DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> cd-rom

cristiV
post 8 Apr 2003, 11:51
Post #1


Membru autentic


Group: Members
Posts: 371
Joined: 26 November 02
From: Bucuresti




a incercat cineva sa puna cd-rom pe masina? :idea:


--------------------
RENAULT Laguna III GT 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GeorgeB
post 8 Apr 2003, 14:57
Post #2


the 7 stars of Pleiades constellation


Group: Members
Posts: 2.063
Joined: 7 January 03
From: Bucuresti




da. alexv a avut un cd-rom instalat pe masina , sper sa nu ma insel. oricum stai linistit ca e posibil.


--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alex
post 9 Apr 2003, 08:51
Post #3


Membru autentic


Group: Admin
Posts: 1.326
Joined: 22 May 02
From: Bucuresti




Problema nu este cu tensiunile. Astea se fac usor. Problema este cu rezistenta la socuri.


--------------------
N/A N/A N/A
YO3IGC - Yaesu FT-450AT; Yaesu FT-817; Yaesu VX-8E
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AlexV
post 9 Apr 2003, 22:03
Post #4


Admin?


Group: Admin
Posts: 3.232
Joined: 4 December 02
From: Bucuresti




eu am avut pe masina un astfel de "device". Pot sa iti spun ca nu e greu de montat, iar alimentarea o faci cu niste stabilizatoare 7805 pt 5v si 7812 pt 12v. De sarit nu sare deloc deoarece daca montezi un cdrom mai nou,( eu am avut un LG 50x, parca) cache-ul pe care il are il face sa nu sara deloc. apropo, trebuie sa pui un cd care are buton de play. eu aveam comanda lui in loc de scrumiera.
de conectat la cas nu l-am mai conectat ca nu mergea la ala. asa ca mi-am luat mp3 player.


--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AlexV
post 10 Apr 2003, 22:27
Post #5


Admin?


Group: Admin
Posts: 3.232
Joined: 4 December 02
From: Bucuresti




l-am testat doar la casti, dar nu putea sa ramana treaba asa. e adevarat ca tensiunea de 5v nu era foarte stabila, ca aveam un fasait cand nu se canta nimic. din care stiu eu, si testandu-l la gropi, bufferul este pe citire, inainte de conversia digital-analog.


--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alex
post 10 Apr 2003, 22:40
Post #6


Membru autentic


Group: Admin
Posts: 1.326
Joined: 22 May 02
From: Bucuresti




Repet: asigurarea unei tensiuni de calitate (stabilizata+FILTRATA) nu pune probleme mari.


--------------------
N/A N/A N/A
YO3IGC - Yaesu FT-450AT; Yaesu FT-817; Yaesu VX-8E
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AlexV
post 10 Apr 2003, 23:35
Post #7


Admin?


Group: Admin
Posts: 3.232
Joined: 4 December 02
From: Bucuresti




cel mai simplu e de la ceas. sau de la bricheta. dar la ceas se ajunge mai usor si firele iti permit mai multa felxibilitate.


--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alex
post 11 Apr 2003, 10:28
Post #8


Membru autentic


Group: Admin
Posts: 1.326
Joined: 22 May 02
From: Bucuresti




Sau si mai comod: Din mufa casetofonului.


--------------------
N/A N/A N/A
YO3IGC - Yaesu FT-450AT; Yaesu FT-817; Yaesu VX-8E
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cristiV
post 11 Apr 2003, 13:37
Post #9


Membru autentic


Group: Members
Posts: 371
Joined: 26 November 02
From: Bucuresti




faptul ca mufa de curent a casetofonului are tot 4 fir are vreo legatura cu alimentarea cd-romului? :idea:


--------------------
RENAULT Laguna III GT 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sstanescu
post 11 Apr 2003, 13:42
Post #10


Membru autentic


Group: Members
Posts: 732
Joined: 5 July 02
From: Bucuresti




Din cate stiu eu ai o masa, un plus, un plus dat de accesorii si un plus dat la iluminare (pozitii).


--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cbadescu
post 11 Apr 2003, 13:48
Post #11


Membru incepator


Group: Members
Posts: 47
Joined: 6 December 02
From: Timisoara




As vrea si eu sa-mi pun un CD-ROM din asta in mashina, dar nu ma prea pricep la electronica :?:

Stabilizatoarlee 7805 pt 5v si 7812 pt 12v de care ati discutat de gasesc la magazine de piese ?

trebuie doar lipite niste firele pe ele (adica sa le pun intr-o cutie deplastic), sau trebuie lipite intr-un montaj ?


--------------------
DSN Clima
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alex
post 11 Apr 2003, 14:57
Post #12


Membru autentic


Group: Admin
Posts: 1.326
Joined: 22 May 02
From: Bucuresti




In principiu se pot lega direct la cd-rom.
LM-urile astea arata ca un tranzistor mare de putere si au 3 pini.
Cum te uiti la ele cu pinii in jos si cu scrisul in fata, de la stanga la dreapta semnificatia pinilor este: Input(1), Masa(2), Output(3).
Pentru 12 V: o sa legi pinul 1 de la LM7812 la sursa ta de curent din masina (de pe mufa casetofonului de exemplu), pinul 2 o sa-l legi la un fir de masa din masina si pinul 3 la intrarea de +12V de la cd-rom (si evident masa de la cd-rom la pinul 2).
Pentru 5V, eu iti recomand si o mica filtrare a tensiunii si anume, legi un LM7805 ca ma sus (1 la +12V, 2 la masa, 3 la +5V la cdrom) si in plus ii mai pui trei condensatoare.
Un condensator electrolitic de 100uF (micro farazi) la o tensiune de cel putin 25V, un condensator electrolitic de 10uF la min. 6V si un condensator ceramic sau cu polyester de 100nF.
Condensatoarele le conectezi dupa cum urmeaza:
Cele electrolitice au forma unui cilindru si pe una din laturi au o banda neagra pe care scrie semnul -. Terminalul din dreptul benzii respective este minusul (masa). Cel ceramic nu conteaza cum se leaga.
Cel de 100uF/25V il legi intre terminalul 1(+) si 2(-) al lui LM7805. Cel de 10uF il legi intre terminalul 3(+) si 2(-) iar cel de 100nF tot intre 3 si 2.
Sper ca te-am lamurit. Daca nu, astept intrebarile tale.

P.S. Pentru piese te poti adresa la Vitacom, magazinul din Timisoara:

Timisoara 1900, Str. Lucian Blaga nr. 1 (intrare de pe Strada Cantemir)
Tel. / Fax: 0256-436160; Zapp: 0788-436160
E-mail: timisoara@vitacom.ro
WEB: www.vitacom.ro

Program magazin:
Luni - vineri: 10:00 - 18:00
Sambata: 09:00 - 13:00
Duminica: inchis


--------------------
N/A N/A N/A
YO3IGC - Yaesu FT-450AT; Yaesu FT-817; Yaesu VX-8E
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BBC
post 11 Apr 2003, 14:59
Post #13


Membru autentic


Group: Members
Posts: 365
Joined: 24 May 02
From: Brasov




Si iesirea audio a CD-ROM-ului cum o legi la casetofon? Prin intermediul unu adaptor de caseta? Exista alta posibilitate?


--------------------
Renault Megane 2001 1.9 dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alex
post 11 Apr 2003, 15:09
Post #14


Membru autentic


Group: Admin
Posts: 1.326
Joined: 22 May 02
From: Bucuresti




Daca casetofonul are intrare auxiliara (unele au o mufa jack mama pe panoul frontal, altele au o mufa in spate, dar toate care au asa ceva au si in meniu sursa AUX) atunci cdrom-ul se poate lega pe intrarea aceasta si este recomandat pt. o calitate ridicata a sunetului sa fie legat asa. Legatura de la cd-rom se poate face fie din spate de pe iesirea analogica neamplificata fie prin fata, pe iesirea analogica amplificata (aia care are si potentiometru de volum). Nu stiu care este mai buna. Trebuie aleasa cea care ofera adaptarea cea mai buna intre cd-rom si cass din punct de vedere al parametrilor electrici (probabil ca merge aleasa "pe auzite").
La restul casetofoanelor singura solutie este cea cu caseta adaptoare care, pentru a nu mai modifica si la asta cablul, o introduceti direct in mufa de pe panoul cdrom-ului (ma gandesc ca aceasta caseta fiind gandita pt. iesiri cu amplificare pe ele, de ex. cdplayere portabile, realizeaza o adaptare acceptabila intre iesirea amplificata si casetofon)


--------------------
N/A N/A N/A
YO3IGC - Yaesu FT-450AT; Yaesu FT-817; Yaesu VX-8E
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cbadescu
post 11 Apr 2003, 16:24
Post #15


Membru incepator


Group: Members
Posts: 47
Joined: 6 December 02
From: Timisoara




Explicatiile sunt clare, si cred ca ma descurc, dar .... am casetofonul de serie de la DSN.
Nu se poate pacali cumva sa leg CD-ROM-ul la intrarea de magazie de CD-uri , sau se poate altfel?
(altfel decat cu adaptor de caseta)


--------------------
DSN Clima
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alex
post 11 Apr 2003, 16:29
Post #16


Membru autentic


Group: Admin
Posts: 1.326
Joined: 22 May 02
From: Bucuresti




Nu se poate. Casetofonul comunica cu magazia de cd-uri printr-o interfata seriala utilizand un protocol specific. Pentru mai multe detalii vezi pe la tutoriale ca a scris Liviu despre chestia asta.


--------------------
N/A N/A N/A
YO3IGC - Yaesu FT-450AT; Yaesu FT-817; Yaesu VX-8E
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GeorgeB
post 13 Apr 2003, 23:28
Post #17


the 7 stars of Pleiades constellation


Group: Members
Posts: 2.063
Joined: 7 January 03
From: Bucuresti




we are here to slave you , o great leader, for that , you are the one .
wink.gif


--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
luxcor
post 14 Apr 2003, 10:16
Post #18


Acaru' Păuna


Group: Members
Posts: 296
Joined: 18 February 03
From: Bucuresti - Dorobantzi




Considerand ca iti trebuie un CD-rom pentru a asculta mp3-uri ...

Am vazut deunazi un cititor de mp3 special pentru auto ... marfa
(ca sa nu te mai chinui atat)

Pretul era parca vreo 7mil (cu tot cu montaj)
Spune daca vrei mai multe detalii ...
:shock: :shock: :shock:


--------------------
Hyundai TUCSON 2,7 V6 AT 190 CP GLS 4WD Premium - 2007 - B 07 LUS
Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
Ex: 1300, 1310, Supernova, Solentza
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alex
post 14 Apr 2003, 11:10
Post #19


Membru autentic


Group: Admin
Posts: 1.326
Joined: 22 May 02
From: Bucuresti




QUOTE
o sa-mi si sara garantia la partea electrica a masinii  :roll:


Daca te legi la mufa casetofonului fara sa tai nici un fir (se scoate papucul din mufa, se desface papucul de pe firul original, se pune papucul pe firul original si pe cel cu care "furi" curent) nu pierzi nici o garantie la nici o instalatie electrica 8) .

Cu 7 milioane imi cumpar un LCD de 3,5'' cu intrare pe VGA, o placa cu Soket7+128MB Ram+S3Virge+K6-II - 500MHz si imi pun de un calculator de bord in toata regula smile.gif


--------------------
N/A N/A N/A
YO3IGC - Yaesu FT-450AT; Yaesu FT-817; Yaesu VX-8E
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GeorgeB
post 14 Apr 2003, 16:01
Post #20


the 7 stars of Pleiades constellation


Group: Members
Posts: 2.063
Joined: 7 January 03
From: Bucuresti




pai , cand zicea de cd rom se referea la faptul ca isi pune doar cd rom, adica doar citeste cd uri de muzica, nu si mp3 uri !!! atentie mare !!!


--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cristiV
post 15 Apr 2003, 21:15
Post #21


Membru autentic


Group: Members
Posts: 371
Joined: 26 November 02
From: Bucuresti




in concluzie--nu se poate monta sub nici o forma pe casu de clima? 8)
dc am taiat firele de la cas am sanse sa scoata partea electrica din garantie?ptr ca nu au legatura cu restul de aparate :idea:


--------------------
RENAULT Laguna III GT 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MMihai
post 6 Jun 2003, 21:30
Post #22


Membru autentic


Group: Members
Posts: 789
Joined: 5 June 03
From: PITESTI




Am pe masina cu radio-casetofon cu mufa pt cd-rom si am vazut la Metro cd-rom Watson la 1.800.000 lei.
O sa-l cumpar cat de curand si o sa va spun cum a iesit. biggrin.gif


--------------------
Renault Megane III 1.6 16V 110cp Noir Nacre
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AlexV
post 6 Jun 2003, 21:58
Post #23


Admin?


Group: Admin
Posts: 3.232
Joined: 4 December 02
From: Bucuresti




cd-ul din metro nu este cdrom. aici se vorbea de cd-rom. din acela de calculator. cd se poate pune foarte usor cu o caseta adaptor pe care o gasesti tot in metro. dar fa un calcul. 1800k +3000k (cat e casul) = ~5000k. la bani astia iti iei un cd de masina si ai scapat de fire.


--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MMihai
post 24 Jun 2003, 21:54
Post #24


Membru autentic


Group: Members
Posts: 789
Joined: 5 June 03
From: PITESTI




Mersi pt sfat. O sa ma duc la Metro luna asta sa ma interesez. Iti spun daca gasesc. Ii mai intreb si pe aia de acolo sa vad ce-mi spun.


--------------------
Renault Megane III 1.6 16V 110cp Noir Nacre
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sinny
post 12 Aug 2003, 11:53
Post #25


Membru incepator


Group: Members
Posts: 3
Joined: 12 August 03




Salutare fratilor.
Stie cineva cam care este plaja de tensiuni de intrare la stabilizatoarele alea LM7805 si LM 7812 ? Intreb pt. ca vreau sa fac si eu o adaptare la o combina SONY GRX8 la care mi se strica anual capul de citire al CD-ului (e un KSS 213D lual-ar dracu) si mi s-a luat sa tot dau cate 1,3 milioane la electronistii lu peste care mi-l schimba si mi-l garanteaza 1 an (si atata ma tine!!!). Vreau sa-i pun un CD-ROM cu buton de PLAY, fireste, da nu stiu ce tensiuni gasesc in sursa combinei, din auzite cam 18-19 V continuu.
Multumesc, sinny din pitesti


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviu
post 12 Aug 2003, 14:01
Post #26


expat naiv


Group: Banned
Posts: 3.907
Joined: 5 July 02
From: Peste gard




stabilizatoarele alea merg ok cu tensiuni de intrare de pana la 40V...


--------------------
. . .
-= age is just a number =-
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alex
post 12 Aug 2003, 16:49
Post #27


Membru autentic


Group: Admin
Posts: 1.326
Joined: 22 May 02
From: Bucuresti




35V, ca sa fim mai corecti, si astia trecuti la "Absolute Maximum Ratings"


--------------------
N/A N/A N/A
YO3IGC - Yaesu FT-450AT; Yaesu FT-817; Yaesu VX-8E
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviu
post 12 Aug 2003, 17:49
Post #28


expat naiv


Group: Banned
Posts: 3.907
Joined: 5 July 02
From: Peste gard




Depinde cine le face .... smile.gif


--------------------
. . .
-= age is just a number =-
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alex
post 12 Aug 2003, 17:52
Post #29


Membru autentic


Group: Admin
Posts: 1.326
Joined: 22 May 02
From: Bucuresti




Eu vorbeam de aia care le-au inventat, National Semiconductor.


--------------------
N/A N/A N/A
YO3IGC - Yaesu FT-450AT; Yaesu FT-817; Yaesu VX-8E
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sinny
post 13 Aug 2003, 08:32
Post #30


Membru incepator


Group: Members
Posts: 3
Joined: 12 August 03




Multumesc pt. raspunsuri lui alex si lui Liviu.
:)


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

2 Pages  1 2 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th March 2019 - 04:11
Forum Renault Server hosting