Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Electromotor
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
v_razvan_c
Salut!
Ajutati-ma si pe mine va rog, inainte sa ma apuc de dat jos ceva...
Pana azi, aveam defect electromotorul, adica mergea foarte foarte greu, ca si cand ar fi fost bateria moarta. Mergea foarte greu si intrerupt+ ca se incalzea si iesea fum din firul de masa al bateriei, daca il tineam prea mult... Asa... asta pana azi!
Am incercat sa o pornesc, a gesticulat si el ceva acolo, apoi a inceput sa ,,tacaneasca", ca o masina de cusut... Deci electromotul este mort si nu ma intereseaza repararea lui, ci sunt curios de ce acum nu-mi mai merg decat pozitiile( cred), adica se aprinde martorul la bord, in rest nu cred ca se mai aprinde nimic, nici claxonul nu mai merge... Sigur de la sigurante nu este.
Daca tin contactul pe ,,M", deci nu demarorul, creste si descreste intensitatea de iluminare a becurilor de la bord si prima data cand aduc cheia pe ,,M", clipesc o data sagetile de la semnalizare( asa facea si inainte sa stric totul)
Deci... Ce a putut strica demarorul... huh.gif
alinushy
masa
v_razvan_c
Din cate am vazut, masa pare OK, o sa verific.
slaiciprian
mai bine ia un spray de curatat contacte, face mult bine. acum cand desfac un surub dau si cu el si nu am probleme. e cam 12 ron.
v_razvan_c
Serios, voi chiar credeti ca fleacurile astea sunt? Mie mi se pare ceva mai nasol, de exemplu de ce tremura becurile de la bord cand sta cheia pe M...
Maine o sa ma duc sa rezolv ce mi-ati spus cu masa si contactele si revin.
bygy007
in principiu ai electromotorul defect PERII dar este posibil si colectorul sa se fi dus nu strica o verificare
v_razvan_c
Desigur, trebuie dat si ala jos sa-l fac. Nu ma intereseaza decat sa nu se fi intamplat ceva la instalatia electrica...
bygy007
nu prea are ce
v_razvan_c
Cobor acum sa ma uit si revin... smile.gif

8 Jun 2008, 19:58:
Gata, am rezolvat cu consumatorii, acum merg si faruri, tot... Dar tot mi se pare ceva aiurea, cand pozitiile sunt aprinse, martorul se aprinde tare, atunci cand mut pe faza scurta sau lunga se slabeste rau de tot martorul, inclusiv alte becuri din masina... Si parca tot tremura asa... sa fie de la sigurante amarate care nu fac contact bine?
Inca o intrebare: cu ce este realizat contactul firelor din spatele cutiei cu sigurante( papuci, sunt lipite, etc)
bygy007
sint cu papuci este posibil ca sa fie o parte din ei slabi verifica la blocul de lumini surubul pe care vin 3-4 cabluri sa fie strins
v_razvan_c
OK, merci, hai sa zicem ca pe alea le revolv eu, daca mai intampin probleme revin.
Acum sincer, as vrea sa repar si electromotorul radmasa.gif
L-am dat jos si mi-am prins urechile. Dupa ce am spus eu sus, ce credeti ca este, unde trebuie sa umblu exact. Adica mergea ca si cand ar fi fost bateria descarcata, intrerupt... acum tacane ca o masina de cusut...


bygy007, topicul asta e bun pentru electromotorul meu? Vad ca e pentru el. lung, iar eu nu stiu daca e lung sau nu... Ii fac o poza?


http://www.daciaclub.ro/REPARAREA-ELECTROM...ze-t104922.html

9 Jun 2008, 13:26:
Am uitat sa spun, cateodata mai rotea si normal...

9 Jun 2008, 14:53:
M-am uitat mai atent si intr-adevar ai dreptate bygy007, peria de + este tocita, iar pe ea de minus am gasit-o dezlipita. Sa-mi dau seama daca e ceva si cu colectorul... cum arata ala? smile.gif

9 Jun 2008, 14:55:
Ahhh, ce prost sunt, ma fac de ras, gata, am vazut si care e ala, deci trebuie cositorit rotorul?
v_razvan_c
AM REUSIT!
alinushy, era si masa...
bygy007, esti cel mai tare! Am schimbat si perii, am facut contactele cum trebuie si e CA NOU!!!
Va multumeswc!!! biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.