Insonorizare HI-FI
![]() ![]() ![]() |
Insonorizare HI-FI
ti3sto |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 7 December 08 From: Bucuresti-Berceni ![]() |
|
||
--------------------
Dsn
SuperNova
2000 1.4 -----------Tractari Auto Non Stop -------
Cel mai mic pret, Bucuresti 100Lei Tel :0769797963 |
|||
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
ia de aici un link a lu mandea cu v8-ul nud..cand am antifonato la interior cu pasla si anticoroziv/antifon naval si 2 poze cu noile imbunatatiri ale fetelor de usi..burete de 1 cm 2m x 1,20 m cu doar 12 lei..bagat in doua straturi unde se putea..la usile din spate sa putut.DSC00483.JPG ( Size: 394.45k )
Number of downloads: 1463
DSC00484.JPG ( Size: 395.8k ) Number of downloads: 1435 http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...%20fonica&st=60 postul #90..pag 3 |
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
kmykze |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 18 April 08 From: Bucuresti ![]() |
si eu tot cu pasla o sa fac podeaua si tavanul, ca sa ne iasa frumos, scoatem mocheta si taiem exact pe modelul ei.
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Clima New owner of OPEL ASTRA G 2L, 16V, Turbo Diesel, 101 CP.
|
|
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
pai cam asa am facut si eu..in special la oalele spate..am taiat dupa model si leam acoperit si pe ele. eu dupa ce am dat cu anticoroziv am pus pasla si sa lipit de podea..acum e mai nasol ca daca vreau sa o scot ma chinui si se scamoseaza. apropos de izolare la usi..vazusem pe aici..cred ca la galerii..un clio rosu bicorp..super facut..tot cu aluband sau dynamat..nu stiu exact..era beton..si in usi avea..si pe podea..tot. eu in usi cred ca am sai dau cu anticoroziv si dupa ce se usuca cu vopsea cauciucata..nu stiu inca daca am sa bag si aluband/dynamat..ma gandesc ca totusi pe fata usii ploua..aduca se scurge apa de la geamuri. pe stalpii spate merita facuta treaba foarte tare..hayon..stalpi fata..pe acolo se pierde si caldura. pe tavan cred ca ma iau dupa b-33-sac si am sa pun vata minerala..vad eu la vara..ca am de gand multe cu ea..inclusiv sa o dau cu anticoroziv/antifon pe toata burtica..dau contraaripi fata jos si bag si la aripile fata..pe interior. as vrea sa ma ocup si de compartimentul motor..acolo unde e galeria de admisie..acel perete daca ma ocup de el..adio zgomote motor. merita dat bordul jos si mocheta din fata si dat acolo cu vopsea cauciucata la greu si pusa pasla pe deasupra iar pe dedesupt dau iar cu antifon. cam asta as vrea sai fac eu..ma gandesc ca o so ingreunez un pic..oare so mai misca din loc...nui bai pun un v8 hemi si am rezolvat si problema asta.
![]() ar trebui sa facem o boicotare..spunem nu ruginei..nuuu ![]() |
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
QUOTE(kmykze @ 19 Feb 2009, 16:37) Si? Si la faruri de exemplu ai un mastic intre sticla si corpul farului care inca e flexibil. Ti s-a scurs pana acum masticul acela prin far? Poate ne ajuta TIESTO cu niste detalii tehnice de pe cutie.... eventual o poza sau sa ne spuna temperaturile utile la care rezista vopseaua cauciucata. Pentru ca stiu ca el a cumparat pentru oale asa ceva. QUOTE(ti3sto @ 19 Feb 2009, 16:51) Vreau si eu un raspuns da/nu ? ![]() vopseaua cauciucata este buna pentru o insonorizare si o protectie termina cu folie pee cu aluminiu?( dupa ce am citit pe forum si am facut un calcul ar fi cel mai ieftin si mai profitabil adica calitate pret o asemenea operate) ![]() Cel mai bine... vopsea cauciucata (pentru a impiedica aparitia condensului si a ruginei !!), apoi un strat de pasla sau dynamat sau folie pee sau mai stiu eu ce .... degeaba puneti 100 de randuri de folie, pentru ca spatiul milimetric dintre acea folie si caroserie (tabla) va ramane expus condensului, si cum condensul e foarte bun prieten cu rugina... ![]() QUOTE(kmykze @ 19 Feb 2009, 21:13) parerea mea: nu daca vrei te iei dupa mine daca nu nu, io zic mai bine cumperi pasla inloc de folie pee si bagi pe sub mocheta pe podea, tavan, portbagaj si pe fetele de plastic pe usi, si folosesti folie de insonorizat speciala pentru usi, scapi de 2 probleme, gajaieli la difuzoare in usa si protectie termica. Treaba cu izolatul plafonului e foarte buna. Sa nu uitam ca vara soarele bate cu putere pe plafon, iar pentru cei cu ac nu e tocmai bine pentru ca instalatia face cu greu fata caldurii, la fel si iarna e buna o izolatie. Dar la fel... un strat de vopsea inainte pentru a absoarbe vibratiile caroseriei apoi un strat de pasla pentru izolare termina si fonica. This post has been edited by Maskatu: 20 Feb 2009, 08:59 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
26-Kbe |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club Group: Members Posts: 510 Joined: 17 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
Eu am cumparat pasla pt izolare termina si fonica, am gasit in brico 65 ron 10 mp este aquastop, (se foloseste la parchet) are grosimea de 5 mm, si buretele este bun dar nu ca pasla. |
--------------------
Hyundai
Accent
2003 Skoda Octavia RS1 / 2009
|
|
kmykze |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 18 April 08 From: Bucuresti ![]() |
super, in brico ma voi duce si eu atunci dupa pasla.
Maskatu nu are cum sa fie distanta intre folia de dynamat si tabla pentru ca aia se lipeste cu un fel de material bituminos cauciucat, ca si cum ai da cu silicon, nu are cum sa ramana spatiu, se lipeste exact ca si vopseaua aia de tabla, daca il aplici cum trebuie. |
--------------------
Dacia
Super Nova
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
QUOTE(kmykze @ 20 Feb 2009, 21:05) super, in brico ma voi duce si eu atunci dupa pasla. Maskatu nu are cum sa fie distanta intre folia de dynamat si tabla pentru ca aia se lipeste cu un fel de material bituminos cauciucat, ca si cum ai da cu silicon, nu are cum sa ramana spatiu, se lipeste exact ca si vopseaua aia de tabla, daca il aplici cum trebuie. Pai asa e foarte bine.... asta am si zis, daca aplici vreun fel de lipici pe toata suprafata astfel incat sa adere dynamatul (sau ce pui) de tabla, fix pe fix, atunci nu mai raman "goluri". Material bituminos cauciucat... asta cum mai e? E scump? nu mai bine dai cu cauciucata pe post de "lipici"? Crezi ca e mai rezistent bitumul asta de care zici? Asta e defapt doar lipici sa are si rol de insonorizant? |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
26-Kbe |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club Group: Members Posts: 510 Joined: 17 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Salut @kmykze,
Vezi ca pasla aia de care am zis este foarte buna ca izolant fonic , cu toate ca pe ea scrie aqua stop ia apa la greu !!!... se gaseste la pachet de 10**mp si costa 65 de ron pachetul, se modeleaza super dupa formele masini.. |
--------------------
Hyundai
Accent
|
|
kmykze |
![]()
|
multumesc pentru informatie 26-kbe
maskatu, asa e dynamatu, cu folia bituminoasa, exact ca aluband, numai ca are calitati de insonorizare mai bune, ne vedem weekendu asta si-ti explic. |
--------------------
Dacia
Super Nova
|
|
cristi87 |
![]()
|
![]() fa-te viteaz knd esti singur in masina...nu chinui si p altii Group: Members Posts: 507 Joined: 2 May 08 ![]() |
eu am bagat de anul trecut din vara pasla la plafon si usi.s-a simtit minunat...am izolat si conductele de la ac,anull acesta trec la podea si portbagaj;)
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.2 1.6 16v 82Kw
2007
- Unknown..yet [COLOR=blue][SIZE=7]omul este dator sa sculte, nu sa si creada....
|
|
kmykze |
![]()
|
inseamna ca pasla chiar are efect daca s-a simtit
|
--------------------
Dacia
Super Nova
|
|
26-Kbe |
![]()
|
Salut,
Am terminat de pus pasla pe jos in masina si pot sa va spun ca nu se mai aude nimic, isi face treaba de minune, va urma usile si plafonul ![]() |
--------------------
Hyundai
Accent
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
![]() Membru fost incepator Group: Members Posts: 490 Joined: 24 April 07 From: galati ![]() |
QUOTE(titiDSN @ 19 Feb 2009, 23:23) ia de aici un link a lu mandea cu v8-ul nud..cand am antifonato la interior cu pasla si anticoroziv/antifon naval si 2 poze cu noile imbunatatiri ale fetelor de usi..burete de 1 cm 2m x 1,20 m cu doar 12 lei..bagat in doua straturi unde se putea..la usile din spate sa putut.DSC00483.JPG ( Size: 394.45k )
Number of downloads: 1463 DSC00484.JPG ( Size: 395.8k ) Number of downloads: 1435 http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...%20fonica&st=60 postul #90..pag 3 Titi exact ca tine am facut si eu.Am antifonat fetele usilor cu burete.Dar nu este mare diferenta.Singura diferenta este ca nu mai zbarnaie cand dau muzica mai tare. |
--------------------
dacia
supernova
2001 confort cap sa ai ca mintea vine dup-aia
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
pai zise omu':
QUOTE(26-Kbe @ 20 Feb 2009, 09:27) Salut, Eu am cumparat pasla pt izolare termina si fonica, am gasit in brico 65 ron 10 mp este aquastop, (se foloseste la parchet) are grosimea de 5 mm, si buretele este bun dar nu ca pasla. Am vazut-o si eu, la bricostore. Si am sa mai spun ceva ce am spus tare demult, buretele nu este izolator acustic. Drept dovada, din burete se fac paravanturile pentru microfoane(acel burete de pe microfoane, cand vedeti la televizor transmisii din exterior). This post has been edited by logan1.5dci: 23 Feb 2009, 12:32 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
kmykze |
![]()
|
depinde cum este construit buretele, poate fi si izolator fonic.
|
--------------------
Dacia
Super Nova
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Ai dreptate, exista . E buretos dar nu are atatea gauri/bule. As spune, incercand sa definesc, ...cu bule inchise, ce nu comunica.
|
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
kmykze |
![]()
|
da, nu sunt asa perforate, cu alte cuvinte cand suflii in el opune cat mai multa rezistenta.
|
--------------------
Dacia
Super Nova
|
|
bobomaster |
![]()
|
![]() Membru Daciot Group: Members Posts: 182 Joined: 12 March 08 From: Bacau / Bucuresti ![]() |
Sa va arat si eu cum am insonorizat fetele de portiera, si am pus si in interiorul portierei (m-am zgariat pe maini de zici ca ma jucasem cu o haita de pisici). Rezultatul, spectaculos. De altef mi-am facut si plafonul cu acelasi material dar nu am poze cu acesta. A..si inca un plus, la o ciocanire usoara pe tabla, nu mai apare zgomotul de cazan, ci are un zgomot infundat, parca ar fi tabla de tanc
![]() Attached thumbnail(s) Folie1.jpg ( Size: 112.68k ) Number of downloads: 916 Folie2.jpg ( Size: 130.62k ) Number of downloads: 430 |
--------------------
RENAULT
Megane
2008 1.6
|
|
Maskatu |
![]()
|
Foarte frumos lucrat... dar daca tot ai pus pozele, spune-ne si noua ce materiale ai folosit, E cumva folie aluminizata? si cat a costat toata "distractia". Si la ce ai folosit picatura?
This post has been edited by Maskatu: 3 Mar 2009, 11:38 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
bobomaster |
![]()
|
![]() Membru Daciot Group: Members Posts: 182 Joined: 12 March 08 From: Bacau / Bucuresti ![]() |
Picatura am folosit-o la relipirea distantierilor pe care i-am incercuit in poza. Sunt necesari pentru ca altfel va sta nasol tare fata de portiera. Materialul este ceva aluband (cred ca se chiama) este autoadeziv (are pe spate o folie si daca o decojesti poti lipi folia direct). Are mai multe straturi, inclusiv unul bituminos si la exterior este aluminiu. Are o greutate specifica mare (cca. 1.5-2 Kg/mp). Se prelucreaza greu pe colturi si de aceea iti trebuie niste scule speciale, si multa multa rabdare. Eu mi-am facut plafonul, capota fetele interioare plus exterioare de la usi, si cu ajutorul unui bun amic am reusit sa terminam treaba in cam 10 ore. Cine este interesat de acest material sa stiti ca am de vanzare, la metru patrat. Mi-am amintit, seamana foarte bine materialul cu dinamat. Pretul pe metru patrat incepe de la 25 lei/mp si in functie de cantitate il las mai jos. Ca si referinta eu am folosit pentru ce am zis mai sus 10 mp. Am sa imi fac si podeaua si aripile interioare de la portbagaj, dar cand va da caldura. Eu unu sunt foarte multumit, mai ales ca e autoadeziv si unde l-ai lipit STA, chiar si pe capota unde sunt cele mai mari temperaturi si cele mai mari vibratii.
Attached thumbnail(s) Folie3.JPG ( Size: 128.69k ) Number of downloads: 457 |
--------------------
RENAULT
Megane
2008 1.6
|
|
kmykze |
![]()
|
arata super, dar pe fetele de tabla ale usii n-ai facut nimic?
|
--------------------
Dacia
Super Nova
|
|
balauru_327 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 710 Joined: 27 February 09 ![]() |
bobomaster , ai pus aluband sub capota????nu se topeste de la caldura motorului?
|
--------------------
dacia
supernova
2001 1.4mpi/rapsodie
- b-83-dip
|
|
bobomaster |
![]()
|
Pe fetele exterioare ale portierelor, adica fetele de tabla cul le zici tu, am pus desigur, apoi pe capota nu se topeste, ca exista si blana d-aia de capota care nici aia nu se strica la caldura nu? Oricum de topit nu se topeste si nici nu cade cu timpul, la mine are aproape 9 luni decand sta si sta bine
![]() |
--------------------
RENAULT
Megane
2008 1.6
|
|
ti3sto |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 7 December 08 From: Bucuresti-Berceni ![]() |
QUOTE(bobomaster @ 25 Mar 2009, 17:59) Pe fetele exterioare ale portierelor, adica fetele de tabla cul le zici tu, am pus desigur, apoi pe capota nu se topeste, ca exista si blana d-aia de capota care nici aia nu se strica la caldura nu? Oricum de topit nu se topeste si nici nu cade cu timpul, la mine are aproape 9 luni decand sta si sta bine ![]() si ce ai observat ? motoru e mai silentios ? |
--------------------
Dsn
SuperNova
2000 1.4 -----------Tractari Auto Non Stop -------
Cel mai mic pret, Bucuresti 100Lei Tel :0769797963 |
|
b13mat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 9 March 08 ![]() |
am cumparat si eu antifon de la kober (trebuie sa dau pe la oale) si ce ramane dau si in portbagaj! Vroiam sa va intreb totusi care e mai buna folie pee de 5 mm sau pasla pentru portbagaj? Am de gand sa dau cu antifon si apoi sa lipesc folia sau pasla pana se usuca antifonul si dupa pun mocheta noua
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2 phase 2
1.9 dCI 2005 privilege
- B 13 MAT
|
|
balauru_327 |
![]()
|
@bobomaster - meserie cu blana aia...de unde ai mostenito?si cat fu?
|
--------------------
dacia
supernova
2001 1.4mpi/rapsodie
- b-83-dip
|
|
bobomaster |
![]()
|
Treaba de aia inca mai am si de vanzare pt cine este interesat. Da am simtit o modificare atat a zgomotului produs de motor (a se mentiona ca am esapament sport si filtru de aer sport, care fac mult mai multa galagie decat cele stoc) cat si o imbunatatire a zgomotului produs la ruliu.
P.S. pt B 31 MAT nu considera ca imi fac publicitate sau ceva de genul dar eu unul iti recomand folie d-asta e suuper, nu e d-aia de pui sub parchet di burete moale si usor ![]() This post has been edited by bobomaster: 28 Mar 2009, 08:40 |
--------------------
RENAULT
Megane
2008 1.6
|
|
balauru_327 |
![]()
|
treaba din aia am si eu...o blana m`ar interesa(am inteles ca in targ costa cam 1 milion).
Folia aia de parchet e cam degeaba...ai face treaba buna cu o folie sau un antifon/vopsea cauciucata(aluband, sau cele dedicate pentru insonorizari auto)sau un antifon/vopsea cauciucata, am mai vazut o placa de polistiren expandat....foarte dens, tot pentru parchet(culoare albastra, in praktiker am vazut, si costa cam 300 mii un pachet |
--------------------
dacia
supernova
2001 1.4mpi/rapsodie
- b-83-dip
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 09:00 |