It appears you have not yet registered with our community. To register please click here.
DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

32 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Aer conditionat - ce sa alegem, cum sa instalam, Atentie la cum il instaleaza maimutele!

DAVIDK
post 25 Jun 2007, 13:58
Post #61


Membru autentic


Group: Members
Posts: 270
Joined: 20 July 04
From: Bucuresti




Nu stiu exact cum e cu alea mobile. Dar daca au o teava pe care se evacueaza caldura afara, inseamna ca daca aparatul evacueaza 100mc aer fierbinte, in casa va intra (pe geam, prin hota, prin debara, etc) o cantitate egala de aer de afara, cald si umed. Aparatele mobile sunt facute sa fie mobile, nu foarte eficiente. Normal, daca masori eficienta fara sa tii cont de aerul care intra de afara, s-ar putea sa fie comparabile cu cele split.

@alinakes:
am prieteni care prefera sa se "imprieteneasca" cu frigotehnistul si sa plateasca regulat cate o completare cu refrigerant decat sa i se rezolve problema cu pierderile.
Asta pentru ca frigotehnistii pot fi suficient de convingatori incat sa te faca sa crezi ca "asa are ele pierderi, dom'le, mai rasufla putin, da las' ca ii mai baga baiatu' un pic"


--------------------
Renault Symbol Expression 2010, 1.4 16V
Cand cumpar un lucru nou, mai intai il repar si apoi il folosesc.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alinakes
post 25 Jun 2007, 14:22
Post #62


X


Group: Members
Posts: 385
Joined: 24 March 06
From: X




DAVIDK , asta cam asa e !

Dar stii tu vorba aia , nu e prost ala care cere ci ala care da !

Daca ar sti lumea ca din toti montatorii astia de AC un procent foarte mic sunt frigotehnisti cu adevarat ! wink.gif

Cat despre unele chestii spuse de ValdGeorgescu iar mi se par cam aiureli, cum ca distanta trebuie sa fie musai mai mare de 30cm de la perete sau ca a mai miscat el de tevi si brusc si-a revenit aerul ! Astea sunt cam placebo !

Intr-adevar unele chestii ar trebui respectate (distantele) dar de ce nu spune si ca splitul , unitatea interioara trebuie pusa la oa anumita distanta de tavan, pe cand toti oamenii il vor cat mai sus ca sa nu se vada urat pe pereti !

Toata ideea asta cu montajul este ca trebuie sa iasa in primul rand bine, apoi sa fie cat de cat estetic si cred ca in ultimul rand cum scrie la carte.

Mai sunt destui care habar nu au ce inseamna sa montezi un aparat de aer conditionat si isi cumpara un aparat de 9.000 BTU si vor sa le raceasca in tot apartamentul.

Cat despre faptul ca mai bine alegi un aparat subdimensionat decat unul supradimensionat, as intreba daca dupa aceeasi idee si-ar cumpara o masina sustinatorii acestei idei, asta ca sa facem o analogie ?! Chiar credeti ca vanzatorii spun asta doar ca sa va bage pe gat un aparat mai scump, oare chair toti vanzatorii sunt rai intentionati ?


Sony pretul spus de tine mi se pare imens fata de performantele aparatului ! DAVIDK a explicat ideea , gandeste-te cum arata un aparat de genul asta cu o teava de hota sau burlan prin casa ! wink.gif


--------------------
X X X - X
EX Dacia Logan Laureate 2006
1.5dci albastru marin !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ANTIdacie
post 25 Jun 2007, 15:46
Post #63


Membru autentic


Group: Members
Posts: 443
Joined: 13 December 05




eu am cam rezolvat problema!am reusit sa vb cu cei de la whirlpool si au spus ca o sa trimita maimutele pt a demonta aparatul si sa il returnez!Acum sa vad ce fac cu maimutele ca cei de la whirlpool au spus ca ar trebui sa le platesc demontatul!nu mi se pare corect dar am sa fac lucrul asta pt a evita discutiile!
sa le cer spaga care le-am dat-o la inceput? happy.gif


--------------------
Harb de dacie 1310 - DMITHEONE
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vijelie
post 25 Jun 2007, 15:48
Post #64


membru violet


Group: Members
Posts: 5.257
Joined: 11 November 05
From: Bucuresti




Spaga e mica in comparatie cu tariful demontarii. Data viitoare poti sa dai mai mult ca sa-i simti lipsa. tongue.gif


--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alinakes
post 25 Jun 2007, 16:32
Post #65


X


Group: Members
Posts: 385
Joined: 24 March 06
From: X




ANTIdacie , o demontare costa 100 RON la o firma specializata !

Iar daca ai un prieten care se pricepe il face cu 2 beri , nu e mare lucru !


--------------------
X X X - X
EX Dacia Logan Laureate 2006
1.5dci albastru marin !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vis-a-vis
post 25 Jun 2007, 16:58
Post #66


DaciaClubber


Group: Members
Posts: 7.582
Joined: 20 June 05
From: Bucuresti




QUOTE(Vlad Georgescu @ 26 Jun 2006, 17:27)
Unitatea interioara trebuie sa fie la minim 15 cm de tavan (asa scrie in manualul de la White Westinghouse-ul meu), pentru ca soarbe aer prin partea de deasupra fantei prin care sufla aer. Unitatea exterioara trebuie sa fie la minim 30 cm de perete ca sa poata ventila, si daca se poate e bine sa nu bata soarele pe ea (pe a mea bate soarele).
*

QUOTE(alinakes @ 25 Jun 2007, 15:22)
Intr-adevar unele chestii ar trebui respectate (distantele) dar de ce nu spune si ca splitul , unitatea interioara trebuie pusa la oa anumita distanta de tavan, pe cand toti oamenii il vor cat mai sus ca sa nu se vada urat pe pereti !
*

Poate ai probleme oculare, fa-ti un control!
Split inseamna ca e despartit, nu este numele uneia din unitati wink.gif

QUOTE(alinakes @ 25 Jun 2007, 15:22)
Toata ideea asta cu montajul este ca trebuie sa iasa in primul rand bine, apoi sa fie cat de cat estetic si cred ca in ultimul rand cum scrie la carte.
*

Pai hotaraste-te, ori trebuie respectate distantele, ori punem totul sa arate bine?

QUOTE(alinakes @ 25 Jun 2007, 15:22)
Mai sunt destui care habar nu au ce inseamna sa montezi un aparat de aer conditionat...
*

Esti cel mai bun exemplu. radmasa.gif

This post has been edited by vis-a-vis: 25 Jun 2007, 17:00


--------------------
Yamaha Super Ténéré XTZ 750
Life is a journey, not a destination.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alinakes
post 25 Jun 2007, 17:48
Post #67


X


Group: Members
Posts: 385
Joined: 24 March 06
From: X




vis-a-vis poate chiar imi trebuie un consult ocular smile.gif , dar daca se vrea respectarea tuturor conditiilor de instalare parerea clientului ce are un aparat de aer conditionat trebuie ignorata in totalitate iar acest lucru nu e pe placul romanilor pentru ca ei se pricep la toate.

Daca lucrezi sau ai lucrat in domeniu poate imi spui si mie cat de usor de poate fixa o unitate exterioara si atunci ne mai gandim la distanta aia de la perete ! smile.gif

Ca unitatea exterioara trebuie sa nu fie in soare iar nu prea e corect , pai asta ce inseamna ca trebuie ca ii facem noi un adapost , poate trebuie sa o ferim si de ploaie , sa o invelim ca i-o fi frig saracutei.

In ceea ce priveste cuvantul split ai dreptate , dar sa stii ca se mai foloseste si uzual pe la mestericii care instaleaza aparate, ca denumire pentru unitatea interioara.

Cat despre ceea ce stiu eu sau nu, se prea poate sa ma cunosti mai bine decat ma cunosc eu ! smile.gif



--------------------
X X X - X
EX Dacia Logan Laureate 2006
1.5dci albastru marin !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Amedeus
post 25 Jun 2007, 17:50
Post #68


Membru cu Logan


Group: Members
Posts: 2.076
Joined: 13 December 04
From: TM




Sony, vezi ca au aparut instalatii Alaska cu quick connect, nu mai trebuie sa iei o scula mobila. (la noi la Real e 850 RON una mobila de 9000 BTU) Are manual de instalare si e super simplu : se cupleaza o mufa cu cele 2 tevi, mufa cu cele 4 fire de conexiune, furtunul pt. condens si se da drumul la instalatie. Nu se mai face aerisire sau alte chestii. Tevile sunt deja conectate la unitatea interioara si au aprox. 4 m. Singura problema ramane gaura din perete care trebuie sa aiba 65x40 mm, ca sa treaca mufa de conectare. La Metro ai si garantie chiar daca o montezi singur si primesti si costul montarii (160 RON) inapoi. Suportii de fixare pt. unitatea exterioara sunt inclusi in pret. Punctul cel mai bun din toata treaba asta e ca nu mai astepti doua luni dupa "expertii" lu' peste. mad.gif

P.S. Toate distantele sunt trecute in manual, iar distante intre unitatea externa si perete e data clar de suportul de montare (aprox 100 mm). La Alaska se recomanda o distanta pana la tavan de minim 50 mm. (pt. unitatea interioara).

This post has been edited by Amedeus: 25 Jun 2007, 17:55


--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 - TM10xxx
2006
PDA-Mio P 350 DigiWalker
MioMap v3.2; TomTom 6; iGo 8
iGo Primo on Samsung Galaxy S Advance
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mauru007
post 25 Jun 2007, 18:24
Post #69


sir


Group: Members
Posts: 459
Joined: 27 February 05
From: Bucuresti




un post mai vechi din alt topic:
mi-am cumparat eu unul portabil. 9000 btu, functie de incalzire, dezumificare, racire, timer, ventilare etc. telecomanda. E o problema cu aerul cald pe care il scoate sa vad ce adaptari pot sa fac sa il dau direct afara, momentan e instalat temporar pe hol si aerul cald il trimite in bucatarie, in restul casei (hol 9 mp si camera de vreo 22 mp) dupa 45 minute functionare a scazut temperatura cu 1 grad(in camera, pe hol cu veo 3 grade) astept sa vad cand o sa fie nevoie de el sa vad cum se descurca la prima vedere e ok. Clasa energetica B consum anual 525 kw (frigiderul tot B consuma 380). Atentie la diversele modele de pe piata pentru ca am vazut si cu un consum anual de 2000 KW tot 9000 btu. Pret 950 ron.

Aerul e in camera acum, evacuarea aerului cald e in bucatarie si acolo las un geam deschis. In camera fara aer cam 35 grade, cu aer 27-28 grade. Suportabil. Daca mi-as da putin interesul sa evacuez aerul cald direct afara si astfel sa stau cu usa de la camera inchisa probabil ar raci mai tare, oricum daca nu ai chef de dat gauri te descurci si cu unul portabil. Eventual unul de 12.000 btu.


--------------------
Ford Focus 2002/Ghia - vl
Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ANTIdacie
post 25 Jun 2007, 18:34
Post #70


Membru autentic


Group: Members
Posts: 443
Joined: 13 December 05




Nu cred ca pt demontare trebuie sa ai multa scoala ci multa forta! 1 mil mi se pare cam mult dar sa scap de el din casa fac si treaba asta!Dar e normal sa imi ceara aceasta taxa cu toate ca aparatul lor nu a functionat corect?


--------------------
Harb de dacie 1310 - DMITHEONE
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alinakes
post 25 Jun 2007, 18:56
Post #71


X


Group: Members
Posts: 385
Joined: 24 March 06
From: X




Iti trebuie o cheie reglabila , vreo 2 chei de 13 (parca) si un inbus !

Pe langa astea iti mai trebuie ceva nerv sa ai curaj sa iesi jumate pe geam sa ii desfaci suruburile biggrin.gif in cazul in care stai la un etaj superior etajului 2 sau 3 sa zicem !

Cat despre plata , normal ar fi ca cei care ti-au vandut aparatul sa plateasca operatiunea , dar nu stiu daca e precizat prin vr'un contract asta , asa ca ramai la mila/japca unei firme sau la amicitia unui cunoscut ce poate face asta !




--------------------
X X X - X
EX Dacia Logan Laureate 2006
1.5dci albastru marin !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ANTIdacie
post 25 Jun 2007, 19:31
Post #72


Membru autentic


Group: Members
Posts: 443
Joined: 13 December 05




cei de la whirlpool mi-au spus ca vor sa vina cei de la firma sa il demonteze, ca daca era dupa mine il scoteam cu tot cu suporti din perete!acum sa vad ce mai zic!sper sa nu mai imi ceara acea taxa totusi si sa vina mai repede cei de la firma de montaj cu toate ca in momentul cand i-am chemat pt verificare au venit dupa 2 sapt si atunci tot la insistente mele!


--------------------
Harb de dacie 1310 - DMITHEONE
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
router
post 25 Jun 2007, 20:20
Post #73


Recalcitrant


Group: Members
Posts: 918
Joined: 13 January 06




Salut,


Vreau sa-mi cumpar aer conditionat si m-am oprit la LG.
Am auzit numai lucruri bune despre ele si modelul pe care il vreau este LG ES-H126LLAO.

L-am gasit la DOMO la un pret de 14.9 mil cu montaj inclus.

Am doua intrebari:


1. A montat cineva modelul asta sau alt model LG si daca da cat e multumiti sunteti?
2.Motajul cam cat va dura din ziua in care il cumpar de la Domo?


--------------------
Fost Supernovist Actualmente fan Gillette Mach 3 2007 - B-81-XXX
Mi-am luat Dacie = Mi-am luat masina la noroc.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vijelie
post 25 Jun 2007, 20:35
Post #74


membru violet


Group: Members
Posts: 5.257
Joined: 11 November 05
From: Bucuresti




La banii astia gasesti ceva mai bun. O fi montajul inclus dar cati metri de traseu intra in banii astia? Si, eventual, cat te mai costa 1 ml suplimentar? Ce garantie ofera?
Durata de montaj depinde de firma la care apelezi. Intreaba-i pe ei. smile.gif


--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
router
post 25 Jun 2007, 20:37
Post #75


Recalcitrant


Group: Members
Posts: 918
Joined: 13 January 06




e clasa A de consum

garantie 2 ani la aparat si 5 ani la compresor


Ce pot gasi mai bun la 15 m il care sa aube 12000 BTU, consum mic si instalare moca?


--------------------
Fost Supernovist Actualmente fan Gillette Mach 3 2007 - B-81-XXX
Mi-am luat Dacie = Mi-am luat masina la noroc.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vijelie
post 25 Jun 2007, 20:44
Post #76


membru violet


Group: Members
Posts: 5.257
Joined: 11 November 05
From: Bucuresti




Ti-am raspuns pe PM. Daca moderatorii nu au nimic contra, mesajul se poate posta, nu ma opun. M-am saturat si eu de escroci dar exista si firme bune. De ce sa nu le pomenim si pe astea?


--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviu
post 25 Jun 2007, 21:52
Post #77


...


Group: Moderatori
Posts: 3.796
Joined: 5 July 02
From: Peste gard




router, uite frate aici link smile.gif .. http://www.aer-conditionat.ro/product_info...0930502720fd768

Eu am un model de la ei (colorful screen, care vad ca nu mai este prezent pe site din pacate).
Ii recomand ca firma, foarte seriosi, au lucrat repede si foarte bine .. si curat ..

Observati garantia integrala de 5 ani la produsele lor.

vijelie, baga mai link daca e ceva serios la mijloc ... cat timp nu iti vinzi tu marfa si nu e reclama mascata , e ok ...


--------------------
Renault Megane II Estate, 1.6 16V 2005 - si bicicleta
“Yesterday is history, tomorrow is mistery, but today is a gift; thats why it's called <<present>>" (Kung-Fu panda)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vijelie
post 25 Jun 2007, 21:56
Post #78


membru violet


Group: Members
Posts: 5.257
Joined: 11 November 05
From: Bucuresti




Am inteles, moderatorule.
Eu nu vand nimic, e vorba de aceeasi firma si de acelasi produs. smile.gif
Cand am facut studiul de piata, mai aveam in vizor Tadiran si WW. Tadiran a cazut fiindca ofereau la acelasi pret (16mil) numai 2 ani de garantie si un aparat clasa D de energie, iar cu WW nu am facut nimic fiindca habar nu aveau cand vor importa aparatele. Si fraze de genul "Va sunam noi cand ne vin" nu imi tin de cald, ma rog, de frig.

This post has been edited by vijelie: 25 Jun 2007, 21:59


--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Amedeus
post 25 Jun 2007, 22:36
Post #79


Membru cu Logan


Group: Members
Posts: 2.076
Joined: 13 December 04
From: TM




Degeaba dau baietii 5 ani garantie, daca vin la o interventie peste 2-3 saptamani si la montare dupa 2 luni. Nu stiu cum e la voi in Bucuresti, dar la noi in TM cam asa e.


--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 - TM10xxx
2006
PDA-Mio P 350 DigiWalker
MioMap v3.2; TomTom 6; iGo 8
iGo Primo on Samsung Galaxy S Advance
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vijelie
post 25 Jun 2007, 22:42
Post #80


membru violet


Group: Members
Posts: 5.257
Joined: 11 November 05
From: Bucuresti




Amedeus, treaba cu montatul am discutat-o. Vara sunt foarte solicitati in special de firme care dau bani grei si casnicii conteaza mai putin.
Iar ca interventie, eu nu am avut parte pana acum de ceva defetiuni.


--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviu
post 25 Jun 2007, 22:44
Post #81


...


Group: Moderatori
Posts: 3.796
Joined: 5 July 02
From: Peste gard




Un proverb spune ca omul gospodar isi face vara sanie si iarna car ...

Daca te astepti ca in plin sezon de canicula sa iti vina a doua zi la usa, sorry dar ai asteptari gresite. In mod normal se misca f repede. Si echipa de depanare e aceeasi cu cea de montaj .. deci in plin sezon se vor misca mai greu .. asta e clar si e de inteles.


--------------------
Renault Megane II Estate, 1.6 16V 2005 - si bicicleta
“Yesterday is history, tomorrow is mistery, but today is a gift; thats why it's called <<present>>" (Kung-Fu panda)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vijelie
post 25 Jun 2007, 22:46
Post #82


membru violet


Group: Members
Posts: 5.257
Joined: 11 November 05
From: Bucuresti




Cand i-am contactat eu, pe 3 mai, toti cei enumerati de mine mai sus veneau cu aparatul in 2-3 zile. Deci se poate.


--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vis-a-vis
post 25 Jun 2007, 22:54
Post #83


DaciaClubber


Group: Members
Posts: 7.582
Joined: 20 June 05
From: Bucuresti




Un nene zice pe alt forum ca totusi e naspa sa-ti iei aer conditionat iarna.
Sunt oferte putine si scumpe.
Perioada propice ar fi aprilie, cand nu-i nici prea aglomeratie la montaj.


--------------------
Yamaha Super Ténéré XTZ 750
Life is a journey, not a destination.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviu
post 25 Jun 2007, 22:56
Post #84


...


Group: Moderatori
Posts: 3.796
Joined: 5 July 02
From: Peste gard




depinde de firma .. sunt unii care au aceeasi oferta tot timpul .. trebuie numai sa te decizi ca vrei minunea ...

Iar proverbul ala nu trebuie luat ca atare, cuvant cu cuvant smile.gif


--------------------
Renault Megane II Estate, 1.6 16V 2005 - si bicicleta
“Yesterday is history, tomorrow is mistery, but today is a gift; thats why it's called <<present>>" (Kung-Fu panda)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Amedeus
post 26 Jun 2007, 13:15
Post #85


Membru cu Logan


Group: Members
Posts: 2.076
Joined: 13 December 04
From: TM




am AC de 3 ani, deci nu vorbeam de mine smile.gif Chiar am montat cateva si quick connect si fara la prieteni care au renuntat la garantie in cazul celor fara QC. (cumparat in mai si programat pt. montare in 15 iulie excl.gif )

Iarna la magazine nu gasesti mai nimic de cumparat si sa apelezi la firme specializate care vand si monteaza, e cam scump. Ex: 60 Eur montajul + 15 Eur metrul de teava + TVA. Plus ca baietii vand scule mai cu pretentii care normal, costa mai mult. O varianta ar fii sa-l cumperi acum si sa-l montezi la iarna. smile.gif

This post has been edited by Amedeus: 26 Jun 2007, 13:21


--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 - TM10xxx
2006
PDA-Mio P 350 DigiWalker
MioMap v3.2; TomTom 6; iGo 8
iGo Primo on Samsung Galaxy S Advance
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ANTIdacie
post 27 Jun 2007, 10:45
Post #86


Membru autentic


Group: Members
Posts: 443
Joined: 13 December 05




am masurat azi temperatura care iese din aparat si este undeva pe la 18 grade ceea ce mi se pare ceva anormal!


--------------------
Harb de dacie 1310 - DMITHEONE
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Amedeus
post 27 Jun 2007, 12:10
Post #87


Membru cu Logan


Group: Members
Posts: 2.076
Joined: 13 December 04
From: TM




la mine e 5-6 grade, cu un termometru clasic.


--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 - TM10xxx
2006
PDA-Mio P 350 DigiWalker
MioMap v3.2; TomTom 6; iGo 8
iGo Primo on Samsung Galaxy S Advance
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
concorde
post 14 Jul 2007, 19:51
Post #88





Group: Members
Posts: 0
Joined: 14 July 07




Mi-am luat un WW de 12000 BTU. Inca nu e instalat. Am desfacut unitatea interna sa ma uit la filtre si am vazut ca grila radiatorului are aripioarele indoite in 4 locuri(cam 3-5 aripioare indoite in fiecare caz) iar intr-un loc, la marginea cutiei, aripioarele sunt chiar lovite(nu indoite) pe o suprafata cam cat buricul degetului mic.

E de rau? Si daca da, e atat de rau incat sa fie nevoie sa apelez la garantie? Nu ar fi prea mare bai, ca e vb de unit interna, care se transporta relativ usor.
A mai observat cineva asa ceva?
M-am uitat si la radiatorul unit exterioare si totul e in ordine acolo.


--------------------
vento bicicleta 2001 - fara
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sony
post 15 Jul 2007, 11:29
Post #89


Membru autentic


Group: Members
Posts: 3.336
Joined: 30 August 04
From: Ban Land




Antidacie, e posibil ca tu sa fi masurat cad termostatul a constatat ca s-a atins temperatura presetata si a comutat pe ventilatie. Mentine termometrul acolo!


--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GabyT
post 15 Jul 2007, 20:46
Post #90


Membru autentic


Group: Members
Posts: 654
Joined: 18 January 07
From: Bucuresti




Citind ceea ce s-a scris pana acum pe acest topic, din experienta proprie, recomand in plus :

-instalarea unitatii interioare sa se faca, pe cat posibil, in afara camerei (de ex. pe un hol de legatura) astfel incat aerul rece care este produs de unitate sa nu-l simti direct; aceasta recomandare este valabila pt. apartamentele care sunt cat de cat izolate termic;

-pt. evitarea neplacerilor cauzate (vecinilor sau celor care trec "pe sub clima") de apa rezultata din condens dar si pt. ca traseul climatizarii sa fie estetic (mai ales in cazul in care traseul este lung, caz in care panta lasata pt. eliminarea apei este inestetica), unitatea interioara sa fie instalata in apropierea conductei pluviale, astfel incat apa sa se scurga direct in ea; in acest caz nu mai este necesara lasarea pantei, iar traseul poate fi "imbracat" in canal-cablu si montat paralel cu tavanul; la "intrarea" in pluviala aveti nevoie de intercalarea unui sifon (pt. eliminarea eventualelor mirosuri neplacute de pe conducta) si a unui robinet (pt. a evita "deversarile" pluviale in cazul in care conducta nu face fata);

Mentionez ca acestea masuri le-am aplicat de doi ani si sunt super multumit de rezultat, in conditiile in care apartamentul este situat la etajul 8, iar trotoarul de jos este foarte "animat".
In ceea ce priveste eficienta climatizarii, nu am de ce sa ma plang. Aparatul este un Whirlpool de 12.000 BTU si raceste suficient un apartament de 3 camere in care soarele bate de la ora 12 pana apune si doar o singura camera are "termopan", insa peretii exeriori sunt din "BCA". Unitatea interioara este amplasata pe hol, iar traseul instalatie este de aprox. 7 m (trece printr-o camera si o debara). Sigur, temperatura din camere difera cu aprox. 2* in functie de "departarea" fata de clima.

In aceste conditii si avand in vedere faptul ca din cauza dispunerii apartamentului, temperatura exterioara in zilele de vara (masurata la nivelul geamului cu ajutorul unui senzor al statiei meteo) trece constant de 40*C (in zilele caniculare apropiindu-se de 50*C), temperatura din apartament este de aprox. 24-25*C.


QUOTE(ANTIdacie @ 27 Jun 2007, 11:45)
am masurat azi temperatura care iese din aparat si este undeva pe la 18 grade ceea ce mi se pare ceva anormal!
*




Nu este normal ceea ce ti se intampla. Citind acest topic am devenit curios sa aflu si eu ce temperatri "scoate" aparatul meu (in conditiile in care temperatura exterioara la nivelul geamului era azi de aprox. 43*C, iar in camera unde era statia meteo erau aprox. 24*C) si am trecut la masuratori (am fixat senzorul exterior al statiei direct la iesirea curentului de aer din unitatea interioara, iar statia am lasat-o pe unitatea interioara):

-cu aparatul setat la 21* iar ventilatorul pe automat, temperatura de deasupra unitatii interioare era de 23,7*, iar aerul la iesire avea 6,2*;

-cu aparatul setat pe "al 6-lea simt", temperatura de deasupra unitatii interioare era de 24,5-24,7*, iar aerul la iesire avea 3,7-3,8*; pt. verificarea, am utilizat si un termometru cu mercur (pt. frigider) care mi-a indicat 0*; blink.gif

-cu aparatul setat pe "jet", temperatura de deasupra unitatii interioare era de 24,3-24,2*, iar aerul la iesire avea 5-4,8*; termometrul cu mercur imi indica constant 2*.


Acum am si eu o intrebare pt. cunoscatori : aveti idee de ce cand las clima pe "al 6-lea simt" (in setarea standard), dupa o perioada, intra in modul de protectie, in sensul ca "bipaie" de 2 ori si se opreste compresorul ? Este din cauza faptului ca temperatura aerului este de 3,7-3,8*C ? Mentionez ca daca cresc cu o liniuta setarea standard nu se mai intampla sa bipaie, ci se opreste pur si simplu compresorul (banuiesc ca atunci cand nu mai este necesara utilizarea lui).




--------------------
Dacia Solenza Scala / 2003
Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006
MIO C520
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

32 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
DaciaClub
Random Picture Google search Last addition
Imagine aleatoare
căutare personalizată
Ultima imagine adaugata


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Time is now: 2nd October 2014 - 10:23
Forum Renault Server hosting