Jante de Clio (14'') pe Solenza?
![]() ![]() ![]() |
Jante de Clio (14'') pe Solenza?
greuceanux |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 19 October 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
2003
- tm20nfs
|
|||
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Nici nu o sa gasesti janta de tabla de 14 de Dacia. Singura janta de 14 de tabla pentru Dacia este cea de la Papuc, insa gaurile de prezoane nu se potrivesc.
Din ceea ce m-am interesat, nici pozitionarea prezoanelor de la Clio nu se potriveste cu cea de la Solenza (chiar daca janta -modelul de aliaj stelat- are aceasi forma, pe interiorul ei scrie la ce model se potriveste). Eu am cautat asta iarna de mi s-a acrit jante de tabla de 14 (pt. a pune cauciucurile de iarna) iar cei din Vitan mi-au spus ca se potrivesc de minune cele de Daewoo. Din pacate, desi prezoanele se potrivesc, gaura centrala trebuie majorata pt. ca janta intra foarte greu, iar de iesit, mai poti sa scoti janta doar pe elevator, cu ranga (asa am patit eu ![]() Daca cumva ai cauciucuri mai late decat cele din talon, iar nu este recomandat sa pui jante de tabla fiindca atinge in contraaripa de pe spate (din nou, verificat de mine ![]() Mai bine cauta de Dacia, fiindca eu am vazut ca exista. |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala / 2003 Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006 MIO C520 |
|
Magua |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 29 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Cu cat maresti diametrul jantei scade "grosimea" anvelopei, diametrul rotii trebuind sa ramana constant; drept urmare vei ai avea jante mai ieftine, dar si mult mai sensibile!
Conduc un Symbol de serviciu, iar masina de casa e SLZ Scala si pot spune ca jantele Stella fac mult mai bine fata drumurilor decat jantele de 14' de tabla pe talon ingust! Alea cand se indoaie...se indoaie! Dar, la SLZ Scala cand ai dat intr-o groapa sanatoasa ai distrus si cauciucul, janta fiind mai dura, la jantele de tabla se produc niste deformari de-ti vine rau, dar culmea cauciucul pare OK, deformarea jantei preluand o parte din forta impactului! Cel mai bine vei simti deformarile jantelor de tabla (care cel mai des au loc pe fata interna) la viteze peste 110 km/h, cand volanul trepideaza groaznic. Indreptarea jantelor de tabla costa vreo 23 ron, a celor de aliaj 45-50. Drept urmare, jante de 14' cu talon de 165 pentru drumuri ca-n palma, jante de 13 pentru restul Romaniei! Avantaj jante 13': mai ieftine, anvelope mai ieftine si mult mai usor de procurat, dar, sincer, nu am condus o SLZ pe autostrada cu 160km/h cu pneuri de 13', dar cu 14' da! PS: de evitat drumul Roman-Pascani-Vorona-Botosani, pe care am patit de doua ori fenomenul descris anterior! |
--------------------
Toyota
Rav4
2011 2.0 VVT
- CJ XX XXX "Concentrati in metropole,condusi de GPS
Vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des" Parazitii |
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Solenza are o problema de echipare. Jantele de 5,5 au un cauciuc prea ingust si expun marginile jantelor la gropile luate pe margine, adica tocmai alea pe care nu reusesti sa le eviti de tot, caz in care faci mai mult rau decat in cazul in care ai lua groapa din plin.
Ca sa eviti problemele astea, iti recomand sa schimbi 165 65 R 14 cu 175 65 R 14. Castigi 6 mm inaltime, vitezometrul va indica perfect, gropile nu vor mai fi asa de "periculoase", confortul va creste/descreste in functie de anvelope, va aparea insa un zgomot mai mare un pic, directia va fi mai "elastica", servo va munci mai mult. Consumul va creste un picut. |
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
doru82 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 17 September 07 ![]() |
Nu sunt sigur dar parca la papuc jantele sunt de 15 , in fine jantele de renault clio din ce mi s-a zis si mie merg perfect numai ca trebuie avut grija si verificat inca odata pentru ca nu se stie pana nu le vezi .... Cauciucuri ceva recomandari ? are cineva idee? Debica am vazut la foarte multi am si eu acum si le schimb mi se par slabute...alte idei alte cauciucuri incercate?
Si o intrebare jantele care acum le am eu alea de aluminiu se echilibreaza la fel ca celelalte cu plumbi ... se indreapta? ce se poate face? Si de asemenea ce se poate face pentru zgarieturi...se pot masca cumva? are careva vreo idee? |
--------------------
Dacia
Solenza
2003
|
|
negrucvj |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 198 Joined: 10 October 07 ![]() |
am cautat si eu jenti de tabla pe 14 la 2 parcuri auto si mi s-a spus ca merg alea de clio, pe probate, ei le montau daca le aveau. Asta, in primavara, acum o sa incerc din nou ca am 2 cauciucuri de iarna( poate o sa ninga). In privinta jentilor de aluminiu ce pot sa spun este faptul ca eu le echilibrez in fiecare primavara si credeti-ma ca e nevoie , sunt foarte moi
|
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
- b38xxx
|
|
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Sincer m-as bucura sincer sa nu am dreptate si sa se potriveasca jantele de Clio pe Solenza; inseamna ca si viceversa este valabila si chiar ma intereseaza.
Voi proba daca jantele de tabla pe 14 (cu anvelopele de iarna) cu care am incaltat Solenza iarna trecuta, si care erau produse de Daewoo (pt. Cielo) merg la un Clio 3. Daca cineva a probat personal o asemenea operatiune, sa ne confirme si noua sa nu ma murdaresc degeaba... ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
|
birkof |
![]()
|
![]() birkof Group: Members Posts: 184 Joined: 14 August 07 ![]() |
Revin inca odata cu aceeasi intrebare, ori n-am inteles eu cum trebuie, ori nu mi s-a explicat cum trebuie, una din doua
![]() Pe jeantele stock, de tabla, de 13", merg puse anvelope pe 14"(175/65/14) |
--------------------
Dacia
Solenza 1,4 MPI
2003
|
|
Danilk |
![]()
|
![]() Membru Symbolist Group: Members Posts: 60 Joined: 2 March 06 ![]() |
In nici un caz, diametrul jantei este de 13", diametrul cauciucului este de 14", pur si simplu iti iese cauciucul de pe janta.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji 1.4 8V
2007
- BH-XX-DST MIO DIGIWALKER A 701
Traieste ca si cum ai muri maine. Invata ca si cum ai trai vesnic. |
|
GabyT |
![]() ![]()
|
QUOTE(birkof @ 11 Oct 2007, 10:39) Revin inca odata cu aceeasi intrebare, ori n-am inteles eu cum trebuie, ori nu mi s-a explicat cum trebuie, una din doua ![]() Pe jeantele stock, de tabla, de 13", merg puse anvelope pe 14"(175/65/14) Nu prea inteleg cum "revii" cu intrebarea de vreme ce initiatorul topicului se refera la inlocuirea jantei de aliaj de pe modelul Scala (care este de 14 nu de 13) cu o janta de tabla de Clio (la care, majoritatea modelelor au jante tot de 14). Acelasi raspuns ca si cel dat de colegul : IMPOSIBIL sa pui un cauciuc pe o janta daca diametrele lor difera; poti sa pui un cauciuc cu o latime sau dimensiune a talonului diferita, dar niciodata nu vei putea pune pe o janta de 13 o anvelopa de 14. ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
|
birkof |
![]()
|
![]() birkof Group: Members Posts: 184 Joined: 14 August 07 ![]() |
Ok, inteles ... deci ce scrie in talon sunt dimensiunile acceptate, acolo scrie ca se poate si cu 13" si cu 14", nu si cele care se potrivesc pe jeantele stock.
This post has been edited by birkof: 11 Oct 2007, 12:19 |
--------------------
Dacia
Solenza 1,4 MPI
2003
|
|
GabyT |
![]()
|
QUOTE(GabyT @ 11 Oct 2007, 08:20) Sincer m-as bucura sincer sa nu am dreptate si sa se potriveasca jantele de Clio pe Solenza; inseamna ca si viceversa este valabila si chiar ma intereseaza. Voi proba daca jantele de tabla pe 14 (cu anvelopele de iarna) cu care am incaltat Solenza iarna trecuta, si care erau produse de Daewoo (pt. Cielo) merg la un Clio 3. Daca cineva a probat personal o asemenea operatiune, sa ne confirme si noua sa nu ma murdaresc degeaba... ![]() Din pacate ieri m-am murdarit si am inghetat degeaba : raspunsul la intrebare este negativ (cel putin in cazul jantelor utilizate de mine) -jantele care se potrivesc la Solenza nu se potrivesc la Clio (cel putin la Clio 3); asa cum am mai scris, gaura centrala a jantei a trebuit sa o majorez putin iarna trecuta pt. a intra pe Solenza (altfel era foarte fixa si iesea extrem de greu janta), insa pt. Clio este in continuare prea mica, iar daca as majora-o mai mult, ar fi prea mare pt. Solenza; oricum, informatiile mele legate de faptul ca gaurile de la prezoane nu s-ar potrivi sunt eronate -janta se prinde foarte bine in prezoane si la Clio. Banuiesc ca o janta de Clio s-ar potrivi pe Solenza din punct de vedere al prinderii prezoanelor, dar va trebui utilizat un inel de ghidaj... |
--------------------
Dacia
Solenza
|
LoveRules |
![]()
|
Solentzist Group: Members Posts: 9 Joined: 19 October 07 ![]() |
eu acum pe solenza scala a mea am niste jenti de 14 cu cauciucuri de 175/60 si nu prea se simt gropile , iar pentru vara am niste oz raicing de 15 cu cauciucuri de 195/50 pe fata si 205/50 pe spate .. pe viraje nu ai treaba parca masina e lipipa de asfalt dar simti si cea mai mica piatra , la jentile de 14 a trebuit sa maresc gaura accea din mijloc de gidaj destul de mult cu o piatra de polizor cilindrica .. de accea de se pune in mandrina masini de gaurit.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004-Scala-1.4MPI
- GJ-86-UNY
|
|
dj_sweat |
![]()
|
![]() DJ Group: Members Posts: 277 Joined: 20 February 07 From: Bucuresti (Militari) ![]() |
Sunt putin off topic dar ma interesa sa stiu daca jante de tabla de Logan merg si pe Solenza...
Stiu ca sunt de 14. Ma interesa pe spate sa le pun. Eventual cu un distantier de 10 mm. Banuiesc ca et ul este cam la fel. This post has been edited by dj_sweat: 9 Jan 2008, 10:54 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 - Clima
|
|
cris.g |
![]()
|
Member Group: Members Posts: 37 Joined: 8 May 07 ![]() |
Jantele de pe Logan nu sunt de 15?
|
--------------------
VW / Peugeot
Golf 7 / 207
GTI / 1.4 HDI Ex - Solenza Scala
|
|
zanga |
![]()
|
![]() Daciot solenzar Group: Members Posts: 972 Joined: 17 July 05 From: Bacau ![]() |
Da, sunt de 15.
|
--------------------
Dacia
Logan
Preference - 2004
- BC ## MSU Daca Ai Cap Iese Altfel
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele! Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! |
|
dj_sweat |
![]()
|
![]() DJ Group: Members Posts: 277 Joined: 20 February 07 From: Bucuresti (Militari) ![]() |
ok,
credeam ca sunt de 14 ![]() mersi. |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 - Clima
|
|
vale_b |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 12 June 10 ![]() |
Salutare,
Exact acelasi lucru il vreau si eu, am niste cauciucuri de iarna si as vrea sa nu mai tot schimb vara/iarna si m-am gandit la aceasta varianta cu jenti de tabla de la clio. Va pot spune ca se potrivesc la fix, numai ca....prezoanele trebuiesc schimbate deoarece astea de aliaj Stella au alta forma si nu se infileteaza la maxim, raman un pic in afara. Este testat de mine cu o roata de rezerva de la un Clio. Am intrebat un mecanic si cica trebuiesc prezoane pentru tabla. In ceea ce priveste dimensiunea anvelopei eu sunt de parere ca trebuie pastrata....hai o mica abatere 175/65/R14 fata de 165/65/R14. Astept si alte pareri. |
--------------------
dacia
solenza
2003 - Scala
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
salut,
"mica" abatere inseamna 65 din 175 (113,75) care este altceva decit 65 din 165 (107,25) adica vreo 6,5 mm... This post has been edited by george_scala_2004: 6 Jul 2010, 20:00 |
--------------------
...
...
...
|
|
vale_b |
![]()
|
salut,
am zis mica pentru ca rezerva de clio e pe 175/65 R14 fata de 165/65 R14 la solenz-te. si a mers fara probleme.....doar prezonul a fost problema. |
--------------------
dacia
solenza
2003 - Scala
|
|
vale_b |
![]()
|
.....si in concluzie intiatorul topicul a rezolvat problema?
astept raspuns. |
--------------------
dacia
solenza
2003 - Scala
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Prezoanele de pe jantele de aliaj nu se potrivesc pe jante de tabla sau invers. Au alt con.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
vale_b |
![]()
|
De asta mi-am dat si eu seama dupa ce am pus roata. Dar stiind ca solenza are roata de rezerva de tabla am zis ca merge. Eu ma gandeam ca nu se potriveste roata, se atinge de ceva. Cu niste prezoane de tabla se rezolva problema, cred.
This post has been edited by vale_b: 9 Jul 2010, 14:35 |
--------------------
dacia
solenza
2003 - Scala
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
Problema prezoanelor este dezbatuta si la Logan (+ poze): http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...769&hl=prezoane
|
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
vale_b |
![]()
|
Merci Ciptunning, acum m-am mai documentat.
O sa-mi procur si niste prezoane de tabla, dar asta dupa ce trece vara. Merci. |
--------------------
dacia
solenza
2003 - Scala
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Eu n-am riscat. Am vazut ca sunt diferite, iar cele de la jantele de tabla erau si putin mai scurte. Asa ca am folosit prezoanele care au venit cu jantele.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Pai eu la solenza, cand am folosit rezerva, am mers cu prezoanele cu care a venit masina si nu a avut nici pe dracu'....
![]() |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
salut,
oricum mai lungi sau mai scurte prezoanele NU intra pe toata lungimea gaurii filetate din butuc... |
--------------------
...
...
...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 19:25 |