tinichigerie nova!, oala amortizor distrusa
![]() ![]() ![]() |
tinichigerie nova!, oala amortizor distrusa
bengaves |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 314 Joined: 11 June 07 From: IALOMITA ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
SOLENZA CLIMA
2004
|
|||
codrin_ando |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 6 March 07 From: Sv ![]() |
Din ce am citit pe forum ...nu suntem singurii in aceiasi situatie.
Mie mi s-au dus ambele oale pe spate...dar am avut intr-un fel noroc, pt ca s-au mancat doar in drept cu stalpul ce tine amortizorul.Cu o dalta am taiat ce era ruginit de pe stalp si am lipit canturile contra aripei taiate de mine peste canturile stalpului de amortizor acu 2 ani.Am mai dat si cu niste chit(pt ca nu am bagat sudura)pe marginle imbinarilor si cu antifon si gata..e curata si in ziua de azi. Cei care au proiectat Nova au facut 2 santulete pe sub contraaripa...care, sincer, nu stiu la ce ajuta...pt ca infuntate nu deranjeaza la nimic.Asta face ca sa se adune apa intre contraaripa si stalp amortizor =rugina la oale |
--------------------
DACIA
NOVA
1999 GT, 1,6l
- SV 04 PMU <<CODRIN_A>>
|
|
bengaves |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 314 Joined: 11 June 07 From: IALOMITA ![]() |
vreau sa o fac la un mecanic ca daca ma apuc eu fac alte nenorociri
![]() |
--------------------
DACIA
SOLENZA CLIMA
2004
|
|
Cosmin.nova |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 688 Joined: 20 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Cosmi_0002.jpg ( Size: 99.84k )
Number of downloads: 2564
Cosmi_0003.jpg ( Size: 83.02k ) Number of downloads: 2908 Cosmi_0004.jpg ( Size: 72.13k ) Number of downloads: 2811 Cosmi_0005.jpg ( Size: 79.1k ) Number of downloads: 2838 Cosmi_0006.jpg ( Size: 90.45k ) Number of downloads: 2838 Cosmi_0007.jpg ( Size: 68.28k ) Number of downloads: 1097 Cosmi_0008.jpg ( Size: 82.46k ) Number of downloads: 1168 Cosmi_0009.jpg ( Size: 65.84k ) Number of downloads: 1247 Cosmi_0010.jpg ( Size: 65.78k ) Number of downloads: 1124 Deci dupa cum vedeti in poze s-a dus suspensia spate, mai exact am probleme mari cu oalele!!! Amortizorul din dreapta-spate a iesit prin oala!!! Eu cand am isonorizat-o acum 1 an oalele erau putin ruginite dar cred ca iarna a fost grea pentru alba mea.. De 1 luna cam scartaie suspensia, adica azi m-am lasat un pic pe toate colturile masinii si scartaie la fiecare roata ! Asta e semn ca trebuie schimbate arcurile sau amortizoarele ? ![]() Intrebari: Cat ma costa oalele? Cat costa un amortizor si un arc? (daca difera de la fata la spate va rog sa precizati).. Multumesc anticipat This post has been edited by Cosmin.nova: 10 Jun 2010, 19:25 |
--------------------
Logan 1.6MPi 05'
/
Papuc 1.9D dropside 05'
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Un amortizor spate costa in jur de 100 ron
Un arc costa in jur de 70 ron Oalele nu stiu, spre fericire nu am avut probleme...sunt intacte. |
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
Cosmin.nova |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 688 Joined: 20 April 09 From: Bucuresti ![]() |
si cele de fata? sunt diferite de cele de spate? difera pretul?
|
--------------------
Logan 1.6MPi 05'
/
Papuc 1.9D dropside 05'
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Da difera, atat arcurile cat si amortizoarele.
Amortizoarele le-am schimbat acum 2 sapt si am dat 120 ron pe bucata sunt Bilstein. Arcuri nu stiu, dar banuiesc ca pana in 100 de ron. |
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
Cosmin.nova |
![]()
|
asa ok; dar daca imi scartaie cand apas pe colturile masinii...or fi numai de la amortizoare? adica sa nu mai schimb si arcurile daca e..
PS: OALELE SPATE CAT SUNT ???? cine stie |
--------------------
Logan 1.6MPi 05'
/
Papuc 1.9D dropside 05'
|
|
Razvan_Ionut |
![]()
|
![]() Distrigaz Jr. Group: Members Posts: 1.497 Joined: 31 March 09 From: Bucuresti ![]() |
cosmin vezi k am deschis eu un topic cu acceasi problema si am spus si cat m-a costat reparatia si cat am dat pe oale
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=163630&hl= This post has been edited by Razvan_Ionut: 11 Jun 2010, 12:37 |
--------------------
Dacia / Daewoo
Nova GT / Cielo Executive 8v
1999 / 2005
- B 62 MHL / B 989 XXX Mai bine fiare vechi decat plastice de ultima generatie.
"Un pacient bine fixat nu necesita anestezie." Respecta-ma si te voi respecta! |
|
Cosmin.nova |
![]()
|
ms
|
--------------------
Logan 1.6MPi 05'
/
Papuc 1.9D dropside 05'
|
|
nicuviv |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 253 Joined: 31 January 10 ![]() |
iti spun eu ce sa faci ca asa am patit si eu exact ca u eu am taiat nis tabla mai groasa si am prinso in nituri merge brici nu te costa nik si e usor de pus
|
--------------------
dacia
nova
1995
|
|
Razvan_Ionut |
![]()
|
![]() Distrigaz Jr. Group: Members Posts: 1.497 Joined: 31 March 09 From: Bucuresti ![]() |
ai dat o solutie gen "DIY" care poate sa nu tina asa bine ca un pasaj de amortizor cumparat din magazinde piese auto.. nu sti cat de buna e acea tabla si poate sa fie mai proasta si sa prinda rugina mai repede ca cea din magazine.
|
--------------------
Dacia / Daewoo
Nova GT / Cielo Executive 8v
1999 / 2005
- B 62 MHL / B 989 XXX Mai bine fiare vechi decat plastice de ultima generatie.
"Un pacient bine fixat nu necesita anestezie." Respecta-ma si te voi respecta! |
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Cea mai buna solutie, sa le faceti din tabla cat mai groasa, nu sa le cumparati, ca se vor duce repede si ele. O foaie de tabla de 1,25 e aproape de 100 lei, si din ea faceti tiata masina. Daca e si zincata, e minunat. Pentru cei care fac pentru prima data, e cam greu cu modelatul dar, sigur vor fi mai bune ca cele din comert. La sudat merge si electric, in puncte, cu electrozi de 1,6. Daca aparatul are amperajul prea mare , dati-mi PM si va spun ce sa-i faceti. Instalatia nu trebuie demontata, ci numai butelia , daca deranjeaza la montarea tablelor. Electrozi sunt la magazin, si cu 200g, sudezi juma' de masina.
|
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
Cosmin.nova |
![]()
|
Gata am rezolvat! am fost la tinichigiu (prieten bun si meserias cu atelier k-lumea tot), mi-a pus tabla mai groasa sudata bine, invelit amandoua oalele frumos. Apoi eu acasa am facut-o cu perie de sarma, grund rosu dat bine nediluat, vopsea cauciucata isonorizanta nediluata. Dupa ce s-a uscat am isonorizat din nou porbagajul, 3 straturi de folie pee + power tape. Am fost ambitios si am facut si alta nebunie..am curatat bine bine oalele pe exterior la roata cu peria de sarma, am dat cu grund si apoi cu vopsea cauciucata. A iesit stas. Cu ocazia asta am vopsit tamburii si toate 4 jantele. Un rosu frumos...ca la raliuri
![]() 22 Jun 2010, 18:59: Poze refacuta ![]() masina_fata.jpg ( Size: 123.12k ) Number of downloads: 1020 roti.jpg ( Size: 82.25k ) Number of downloads: 647 roti2.jpg ( Size: 93.24k ) Number of downloads: 573 sub_oala.jpg ( Size: 66.05k ) Number of downloads: 566 sub_oala2.jpg ( Size: 52.39k ) Number of downloads: 539 oala_dreapta.jpg ( Size: 71.38k ) Number of downloads: 609 oala_dreapta_ref.jpg ( Size: 78.16k ) Number of downloads: 707 oala_stanga.jpg ( Size: 93.38k ) Number of downloads: 700 oala_stanga_ref.jpg ( Size: 98.4k ) Number of downloads: 677 sub_bancheta.jpg ( Size: 66.09k ) Number of downloads: 659 portbagaj_iso.jpg ( Size: 73.16k ) Number of downloads: 675 This post has been edited by Cosmin.nova: 22 Jun 2010, 18:59 |
--------------------
Logan 1.6MPi 05'
/
Papuc 1.9D dropside 05'
|
|
Roger34 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 13 July 19 ![]() |
Salut Cosmin.nova, am o rugaminte daca poti sa mi dai si mie date de contact la tinichigiul la care ai fost....vreau sa fac niste reparatii la praguri ....Stiu ca postarea este cam veche dar poate mai lucreaza. Mersi.
|
--------------------
Dacia
Solenza benzina
2005 cu aer conditionat
|
|
Adrian Frigo |
![]()
|
![]() Membru cu o tigaie de dacie Group: Members Posts: 2.031 Joined: 4 February 15 From: Undeva,pe dreapta ![]() |
QUOTE(Roger34 @ 5 Jul 2021, 14:57) Salut Cosmin.nova, am o rugaminte daca poti sa mi dai si mie date de contact la tinichigiul la care ai fost....vreau sa fac niste reparatii la praguri ....Stiu ca postarea este cam veche dar poate mai lucreaza. Mersi. Din 2010 si pana acum cred ca s-a si lasat de meserie tinichigiul respectiv...tot asa cum s-a lasat si Cosmin.nova de...Nova. ![]() |
--------------------
Dacia 1300/
1310/1410 GTL/CL/Lj/Renault
/1972/1986/1997/2000 și ceva...
- XX-00-UAP/ACR Mașina este ca femeia,dacă nu o întreții....TE LASĂ!
Daciot convins! |
|
busu 12 |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 567 Joined: 22 October 14 ![]() |
probabil ca o sa razi, dar zilele trecute am văzut fostul meu tinichigiu vopsitor care ii dădusem cu ani in urma sa imi faca rk la caroserie. Omul era in fata la kaufland, angajat la intervenție la SSG, pe masina. Echipat bine cu vesta, cotiere, genunchiere, casca de lupta . No comment!
![]() Si inca odată viata bate filmul!, vorba lui 40micron This post has been edited by busu 12: 28 Oct 2021, 16:34 |
--------------------
Renault
dacia
1
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 09:38 |