It appears you have not yet registered with our community. To register please click here.
DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

21 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Termostat centrala, cum functioneaza?

liviu2004
post 13 Dec 2008, 14:46
Post #61


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.396
Joined: 21 November 05




QUOTE(i96nds @ 12 Dec 2008, 15:46)
E preferabil sa intrerupa FAZA.
*



De ce?


--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 13 Dec 2008, 16:47
Post #62


Mesaj semiautomat


Group: Members
Posts: 31.088
Joined: 15 August 05




QUOTE(ache2 @ 12 Dec 2008, 21:32)
pai asta-i discutia: daca alimentez cu 220 termostatul , care inchide sau deschide circuitul de alimentare practic la iesire din termostat leg alimentarea centralei, adica cele doua fire care ar trebui sa intre in priza ?
ca sa inteleg si eu ca nu le am cu electricele  :wacko:
*





nu alimentezi cu 220 termostatul ca-l prajesti, termostatul se alimenteaza de cu 3 V de la baterii. Nu legi alimentarea centralei niciunde, aia ramane in priza ... cine ti-a zis sa faci ce ai zis mai sus? :blink: Pe placa centralei se leaga firul ce merge la termostat...unde..vezi in manual,dar citind mai sus, mai bine nu, fara suparare, pe 2 beri adu pe unu care a mai facut asta.


QUOTE(i96nds @ 12 Dec 2008, 16:46)
Nu am citit foarte atent ce e mai sus. Poate s-a zis deja....

Dar hai sa explic cum se monteaza...

Ideea e sa va imaginati o  pompa (de circulatie, cea  care impinge apa prin calorifere)  ca e bagata in priza. Deci ajunge faza si nul la ea - asa ca functioneaza in permanenta.

Termostatul (sau cronotermostatul) functioneaza ca un intrerupator.
Adica intrerupe UNUL din cele doua fire.

E preferabil sa intrerupa FAZA. Astfel nulul merge direct la pompa iar faza trece prin acest intrerupator (adica termostat) inainte de a ajunge la pompa.

!
*




Din nou fara suparare dar nu am inteles nimic, ce legatura are pompa sau mai stiu eu ce..termostatul se leaga la placa de baza a centralei, si la aia ii da comanda, care isi face treaba mai departe, nu se intrerupe nici o faza si nici un nul, pe un fir ce merge la termostat va fi intotdeauna faza(220), si treaba termostatului e sa inchida circuitul, adica pune la celalalt fir(care nu e nul!) printr-un releu, cand s-a inchis circuitu placa electronica a centralei 'simte', si centrala porneste....din nou...termostatul nu comanda direct nici o componente de genul celor mentionate mai sus.


--------------------
Renault Megane ll 2005 Influence - din fier cu luminite
"Fericirea este ceva care nu se atinge niciodata, dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata"
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marian-j
post 14 Dec 2008, 10:43
Post #63


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.785
Joined: 10 January 08
From: Timișoara




Vreau sa intreb si eu ceva.(un pic cam oftopic :blush: )
Nu foloseste nici unul dintre voi varianta robinetilor termostatici pe fiecare calorifer in parte?Mie aceasta varianta mi s-a parut cea mai laindemana doarece casa in care stau are(deocamdata) grade diferite de izolare a peretilor exteriori precum si incaperi ce au nevoie de mult mai putina energie termica decat altele si daca as fi comandat cu un termostat unic toata casa(nu foarte mare,totusi) in unele incaperi trebuia sa fac sauna pentru ca in incaperile mai reci sa fie cat de cat cald.
Mentionez ca am o centrala stativa Proterm Urs KLZ 40 de 38 kW cu boiler de 90l inclus si tiraj natural iar pompa de agent termic "impinge" apa pe tur nu o "trage" pe retur.
P.S.
Centrala mai are (constructiv) posibilitatea sa scad temperatura pe paliere orare programabile.Inca nu am folosit acesata optiune dar la halul in care se scumpeste gazul ma bate gandul sa studiez ce trebuie facut si cred ca ,cel putin pe timp de noapte sau cand toata lumea e plecata de acasa,voi alege o curba de coborare a temperaturii din casa.


--------------------
--- --- ---
<<Angel eyes,devil smile>>®
(Oo (|||) (|||) oO)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Serje
post 14 Dec 2008, 12:02
Post #64


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.527
Joined: 11 December 04
From: Cluj-Napoca




Dar de echilibrarea instalatiei ai auzit? Unii robineti, in camere mai racoroase ii lasi deschisi mai mult, iar pe cei din camerele mai calduroase ii lasi deschisi mai putin, dar ambii robineti, si tur si retur. Sau acelasi lucru il poti face cu robinetii termostatici si termostat, cu termostatul pus normal in camera cea mai racoroasa.


--------------------
Husqvarna 335R 2.2 caluți tare frumoși - CJ XX SVR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marian-j
post 14 Dec 2008, 19:03
Post #65


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.785
Joined: 10 January 08
From: Timișoara




Am auzit,Serje! :)
Exact pe acest motiv am preferat sa "merg pe mana" mesterului care mi-a facut lucrarea si sa-mi fac instalatia pe 4 distribuitoare(2 pe tur/2 pe retur) in asa fel incat fiecare calorifer are turul si returul propriu(pornind din distribuitor,evident) si nu am mai fost nevoit sa fac reduceri de sectiuni ale tevilor pe masura ce ma indepartam de cazan.Doar la o baie de serviciu(aparuta in peisaj ulterior realizarii instalatiei) am facut un "tandem" cu un calorifer RK33 aflat la foarte mica distanta deoarece nu merita sa mai trag vre-o 30 de metri de teava de Cu doar ca sa alimentez un mic calorifer de baie gen uscator de prosoape.Desemenea am incercat sa "incarc" egal cele doua perechi de distribuitoare una deservind o aripa si cealalta o alta a casei si am legat in asa fel caloriferele incat debitele necesare de AT sa fie sensibil egale.
Robinetii de pe retur sunt deschisi la maxim pe toate caloriferele si temperatura ambientala din fiecare incapere in parte o reglez doar prin capetele termostatice ale robinetilor-tur.Trebuie sa mai precizez faptul ca pe un hol am un mic calorifer(RK11 40/60 cm) ce nu are robinet termostatic ci unul normal,deschis cam 3/4.Acest mic calorifer are rolul sa preia debitul pompei AT si sa-l recircule in cazul in care se inchid toti robinetii termostatici.
Acuma acestea fiind spuse as dori sa ma lamuriti si pe mine daca mai e cazul sa investesc intr-un termostat de ambient sau nu.Credeti ca acest termostat ar putea juca vre-un rol in scaderea consumului de gaz?
Voi atasa si niste poze.
1.Panoul de comanda si control al centralei.
2.Prima pereche de distrubuitoare.(a doua se afla in spatele a 20 de placi de rigips si mi-e lene sa le mut ! :blush: )
3.Vasele de expansiune externe.Cel mare e pt AT iar cel mic pt.ACM.Acesta din urma este legat in serie cu vasul de expansiune (intern) al centralei.
4.Centrala.Nu pot largi cadrul deoarece din cauza faptului ca toata casa e un santier camera centralei e plina cu tot felul de dulapuri.cutii,cutiute,etc.

This post has been edited by marian-j: 14 Dec 2008, 19:23

Attached thumbnail(s)
Attached Image Attached Image Attached Image Attached Image


--------------------
--- --- ---
<<Angel eyes,devil smile>>®
(Oo (|||) (|||) oO)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ache2
post 15 Dec 2008, 13:57
Post #66


Membru autentic


Group: Members
Posts: 262
Joined: 9 October 03
From: Berceni, PH




QUOTE(argon @ 13 Dec 2008, 18:47)
nu alimentezi cu 220 termostatul ca-l prajesti, termostatul se alimenteaza de cu 3 V de la baterii. Nu legi alimentarea centralei niciunde, aia ramane in priza ...  cine ti-a zis sa faci ce ai zis mai sus? :blink:    Pe placa centralei se leaga firul ce merge la termostat...unde..vezi in manual,dar citind mai sus, mai bine nu, fara suparare, pe 2 beri adu pe unu care a mai facut asta.
*


din schema lui IRONICK reiese ca bagi in termostat 220 ... nu spun ca TOT termostatul e alimentat cu 220 ...
de exemplu asta pe care-l am intra 220 ... eu sunt nemultumit de el (JUNKERs Z12)
nu pentru ca e simplu ci pentru ca am senzatia ca plaja de reglaj (oprire/pornire) e prea mare ...

asta pe care-l am l-am legat eu, nu-s chiar atit de timpit, insa la el am o schema ... merci de aprecieri, oricum !

daca e sa iau altul trebuie sa stiu intii ca-i compatibil si pe urma cum il leg, nu !?


--------------------
FIAS / Baikal Clona BROWNING / IJ 18 MN calibru 12 / 223Rem - PH-07-LUD, PH-10-CJF
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 15 Dec 2008, 14:40
Post #67


Mesaj semiautomat


Group: Members
Posts: 31.088
Joined: 15 August 05




Singura parte din cronotermostat ce se ocupa cu 220-ul e un simplu releu(sau comutator) care pune cele doua fire in contact. Are 2 pozitii, cuplat si decuplat. Releul e actionat de baterii. Tot aia face si termostatul mecanic(fara baterii), dar contactul e facut de partea aia termosensibila, si ai dreptate, precizia astora mecanice lasa de dorit, e cam +/-1, chiar 2 grade.

Ce centrala ai? modelul exact.

This post has been edited by argon: 15 Dec 2008, 14:47


--------------------
Renault Megane ll 2005 Influence - din fier cu luminite
"Fericirea este ceva care nu se atinge niciodata, dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata"
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Alexu7
post 15 Dec 2008, 14:44
Post #68


zân


Group: Members
Posts: 2.221
Joined: 20 February 07
From: Europa




@argon,


stii ce-i lipseste auratonului? un display luminat !
albastru, bineinteles B)


realizabil ? :rolleyes:

This post has been edited by Alexu7: 15 Dec 2008, 14:45


--------------------
DACIA POPnituita 1310 L 1998 - B6
incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ache2
post 15 Dec 2008, 14:52
Post #69


Membru autentic


Group: Members
Posts: 262
Joined: 9 October 03
From: Berceni, PH




.... adica practic simti cind centrala se opreste !
Mai ales ca mie imi place sa fie mai racoare in casa ... insa cu asta ajung sa-mi fie frig :blink: ...
in plus, un program pe ore cu temperaturi nu mi-ar strica, trebuie sa recunosc !
EUROLINE, cu tiraj natural ...

in principiu, pot lua orice termostat si sa-l leg pe alimentare, insa cind e legat corect, pe placa, dupa ce se opresc gazele, pompa de circulatie mai merge o perioada ...
daca l-as lega pe alimentare, practic as opri centrala ...
presupun ca aia care au zis ca pompa trebuie sa mai mearga, n-au fost chiar timpiti ...
de aia intreb cum soarta mamei ei rezolv problema celor 3 fire de pe placa (in functionare fara termostat, intre 2 exista o punte) care pleaca la termostat in asa fel incit centrala sa functioneze corect :wacko: ...

This post has been edited by ache2: 15 Dec 2008, 14:54


--------------------
FIAS / Baikal Clona BROWNING / IJ 18 MN calibru 12 / 223Rem - PH-07-LUD, PH-10-CJF
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 15 Dec 2008, 14:53
Post #70


Mesaj semiautomat


Group: Members
Posts: 31.088
Joined: 15 August 05




nu lega nimic pe alimentarea nimanui, mai arzi ceva...termostatul se leaga pe placa electrocnica, inteleg ca il ai legat deja, acolo nu mai umbli, umbli in partea cealalta, unde ai termostatul nasol, care inteleg ca asa nasol cum e, funtioneaza?! E normal ca pompa sa mai functioneze o perioada dupa oprirea focului.

Eu am Euroline cu tiraj fortat.

This post has been edited by argon: 15 Dec 2008, 14:56


--------------------
Renault Megane ll 2005 Influence - din fier cu luminite
"Fericirea este ceva care nu se atinge niciodata, dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata"
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ache2
post 15 Dec 2008, 14:55
Post #71


Membru autentic


Group: Members
Posts: 262
Joined: 9 October 03
From: Berceni, PH




nu se arde ...
pur si simplu nu mai intra curent la centrala ...
insa vreau sa fie legat corect, nu sa fac improvizatii ...


--------------------
FIAS / Baikal Clona BROWNING / IJ 18 MN calibru 12 / 223Rem - PH-07-LUD, PH-10-CJF
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 15 Dec 2008, 14:57
Post #72


Mesaj semiautomat


Group: Members
Posts: 31.088
Joined: 15 August 05




Aha, si montezi si boiler electric separat, sau cum faci, ca o sa ai apa calda doar cand merge incalzirea..


--------------------
Renault Megane ll 2005 Influence - din fier cu luminite
"Fericirea este ceva care nu se atinge niciodata, dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata"
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 15 Dec 2008, 14:57
Post #73


-------------------------


Group: Members
Posts: 18.685
Joined: 19 April 05
From: Earth




da, termostatul se leaga doar la strap

Fa un test inainte sa il achizitionezi. Scoate strapul si leaga un intrerupator in locul lui. Porneste centrala cu intrerupatorul pe pozitia contact inchis, las-o sa mearga o perioada si pe urma deschide contactul. O sa se opreasca gazul si pe urma pompa.


--------------------
- - - - -
TOYOTA SBW5
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GoGu
post 15 Dec 2008, 15:01
Post #74


Prea de la tara


Group: Moderatori
Posts: 1.999
Joined: 14 August 03
From: Iasi




Termostatul (contactul NO - normal dechis al acestuia) se leaga in locul puntii/strapului din centrala (puntea/strapul se inlatura). Cat timp termostatul da comanda de incalzire centrala va functiona ca pe vremea cand avea strapul pus, cand termostatul inceteaza sa comande incalzirea, centrala stie ce are de facut, opreste flacara si mai mentine putin pompa de circulatie. Celelalte functii ale centralei (apa calda, anti-inghetul, pornirea pompei la 24h pt a preveni depunerea de sedimente) raman active.


--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 recolta 2006
Mio C220 + V1 + LG P500
His mind is not for rent
To any god or government
(Rush - Tom Sawyer)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ache2
post 15 Dec 2008, 15:09
Post #75


Membru autentic


Group: Members
Posts: 262
Joined: 9 October 03
From: Berceni, PH




pentru apa calda am un instant (mai corect spus 2), tot pe gaze...
era prea lung circuitul de apa calda si stateam citeva minute pina venea apa calda :blush: ...

merci GoGu ...
o sa ma mai uit in cartea centralei si o sa compar cu prospectul (cartea) termostatului si daca mai am nelamurir, mai vin cu o intrebare ...

merci !


--------------------
FIAS / Baikal Clona BROWNING / IJ 18 MN calibru 12 / 223Rem - PH-07-LUD, PH-10-CJF
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GoGu
post 15 Dec 2008, 16:32
Post #76


Prea de la tara


Group: Moderatori
Posts: 1.999
Joined: 14 August 03
From: Iasi




Termostatul are (de obicei) 3 "fire": NO, COM, NC.
Intre COM si NC ai un contact normal inchis iar intre COM si NO ai un contact normal deschis. Cand releul termostatului anclanseaza (se aude clic) atunci contactul NO se inchide iar cel NC se deschide.
Cand contactul NO se inchide atunci practic refaci strapul pe placa centralei...

Deci, practic, legi 2 fire in locul strapului (scoti strapul) si le duci pe contactele COM si NO ale termostatului.


--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 recolta 2006
Mio C220 + V1 + LG P500
His mind is not for rent
To any god or government
(Rush - Tom Sawyer)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
thomashardy
post 15 Dec 2008, 20:38
Post #77


Membru incepator


Group: Members
Posts: 31
Joined: 4 November 08
From: BH




Am o microcentrala murala Immergas de vreo 5 ani;termostatul ambiental l-am pus
dupa un an (n-am gasit unul mai destept si am pus de care am gasit...Ariston)La mine
circuitul a fost facut de 'baietii' de la service (centrala fiind in garantie).Anul trecut i-am
facut o verificare si am 'tras cu ochiul' la circuite...si la ce mai faceau ei ....Dupa cum
am observat,cam aceasta ar fi schema:Attached File  sch.term_amb..bmp ( 1.4mb ) Number of downloads: 62

[QUOTE]daca l-as lega pe alimentare, practic as opri centrala ...

@ache2:asa este...daca intrerupi alimentarea se opreste microcentrala.Cind TA cupleaza,la temperatura setata,intreg circuitul electronic al miccentr.primeste brusc
tensiune ceea ce nu e prea indicat...in plus, pe perioada cit e decuplata ,nu vei mai
avea apa calda menajera si nici senzorii de avarie nu mai functioneaza...


--------------------
DACIA Logan1.6 16v MCV. LOGAN MCV:30.07.2010 - BH...
PDA : Mio A501
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ache2
post 19 Dec 2008, 14:12
Post #78


Membru autentic


Group: Members
Posts: 262
Joined: 9 October 03
From: Berceni, PH




am cumparat un COMPUTHERM Q7, cu fir ... voiam unul fara fir insa asta e mai sigur, in sensul ca daca-l leg corect sunt sigur ca functioneaza oriunde in casa l-as pune ...

problema ramine: are 2 conexiuni iar eu pe placa am 3 ...


QUOTE(GoGu @ 15 Dec 2008, 18:32)
...
Deci, practic, legi 2 fire in locul strapului (scoti strapul) si le duci pe contactele COM si NO ale termostatului.
*



si cu al treilea fir de pe placa ce fac, il las in plata Domnului ?

This post has been edited by ache2: 19 Dec 2008, 14:14


--------------------
FIAS / Baikal Clona BROWNING / IJ 18 MN calibru 12 / 223Rem - PH-07-LUD, PH-10-CJF
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 19 Dec 2008, 14:27
Post #79


-------------------------


Group: Members
Posts: 18.685
Joined: 19 April 05
From: Earth




daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


--------------------
- - - - -
TOYOTA SBW5
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ache2
post 19 Dec 2008, 14:35
Post #80


Membru autentic


Group: Members
Posts: 262
Joined: 9 October 03
From: Berceni, PH




asa o sa fac ...
urmariti stirile de la ora 5 :blush: !

le: la prima vedere MERGEEEEEEE !
acuma nu mai ramine sa reusesc sa programez termostatul ... de, daca mi-a trebuit d-ala cu program !

merci GoGu si IRONICK !
dau un Pinot Noir !

This post has been edited by ache2: 19 Dec 2008, 15:48


--------------------
FIAS / Baikal Clona BROWNING / IJ 18 MN calibru 12 / 223Rem - PH-07-LUD, PH-10-CJF
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bion
post 19 Dec 2008, 17:36
Post #81


Membru autentic


Group: Members
Posts: 743
Joined: 1 May 04
From: TM






--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Serje
post 19 Dec 2008, 19:32
Post #82


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.527
Joined: 11 December 04
From: Cluj-Napoca




Am crezut ca dai un link cu ceva stire de a ora 5 :P


--------------------
Husqvarna 335R 2.2 caluți tare frumoși - CJ XX SVR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
muscailie
post 4 Dec 2009, 12:51
Post #83





Group: Members
Posts: 0
Joined: 16 November 09




redeschid acest topic cu o intrebare
are cineva idee la o centrala Romstal Vision cum se procedeaza cu instalarea termostatului? cum ajung la acele borne ?


--------------------
Dacia sandero 2009
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bygy007
post 4 Dec 2009, 23:23
Post #84


Membru autentic


Group: Members
Posts: 7.295
Joined: 12 May 06
From: BUCURESTI




un scan ceva de pe manual?


--------------------
LOGAN LAUREATE 1,6 GPL 2009 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tkx
post 5 Dec 2009, 14:57
Post #85


Armwrestler


Group: Members
Posts: 977
Joined: 20 April 07
From: Pitesti




probabil trebuie sa dai carcasa jos. eu am ferolli si nu am resit sa ajung la borne fara sa dau carcasa jos


--------------------
Dacia Logan 2007 1.4MPI Laureate
Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
TheFastOne
post 5 Dec 2009, 21:49
Post #86


Membru cu TDI


Group: Members
Posts: 21
Joined: 28 December 06
From: Brasov




Vezi ca mai toate centralele au la bornele unde se leaga termostatul montata din fabricatie o punte, adica o bucata de cablu de 4-5 cm care face legatura intre borne. Cauta puntea aia si montezi cele doua fire de la termostat in locul ei. Simplu :)

L.E. Nu cumparati cronotermostate made in china gen cronotherm. Mai bine mai puneti 1 milion si va cumparati unul destept care stie sa aproximeze, functie de viteza cu care se ridica temperatura dupa ce a pornit centrala, cand sa o opreasca astfel incat sa nu depaseasca temperatura fixata. Un exemplu ar fi honeywell.

This post has been edited by TheFastOne: 5 Dec 2009, 21:52


--------------------
VolksWagen Golf Mk4 Variant Highline 2004 1.9 TDI 131 CP - BV 11 WUW
STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ROK
post 29 Sep 2010, 12:38
Post #87


Membru incoruptibil


Group: Members
Posts: 245
Joined: 10 November 06
From: Bucuresti




Salut

ma poate ajuta cineva cu un sfat in ceea ce priveste achizitionarea unui termostat cu radio-comanda?

Buget maxim 250 lei

Am gasit doua modele:

- Auraton 2020 TX Plus http://www.trotusgrup.ro/products.asp?Leve...Category_ID=825

- Computherm Q7 RF http://www.politop.ro/termostat_q7rf.php

care este mai fiabil?

Daca mai stiti alte tipuri de termostate cu radio-comanda(in limita bugetului), m-ar interesa.


--------------------
dacia solenza 2004 scala
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 29 Sep 2010, 14:05
Post #88


Mesaj semiautomat


Group: Members
Posts: 31.088
Joined: 15 August 05




Auratonu pot s-ati spun sigur ce e okei, de celalalt nustiu.


--------------------
Renault Megane ll 2005 Influence - din fier cu luminite
"Fericirea este ceva care nu se atinge niciodata, dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata"
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Merced
post 29 Sep 2010, 14:12
Post #89


No fear. No limit. No equal.


Group: Members
Posts: 7.690
Joined: 24 June 07




Merge ok Auratonul ala? Ce-mi trebuie mie sa mearga de la vreo 20 de metri distanta, sa pot sa programez in cursul saptamanii in functie de timp niste temperaturi, adica pana la pranz sa mearga mai putin ca nu prea e nimeni acasa. Cat costa mai exact?


--------------------
. . .
"De tot ce-am zis, nu m-am dezis; rămân exact cum am promis, prietenos ca o grenadă dată-n spatiu-nchis" Cheloo®
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
teoX
post 29 Sep 2010, 14:15
Post #90


Membru


Group: Banned
Posts: 123
Joined: 15 May 09
From: Iasi




Modelul ala de la Computherm il folosesc eu.
NU ti-l recomand.


--------------------
ex-Dacia 1300 1982
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

21 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
DaciaClub
Random Picture Google search Last addition
Imagine aleatoare
căutare personalizată
Ultima imagine adaugata


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Time is now: 1st November 2014 - 12:19
Forum Renault Server hosting