Barilul de petrol a scazut pana la 105 dolari, .... benzina de ce nu scade?
![]() ![]() ![]() |
Barilul de petrol a scazut pana la 105 dolari, .... benzina de ce nu scade?
ionut.tanase |
![]()
|
||
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
|
||
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|||
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Se ocupa tot aia care lucreaza la un plan tarifar avantajos pentru clientii notarilor publici.
Adica nimeni. ![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
Pai de ce sa il mai scada, saptama viitoare poate creste la loc asa ca nu are sens
![]() |
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
1997 In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
1. benzina de acum e rezultata din petrolul cumparat si procesat acum cateva luni
2. de obicei benzina nu fluctueaza la fel de mult cu cotatia titeiului (creste si scade mai putin, incercand sa tina o medi). Probabil si din cauza (sau datorita?) faptului ca procesatorii de petrol isi cumpara marfa din diverse surse in diverse tranzactii si fac o medie la pretul final. 3. sa dea Dumnezeu sa ramana titeiul la pret mic, ca va scadea si benzina in ceva timp... Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
In teorie ai dreptate. Problema este ca nu se intampla si in practica acest lucru. De fiecare data cand s-a anuntat cresterea pretului la baril pe bursele internationale in zilele urmatoare s-a trecut la majorarea pretului carburantilor ceea ce contravine teoriei.
Oricum, sunt curios daca in viitorul apropiat o sa avem un pret sensibil mai scazut decat in prezent. |
--------------------
FORD
FOCUS
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.526 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
pe cat punem pariu ca daca maine pretul barilului creste la 150$, de saptamana viitoare companiile din romania maresc pretul carburantilor?
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
La asta ma refeream si eu Ov ... ca sunt niste nemernici carora nu le pasa de noi ci doar de interesele lor. Mai mult de atat profita de nestiinta oamenilor pentru ca nu toata lumea stie de scaderea/cresterea pretului la barilul de petrol sau de descompunerea pretului carburantilor (din ce se compune acest pret). Tocmai datorita acestui fapt isi permit sa mentina preturi care sunt in contradictie cu adevaratul pret pe care ar trebui sa-l platim ...
|
--------------------
FORD
FOCUS
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.526 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
bla bla bla, si d'asta nu mai dorm ei linistiti noaptea
![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
MadHawk1 |
![]()
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
Buey, ionute, ti-ai raspuns singur: a scazut pretul pentru "Barilul de petrol", NU pentru "Barilul de benzina"!
![]() In rest, Andy_ACS a avut dreptate doar partial in sensul ca a uitat sa ia in calcul si goana dupa profit a companiilor care majoreaza cu cat mai mult dar scad cu foarte putin preturile la pompa! ![]() This post has been edited by MadHawk1: 3 Sep 2008, 15:02 |
--------------------
.
.
.
|
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 930 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
Nu conteaza in ce o masori daca pui procente. Cat a scazut pretul petrolului - aprox. 30% (n-am chef sa calculez exact) si cat a scazut cel a benzinei 3-5%?
Ionut: si crezi ca pe producatori ii doare undeva ca unii stiu calculul pretului. Suntem prea mici sa conteze asta........ ![]() LE: de obicei cotatiile la bursa se fac pentru titei cu livrare in luna.............. si nu pentru azi - maine. In articol nu apare dar se poate ca pretul ce apare acolo sa fie cu livrare in decembrie sau mai tirziu. Dar asta nu-i scuteste sa fie magari..... This post has been edited by GIC: 3 Sep 2008, 15:18 |
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Petrom ieftinește de joi litrul de motorină
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
virusssp |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 31 October 07 ![]() |
LUKOIL ieftineste benzina EUROLUK si SUPER EUROLUK ... am auzit la radio
|
--------------------
DACIA
1310L
1997 TO LIVE IS TO DIE!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
e normal sa se ieftineasca barilul, s-a terminat olimpiada, oricum ieftinirea e temporara, chinezii sunt natia care contribuie cel mai mult la distrugerea planetei mai devreme sau mai tarziu si consuma cele mai multe resurse. Plus ca umplu toata lumea asta de produse infecte, dar asta e vina celor care cumpara.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.281 Joined: 24 June 07 ![]() |
Mi se pare ca era inainte 3.85 litrul de Premium 95 si acum am bagat cu 3.83. O scadere cu 0.02 lei. Beton...
![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Corbu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 763 Joined: 6 August 05 From: Canada ![]() |
Lasa ca vine iarna si creste cererea de energie, incepe iarasi scumpirea petrolului. Probabil Petrom face deja media cu ce o sa fie la iarna.
Si un pic offtopic > Romania vs Ucraina la Haga are miza resursele de petrol si gaze naturale. Pai nu le-am cedat catre OMV? Noi ne judecam cu Ucraina pentru ceva ce revine acum austriecilor ?!?! |
--------------------
-------
-------
------- Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Pai corbule, tu ce crezi, ca statul Roman a putut concesiona o resursa ce nu-i apartine?
Dupa ce se stabileste legal aparteneta resurselor de acolo, statul va putea (daca are castig de cauza) sa concesioneze exploatarea lor oricarei companii petroliere din lume. This post has been edited by IsNa: 4 Sep 2008, 09:25 |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
Ov |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
bj |
![]()
|
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(argon @ 3 Sep 2008, 18:14) e normal sa se ieftineasca barilul, s-a terminat olimpiada, oricum ieftinirea e temporara, chinezii sunt natia care contribuie cel mai mult la distrugerea planetei mai devreme sau mai tarziu si consuma cele mai multe resurse. Plus ca umplu toata lumea asta de produse infecte, dar asta e vina celor care cumpara. offtopic: China ne umple cu produse pe care noi le comandam si pe care suntem gata sa le consumam. Crede-ma ca sunt capabili sa produca la aceiasi calitate ca si restul, dar nu suntem noi intotdeauna pregatiti sa platim aceasta calitate.... si atunci? ontopic: pretul benzinei depinde de multi factori. In principiu pentru petrol tranzactionat acum la bursa pretul va fi relevant cam in 2-3 luni. In afara de asta trebuie urmarita si puterea dolarului. Degeaba s-a ieftinit barilul in dolari daca dolarul creste in putere (doh!!!!) In plus de asta in ultimele cateva luni preturile au tot scazut (e drept ca mereu cu cativa banuti) dar au tot scazut. Sunt curios cat de tare se va sari in sus cand vor creste o singura data cu cativa banuti... Din pacate globalizarea asta nu inseamna simplificare si trebuie avuta o imagine mai de ansamblu pentru a intelege mecanismele astea (nici eu nu pretind ca o am in totalitate), dar ce stiu este ca de exemplu Petrom nu va tine preturile sus daca, de exemplu Rompetrol va putea inunda piata cu benzina/motorina mai ieftina. Incepem sa avem o piata libera care ar trebui sa se regleze singura. Petrom are un avantaj pe piata asta intrucat are exploatarile din tara si de asta (din cate vad eu) incearca sa se erijeze intr-un arbitru al pietei: i.e. din cate vad eu scaderile si cresterile de preturi, cam sunt raportate la ei. Si asta e intr-un fel o dovada de transparenta: "noi ne aliniem cat de bine putem preturile (dat fiind avantajul pe care il avem). Daca altcineva va face o scadere inaintea noastra, inseamna ca nu ne facem treaba bine si ca incercam sa facem un pic mai mult profit". Pana acum nu prea i-am vazut gresind in tactica asta... |
--------------------
Skoda / BMW
Fabia Variant - de munca / F650 - capra
exLeon, exDSN
- B-65-xxx BMW F650ST - tot un fel de capra
|
|
vijelie |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
bj |
![]()
|
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
de bine de rau Petrom inca mai are imaginea ca are cel mai ieftin carburant (cel putin in statiile normale Petrom) si asta e mare lucru pe piata. Cred ca Rompetrol, ba chiar si alti competitori ar vrea sa aiba ei atuul acesta. De asta mai devanseaza din cand in cand Rompetrol datele de ieftinire cu o zi doua....
|
--------------------
Skoda / BMW
Fabia Variant - de munca / F650 - capra
exLeon, exDSN
- B-65-xxx BMW F650ST - tot un fel de capra
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
QUOTE(MadHawk1 @ 3 Sep 2008, 16:29) Buey, ionute, ti-ai raspuns singur: a scazut pretul pentru "Barilul de petrol", NU pentru "Barilul de benzina"! ![]() In rest, Andy_ACS a avut dreptate doar partial in sensul ca a uitat sa ia in calcul si goana dupa profit a companiilor care majoreaza cu cat mai mult dar scad cu foarte putin preturile la pompa! ![]() Mi-ai luat vorba din gura. ![]() |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Si nu uitati ca intre timp paritatea euro/dolar a scazut de la 1.6 la 1.4, iar paritatea euro-leu s-a cam mentinut.
Deci pt. noi petrolul nu s-a ieftinit chiar atat. |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
In seara asta barilul a fost 100.5$
Scaderi la pompa...pauza. |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
Corbu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 763 Joined: 6 August 05 From: Canada ![]() |
Stai ca se anunta uragan la americani si am impresia ca o sa creasca iara:
HOUSTON - Cars and trucks streamed inland and chemical companies buttoned up their plants Thursday as a gigantic Hurricane Ike took aim at the heart of the U.S. refining industry and threatened to send a wall of water crashing toward Houston. |
--------------------
-------
-------
------- Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
A crescut, dar nu spectaculos, e 102$, sa vedem ce se intampla zilele urmatoare.
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
fix po(@ se va intampla
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Parintele |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 18 November 05 ![]() |
Exact.Am cumparat aseara cu $3.69/gallon....si pe cat se pare,continua
sa se ieftineasca ![]() |
--------------------
MB C class
MB
- x xx xxx
|
|
St |
![]()
|
Azi a ajuns la un minim de 94USD, iar acum este 96.
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Io am auzit de 98. Nu ca ar fi nu stiu ce diferenta. Dar noah, nu ca ar conta prea mult
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 03:25 |