Trei intr-un Logan (fara a mai socoti si copilul)
![]() ![]() ![]() |
Trei intr-un Logan (fara a mai socoti si copilul)
jean_ange |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 37 Joined: 19 May 06 ![]() |
Attached thumbnail(s) in_vienna.jpg ( Size: 97.96k ) Number of downloads: 1361 soferul_spre_italia.jpg ( Size: 122.91k ) Number of downloads: 1859 DSCF0414_resize.jpg ( Size: 94.16k ) Number of downloads: 710 DSCF0418.jpg ( Size: 76.83k ) Number of downloads: 572 DSCF0513.jpg ( Size: 78.74k ) Number of downloads: 651 DSCF0422.jpg ( Size: 116.48k ) Number of downloads: 1241 DSCF0456.jpg ( Size: 108.78k ) Number of downloads: 1687 |
||
--------------------
Opel
Astra
2008
- CL-03-GGB "Tell them stories"
His Dark Materials - Golden Compass |
|||
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
misto povestirea.. ai talent
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
frumos
baga mie mi-a placut ! si oricum abia acum incepe partea mai frumoasa cu Venetia |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
@jean_ange.. mestere.. ai super talent la povestire
![]() |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Baga, baga...nu te opri!
![]() |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Am fost si eu in Viena prin Septembrie, si as vrea sa mai dau o fuga prin Februarie.
Nu stii cumva pensiunea din Viena cu 15 eur/pers avea cumva si camere cu baie proprie? |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Imi place titlul topicului tau ! Nu ar fi fost mai nimerit "trei pe doua loganuri", din ce povestesti ?
![]() Nerabdator sa vad si urmarea ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Frumoasa povestirea, vrem si continuarea.
![]() |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
![]() Solenza... prima iubire! Group: Members Posts: 912 Joined: 4 July 04 From: Buc (Ap. Patriei) ![]() |
E primul post de la Calatorii pe care reusesc sa il termin de citit
![]() Cand vedeam zeci de linii ma apuca somnu... Frate, ai caterinca si umor! Hai mai zi, ca bag pagina la favorite sa citesc si maine! ![]() |
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|
sinaxis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 388 Joined: 30 March 04 ![]() |
Trei intr-o barca
Jerome K Jerome buuuna carte! |
--------------------
tohan
stas
2012 full "as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Haide, vrei sa te rugam?
![]() |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Bravos !
![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.190 Joined: 29 May 06 ![]() |
Doua lucruri n-am inteles.
1. De ce te-ai mai complicat cu apostila. Eu stiu ca-ti trebuie doar o imputernicire/delegatie sau cum vrei sa-i zici ca forma este de acord ca tu sa iesi cu masina din tara. 2. Cum ai reusit sa te ratacesti in Budapesta, mai ales daca zicei ca ai si GPS. Eu m-am descurcat fara nici o problema, uitandu-ma doar pe indicatoare, fara GPS si alte minuni |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu pricep eu?Sau ai fost in septembrie plecat?
Si ce ti-a trebuit atat sa scrii aici? ![]() Hai cu continuarea! ![]() |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.855 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Misto, mi-am adus aminte de vremurile bune cand mergeam cu masina in Franta de doua ori pe an (adica mai bine zis veneam din Franta de doua ori pe an), cu masina...nu mai are acelasi farmec cu avionul...
@gibonu : daca nu ma insel, GPS-ul omului era propria nevasta, care din cele relatate, s-a specializat pe drum... |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
gibonu |
![]()
|
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
jean_ange |
![]()
|
Imi cer scuze, dar imi poate cineva explica cum pot raspunde intrebarilor individuale care mi se pun ? Nu sint deloc familiarizat cu postarea pe forumuri si nu imi iese deloc.
Gata, cred ca m-am lamurit. Scuze inca odata. Vreau sa va multumesc tuturor celor care ma cititi si culmea - mai spuneti si ca va place ![]() QUOTE(Victorine @ 13 Dec 2006, 22:04) Nu, fireste ca nu. Doar ca merge greu cu scrisul - imi cer scuze ca va fac sa asteptati. QUOTE(hash @ 13 Dec 2006, 19:34) Imi place titlul topicului tau ! Nu ar fi fost mai nimerit "trei pe doua loganuri", din ce povestesti ? ![]() Nerabdator sa vad si urmarea ![]() Nu, pentru ca intr-adevar am fost trei adulti si un copil intr-ul Logan. Rosu ![]() QUOTE(testike @ 13 Dec 2006, 18:13) Am fost si eu in Viena prin Septembrie, si as vrea sa mai dau o fuga prin Februarie. Nu stii cumva pensiunea din Viena cu 15 eur/pers avea cumva si camere cu baie proprie? Din pacate nu avea. Este o cladire veche in suburbiile Vienei. A fost o pensiune activa spre sfirsitul anilor '80 probabil cind batrina Rosa a ramas singura si nu a mai fost in stare sa o opereze singura. Cladirea are doua etaje, cu trei camere si o baie pe etaj. Este foarte curat si e mobilata ca o locuinta privata. Mie asta mi-a placut tare mult. M-am simtit ca si cind am stat in casa unui vienez si nu la o pensiune sau un hotel, care oricite stele ar avea tot impersonale ramin. Dar fireste astea sint doar aprecieri personale. QUOTE(gibonu @ 14 Dec 2006, 10:36) Doua lucruri n-am inteles. 1. De ce te-ai mai complicat cu apostila. Eu stiu ca-ti trebuie doar o imputernicire/delegatie sau cum vrei sa-i zici ca forma este de acord ca tu sa iesi cu masina din tara. 2. Cum ai reusit sa te ratacesti in Budapesta, mai ales daca zicei ca ai si GPS. Eu m-am descurcat fara nici o problema, uitandu-ma doar pe indicatoare, fara GPS si alte minuni 1. Cu apostila m-am incurcat pentru ca in Calarasi - de unde sint eu - exista o specie particulara de notari - din aceia care iti cer sa pui apostila si pe o lista de bucate tradusa. M-am conformat, chiar daca nimeni - absolut nimeni - nu m-a intrebat de legalizare daramite de apostila. 2. Cineva a remarcat ca sotia a fost pe post de GPS. In ce priveste ratacitul - daca tinem cont ca ma ratacesc frecvent in Bucuresti unde am fost de citeva sute de ori probabil atunci devine mai usor de inteles. Probabil ca in USA as fi numit "geographically challenged" ![]() |
--------------------
Opel
Astra
2008
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Ai umor nene, mai zi-ne cate ceva.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
jean_ange |
![]()
|
In primul rind imi cer scuze ca am deschis un nou topic. Din pacate, nu am reusit sa il editez pe cel vechi - nu pot sa imi dau seama de ce. Daca am facut o magarie, iarasi - imi cer scuze.
9. Roma Iata-ne ajunsi si aici. Sintem abia la jumatatea drumului dar sintem un pic obositi deja. Modul acesta de a conduce citeva sute de kilometrii pe zi si a sdormi cite o noapte in acelasi loc incepe sa se simta cu totii am inceput sa visam la saptamina de lenevit in Corfu. Insa deocamdata trebuie sa rezolvam inghesuirea a 10 oameni complet necunoscuti in trei camere. Daca mai adaugam in ecuatie si ca proportia este de 7 barbati la 2 femei – fara a socoto si copilul, desigur – rezulta ca adormim pe la 12.00 noaptea, inghesuti dar fericiti. Fericit eu cel putin ca a doua zi nu trebuia sa conduc. Aveam o intreaga zi sa exploram Roma. Si am explorat-o. Programul a fost lung dar in acelai timp simplu : 07.00 trezirea, cafea. Casa era libera, restul nu erau in concediu ci la munca si inca una grea. 08.00 autobuz civilizat o jumatate de ora pina in gara. Nu ne dezmintim – desi urasc asta – si nu luam bilete pentru ca nu avem de unde. Eu care nici in facultate nu am mers cu nasul petrec o jumatete de ora avind cosmaruri despre perspectiva de a plati o amenda grasa unui eventual control. 8.30 trenul de navetisti care merge spre gara Trastevere, Roma. In gara si in tren esti ca in gara Fetesti. La fel de multi romani si la fel de multi minoritari. Ne amestecam in multime. Multimea se uita oarecum nemultumita – ne crede concurenti probabil la impuscatul unui Euro prin Roma. Sintem singurii turisti din tren asa ca ne impacam cu situatia de pasari rare. In gara, contra 5 Euro de persoana ne luam un abonament pentru o zi pentru toate liniile de autobuze si tramvai, mai putin metroul. Mai schimbam un tramvai si un autobuz – cu ajotorul Stefaniei care merge impreuna cu noi – de aia si tot drumul dureaza asa putin, altfel ar fi trebuit sa ne „impiedicam” de citeva ori. 1.30 Sintem in fata catedralei Sf. Petru. Coada are cam 3 km dar se misca repede. Daca tot am ajuns aici, hotarim sa intram si inauntru. Ne asezam la coada si cam intr-o ora ajungem. Eu si copilul doar. Sotiei i se refuza politicos dar ferm accesul in interior. Imbracata doar cu un tricou fara umeri nu respecta regulile de decenta. O las in lacrimi la intrare si intram inauntru. Trecem prin sisteme de securitate similare cu cele de pe un aeroport si iata-ne in inima crestinismului catolic. Pieta a lui Michelangelo, statuile papilor, maretie fast si putere – cei care care ati fost deja stiti despre ce vorbesc, care nu, va recomand sa ajungeti – mai multe intrebari / comentarii daca vreti – pe privat. Copilul se plictiseste repede – are doar sase ani, ea isi doreste oriunde mergem sa gasim un parc sa se joace – asa ca iesim. Sotia a cumparat in viteza o bucata de pinza ca o basma pe care si-a legat-o in jurul umerilor si reuseste sa intre. Intram iarasi si noi si sint la fel de impresionat ca si prima data. Vedem garda elevetiana, fotografii – nu prea multe si iesim. Constatam ceea ce stiam – avem nevoie de o saptamina pentru Vatican doar, insa asta este. Poate data viitoare venim si facem doar asta. O luam usor pe jos catre San Angelo – resedinta papala, fortareata, puscarie – acum muzeu. Negrii de toate culorile in jur vinzind toate prostiile care se gasesc in astfel de locuri : plastic, ipsos, celulare de furat, genti de rafie. Roma nu e Viena si poate ca e mai bine ca e asa. 12.00 Incepem un lung traseu San Angelo – Piata Espagna – proiectata de Michelangelo, Forul Roman – parca vad legiunile cum trec pe acolo, coloana lui Traian – copilul are o intensa traire nationalista si isi pierde chiar acolo un dinte care ii statea sa cada – Colloseum. La Colloseum e 18 E intrarea, dar prima data in viata traiesc o situatie favorabila datorata faptului ca sint roman. Pentru cetatenii UE sau tarile asociate – asta include si Romania – biletul costa doar 10 E . N-am pasaport la mine dar se pare ca un carnet de conducere rezolva problema asa ca intram inauntru si facem baia de istorie. Plin de americani – „oh realllly ?? „, studenti la Arte, japonezi cu aparate foto – nu, nu este un cliseu, chiar asa este. E seara si sintem obositi. 18.00 Refacem in sens invers drumul lung de dimineata si pe 20.00 ajungem acasa. Sau in fine, bucatica aceea de spatiu acoperit pe care o numim casa. Mincare romaneasca facuta de Stefania, Chianti si incheiem cu Limoncello. Ce e aia ? – un lichior facut din coaja de lamiie care se bea congelat – nu racit – dupa masa. Un digestiv grozav. Dupa atita digestie si digestive somnul devine o formalitate. 10. Roma – Bari Nu e mult de povestit. Autostrada e super, soarele arde din ce in ce mai tare. Apar incendii in paduri si mergem minute intregi prin perdele de fum. Trecem pe linga Napoli, si ascultam la Cd muzica popilara napoletana, fireste. Timid isi fac aparitia flori mediteraneene, chiar si unii palmieri piperniciti. Am trecut de Roma, s-a terminat cu romanii. Pe la benzinarii incepe sa se vorbeasca o limba care nu are nici o legatura cu italiana. Oamenii devin mai scunzi si mai negriciosi. Nevasta-mea imi spune ca devin si mai „barbati „ O cred pe cuvint, trebuie ca are dreptate. In jur de 14.00 ajungem in Bari. Ajungem rapid in port, ferry pleaca la ora 20.00, imbarcarea incepe la 18.00. Pentru ferry am rezervat si cumparat biletele pe Internet http://www.greekferries.gr/ Am platit 140 E, trei adulti, un copil si masina, un dus – oferta de family. La asta s-au adaugat 50 E taxa port. Si ca sa nu uit : autostrada Roma – Bari, taxa 27 E Cum aveam destul timp am iesit sa exploram orasul vechi din jurul portului. Primul loc in care am vazut Italia asa cum e prezentata prin clisee, in filme. Strazi late de 1 m, toate obloanele trase din cauza soarelui si a caldurii, oamenii stind pe scaun in strada in fata casei, rufe atirnate la etal de-a latul strazii, galagie, copii alergind. UE si tot ce inseamna ea era la o distanta de citeva sute de ani de locurile acelea. Dupa Venetia, centrul istoric din Bari a fost al doilea loc ce m-a fascinat in calatoria aceasta. Ca tot sintem aici, trebuie sa va spun si despre prima – si ultima tzeapa pe care am luat-o la drumul acesta. Hotarim sa mincam inainte de a ne imbarca si alegem o terasa din apropierea portului. Plina la ora aceea de oameni care mincau. Si ce mincau inca : portii imense din tot felul de chestii din care nu cunosteam nici macar jumatate – aici e de noi. Apare chelnerul, tuns zero cu ochelari mici – figura de bandit. Spune ceva in dialect – nu intelegem nimic desigur. Ca sa ne luam la revedere de la Italia ne hotarim : spaghetti. Omul pare ca intelege si repeta de citeva ori ceva ce suna ca „ tzirfushi” Daca e „ tzirfushi” atunci tzirfushi sa fie. Apare dupa vreo jumatate de ora cu trei farfurii cu o mina de spaghetti decolorate, fara sos, fara adaosuri, fara nimic. Inghitim in sec, n-avem nevoie de scandal, asta e. Mincam in viteza, bem un litru de vin rosu – vinul casei, cerem nota – asta a inteles rapid. Vine in viteza cu o foaie de hirtie scrisa – total 65 E. Super. Iarasi inghitim in sec – din pacate, nici unul dintre noi nu e pus pe cearta, platim si plecam. Asa ca aveti grija : daca ajungeti in Bari si nu vorbiti in dialect, daca ajungeti la prima terasa de linga intrarea in port si il auziti pe chelner ca pronunta cuvintul „tzirfushi” luati-va viteza cit mai mare. In dialect sint sigur ca inseamna „tzeapa”. La 18.00 ne imbarcam pe ferry, ne invirtim putin pe acolo si la 20.00 pleaca. N-am fost niciodata in mare libera si abia astept sa vad cum e. Sotia ma contrazice. Nu stie sa inoate si are o frica organica de barci, vapoare, hidrobiciclete si in general orice are o cit de mica legatura cu activitati acvatice. Din pacate sfirsitul aventurii voi putea sa il adaug doar saptamina viitoare Marti 19 Decembrie. Pina atunci, la revedere la toata lumea. Attached thumbnail(s) roma_1.jpg ( Size: 51.42k ) Number of downloads: 599 roma_2.jpg ( Size: 20.93k ) Number of downloads: 389 roma_3.jpg ( Size: 33.84k ) Number of downloads: 391 roma_4.jpg ( Size: 59.53k ) Number of downloads: 337 roma_5.jpg ( Size: 84.2k ) Number of downloads: 322 roma_6.jpg ( Size: 53.07k ) Number of downloads: 590 roma_7.jpg ( Size: 55.94k ) Number of downloads: 507 |
--------------------
Opel
Astra
2008
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
Frumos,dar 'marti 19 decembrie' a fost acum o saptamana
![]() va rog! |
--------------------
Toyota
Auris
2011
- B-999-CGS Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad. |
|
gabriel_TMF |
![]()
|
![]() membru cu bun simt Group: Members Posts: 81 Joined: 16 August 05 ![]() |
super, este 22 februarie si nimic. Hai cu continuarea.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,4
2005 laureate
- B 47 TMF
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Ati facut baie cu Cola in masina ?
![]() |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
michirec |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 300 Joined: 9 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Vrem continuarea
|
--------------------
renault
Scenic 1,6 dci,96kw.
2011
|
|
jean_ange |
![]()
|
QUOTE(jean_ange @ 15 Dec 2006, 16:57) In primul rind imi cer scuze ca am deschis un nou topic. Din pacate, nu am reusit sa il editez pe cel vechi - nu pot sa imi dau seama de ce. Daca am facut o magarie, iarasi - imi cer scuze. 9. Roma Iata-ne ajunsi si aici. Sintem abia la jumatatea drumului dar sintem un pic obositi deja. Modul acesta de a conduce citeva sute de kilometrii pe zi si a sdormi cite o noapte in acelasi loc incepe sa se simta cu totii am inceput sa visam la saptamina de lenevit in Corfu. Insa deocamdata trebuie sa rezolvam inghesuirea a 10 oameni complet necunoscuti in trei camere. Daca mai adaugam in ecuatie si ca proportia este de 7 barbati la 2 femei – fara a socoto si copilul, desigur – rezulta ca adormim pe la 12.00 noaptea, inghesuti dar fericiti. Fericit eu cel putin ca a doua zi nu trebuia sa conduc. Aveam o intreaga zi sa exploram Roma. Si am explorat-o. Programul a fost lung dar in acelai timp simplu : 07.00 trezirea, cafea. Casa era libera, restul nu erau in concediu ci la munca si inca una grea. 08.00 autobuz civilizat o jumatate de ora pina in gara. Nu ne dezmintim – desi urasc asta – si nu luam bilete pentru ca nu avem de unde. Eu care nici in facultate nu am mers cu nasul petrec o jumatete de ora avind cosmaruri despre perspectiva de a plati o amenda grasa unui eventual control. 8.30 trenul de navetisti care merge spre gara Trastevere, Roma. In gara si in tren esti ca in gara Fetesti. La fel de multi romani si la fel de multi minoritari. Ne amestecam in multime. Multimea se uita oarecum nemultumita – ne crede concurenti probabil la impuscatul unui Euro prin Roma. Sintem singurii turisti din tren asa ca ne impacam cu situatia de pasari rare. In gara, contra 5 Euro de persoana ne luam un abonament pentru o zi pentru toate liniile de autobuze si tramvai, mai putin metroul. Mai schimbam un tramvai si un autobuz – cu ajotorul Stefaniei care merge impreuna cu noi – de aia si tot drumul dureaza asa putin, altfel ar fi trebuit sa ne „impiedicam” de citeva ori. 1.30 Sintem in fata catedralei Sf. Petru. Coada are cam 3 km dar se misca repede. Daca tot am ajuns aici, hotarim sa intram si inauntru. Ne asezam la coada si cam intr-o ora ajungem. Eu si copilul doar. Sotiei i se refuza politicos dar ferm accesul in interior. Imbracata doar cu un tricou fara umeri nu respecta regulile de decenta. O las in lacrimi la intrare si intram inauntru. Trecem prin sisteme de securitate similare cu cele de pe un aeroport si iata-ne in inima crestinismului catolic. Pieta a lui Michelangelo, statuile papilor, maretie fast si putere – cei care care ati fost deja stiti despre ce vorbesc, care nu, va recomand sa ajungeti – mai multe intrebari / comentarii daca vreti – pe privat. Copilul se plictiseste repede – are doar sase ani, ea isi doreste oriunde mergem sa gasim un parc sa se joace – asa ca iesim. Sotia a cumparat in viteza o bucata de pinza ca o basma pe care si-a legat-o in jurul umerilor si reuseste sa intre. Intram iarasi si noi si sint la fel de impresionat ca si prima data. Vedem garda elevetiana, fotografii – nu prea multe si iesim. Constatam ceea ce stiam – avem nevoie de o saptamina pentru Vatican doar, insa asta este. Poate data viitoare venim si facem doar asta. O luam usor pe jos catre San Angelo – resedinta papala, fortareata, puscarie – acum muzeu. Negrii de toate culorile in jur vinzind toate prostiile care se gasesc in astfel de locuri : plastic, ipsos, celulare de furat, genti de rafie. Roma nu e Viena si poate ca e mai bine ca e asa. 12.00 Incepem un lung traseu San Angelo – Piata Espagna – proiectata de Michelangelo, Forul Roman – parca vad legiunile cum trec pe acolo, coloana lui Traian – copilul are o intensa traire nationalista si isi pierde chiar acolo un dinte care ii statea sa cada – Colloseum. La Colloseum e 18 E intrarea, dar prima data in viata traiesc o situatie favorabila datorata faptului ca sint roman. Pentru cetatenii UE sau tarile asociate – asta include si Romania – biletul costa doar 10 E . N-am pasaport la mine dar se pare ca un carnet de conducere rezolva problema asa ca intram inauntru si facem baia de istorie. Plin de americani – „oh realllly ?? „, studenti la Arte, japonezi cu aparate foto – nu, nu este un cliseu, chiar asa este. E seara si sintem obositi. 18.00 Refacem in sens invers drumul lung de dimineata si pe 20.00 ajungem acasa. Sau in fine, bucatica aceea de spatiu acoperit pe care o numim casa. Mincare romaneasca facuta de Stefania, Chianti si incheiem cu Limoncello. Ce e aia ? – un lichior facut din coaja de lamiie care se bea congelat – nu racit – dupa masa. Un digestiv grozav. Dupa atita digestie si digestive somnul devine o formalitate. 10. Roma – Bari Nu e mult de povestit. Autostrada e super, soarele arde din ce in ce mai tare. Apar incendii in paduri si mergem minute intregi prin perdele de fum. Trecem pe linga Napoli, si ascultam la Cd muzica popilara napoletana, fireste. Timid isi fac aparitia flori mediteraneene, chiar si unii palmieri piperniciti. Am trecut de Roma, s-a terminat cu romanii. Pe la benzinarii incepe sa se vorbeasca o limba care nu are nici o legatura cu italiana. Oamenii devin mai scunzi si mai negriciosi. Nevasta-mea imi spune ca devin si mai „barbati „ O cred pe cuvint, trebuie ca are dreptate. In jur de 14.00 ajungem in Bari. Ajungem rapid in port, ferry pleaca la ora 20.00, imbarcarea incepe la 18.00. Pentru ferry am rezervat si cumparat biletele pe Internet http://www.greekferries.gr/ Am platit 140 E, trei adulti, un copil si masina, un dus – oferta de family. La asta s-au adaugat 50 E taxa port. Si ca sa nu uit : autostrada Roma – Bari, taxa 27 E Cum aveam destul timp am iesit sa exploram orasul vechi din jurul portului. Primul loc in care am vazut Italia asa cum e prezentata prin clisee, in filme. Strazi late de 1 m, toate obloanele trase din cauza soarelui si a caldurii, oamenii stind pe scaun in strada in fata casei, rufe atirnate la etal de-a latul strazii, galagie, copii alergind. UE si tot ce inseamna ea era la o distanta de citeva sute de ani de locurile acelea. Dupa Venetia, centrul istoric din Bari a fost al doilea loc ce m-a fascinat in calatoria aceasta. Ca tot sintem aici, trebuie sa va spun si despre prima – si ultima tzeapa pe care am luat-o la drumul acesta. Hotarim sa mincam inainte de a ne imbarca si alegem o terasa din apropierea portului. Plina la ora aceea de oameni care mincau. Si ce mincau inca : portii imense din tot felul de chestii din care nu cunosteam nici macar jumatate – aici e de noi. Apare chelnerul, tuns zero cu ochelari mici – figura de bandit. Spune ceva in dialect – nu intelegem nimic desigur. Ca sa ne luam la revedere de la Italia ne hotarim : spaghetti. Omul pare ca intelege si repeta de citeva ori ceva ce suna ca „ tzirfushi” Daca e „ tzirfushi” atunci tzirfushi sa fie. Apare dupa vreo jumatate de ora cu trei farfurii cu o mina de spaghetti decolorate, fara sos, fara adaosuri, fara nimic. Inghitim in sec, n-avem nevoie de scandal, asta e. Mincam in viteza, bem un litru de vin rosu – vinul casei, cerem nota – asta a inteles rapid. Vine in viteza cu o foaie de hirtie scrisa – total 65 E. Super. Iarasi inghitim in sec – din pacate, nici unul dintre noi nu e pus pe cearta, platim si plecam. Asa ca aveti grija : daca ajungeti in Bari si nu vorbiti in dialect, daca ajungeti la prima terasa de linga intrarea in port si il auziti pe chelner ca pronunta cuvintul „tzirfushi” luati-va viteza cit mai mare. In dialect sint sigur ca inseamna „tzeapa”. La 18.00 ne imbarcam pe ferry, ne invirtim putin pe acolo si la 20.00 pleaca. N-am fost niciodata in mare libera si abia astept sa vad cum e. Sotia ma contrazice. Nu stie sa inoate si are o frica organica de barci, vapoare, hidrobiciclete si in general orice are o cit de mica legatura cu activitati acvatice. Din pacate sfirsitul aventurii voi putea sa il adaug doar saptamina viitoare Marti 19 Decembrie. Pina atunci, la revedere la toata lumea. In primul si primul rind imi cer scuze pentru intirziere – daca doua luni mai pot fi numite „intirziere” Dar poate stiti cum e : te iei cu altele. M-am „luat” printre altele cu planificarea calatoriei de anul acesta – dar despre asta la sfirsit. Hai sa termin povestea asta pentru a putea sa incep sa o pregatesc pe urmatoarea. 11. Bari – Corfu Este calatorie pe mare dar masina era pe ferry asa ca merge la un forum pentru masini si nu la unul pentru vapoare. La ora 20.00 a plecat ferry „Siren” operat de o companie greceasca. Ne-am uitat la tarmul italian, ne-am jurat ca ne vom intoarce si gata – am iesit din port. Masina era bagata la cala iar noi aveam „airplane seats”. Durata calatoriei : 11 ore – dar am stat pe scaun si mai mult asa cu nu mi-e frica. Vremea potrivita pentru fricosi – nici o adiere de vint, marea ca apa dintr-un lighean. Pasageri destui – in special pustani italieni plecati sa se distreze in insule. Incepem sa ne cautam locurile si rog – English of course - o operatoare dintr-o sala de jocuri sa ne orienteze. Imi raspunde in Romana cu un zimbet suav pe buze si ne orienteaza rapid. Aveam sa vedem ca aproape tot personalul era format din romani si asta nu face decit sa ne bucure – le cam pierdusem urma din Roma incoace. Ca sfaturi practice despre traversare pot sa va dau doar doua : luati-va mincare din oras si imbracati-va bine oricit de cald ar fi – si inteleg prin asta „bine” adica pulovere, paltoane, caciuli si ce mai aveti. Dar sa le iau pe rind. Urcam la bord, gasim locurile, ne instalam – o sala destul de mare cu fotolii pe stinga si pe dreapta, destul de confortabile – dupa care iesim sa cascam gura pe afara. Localizam restaurantul, localizam barul, luam citeva beri pentru „presiune” si incepem sa exploram. Dupa primele beri – cam doua ore, hai sa mincam. In punctul asta incepem sa intelegem mai mult notiunea de „naufragiat pe insula pustie”. Pustie pentru ca restaurantul inchidea la ora 22.00 si din clipa aceea nu mai gaseai la bord nici o coaja de piine sa cumperi. Barul deschis pina la 24.00 dar am mai incercat odata sa traiesc cu bere si nu mi-a iesit. Copilul incepe sa miriie ca ii este foame dar cum e istet intelege rapid ca daca plinge nu face decit sa-si consume energia, asa ca toata lumea merge la somn. Ne instalam in fotolii, cit de confortabil putem – eu mai putin, la 1.96 si 120 kg, dar asa e lumea nedreapta cu cei mari – si atipim. Aud motoarele cum torc, aud marea cum fosneste sau cel putin imi inchipui asta si adorm dorindu-mi sa visez plaje insorite si palmieri. Ciudat totusi, visez aisberguri prabusindu-se in marea inghetata, ere glaciare cu furtuni de gheata si tundra siberiana pe care alearga reni ca sa se incalzeasca. Ma trezesc si imi dau seama de ce visam ororile acelea : capitanul probabil era de origine eschimos si avea nostalgii in seara aceea : daduse drumul la aer conditionat la treapta maxima – nu cred ca erau mai mult de 15 grade pe tot vasul. Se pare ca toti calatorii cu exceptia noastra stiau smecheria : toti fara exceptie erau imbracati bine si dormeau fara griji. Am trezit-o pe nevasta-mea – care luase o usoara tenta vinetie si i-am comunicat pe scurt situatia : ori iesim afara – unde erau cam 30 grade si dormeam pe punte, ori stateam inauntru si muream de hipotermie. Dupa ce am analizat bine de tot eu am iesit pe punte – fiind mai friguros de felul meu – iar ei au ramas inauntru si s-au infasurat pina peste cap cu o patura subtire pe care nevasta-mea o luase – prevazatoare – pentru copil. Dupa 11 ore, nemincat, amortit si nedormit dupa o noapte petrecuta pe o banca de lemn aflata pe punte in urletul motoarelor am vazut mergind in canalul dintre continent si insula Corfu unul din cele mai frumoase rasarituri de Soare pe care le-am vazut vreodata. Vezi, de aia merita sa calatoresti J 12. Corfu Despre insula Corfu pot spune pe foarte scurt un singur lucru : frumos, dar a doua oara nu ma mai duc. Dar sa incerc sa le iau pe rind. Dupa o cafea pe ferry – barul deschis, slava Domnului coborim in cala, luam masina – curios cum oamenii astia stiu sa respecte o coada si sa merga in ordinea indicata de personalul insarcinat cu asta, cred ca se numeste „civilizatie”, nu ? – si iesim la Soare si caldura. Iesim din port si intrebam pe primul individ drumul catre Acharavi. O localitate in nordul insulei, linistita, „family-oriented” – n-am nevoie de discoteci si night-life in concediu, merg doar sa ma odihnesc. Cazarea, aranjata pe Internet dupa cautari asidui de citeva saptamini. Sint un fan al sistemului „self-catering” . Pentru cei care nu sint familiarizati cu termenul sint proprietati – case, vile, apartamente – inchiriate pe perioade mai lungi, cu totul. Ai tot confortul, bucatarie, tot ce vrei la preturi sensibil mai mici decit la un hotel paduchios. Pentru mai multe referinte cautati pe http://www.holidaylettings.co.uk/ - unul din multele locuri in care gasesti asa ceva. Pe scurt, am stat intr-un apartament cu doua dormitoare, cu baie, bucatarie, frigider, doua balcoane imense, TV satelit, DVD, o multime de carti, intr-o vila cu piscina proprie. Pentru asta am platit patru persoane 255 E pentru 5 nopti. Locul se gaseste la http://www.katerina-apartments.com/ dar in Acharavi cel putin sint o multime de locuri similare. Am ajuns cam intr-o ora, ne-a intimpinat Katerina, dus si repede la somn. Drumul prin insula trece printre niste dealuri mai inalte si destul de prost – mi-a adus aminte de drumul pina la cota 1400 din Sinaia – mai putin abrupt si mai putine serpentine. Dupa ce ne-am trezit – dupa citeva ore bune – hai sa exploram putin. O baie in piscina pentru acomodare si haide la plaja unde am dat peste prima dezamagire : pietre cit pumnul pe mal si cam 3 m in apa. Intratul in apa era o adevarata aventura. Plaja lata cam de 5 m, cu pietre cit vezi cu ochii, plina de nemti si englezi politicosi. Intru in apa – a doua dezamagire. Marea similara cu Marea Neagra, adica moarta si tulbure. Eu, obisnuit cu Marea Egee asa cum e in Turcia, adica transparenta pina la 5-10 m, plina de scoici, melci, meduze colorate, pesti, caracatite, stele si caluti de mare ( imi place snorkeling – ul ) primesc marea ca pe o mare lovitura, dar asta e. Stam ce stam la plaja, ajungem acasa se lasa seara si a treia dezamagire : TINTARI. Din aceea adevarati si trebuie sa ma credeti, stiu ce spun, sint din Calarasi doar. Intram in camera pina ce apune Soarele si gata prima noastra zi in Corfu. Ce urmeaza ? Patru zile de intoxicatie alcoolica cu Uzo, Limoncelo ( prevazator am luat doua sticle din Bari – digestiv usor), vin de masa grecesc si bere. Lenevit pe marginea piscinei, citit din biblioteca plina a gazdelor, doua – trei ore pe zi la plaja si cam atit. Odihna si nimic altceva. Seara prin oras, mai ales prin preajma magazinelor eparca erai prin Fetesti – toata lumea vorbea romaneste. Ah si am mai avut o dezamagire majora : daca in Turcia mincam in fiecare zi sardele, calmar, caracatita, midii, proaspete din piata, aici n-am gasit decit caracatita congelata la supermarket, care mi-a indus o stare de baiat care lucreaza la o vulcanizare atit de cauciucate ii erau textura si gustul. Dar totul e bine cind se termina cu bine si dupa cinci zile de mers pe jos am spus ca e timpul sa mai mergem putin si cu masina si sa ne intoarcem acasa mai ales ca si copilul ala incepea prima lui zi de scoala pe 15 Septembrie si n-am fi vrut sa pierdem un asa moment. ( Chiar daca am spus si o repet – fara sa ma auda copilul desigur – ca o calatorie valoreaza cit citeva luni de scoala ) 13. Corfu – Igoumeniza – Meteora – Katerini Plecam cu avint de dimineata din camera. Ajungem rapid in Corfu Town, in port gasim ferry care tocmai pleca spere continent, ne imbarcam ( chiar nu mai stiu cit a costat, rezonabil ) si fata mare tevatura dupa o ora sintem in Igoumenitza. Ratacitul de rigoare prin oras, gasim drumul si urmeaza 6 ore de cosmar pe cel mai prost drum pe care l-am vazut. Trecem muntii, drumul nemarcat, serpentine ca pe Transfagarasan, noaptea n-as incerca asta cu copilul in masina. Grecii destul de politicosi, nu se baga daca nu e nevoie, condus civilizat mai bine ca pe multe drumuri cu pretentii de pe la noi. Nu nimic de spus in afara de „ia stinga, ia dreapta, frina, a doua, a treia, frina, la dreapta” si tot asa timp de multe ori. Autostrada, lucreaza la ea si saracii chiar au de munca, ii inteleg prin muntii aia de calcar. Ajungem la Meteora pe seara si ne rupem o ora sa dam o tura pe la o minastire. Destul de impresionant sa sape toate accesele acelea si sa construiasca asa cum au facut-o dar pe de alta parte, aveau tot timpul din lume si dupa cum stim ce-i al Domnului se face trainic. Citeva poze, facute in viteza – nu, nu mi-e rusine, Meteora a fost o oprire colaterala, nu aveam de gind sa stau aici prea mult, probabil o voi face odata si voi sta acolo citeva zile. Iarasi in masina si la drum. Din pacate se inserase si daca e ceva ce urasc in lumea asta este sa conduc noaptea. Nu am ce face si trag inainte dar pe la 19.00 zic, gata si incepem sa ne uitam dupa un motel. Gasim unul aproape de Katerini – 50 E camera ca aratam destul de disperati. Luam camera, nu comentam prea tare. Mincam la o circiuma din apropiere si fac prima mea frauda cu carduri. Vrem sa platim cu cardul – sa pastram ultimele firimituri de cash pentru a doua zi – dar prietenul meu care avea bani pe card avea din pacate un cardul care nu e embosat. Circiuma nu avea decit un aparat din acela antic care trece o masinuta peste card si produce o chitanta pe care o semnezi, asa ca scot cu nonsalanta cardul meu embosat – dar pe care stiam ca nu mai am decit vreo 0.50 E – si mergem sa ne culcam. S-a rezolvat de la sine totusi, pentru ca a doua zi, mi-au intrat niste bani pe card asa ca am scapat cu fata curata. Ce am facut in noaptea aceea ? Am dormit J 14. Katerini – Salonic – Promachonas – Sofia – Ruse – Giurgiu – Calarasi Trezirea de dimineata si la drum copii, avem o zi lunga in fata. Nu stiam totusi cit de lunga. Trecem de Katerini, ne juram ca nu mai venim vreodata prin Grecia – nu stiu de ce nu ne-a placut chiar asa deloc, dar asta este – trecem de Salonic si ne apropiem de vama. Prin vama rapid, bulgarii mai cu mot ma intreaba de cartea Verde – de care nu m-a intrebat nimeni tot drumul, taxa de drum, taxe de salubrizare, taxa de draci si de laci. Dam ultimii bani si pedala spre casa. Am ajuns la noi – blocurile comuniste, drumurile nesemnalizate si politaiul bulgar care ma opreste asa, din plictiseala. Ii prezint „ochii pierduti” si imi da drumul. In Sofia pierd centura si trec prin mijlocul orasului dar ne descurcam. Sintem din Calarasi vis-a-vis de Silistra asa ca ne avem bine cu bulgarii si stim chiar ca atunci cind dau inversunati din cap inseamna ca te aproba de fapt. Ce mai e de spus ? Trecerea prin vama bulgara, apoi prin cea Romana, celebrele taxe – nevasta-mea ia foc cu ei, eu o calmez spunind ca alternativa e sa stam pe pod si sa nu intram in tara, oboseala isi spune cuvintul, platim si trecem. E noapte, sintem obositi si jucam un joc in care incercam sa aflam PIN-ul de la cardul prietenului nostru. EPILOG Pe drumul dintre Giurgiu si Calarasi, intr-un sat cufundat in intuneric – e 1.00 noaptea – un ceteatean mergind pe bicicleta se da jos in mijlocul drumului ridica bicicleta deasupra capului si o arunca cit poate in masina. O ocolesc la mustata si ajungem teferi in Calarasi la ora 2.00. Welcome back home !!! NOTA 1 ( pentru nevasta-mea) : cele povestite mai sus sint adevarate. Apar cu toate acestea, mici inadverdente, exagerari si rastalmaciri. Au fost doar mici licente absolut necesare pentru o poveste care sa fie atit credibila cit si frumoasa NOTA 2 ( pentru cititorii acestor rinduri ) : anul acesta in Septembrie pregatesc o saptamina in Marrakesh ( Maroc ) si una la plaja in Mojacar ( Spania ). In total cam 10 – 12.000 km, timp de 18 – 24 zile, Dacia Logan Ambiance 1.4, copil ( fetita ) de 7 ani. Se baga cineva ? This post has been edited by jean_ange: 23 Feb 2007, 18:00 Attached thumbnail(s) cazare_Corfu.jpg ( Size: 75.43k ) Number of downloads: 523 plaja_2.jpg ( Size: 65.34k ) Number of downloads: 484 portul_Bari.jpg ( Size: 31.94k ) Number of downloads: 425 meteora.jpg ( Size: 66.25k ) Number of downloads: 417 plaja.jpg ( Size: 85.02k ) Number of downloads: 528 |
--------------------
Opel
Astra
2008
|
jean_ange |
![]()
|
|
--------------------
Opel
Astra
2008
|
Kunt |
![]()
|
![]() Membru lenes Group: Members Posts: 484 Joined: 9 December 05 ![]() |
Interesant. Eu sunt obsedat de ceva, cum v-ati descurcat atatia km, vara, fara aer conditionat ?
|
--------------------
Dacia
Logan
Preference 1.4 MPI, 2005
- 50 VDU "Oamenii sunt persoane umane" - ...
|
|
gibonu |
![]()
|
QUOTE(jean_ange @ 23 Feb 2007, 19:58) pietre cit pumnul pe mal si cam 3 m in apa. Intratul in apa era o adevarata aventura. Plaja lata cam de 5 m, cu pietre cit vezi cu ochii anul acesta in Septembrie pregatesc o saptamina in Marrakesh ( Maroc ) si una la plaja in Mojacar ( Spania ). In total cam 10 – 12.000 km, timp de 18 – 24 zile, Daca te incalzeste cu ceva si la Nisa este la fel: nici urma de nisip pe plaja, numai piatra. Pentru excursia de la anul: cam departe de mers cu masina De ce nu incerci cu avionul. Blue Air are cursa directa la Malaga, iar de acolo Marocul e aproape. Oricum bafta si drum bun. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
puka@garu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 24 February 07 ![]() |
Iti dai seama cat esti de norocos jean_ange?
|
--------------------
Logan
ambiance
2006, ambiance
|
|
FlorinG |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 332 Joined: 11 December 06 From: Bucuresti ![]() |
Sunt încântat de aventurile tale!
Știi și să le aduci într-o lumină favorabilă! Orice greșeală te învață ceva! Dacă voi reuși să strâng bani m-aș băga nu numai de dragul aventurii! Mulțumesc pentru tot! Ai un har! Am să te numesc CREANGĂ! Sper că nu te superi! |
--------------------
Reno*Opel
Clio 1.5dCi 80CP, 2006
Opel Astra Clasic III, 2013 Să vrei și nu te poti schimba!
PNA Mio C520 EEU+T |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 13:17 |