Asta va fi grila de start de maine dupa aplicarea penalizarilor. Cursa va fi la ora 15.
Merced
20 Apr 2013, 18:15
Relativ surprinzator pole-ul lui Rosberg, cel putin din punctul meu de vedere. Nu ca nu ar fi el un pilot bun, caci am mai zis cu alte ocazii ca o sa se vada faptul ca nici Hamilton n-o sa-i ia fata cine stie cat, ci pentru ca nu ma asteptam ca masina celor de la Mercedes sa mearga atat de bine aici. Insa un tur rapid in calificari nu ne spune mare lucru despre ritmul de cursa. Din ce s-a vazut prin antrenamente, cred ca n-o sa fie o surpriza daca un monopost Force India va fi pe podium, in caz ca n-au probleme de fiabilitate. Pentru victorie merg tot pe Alonso. Pare sa aiba intr-un final o masina capabila cu care sa poata lupta pe bune pentru titlu.
gabize
20 Apr 2013, 19:32
Problemele de anduranta ale cauciucurilor au facut din calificari un mare "fîs". Lupta pentru pole nu mai e o afacere, strategia de cursa implica conservarea pneurilor cat mai bine. Asa ca vom vedea, cred eu, multe sesiuni de calificari in care unele monoposturi vor avea timpi foarte buni, dar care in cursa nu vor da randamentul scontat. Pana acum, cei cu un comportament mai rezervat in calificari au fost mai buni in cursa. Ma refer la echipele de frunte.
Merced
21 Apr 2013, 15:52
Frumusica si cursa asta. Dupa pataniile lui Alonso, mi-a fost cam clar ca Vettel nu va avea concurenta pentru prima pozitie. Mi-a parut rau ca Di Resta n-a prins locul 3. Mi s-a parut ca ar merita. Gumele s-au comportat cam haotic. Au fost oameni care au schimbat hard-urile dupa la fel de multe tururi ca si in cazul alora medii. Inca o data se dovedeste ca un pit-stop in minus nu poate compensa suficient cat sa incline in favoarea ta balanta, cand concurezi contra unui pilot/monopost care are un ritm de cursa sustinut. Campionatul e lung. Inca am impresia ca Alonso are sanse reale, daca nu-l urmareste ghinionul si incompetenta echipei(si cand i-a sarit aripa fata, si acum, echipa putea sa limiteze daunele muuuult mai bine) cand vine vorba de gestionarea acestora. Ne mai lamurim peste trei saptamani. Multe masini vor primi update-uri importante cu ocazie primei curse europene.
gabize
21 Apr 2013, 16:05
OFFF!! Ferrari iar dezamagesc! Cursa a fost interesanta si animata. Insa erorile scuderiei mi-au stricat toata pofta. Pacat de ghinionul lui Alonso, dublat de incompetenta echipei. Pacat si de Massa, care s-a ales cu o aripa rupta si doua pneuri sparte. Daca pneurile s-au spart din cauza vibratiilor generate de aripa fata, atunci Ferrari ar trebui sa-si reorganizeze echipa tehnica.
Iulikk
21 Apr 2013, 16:29
Pentru cei care nu au urmarit cursa:
betamax
22 Apr 2013, 07:55
Mi s-a parut neinspirata strategia celor de la Lotus, cand l-au chemat pe Kimi la boxe. Normal ar fi ca pilotul sa decida cand schimba gumele.
Merced
22 Apr 2013, 08:05
Strategia nu implica doar cat de mult tin gumele, ci si unde iesi dupa oprire, ce trafic ai in fata si cat timp o sa pierzi in el. Iar asta nu poate sa stie pilotul.
tony-s
22 Apr 2013, 09:52
Ferrari de la o cursa la alta da cu bata-n balta, daca il informau pe Alonso inca de la prima oprire sa nu mai foloseasca DRS-ul care era defect, cred ca spaniolul putea termina undeva pe locurile 2-3.
Desi sezonul e lung, se pare ca nici macar cand are o masina cat de cat competitiva Alonso nu prea are sanse la primul loc in conditiile in care la Ferrari domneste haosul de cativa ani buni.
Solon
22 Apr 2013, 10:49
1. La Ferarri chiar nu stiu cine a fost de vina: alonso ca a incercat iar sa deschida drs-ul sau echipa ca i-a dat voie. Asta i-a costat. O chestie care ma intriga: de ce daca masina are piese care abia se tin, atunci cand intra la boxe unul din mecanici nu poate sa rupa bucata respectiva? Vezi si cazul lui Kimi din cursa trecuta si acum Massa. 2.Misto rau Perez si cu Button. S-au calarit frumos. 3.Vettel-ul fara concurenta. 4.Pacat de diResta. Merita un loc 3.
DragosP
22 Apr 2013, 11:11
QUOTE(Solon @ 22 Apr 2013, 11:49)
O chestie care ma intriga: de ce daca masina are piese care abia se tin, atunci cand intra la boxe unul din mecanici nu poate sa rupa bucata respectiva? Vezi si cazul lui Kimi din cursa trecuta si acum Massa.
Probabil că n-au voie: ar trebui să înlocuiască piesa respectivă. Zic și eu, că și pe mine m-a frapat chestia asta.
centurion
22 Apr 2013, 16:20
Il vad favorit clar tot pe Vettel. Pe langa faptul ca este foarte bun, pana acum nu exista un alt pilot care sa fie constant si care sa se bata cu germanul. Chiar si Raikkonen, pe locul second acum, nu se poate ridica inca la nivelul lui Vettel. Iar Alonso, una calda, 2 reci.
bucatzel
22 Apr 2013, 16:54
QUOTE(Solon @ 22 Apr 2013, 10:49)
O chestie care ma intriga: de ce daca masina are piese care abia se tin, atunci cand intra la boxe unul din mecanici nu poate sa rupa bucata respectiva? Vezi si cazul lui Kimi din cursa trecuta si acum Massa.
Probabil n-au voie decat daca-i dau si o palma peste ochi la pilot si-i atrag atentia sa conduca cum trebuie .
Amu' serios. Nu vad de ce s-ar permite mutilarea suplimentara a elementului, cu efecte la fel de nebanuite ca si rularea cu el pleznit.
Asta o data. In al doilea rand, daca le-o dat din calcule ca pierderea pe tur e mai mica decat schimbarea elementului, logic ca nu l-au schimbat.
Si in ultimul rand, am eu o vaga impresie ca daca incerci sa rupi piesa aia fara ditai fierastraul, s-ar putea sa nu reusesti. Caz in care, s-ar putea sa iesi mai ieftin schimband tot elementul.
Markos
5 Apr 2014, 18:06
Mercedes la pas, deocamdată.
gabize
5 Apr 2014, 18:28
Îmi amintesc de debutul de sezon 2011 al celor de la RBR. Sper să nu fie doar ei în prim-plan întregul sezon.
Markos
5 Apr 2014, 18:32
Tot ce se poate.
mezym
5 Apr 2014, 18:54
Pt cei cu upc la ce ora e cursa si pe ce se poate vedea? Rai uno, rtl si mai ce?
Momentan motoarele Mercedes fac legea. Sunt curios care pilot va fi preferat la Mercedes Gp. Unu' e neamt, echipa nemteasca, marketing cacalau. Celalalt e campion.
gabize
6 Apr 2014, 13:21
Miza e prea mare, nu cred că vor încerca să influențeze, încă, rezultatele. Dar dacă unul din piloți se va desprinde în clasament, cu siguranță vor miza pe el. Oricare dintre cei doi.
Arhimede
6 Apr 2014, 17:16
Pe ce putem vedea online?
Solon
6 Apr 2014, 17:16
Pana acum e bine. Primele 7 locuri sunt motoare Mercedes.
Markos
6 Apr 2014, 17:35
Ăia doi aleargă singuri, da' măcar fac show.
ali3n_cop
6 Apr 2014, 17:55
S-a dus show-ul, l-au aranjat pe Rosberg la boxe. E evident ca il vor pe Pussycat campion, salariul vorbeste de la sine. Ca spectacol, F1 e mai slab si decat Nascar, la ora asta.
Markos
6 Apr 2014, 18:53
Ce cercei frumoși are Pussy
Cel mai tare a fost Riccardo. Locul 3 în calificări, a plecat de pe 13 și a terminat pe 4.
Arhimede
6 Apr 2014, 19:46
Tiff Needell : I am trying to be enthusiastic honestly but cars trying to save energy, under lights burning energy, in a country called Bahrain ...
Cam asta descrie tot.
gabize
6 Apr 2014, 19:51
Am văzut cursa pe rtl, că n-am găsit pe net nimic cu adevărat funcțional . Aveți ceva hinturi în privința asta???
ON: Doamne, ce umilință pentru Ferrari, Lotus și McLaren... Mercedesarii au avut partea lor de spectacol, păcat că Nico a fost convins s'o lase baltă . Cu cauciucuri soft nu văd cum ar fi putut rata altfel depășirea coechipierului.
Markos
6 Apr 2014, 19:51
QUOTE(Arhimede @ 6 Apr 2014, 20:46)
Tiff Needell : I am trying to be enthusiastic honestly but cars trying to save energy, under lights burning energy, in a country called Bahrain ...
În 2018 (max) vor fi pe GPL.
ali3n_cop
6 Apr 2014, 19:53
Pussycat agresiv, Rosberg cu lipsa mare de tupeu, masinile lor sunt perfecte si baietii joaca intr-o alta liga. Restul sunt de prezenta scenica..momentan.
Markos
6 Apr 2014, 19:53
QUOTE(gabize @ 6 Apr 2014, 20:51)
Doamne, ce umilință pentru Ferrari
Ăia au ajuns să încurce traficul.
QUOTE(ali3n_cop @ 6 Apr 2014, 20:53)
Pussycat agresiv, Rosberg cu lipsa mare de tupeu
Rosberg era călare pe el, dar a venit ordinul în căști: "Nu crezi că-i cazul să terminăm liniștiți, cu ambele mașini, cursa asta?"
gabize
6 Apr 2014, 20:12
QUOTE(Markos @ 6 Apr 2014, 19:53)
Ăia au ajuns să încurce traficul.
ali3n_cop
6 Apr 2014, 20:41
Markos, nu cred ca au fost ordine de echipa. Tin cu Rosberg dar ii lipseste acea nebunie pe care o are Pussycat. Englezul are o clasa peste Rosberg la ora aceasta, din pacate.
gabize
6 Apr 2014, 20:49
Rămâne de văzut... presimt că situația de azi se va mai repeta... curând.
Arhimede
6 Apr 2014, 20:49
centurion
6 Apr 2014, 21:41
Deranj mare la Ferrari si la McLaren. Culmea, McLaren avand cel mai bun motor la ora actuala. Foarte suparat Luca di Montezemolo; in timpul cursei i s-a luat un interviu rapid. A cam aruncat niste sageti catre cei din echipa Ferrari iar la intrebarea "sunteti multumit cu locurile 10 si 11?" a raspuns un sec "nu". Parca l-au auzit Alonso si cu Raikkonen ca au si urcat apoi cate un loc fiecare.
Citind comentariile precedente, vad ca si cei nemultumiti de "noua" F1 urmaresc in continuare cursele. Cum scriam in alt topic de F1 : pasiunea dispare greu. Si asta nu e rau.
gabize
6 Apr 2014, 21:49
Și în continuare sunt nemulțumit. Și-mi voi exprima nemulțumirea în continuare. Voi renunța(sau nu) la F1 când îmi va fi indiferent că văd sau nu o cursă. Și mă cam apropii de acel moment. Probabil urmărești fenomenul F1 de doar câțiva ani (mă gândesc c-or fi cam 5-6), altfel ai vedea și tu dacă nu la fel, măcar asemănător lucrurile.
centurion
6 Apr 2014, 22:00
Dupa revolutie am inceput sa vad la TVR1, dar nu imi aduc aminte decat de cursa din Ungaria in care Boutsen i-a tinut piept lui Senna. Eram destul de mic atunci ca sa ma intereseze cursele in mod constant. Din 1996 (Canada) si pana in 2013 inclusiv nu am pierdut nici o cursa de F1. Pe toate le-am vazut in direct, exceptand 2 pe care le-am vazut inregistrate. In acest an nu am vazut cursa de saptamana trecuta.
gabize
6 Apr 2014, 22:05
Curios totuși că nu remarci sau nu te deranjează, chiar dacă remarci, schimbările care au înlocuit treptat lupta piloților în calcule matematice și reguli ciudate.
DragosP
6 Apr 2014, 22:10
Iar a fosf cursă?
ali3n_cop
6 Apr 2014, 22:19
Pe langa sunetul execrabil al monoposturilor (cel putin asa se aude la TV), au distrus si talentul pilotilor si strategiile de echipa, au cam nenorocit F1 cu noul regulament. Nu prea mai vezi depasiri, stau cu totii atenti pe consumul de combustibil.....nu mai are nici un farmec si nici o treaba cu sportul acesta in sine. Totusi vorbim de F1, nu de ceva enduro sau de autonomie. Unde-s vremurile cand se alimenta la boxe, cand pleca pilotul cu furtunul de alimentare dupa el?
centurion
6 Apr 2014, 22:35
QUOTE(gabize @ 6 Apr 2014, 23:05)
Curios totuși că nu remarci sau nu te deranjează, chiar dacă remarci, schimbările care au înlocuit treptat lupta piloților în calcule matematice și reguli ciudate.
Cum spuneam, m-am adaptat. Imi place F1 ca si sport, asa ca, desi nu sunt de acord cu ceea ce este acum F1, ma voi uita in continuare din pasiune pentru acest sport. Am mai discutat: nu-ti place "noua" F1, ori nu te mai uiti, ori accepti si te uiti asa cum este. Eu ma uit asa cum este.
Markos
6 Apr 2014, 23:07
QUOTE(DragosP @ 6 Apr 2014, 23:10)
Iar a fosf cursă?
Yep
b76bgaarh
7 Apr 2014, 09:04
diesel e trendu.
gabize
7 Apr 2014, 09:07
cu ulei vegetal
GIC
7 Apr 2014, 09:45
QUOTE(ali3n_cop @ 6 Apr 2014, 22:19)
Nu prea mai vezi depasiri
De data asta au fost cateva.
ali3n_cop
7 Apr 2014, 11:47
Mda, dar a fost fix "fassss" . In curand o sa vedem Tdi-uri pe monoposturile astea urate.