele cu spary argintieu si asa am dat-o.

--------------------
+
router
post 30 Dec 2006, 22:38
Post #8

Recalcitrant

Dsn-ul il am de fix 6 ani si nu are pic de rugina sub ea (stiu asta pentru ca am pus-o pe rampa intr-o zi ploioasa si jegul era mai putin biggrin.gif )

Nu stiu de unde am ideea asta dar cred ca jegul mai mult protejeaza de rugina (parera mea cum zice tot romanul biggrin.gif )

--------------------
Fost Supernovist Actualmente fan Gillette Mach 3 2007 - B-81-XXX
Mi-am luat Dacie = Mi-am luat masina la noroc.
+
Lucian M
post 30 Dec 2006, 22:59
Post #9

Membru incepator

Io o dadeam toamna cu ulei sau vaselina, o bagam prin praf si eram linistit iarna, iar primavara o bagam la spalatorie. Si tot a prins ceva rugina la aripi. Dar depinde cata sare a vazut a ta... ca a mea avazut la greu, mergeam iarna f mult.

--------------------
+
catalin 22
post 31 Dec 2006, 00:08
Post #10

Membru incepator

In legatura cu jegu ca protejeaza de rugina e total gresit.Cu cat se aduna mai mult praf si se depune intr-o anumita zona cu atat zona aia retine mai multa umezeala si rugineste.Iar daca mai si circuli iarna si se mai aduna sare pe sub masina ,daca nu o speli sigur te asteapta tinichigeria.Nici nu sti cand te trezesti cu gauri in podea.Eu de exemplu o curatam la o spalatorie care avea elevator si se baga un baiat imbracat intr-un fas impermeabil si o facea calumea ,numai ca s-a desfiintat.Daca vrei sa o pastrezi bine spal-o si pe dedesubt mai ales in lungul pragurilor si la pasajul rotilor ca acolo se depune cel mai mult noroi.Si inca ceva ,mie mi s-a intamplat sa ma uit sub masina si la prima vedere sa nu observ nimic,iar cand m-am uitat mai atent am observat ca era rugina sub antifon

--------------------
dacia 1310 L 1995 break
+
Lucian M
post 31 Dec 2006, 00:19
Post #11

Membru incepator

Bravo, Cataline, exact la inima ai atins. Te uiti o data pe an sau cine stie cand, rapid, fugitiv si zici ca e ok. Dar a dreq rugina apara cand nu te astepti, unde nu te astepti si te ia prin surprindere. F buna solutia ta, la noi in Piatra nu avem spalatorii cu elevator, insa acasa am turbojet si cu ceteva bucati de lemn gros o ridic de fata apoi de spate macar 30 cm si o fac cum vrea muschii mei. Ai pus punctul pe "i", speram ca u priceput mai multi cat de bine e sa speli sasiul, dar dupa uscare, toamna, sa fie gresat si bagat apoi prin praf. Primavara la jet si iese sarea, care nu ajunge la sasiu datorita stratului de ulei/vaselina. Nu dati inutil cu antifon, nu e recomandat. Ulei sau vaselina si n-ai grija iarna. Sper ca ne-am facut intelesi ...

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 06:57
Forum Renault