Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: probleme la schimbare C.V 4 trepte cu 5 trepte
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
dd gheorghe
Incerc sa schimb C.V 4 trepte cu C.V. 5 trepte la dacia mea.Trebuie cumparata si maneta schimbatorului de viteze? Am luat doar tija de legatura dintre cutie si maneta, dar nu intra( nu gasesc vitezele).Pe banc la mana intra toate.
Am schimbat si pinionul de plastic din capac unde se introduce cablul de kilometraj,iar la proba, acul din bord a avut bataie mare in jos nu in sens de crestere viteza si a sarit de pe ax(s-a rupt?)- este in bord cazut.
Am schimbat jugul din spatele cutiei,tampoanele au ramas de la cea cu 4 trepte( intra pe aceleasi gauri de prindere).
Va rog daca se pricepe cineva sa ma ajute cu sfaturi la cele 2 probleme: nu gasesc vitezele( intra greu in pozitii nefiresti, mai ales mersul inapoi) si chestia cu acul indicator de viteza( de ce a batut in sens invers si s-a rupt) Multumesc!
alinushy
probabil nu ai pus pinionul bine, vitezele la cv cu 5 trepte st mai aglomerate decat la 4 trepte, ca sa incapa si a5-a
finutu
Schimba tampoanele cu unele specifice cutiei.
EUROPE_
QUOTE(alinushy @ 11 Mar 2007, 22:03)
probabil nu ai pus pinionul bine, vitezele la cv cu 5 trepte st mai aglomerate decat la 4 trepte, ca sa incapa si a5-a
*


Cum adica? Tu chiar vorbesti serios? Daca vorbesti serios esti de bula...
mihai0070
Pinionul are o singura pozitie ... si nu se poate rupe ...in cel mai rau caz daca este prea strans si nu are toleranta ... se pot uza dinti ... ori din cutie ori dintii de pe pinion ... faptul ca nu gasesti vitezele sau sunt in pozitii nefiresti ... incearca un reglaj al timoneriei ...
AAlpine1
ba voi aveti o problema..........nu prea aveti legatura de obicei cu problema tehnica.....

on topic........
schimba si "batul" care face legatura de la schimbatorul de viteze la c.v
sobolan
QUOTE(AAlpine1 @ 12 Mar 2007, 09:08)
ba voi aveti o problema..........nu prea aveti legatura de obicei cu problema tehnica.....
*radmasa.gif

on topic : timoneria e de vina......ai schimbat cumva si patina aia de sub schimbator...la 4vit e de un fel si la 5vit e altfel !
dd gheorghe
Banuiesc ca spui despre tija de legatura dintre axul cautator si maneta schimbatorului de viteza. Da am pus pentru CV cu 5 trepte. Tampoanele le-am lasat pe cele vechi,dar am observat ca cele pentru 5 trepte au sistem de prindere cu urechi( se pot prinde dedesupt?) fata de cele vechi care au surub pe ambele laturi. Alta diferenta nu este si jugul de 5 intra perfect pe cele vechi.
sobolan
schimba complet timoneria.....daca spui ca la rece intra in toate si pe masina nu.....
sobolan
schimba complet timoneria.....alea in 5 au la mansa aia bucse de cauciuc(un fel de bucsa cardan)...alea in 4 au de bronz pe un alt sistem...asa parca.....
diaconuliviu
QUOTE(dd gheorghe @ 11 Mar 2007, 17:52)
1. Incerc sa schimb C.V 4 trepte cu C.V. 5 trepte la dacia mea.Trebuie cumparata si maneta schimbatorului de viteze? Am luat doar tija de legatura dintre cutie si maneta, dar nu intra( nu gasesc vitezele).Pe banc la mana intra toate.
2. Am schimbat si pinionul de plastic din capac unde se introduce cablul de kilometraj,iar la proba, acul din bord a avut bataie mare in jos nu in sens de crestere viteza si a sarit de pe ax(s-a rupt?)- este in bord cazut.


1.Trebuie REGLATA timoneria. Eu, de regula, scot acel cuplaj "U" de pe bieleta care se fixeaza cu surub in cautatorul cutiei si-i torsionez urechile asa incit sa am treapta 1 la pozitia ei si sa intre si treapta a 5-a fara sa ma deplasez mult in dreapta. Foloseste bieleta de tip nou, fara tampoane paralelipipedice.

2. Acel pinion de care spui, sigur nu e de cutie "4 trepte"?
Caz in care banui ca si "melcul" pe care angreneaza el din cutie e de "4 trepte". Daca privesti la cutia cu 4 si la cea cu 5, locul acelui pinion e diferit, unul e sus, altul e jos. Dintii sint inclinati exact invers, tocmai pentru a stabili sensul de rotatie.
Mergi la magazin, ia o pereche de pinioane (piulita "melc" si pinion kilometraj) pentru 5 TREPTE, pune pe cineva daca nu stii sa demonteze capacul si sa schimbe ansamblul; va trebui sa demontezi si vitrina cu ceasuri de pe bord pentru a reinfige acul indicator in "kilometraj". Da o cautare, s-a discutat cum se scoate.
dd gheorghe
Multumesc de idei.Toate care trebuiesc sunt la locul lor de CV 5 trepte(melc,pinion,tija tip nou) dar cutia urla si sare din viteza a patra. M-am lecuit de 5 trepte.Maine o pun la loc pe cea cu 4 si sanatate.Deja sunt 3 zile totale de munca si am dat-o jos si sus de 3 ori.Asta nu e treaba buna, asa ca... raman in 4 si fara batai de cap.Multumesc!
Cum gasesc cum sa-mi repar tabloul de ceasuri de bord?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.