DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Insonorizare HI-FI

kmykze
post 17 Feb 2009, 22:26
Post #1

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

Am inceput un nou topic nu din rea vointa, stiu ca mai sunt topicuri, insa nici unul dedicat in special sistemului de sunet din masina.
Aici intra usile insonorizate, dupa caz habitaclul si sistemul de sunet.
Incepem cu masina: am o supernova clima 2001, standard, nici o imbunatatire care merita mentionata.
Vreau sa pun un sistem mid-end (ca n-am mii de euro), adica HU Pioneer care deja il am de mai mult timp, difuzoare pe fata MB Quart Formula FSA213 amplificate cu Mac Audio MPX 2000, in spate fara difuzoare iar ca subwoofer un JBL GTO 1060BR amplificat de un Mac Audio MPX 2500.
Acum vine partea grea, insonorizarea usilor si a portbagajului.
Am observat ca majoritatea din acest forum folosesc Aluband, problema cu el este ca nu prea este Insonorizant, asa ca am ales o varianta mai buna si destul de ieftina zic eu ca ajung cam lafel ca si cu alubandul: Standardplast Vibroplast M1 , ceva bun la acest material este ca este conceput special pentru insonorizare:
"insonorizant cu foita metalica pentru reducerea vibratiilor
usor de aplicat
nu necesita adeziv
se lipeste usor, fara a fi nevoie de aer cald
poate fi folosit cu succes in locurile cel mai greu accesibile
frecventa proprie de rezonanta extrem de scazuta
recomandat pentru portiere, podea, plafon " si un pachet iti ajunge cat pentru o usa si pretul este putin peste 1 milion.

Iar pentru podea si plafon voi folosii Standardplast Bimast Standart :
"material triplu-stratificat: cauciuc sintetic, bitum si material sintetic
se lipeste usor, fara a fi nevoie de aer cald
grosime: 3mm
greutate: 4,2Kg/mp
recomandat pentru portiere, podea, plafon"
Pachetul contine 2.5 M patrati si este 1,3 mil.

Pe fetele de plastic ale usilor voi lipii burete ca sa nu vibreze.

Si pentru portbagaj inca nu m-am decis, probabil tot Standardplast.

Ca si suport pentru Difuzoarele din fata, mai precis pentru Woofer voi folosii un inel din MDF, asta nu stiu inca de unde il voi procura.

Materialele urmeaza sa le procur in curs de 2 luni de zile si in tot acest timp vreau ca persoanele care au avut de-aface cu genul asta de insonorizari sa ma lamureasca in legatura cu urmatoarele intrebari:
Trebuie sa aplicma insonorizant si pe peretele exterior al usii? cel din afara? sau numai pe cel dinspre masina?
Unde trebuie asezat Tweeterul ca sa se auda cel mai bine?
A auzit cineva subul si difurile? se aud bine?
Recomandari de la cineva care a mai facut insonorizari?
In concluzie ajutati-ma cu ceva sfaturi poze si ce mai puteti smile.gif
Multumesc Anticipat!

This post has been edited by kmykze: 17 Feb 2009, 22:27

--------------------
Dacia Super Nova 2001 Clima
New owner of OPEL ASTRA G 2L, 16V, Turbo Diesel, 101 CP.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Onyx
post 18 Feb 2009, 12:30
Post #2

:)

de bani aia imi luam un sistem tare ca oricum n-ai ce-i face...o sa tremure prin spate incuietoare eleron numar - cat de bine ai incerca s ale prinzi :-S... etc.

--------------------
Opel Astra Bertone 2001 - Bucuresti
EX Supernova Rapsodie
EX NOVA GTi
+
and_rei
post 18 Feb 2009, 15:33
Post #3

Membru multumit de fosta lui SupeRNova

de ce vorbesti asa onyx ? slap.gif e bine ce face kmykze.asta vreau sa fac si eu cand se mai incalzeste un pic biggrin.gif.o sa se simta diferenta.kmykze cel mai bine ar fi sa te uiti in topicul "ce imbunatatiri ati facut la dsn-urile voastre" acolo s-a vorbit mult de isonorizare antifonare etc biggrin.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 Silver 2005
"Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
+
ti3sto
post 18 Feb 2009, 15:54
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti-Berceni

eu unu vreau sa insonorizez pe toata sa dau cu vopsea cauciucata si sa pun pee de aliminiu peste tot in masina cred ca plafoniera nu o sa fac nimic ca nu mai reusesc sa pun mocheta la loc dar ma gandesc ca si acolo e bine astept vara sleep.gif si asa ma simt si mai protejat de urgina caci nu mai exista condens pe tabla si nu se mai aude chiar asa la viteze mai mari happy.gif happy.gif

--------------------
Dsn SuperNova 2000 1.4
-----------Tractari Auto Non Stop -------
Cel mai mic pret, Bucuresti 100Lei

Tel :0769797963
+
saftonel
post 18 Feb 2009, 16:58
Post #5

Membru autentic

parerea mea ...e ca unii dintre noi/voi uita in ce masina baga banii

--------------------
Reno Clio 1.4 16V 2002 - xxx
+
kmykze
post 18 Feb 2009, 17:33
Post #6

Membru

saftonel nu uitam in ce bagam banii, daca tu ai spui inei masini care consuma 5% si care nu am bagat mai mult de 15 mil in 5 ani proasta inseamna ca nu sti ce e aia masina, am un prieten cu clio nou care se duce in fiecare luna in service, nu pentru chestii mecanice ci pentru plasticaraie electronica etc.

revenint la topic, Onyx chiar nu am probleme la tremurat decat cu numarul, care o sal prind cu o bucata de burete pe tabla sa nu mai am probleme, si in portbagaj o sa fac insonorizare nu stiu daca tot cu Standardplast.
ianys_andrey cum o sa bagam noi pe peretele din exterior al usilor insonorizant? ca la supernova e facuta usa aia doar cu 3 gauri pozitionate nasol, va trebuii sa dam macaraua jos...
varianta ci folie pee nu stiu cat de buna este, n-am fost in nici o masina cu folie sa imi dau seama, dar parerea mea este ca te chinui degeaba, nu stiu ce fel de proprietati insonorizante are, ma voi duce weekendu asta in praktiker sa vad ce materiale insonorizante pentru casa au.

--------------------
+
cristi hks
post 18 Feb 2009, 17:38
Post #7

Membru incepator

From: bucuresti

salut si eu am doua amplificatoare de 400 w difuzore spate empfazer usa iar pe fata sony si ne lipsitu woofer. Pot spune ca afara nu se aude extraordinar de tare nci nu mias dori dar in schimb vibreaza de te ia toti nervii . stie cineva ce as putea sai fac sa nu mai vibreze asa de tare

--------------------
dacia super nova 2001 rapsodie - b24zla
+
kmykze
post 18 Feb 2009, 17:47
Post #8

Membru

da iti insonorizezi masina, urmareste topicul poate ne ajutam reciproc.
am vorbit cu cineva de la un site de shopping si mia spus ca un kit Dynamat Xtreme Door Kit imi ajunge la aman2 usile si pe interior si pe exterior, nu stiu ce sa zic foile sunt cam mici, dar sincer ma bag, pretul de 2.3 mil nu este exorbitant, ideea e sa aibe dreptate si sa intre pe aman2 usile si pe interior si pe exterior...

This post has been edited by kmykze: 18 Feb 2009, 17:47

--------------------
+
cristi hks
post 18 Feb 2009, 17:51
Post #9

Membru incepator

From: bucuresti

Ar fii sinplu sa insonorizez masina . Problema este ca la mine vibreaza mult si interioru ,ala ma dispera pe mine mad.gif

--------------------
dacia super nova 2001 rapsodie - b24zla
+
Maskatu
post 18 Feb 2009, 17:52
Post #10

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Folie in interiorul usii nu ai cum sa sa pui decat pe partea exterioara. Pe partea interiora nu ai cum pentru ca e plina de gaurile de la macara + suruburile aferente. Cred ca mai usor ar fii aplicarea unui strat de vopsea cauciucata. Dai cu pensula si aia e... cu materiale gen folie aluminizata nu prea ar fii practic pentru ca e greu de introdus prin acele gauri. Pe cand cu pensula e mult mai "comod" daca se poate spune asa. Folie e buna pentru fetele de usi si pentru exteriorul usii aflat inspre masina...

Plafonul ar fii o idee sa fie dat cu vopsea cauciucata pentru a absoarbe vibratiile si zgomotele nedorite din habtitaclu. Greu nu e de scos plafonul de carton... sta decat in suruburile de oglinda, cele de parasolar si cele de deasupra plasticelor de la usi.

De asemenea daca tot va apucati de dat cu pensula cu cauciucata si de aplicat folie , va receomanda sa nu neglijati aripile spate din interior (bucata aflata intre oala si "stop") si gaurile de la hayon de sus, de "sub" eleron, in care se formeaza mereu condens.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
kmykze
post 18 Feb 2009, 17:57
Post #11

Membru

nu vreau sa dau cu vopsea cauciucata ca nu e cine stie ce insonorizant, mai bine iau foite de 30x30 cm si ma chinui s al elipesc pe acolo, apropo pe fata de la usa din exterior nu cred ca sunt gauri, poate doar suporti sudati, ca alfel s-ar vedea ep afara biggrin.gif iar de fata de plastic a usii ajunge un burete lipit sa nu vibreze.
L.E.
atunci incearca sa fixezi plasticele care vibreaza cristi hks

This post has been edited by kmykze: 18 Feb 2009, 17:58

--------------------
+
Banu1974
post 18 Feb 2009, 18:15
Post #12

COSTIN

From: BUCURESTI-CHITILA

QUOTE(Maskatu @ 18 Feb 2009, 17:52)
Folie in interiorul usii nu ai cum sa sa pui decat pe partea exterioara. Pe partea interiora nu ai cum pentru ca e plina de gaurile de la macara + suruburile aferente. Cred ca mai usor ar fii aplicarea unui strat de vopsea cauciucata. Dai cu pensula si aia e... cu materiale gen folie aluminizata nu prea ar fii practic pentru ca e greu de introdus prin acele gauri. Pe cand cu pensula e mult mai "comod" daca se poate spune asa. Folie e buna pentru fetele de usi si pentru exteriorul usii aflat inspre masina...

Plafonul ar fii o idee sa fie dat cu vopsea cauciucata pentru a absoarbe vibratiile si zgomotele nedorite din habtitaclu. Greu nu e de scos plafonul de carton... sta decat in suruburile de oglinda, cele de parasolar si cele de deasupra plasticelor de la usi.

De asemenea daca tot va apucati de dat cu pensula cu cauciucata si de aplicat folie , va receomanda sa nu neglijati aripile spate din interior (bucata aflata intre oala si "stop") si gaurile de la hayon de sus, de "sub" eleron, in care se formeaza mereu condens.
*

Eu plafonul l-am ,,izolat" cu vata minerala.
Vara nu se mai incinge,iarna nu mai patrunde frigul...cine vine vinerea la Carol stie.... dry.gif

--------------------
dacia solenza 2003 clima - B-33-SAC
Voi radeti de mine ca sunt diferit,dar eu rad de voi ca sunteti toti la fel!!!
+
Maskatu
post 18 Feb 2009, 19:06
Post #13

Logan 0.9 TCE

QUOTE(kmykze @ 18 Feb 2009, 17:57)
nu vreau sa dau cu vopsea cauciucata ca nu e cine stie ce insonorizant, mai bine iau foite de 30x30 cm si ma chinui s al elipesc pe acolo, apropo pe fata de la usa din exterior nu cred ca sunt gauri, poate doar suporti sudati, ca alfel s-ar vedea ep afara biggrin.gif iar de fata de plastic a usii ajunge un burete lipit sa nu vibreze.
L.E.
atunci incearca sa fixezi plasticele care vibreaza cristi hks
*

Poti sa dai cu vopsea cauciucata si pana se intareste lipesti de ea folia... aia da insonorizare! Degeaba pui foita de care vrei tu pentru ca intre foita si tabla tot ramane GOL ! Depinde cum o lipesti de tabla.
Ma refeream la fata de la usa de tabla dinspre interiorul masinii care are gaurile acelea... unde e difozorul usii din fata spre exemplu. Pe partea aia pe interior nu ai cum sa pui nici folie nici vopsea sa dai. Decat pe partea din interior- adica spre exteriorul masinii vopsea cauciucata dupa cum spuneam.

QUOTE(B-33 -SAC @ 18 Feb 2009, 18:15)
Eu plafonul l-am ,,izolat" cu vata minerala.
Vara nu se mai incinge,iarna nu mai patrunde frigul...cine vine vinerea la Carol stie.... dry.gif
*

E si asta o idee, oricum intre cartonul de la plafon si plafonul in sine (tabla) e o distanta de 1-2 cm. Ai loc sa pui ce vrei.

--------------------
+
ti3sto
post 18 Feb 2009, 19:25
Post #14

Membru autentic

uite am cateva poze prin calculator care nu imi apartin cu insonorizarea usii cu folie blush.gif

Attached thumbnail(s)
29032008_001_.jpg ( Size: 415.09k ) Number of downloads: 1449
29032008_003_.jpg ( Size: 441.73k ) Number of downloads: 1604
29032008_004_.jpg ( Size: 359.06k ) Number of downloads: 1573
29032008.jpg ( Size: 295.9k ) Number of downloads: 1526

--------------------
Dsn SuperNova 2000 1.4

+
Onyx
post 18 Feb 2009, 20:03
Post #15

mie nu-mi vibreaza nimic prin interior sau usi...singuru lucru e prin spate la hayon...nici aici rau dar nu ai ce-i face biggrin.gif
*numarul l-am prins direct in suruburi

--------------------
EX Supernova Rapsodie
EX NOVA GTi
+
ti3sto
post 18 Feb 2009, 20:19
Post #16

Membru autentic

si arata ca .... sa vezi ce o sa se indoaie acolo unde ai bagat suruburile

--------------------
Dsn SuperNova 2000 1.4

+
Banu1974
post 18 Feb 2009, 20:22
Post #17

COSTIN

QUOTE(ti3sto @ 18 Feb 2009, 20:19)
*

Al meu e prins in ,,popnituri" radmasa.gif cine nu crede vede la Carol

--------------------
+
Onyx
post 18 Feb 2009, 20:29
Post #18

QUOTE(ti3sto @ 18 Feb 2009, 21:19)
*

mie imi place mai mult cum arata si nu stiu ce zici tu k se indoaie k e de mult prins asa. Si pe fatza tot in suruburi l-am prins (pt. k mi-a placut mai mult)

--------------------
EX Supernova Rapsodie
EX NOVA GTi
+
kmykze
post 18 Feb 2009, 20:55
Post #19

Membru

maskatu daca pun io dynamat sau alceva insonorizant peste vopsea cauciucata in primu rand adaug multa greutate la usa si in al doilea rand nu e bine pentru ca aia e facuta sa fie lipita direct pe tabla, ca la vara cand se incinge tabla sa nu senmoaie vopseaua cauciucata si bitumul ala si sa cada...spunea cineva pe forum, daca vopseaua asta e asa minunata de ce nu dau astia din fabrica pe masini cu ea ca ar iesii mult mai ieftin?

This post has been edited by kmykze: 18 Feb 2009, 20:55

--------------------
+
ti3sto
post 18 Feb 2009, 21:20
Post #20

Membru autentic

ph34r.gif e un semn de intrebare cu vopseaua asta cand e lichida mai si miroase ph34r.gif inseamna ca daca dam prin masina o sa fim ceva gen niste aurolaci ? cu mirosu degajat de vopsea ? sau dispare mirosu in timp ?
cred ca odata uscata vopseaua nu o sa cada vara cand tabla e incinsa .... sleep.gif

--------------------
Dsn SuperNova 2000 1.4

+
kmykze
post 18 Feb 2009, 21:36
Post #21

Membru

nu cade dar se crapa

--------------------
+
and_rei
post 18 Feb 2009, 22:16
Post #22

Membru multumit de fosta lui SupeRNova

ti3sto nu o sa miroase nimic.si eu am vopsite elementele din interior si nu miroase deloc biggrin.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 Silver 2005
"Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
+
kmykze
post 18 Feb 2009, 22:51
Post #23

Membru

nu a facut nimeni pe masina o insonorizare cu dynamat sau genu asta de materiale? sa ne ajute si pe noi biggrin.gif

--------------------
+
Banu1974
post 19 Feb 2009, 11:35
Post #24

COSTIN

QUOTE(kmykze @ 18 Feb 2009, 22:51)
nu a facut nimeni pe masina o insonorizare cu dynamat sau genu asta de materiale? sa ne ajute si pe noi biggrin.gif
*

Au facut foarte multi,eu am folosit aluband,vino si tu la Carol vineri ,si ai sa vezi...

--------------------
+
Maskatu
post 19 Feb 2009, 12:00
Post #25

Logan 0.9 TCE

QUOTE(kmykze @ 18 Feb 2009, 20:55)
maskatu daca pun io dynamat sau alceva insonorizant peste vopsea cauciucata in primu rand adaug multa greutate la usa si in al doilea rand nu e bine pentru ca aia e facuta sa fie lipita direct pe tabla, ca la vara cand se incinge tabla sa nu senmoaie vopseaua cauciucata si bitumul ala si sa cada...spunea cineva pe forum, daca vopseaua asta e asa minunata de ce nu dau astia din fabrica pe masini cu ea ca ar iesii mult mai ieftin?
*

Personal as prefera 5-10 kg in plus si zgomote/vibratii cat mai putine.... vara nu cred ca o sa se topeasca ca doar nu e smoala sau asfalt si nu cred ca o sa ajunga masina la temperaturi atat de mari incat sa se topeasca la loc. De crapat nu se crapa ca doar e CAUCIUC. Am vazut la tiesto de pe forum vopseaua aplicata pe interior la oale, dupa doar cateva ore si deja era "uscata".

Nu dau din fabrica cu vopsea pentru ca daca dadeau nu mai avea cine sa cumpere oale/ praguri/ amortizoare spate/ aripi, etc... Nici loganul nu e antifonat, singura diferenta ca e tabla ceva mai buna, cam ca cea de la solenza. Oricum masinile "straine" care le vedem cu multi ani si multi km in bord care nu sunt ruginite, nu au cine stie ce antifonari, pur si simplu au fost bagate caroseriile in bai chimice care protejeaza caroseria de rugina si intemperii. Un exemplu e renault megane care cu toate ca nu are "coji" pe spate ci direct oala ca la super nova, nu rugineste.

--------------------
+
kmykze
post 19 Feb 2009, 16:37
Post #26

Membru

vara tabla sencinge pana la 50 de grade si peste, mai ales ca a mea are culoare inchisa...
b-33-sac nu cred ca desface nimeni portiera sa-mi arate mie cum a insonorizat in parcul carol...

--------------------
+
ti3sto
post 19 Feb 2009, 16:51
Post #27

Membru autentic

Vreau si eu un raspuns da/nu ? ph34r.gif

vopseaua cauciucata este buna pentru o insonorizare si o protectie termina cu folie pee cu aluminiu?( dupa ce am citit pe forum si am facut un calcul ar fi cel mai ieftin si mai profitabil adica calitate pret o asemenea operate)
unsure.gif

--------------------
Dsn SuperNova 2000 1.4

+
kmykze
post 19 Feb 2009, 21:13
Post #28

Membru

parerea mea: nu
daca vrei te iei dupa mine daca nu nu, io zic mai bine cumperi pasla inloc de folie pee si bagi pe sub mocheta pe podea, tavan, portbagaj si pe fetele de plastic pe usi, si folosesti folie de insonorizat speciala pentru usi, scapi de 2 probleme, gajaieli la difuzoare in usa si protectie termica.

--------------------
+
ti3sto
post 19 Feb 2009, 21:27
Post #29

Membru autentic

si cam la ce pret te duce o astfel de operatie ? cati metrii patratii de pasla se cumpara si la ce pret ( faza cu pasla am vazut-o si la un opel astra clasic din 2001 si cred ca e o idee buna ) daca are cineva idee huh.gif

--------------------
Dsn SuperNova 2000 1.4

+
cristi87
post 19 Feb 2009, 21:41
Post #30

fa-te viteaz knd esti singur in masina...nu chinui si p altii

n-ai si tu un pat mai vechi care trebuie sa il arunci?? poti lua pasla de acolo;)

--------------------
RENAULT Megane 2.2 1.6 16v 82Kw 2007 - Unknown..yet
[COLOR=blue][SIZE=7]omul este dator sa sculte, nu sa si creada....
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 20:04
Forum Renault