opel astra h VS ford focus tdci, o mana de ajutor!
![]() ![]() ![]() |
opel astra h VS ford focus tdci, o mana de ajutor!
dadu221 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 726 Joined: 11 March 04 From: Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
DSN rapsodie
-
2002
- ph-22-unu Ie doar o amarata de dacie
|
|||
bossake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 6 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Salut, din cele doua eu as alege focusul. Nu de alta dar e mai nou, si mai ales daca zici ca vrei sa il aduci de afara, 2 ani pot insemna destul de multi km in plus. Ai grija ca din ce am vazut in germania focusurile sunt cumparate ca masini de firma si date la angajati. Cam cum erau inainte astra g. De asta ar fi bine sa te duci personal acolo si sa iti alegi singur masina, dupa cum stii astia de aduc masini iau cam ce gasesc mai ieftin pe acolo ca sa scoata profit cat mai mare pentru ei.
Nu am mers cu astra H, am mers cu focus si mi-a lasat o impresie buna. Ce m-a impresionat a fost stabilitatea masinii care o consider peste celalte masini din clasa asta. Apropo, Astra H nici nu are suspensie independenta, deci ca stabilitate focusul are un mare plus fatza de astra. Ca motorizare ambele sunt motoare destul de reusite, cu un plus pentru focus. motorul de 1.6 diesel de pe focus este acelasi cu cel de la peugeout si citroen pus pe 307 sau pe c4. Singurul lucru destul de nasol la focus este interiorul care pare cam "cheap". Destul de multe plastice ieftine care iti dau senzatia de masina ieftina. Insa depinde de gusturi,poate pe tine n-o sa te deranjeze.. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Prestige 1.6 16v
- B 21 xxx
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Este si o diferenta de pret intre cele doua masini, sau pretul este sensibil egal? si care ar fi acesta?
This post has been edited by bobo77: 7 Jun 2008, 08:22 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
si suma de bani ai ?
|
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
houser |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 26 June 07 From: Bucuresti, Baneasa ![]() |
Salut! Am si io o intrebare...Opel Astra H este modelul nou de Opel sau acela Classic care se tot fabrica de prin 2000 incoace si tot continua? Mersi
|
--------------------
Opel Astra h 1.7;
Renault Megane Sedan Privilege 1.6;
ex. Solenza si Bora
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
e modelul nou *hatchback*
ala de zici tu e astra G si se face de prin 1998.... This post has been edited by ArtVandelay: 7 Jun 2008, 15:07 |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
houser |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 26 June 07 From: Bucuresti, Baneasa ![]() |
Aha. OK. Pai merita Opel Astra H, sincer si io vreau sa imi iau unul, am si deschis un topic in legatura cu antena de pe el. Comparatia am facut-o si io, si am decis sa imi iau Astra, Focusul am inteles ca are o intretinere mai scumpa, un consum mai ridicat, si performante mai scazute. Ca sa nu mai vorbim de interior unde Opelul chiar arata foarte inovator cu acel inox, displayul mare, sistem audio foarte performant si confortul mi se pare mai ridicat in Astra fata de Focus.
@ Dadu 221: Du-te in Germania de unul singur, nu lua de pe net sau prin filiera cu Aradul, si o sa gasesti Astra incepand de la 6000. |
--------------------
Opel Astra h 1.7;
ex. Solenza si Bora
|
|
mauru007 |
![]()
|
![]() sir Group: Members Posts: 437 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Si marmota invelea ciocolata in staniol.
Cat au garantie din start(de noi fiecare)? Fordul parca are 4 ani si de Opel am auzit ca ar avea 2ani? Garantia e transmisibla la amandoua? Pentru ca la o vechime de 2 sau 3 ani sa cumperi o masina care mai are garantie, e un criteriu bun de departajare. Opel astra din punctul meu de vedere e barca. La 140 la ora parca era Logan. Sper sa nu se supere posesorii de logan. ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2002/Ghia
- vl Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan |
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
In calitate de om, care a mers ieri o viteza cu destul de mare, peste cea mentionata de tine, iti spun ca AI TU BARCI IN CAP!
This post has been edited by george_slz: 7 Jun 2008, 20:11 |
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
bossake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 6 December 07 From: Bucuresti ![]() |
George, stabilitatea astrei H ca si la vectra, sunt printre cele mai slabe din clasa sa. Cam asta e adevarul. Bine, e mult spus barca insa nu se compara cu masini ce au punte independenta pe spate cum sunt golf5, focus etc.
E un lucru destul de stiut la vectra si astra ca nu exceleaza la capitolul stabilitate, insa nici de barca nu se pune problema. Ideea ca diferentele sunt sesizabile doar daca conduci mai sport pe serpentine, sau intrii in curba cu viteze ceva mai mari. Atunci iti poti da seama de diferente. Pe autostrada sau drum drept la 150 sau chiar 180 nu se simte nicio diferenta. Da apropo initiatorul topicului mai da pe aici? sau vbim degeaba ![]() This post has been edited by bossake: 7 Jun 2008, 23:09 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Prestige 1.6 16v
- B 21 xxx
|
|
dadu221 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 726 Joined: 11 March 04 From: Ploiesti ![]() |
am tras chiulul si pe la ford si pe la opel . Multumesc pentru posturile de pana acum. Ca sa raspund la intrebarile neraspunse
![]() -tinuta de trum mai buna la focus -intretinere (referitor la consumabile) - nu e diferenta prea mare -consum mai mic la opel -interior mai decent la opel - motoarele ar fi reusite la amandoua masinile (nu cred ca focusul e mai slab la performante) dar asta ramane sa vad dupa un test drive. -ceva probleme semnalate la astra h cu niste cutii care agata. O problema ar fi ca vreau sa bag motorina scoasa din rezervorul tirurilor care merg cu euro 4 si is de asemenea pretentioase. Totusi am inteles ca atat tdci-ul cat si cdti-ul mai fac mofturi si la cea din peco si ca-s tare pretentioase la carburant fiindu-mi sugerat sa ma orientez pe tddi (d care nici nu vreau sa aud), dti (au cam multi km prin nemtia) si tdi (scump domne, scump multi km si ceva vechime la pret care ar concura cu focusul). houser tu de ce astra si cu cati km vorbesti la 6000 de ieuroi ? mauru amandoua au 2 ani prins trainataturi iar ford romania mai ofera inca doi netransmisibili ![]() ![]() This post has been edited by dadu221: 8 Jun 2008, 00:08 |
--------------------
DSN rapsodie
-
2002
|
|
bossake |
![]()
|
Ca tot ai adus vorba de motorina scoasa din tir, acum cateva zile ma contraziceam cu niste prieteni pe tema asta. Eu le ziceam sa lase naiba afacerea asta si pentru 10-15.000 de lei la litru, sa bage de la benzinarie decat sa se riste, iar ei o tineau pe a lor ca sunt tiruri moderne si ca nu mai sunt diferentele intre motorina, ca alta data.
Ai idee, cam cum sta treaba? Iar despre motoare sensibile la motorina proasta, nu stiu nimic despre CDTI-ul de la opel, insa la ford stiu persoane cu Mondeo tdci care au avut probleme cu injectoare infundate de la motorina proasta. Si nici nu bagasera de la tir, ci doar din benzinarie. E drept motoarele pe Mondeo sunt de generatie un pic mai veche(vbesc de vechiul mondeo), insa sunt tot tdci. E o problema destul de comuna la vechiul mondeo. Iar cat despre cartea de service, daca tot te duci ia-mi si mie vro 2-3 in alb ![]() O alta solutie ar fi sa cauti si in romania un focus. Ai avantajul ca il poti gasi cu ceva mai putini km si te scuteste si de drum, cheltuiala si taxa auto, plus timpul pierdut ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Prestige 1.6 16v
- B 21 xxx
|
|
houser |
![]()
|
@dadu221: Opel Astra H 1.7 CDTI Euro 4 — EUR 4,005
Limousine, Used vehicle Price: EUR 4,005 Mileage: 86,000 km Fuel Type: Diesel First Registration: 5/2006 Feature Sets: ABS, Auxiliary heating, Central locking, Electric heated seats, Electric windows, ESP, Immobilizer Private Seller 23452 Berlin Germany Phone: +49 (0)176 707673299 Uite ca exista si mai ieftin de 6000. Oricum consider ca pe la 8000 ar fi unul decent, desi nici asta nu arata rau si nici specificatiile nu sunt asa de rele. |
--------------------
Opel Astra h 1.7;
ex. Solenza si Bora
|
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
dute in germania si pe care o gasesti prima cumpar-o
eu zic asa "51%opel 49% ford" |
--------------------
/
/
/
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Anunturi din astea (masina de doi ani la pret de 4000€), cred ca nici nu merita bagate in seama. Or fi umbland cainii cu covrigi in coada pe la Berlin, dar nici chiar asa !
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
dadu221 |
![]()
|
private seller si ai spus tot . Alea is anunturi al oha
![]() bossake : prieten cu mondeo tdci 1000 e pe injectoare ![]() prieten cu tddi a spus ca au probleme la volanta persoana cu motorina nu e de prin parcare ![]() Grea decizie si parca vad ca in dobitocia mea ma las incantat de garantia sandreo-ului si ma voi zbate in mizerie pentru inca 5 ani ![]() |
--------------------
DSN rapsodie
-
2002
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Salutare!
Modelele astea 2 sunt si pe shortlistul meu. Ford: - tinut de drum foarte buna - spatiu mare - aspect frumos interior/exterior - preturi piese mai mari decat Opel - motoare diesel agomotoase cilindree sub 1.6, deci taxe mai mici Opel: - tinuta de drum ok - spatiu interior mediu, dar suficient - aspect foarte frumos mai ales exterior. Interiorul ok. - intretinere mai ieftine (so they say...) - motoare diesel zgomotoase, cilindree mai mare de 1.6 deci texe mai mari Personal as alege Fordul. Imi place masina am mers (ca pasager) intr-un 1.6 tdci de 90 de cai. Am observat ca in Germania gasesti Opelul mai scump decat Fordul. Fordul are o depreciere mai mare decat Opelul si de asta. De asemenea ai in vedere ca multe Focusuri au fost masina de firma (mai ales firme de inchirieri auto). Pret de sub 6000E e o utopie. Masinile le gasesti pe la 8000E cu 80-150 mii km. Sa ai in vedere costurile cu drumul, taxa de inmatriculare, numerele, dar si revizia in care sa incluzi schimbarea kitului de distributie. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
dadu221 |
![]()
|
la pana in 100 000 km si 3 ani nu cred ca ai de ce sa schimbi distributia .. eventual sa o verifici. Preturile cu tva merg intre 8 si 9000 deci pui un 10 000 cu drum si inmatriculat Asta cu intretinerea mai scumpa nush ce sa zic .. poate e vbd e reprezentanta sau piese originale .... acum nush daca de ex MAnn face filtre la preturi diferite intre ford si opel .. ramane de studiat. Oricum diferenta nu poate fi atat de mare. Cred ca decizia va fi in functie de pret si kilometraj si eventual dotari.
|
--------------------
DSN rapsodie
-
2002
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Eu zic ca daca te duci sa cumperi din germania vezi ce anume gasesti dintre astea doua, ambele sunt masini calumea.
Cu distributia faci cum crezi, imi mentin parerea ca e bine sa o schimbi, oricum peste un an si cativa km o sa o schimbi, de ce sa risti? Cine iti garanteaza ca acei km sunt reali? poate masina are 85.000 in bord si reali 130.000-150.000. Masina arata impecabil si nu o sa sesizezi ca a fost "manarita". Se intampla si la ei, mai ales daca ai in vedere ca autohausurile sunt in general patronate de turci, arabi sau chiar romani ![]() Eu m-am uitat pt mine la mai multe masini compacte si tot astea doua imi plac, insa cu motor 1.6 benzina. In general dieselurile sunt destul de rulate, m-as mira sa gasesti unul de 3 ani sub 100.000. Nu sunt nici nemtii prosti, daca tot iau diesel care e mai scump cauta sa isi recupereze diferenta, si asta se face mergand peste 100.000. Daca te uiti cu atentie preturile pt benzina si diesel sunt similare la sh, iar de noua diferenta e de 1000-1500. De aici tragem concluzia logica - cele diesel sunt mai rulate. Numai in Romania o sa le vezi pe toate la 95-110 mii, acolo pregateste-te sa vezi masini de 3 ani chiar la 200-250.000. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
dadu221 |
![]()
|
hai andy , lasa vrajeala si hai sa ne inscirem la sandero
![]() Multumesc tuturor pentru punctele de vedere exprimate. Din punctul meu de vedere topicul se poate inchide. |
--------------------
DSN rapsodie
-
2002
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Never. Poate daca imi fac mie discount de 1000E pe ochi frumosi
![]() ![]() Gata, te-ai hotarat la Sandel? Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
@daddu221
Pai tu crezi ca diferenta de pret de intretinere e doar la filtre? Pai ce crezi ca la un Astra nu se duce un debitmetru dupa un numar de km? Nu cade un capat de planetara? Nu trebuie niste amortizoare pe spate schimbate? Acolo se face diferenta la intretinere. Una e sa dai 180 RON pe un cap de planetara si alta e sa dai mai mult. Plus ca lumea nu se gandeste, dar la anumite marci si manopera e mai scumpa. Ia in calcul toate chestiile astea. Nu te gandi doar la filtre, ca filtrele si uleiul sunt o nimica toata. Diferenta de bani se face la consum si la piese. |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
In urma unui accident un coleg a fost nevoit sa schimbe o planetara la o Astra H. Pret la dealer (nu pe la magazine si magazinase) : 3500 lei.
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Cateodata cei care nu isi fac CASCO isi cam merita soarta.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
Amedeus |
![]()
|
QUOTE(vijelie @ 12 Jun 2008, 16:02) Masina fusese reparata de ceva timp, dar la un drum in afara orasului, la o viteza mai mare a observat o vibratie. La teste ulterioare facute in service au ajuns la concluzia ca planetara e stramba si trebuie schimbata. La scurt timp dupa ce a schimbat planetara a vandut masina. ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
lucian_v |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 543 Joined: 13 December 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
---
---
---
- ---
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
poate a avut accident, nu a observat problema la planetara, a rerparat masina si apoi a fost nevoit sa plateasca el schimbarea piesei. Oricum pretul este aberant. ,ult prea mare. dealerii te jupoaie, daca iti iei piesa de la un magazin de auto straine si o inlocuiesti in alt service te costa 50%.
Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
dadu221 |
![]()
|
ei .. basme . Daca te duci la dealer esti automat un ... FRAIER. Opel astra g saboti spate 105 lei. Ia interesati-va cat is cei de supernova
![]() Amadeus mergi de exemplu la motormania si vezi cam cat costa la ei o planetara de astra h. ionutctn... debitmetru ala pica si la logan (nu stiu exact cu ce se papa dar daca e vb de egr as putea-o pune de o divagatie). Si la supernova mea a picat sonda lambda. Pret dealer 500 sau magazin piese 150 roni. Noroc cu doctorasul aici pe forum caruia ii multumesc inca o data si care m-a rezolvat cu 50 de lei. Bogdaproste! Daca luai de a magazin trebuia sa platesti montatu in service si calculatorul care ajungeau cel putin la inca 50 de lei iar in caz ca se strica in garantie piesa mai plateai o constatare , un montat si un demontat asa ca... Nu mai zic nik pt ca oricne poate face un calcul de bani. Amortizoarele si arcurile se schimba si la dacie si tare m-as incumeta la o comparatie de pret cu astra g. Andy: deja ma resemnasem dar am citit la logan topicul cu rugina. Acolo unde scrie ca vopseaua sare daca esti prin preajma masinii cand tipi mai tare la cineva (adio injurat in trafic ![]() |
--------------------
DSN rapsodie
-
2002
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.492 Joined: 14 January 06 ![]() |
nu stiu cum e la ploiesti service-ul opel, da in iasi e la fel (de fapt mai praf) ca service-ul dacia
![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 18:34 |