DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

11 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> lumini, faruri

cmn
post 7 Oct 2008, 19:00
Post #1

...

Group: Members
From: Pitesti

nu stiu daca aici trebuie incadrat topicul..dar la mine farurile bat f prost...la loganuri sau la solenze lumineaza tot drumu..la mine bat farurile in fata si atat..ca o lanterna...si parca nu au viata aia ca la solenza...se pot gegla..sa bata macar pe tot drumu si mai in fata...faza lunga nici ca cea scurta de la solenza nu e

--------------------
Dacia Logan Prestige 1.6 16v 2008 - AG-10-ZWU
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AR-18-MOS
post 7 Oct 2008, 19:01
Post #2

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

Se pot regla la orice service care are un luxmetru. Si daca nici asa nu e bine, incearca sa schimbi becurile cu ceva mai calitativ.

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
cmn
post 8 Oct 2008, 12:05
Post #3

...

ok ms smile.gif

--------------------
+
Maskatu
post 15 Oct 2008, 20:26
Post #4

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

cmn cum ai rezolvat problema? Si daca ai reglat farurile la service, cat a costat jucaria?

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
TheSomeone
post 23 Nov 2008, 10:46
Post #5

Cea mai tare Dacie este un BMW 335i

From: Bucuresti

Vezi ca in spatele farurilor este un surub cu cap patrat, daca invarti de el poti ridica sau cobora lumina farurilor.
La mine faza lunga este mai mica decat ar trebui sa fie faza scurta smile.gif)
Poate o poti regla tu, sa nu mai dai banii in service...
De reglat mai prost nu cred ca ai cum...numai sa nu le ridici prea mult.
M-a prins un handicapat cu un jeep pe la Marriot, cred ca era cu faza lunga. A stat numai in oglinzile mele....10 minute nu am mai vazut nimic...
Jeguri de oameni...

--------------------
Renault Megane Bicorp 2012
+
djasu82
post 23 Nov 2008, 12:42
Post #6

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

de ce nu te-ai jucat cu el sa-i fi pus frana mai tot timpul wink.gif poate si-ar fi dat seama de multi iau carnetul dar habar au de activarea luminilor de intalnirea sau luminilor de drum biggrin.gif adica faza scurta si faza lunga . Si eu dau peste multi tampiti care merg cu faza lunga mai tot timpul dimineata cand ma duc la servici si eu le raspund cu aceasi moneda cu faza lunga gen fles. Daca ai avea xenon i-ai termina.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
cmn
post 24 Nov 2008, 00:15
Post #7

...

pai nu am reglat nimic pt ca m`a mancat undeva sa ma apuc sa reglez eu din suruburile alea, si apoi nu stiu cum am miscat eu de bec cred, acolo unde intra firele alea sa dea curent pt bec si am miscat pana cand s`a desprins becu de acolo, am vazut ca avea niste sigurante din sarme si alea au iesit de acolo si acu nu mai pot sa le bag la loc si tre sa ma duc neaparat la service. Ce mai vreau eu sa intreb, becurile normale sunt de 45 de w? parca asa am auzit, si as vrea sa imi iau altele mai puternice putin si apoi sa mi le reglez undeva la service. Deci care ar fi bune, de cati w? ca am auzit ca daca imi iau de prea multi w se pot arde sigurantele parca, asa ca vreau sa imi iau niste becuri mai puternice putin care sa lumineze mai bine si sa nu imi strice nimic pe la instalatia electrica, sfaturi?

--------------------
+
SYL
post 24 Nov 2008, 01:15
Post #8

doc

From: IF, Balotesti

QUOTE(TheSomeone @ 23 Nov 2008, 10:46)
Vezi ca in spatele farurilor este un surub cu cap patrat, daca invarti de el poti ridica sau cobora lumina farurilor.

De la acel "surub" patrat se face reglajul pentru stanga-dreapta, nu pt sus-jos !

QUOTE(cmn @ 24 Nov 2008, 00:15)
Ce mai vreau eu sa intreb, becurile normale sunt de 45 de w? parca asa am auzit, si as vrea sa imi iau altele mai puternice putin si apoi sa mi le reglez undeva la service. Deci care ar fi bune, de cati w? ca am auzit ca daca imi iau de prea multi w se pot arde sigurantele parca, asa ca vreau sa imi iau niste becuri mai puternice putin care sa lumineze mai bine si sa nu imi strice nimic pe la instalatia electrica, sfaturi?
*

Becurile normale sunt de 55/60W, dar la Nova si DSN s-au pus si 40/45W din fabrica.
Recoamand evident becurile 55/60W, si anume Philips X-treme Power. Sunt cele mai bune halogene(becul anului in 2007) si au luminozitatea cu +80% mai mare fata de unul standard....Cauta si tu pe forum ca s-a dezbatut acest subiect...

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
Maskatu
post 24 Nov 2008, 09:34
Post #9

Logan 0.9 TCE

QUOTE(cmn @ 24 Nov 2008, 00:15)
pai nu am reglat nimic pt ca m`a mancat undeva sa ma apuc sa reglez eu din suruburile alea, si apoi nu stiu cum am miscat eu de bec cred, acolo unde intra firele alea sa dea curent pt bec si am miscat pana cand s`a desprins becu de acolo, am vazut ca avea niste sigurante din sarme si alea au iesit de acolo si acu nu mai pot sa le bag la loc si tre sa ma duc neaparat la service. Ce mai vreau eu sa intreb, becurile normale sunt de 45 de w? parca asa am auzit, si as vrea sa imi iau altele mai puternice putin si apoi sa mi le reglez undeva la service. Deci care ar fi bune, de cati w? ca am auzit ca daca imi iau de prea multi w se pot arde sigurantele parca, asa ca vreau sa imi iau niste becuri mai puternice putin care sa lumineze mai bine si sa nu imi strice nimic pe la instalatia electrica, sfaturi?
*

Nu e nici o "siguranta", sunt 2 cleme simple, care tin becul pe pozitie in far ! Se pun la loc foarte usor... probabil ca tu le-ai dat la o parte, uita-te la celalt far si vezi cum vin clemele, apoi pune-le la loc la celalalt far. Becurile din fabrica sunt cum a spus si SYL de 55 / 60 w. Nu iti recomand sa pui unele mai mari, asta daca vrei sa mai ramai cu instalatia electrica intacta... Becuri mai mari nu poti sa pui direct pe instalatia actuala, mai trebuiesc facute niste modificari. Cat despre becuri, philips x treme vision rulz wub.gif Daca ai noroc gasesti cu 70 ron setul .. rolleyes.gif

--------------------
+
SYL
post 24 Nov 2008, 17:44
Post #10

doc

@Maskatu vezi ca becurile se numesc Philips X-treme Power (+80% luminozitate); nu confunda cu Vision Plus(+50% luminozitate)...

PS. In Carrefour Militari se gasesc X-treme Power e la 32.90 ron bucata...

--------------------
+
TheSomeone
post 24 Nov 2008, 19:41
Post #11

QUOTE(SYL @ 24 Nov 2008, 01:15)
De la acel "surub" patrat se face reglajul pentru stanga-dreapta, nu pt sus-jos !
Becurile normale sunt de 55/60W, dar la Nova si DSN s-au pus si 40/45W din fabrica.
Recoamand evident becurile 55/60W, si anume Philips X-treme Power. Sunt cele mai bune halogene(becul anului in 2007) si au luminozitatea cu +80% mai mare fata de unul standard....Cauta si tu pe forum ca s-a dezbatut acest subiect...
*

Am inteles...mie mi-a spus un prieten ca reglajul este pentru sus/jos... huh.gif
In aceasta situatie...cum ridic lumina farurilor? unsure.gif

--------------------
+
SYL
post 24 Nov 2008, 19:45
Post #12

doc

La fiecare far in partea superioara spre exterior vine un cablu invelit in plastic negru (prin acest cablu se face reglajul sus-jos de la butonul din bord). Sub acel cablu invelit in plastic, in locul unde intra in far, ar trebui sa ai un fel de "surub" prin care se face reglajul sus-jos...

This post has been edited by SYL: 25 Nov 2008, 15:46

--------------------
+
Maskatu
post 25 Nov 2008, 10:00
Post #13

Logan 0.9 TCE

Scz SYL. Stiu ca sunt xtreme power si viosion plus, dar le-am incurcat tongue.gif . Si da, daca vrei sa reglezi farul sus/jos si nu iti merge cablul, ai incurcat-o biggrin.gif ca altfel nu prea ai cum sa faci corpul din interior care se misca, sa stea sus, decat daca faci vreo improvizatie smile.gif

--------------------
+
cmn
post 26 Nov 2008, 19:01
Post #14

...

am fost si eu azi in carrefour dar nu am vazut xtream power dalea..erau unele da nu mai stiu cum se numeau da scria pe ele +50 % mai multa luimina si erau tot d la phillips (parca alea vision plus) si mi`a zis un nene ca sunt super bune, era 17,90 ron bucata. Ce ziceti ma risc sa iau dastea ? Ar trebui sa bata mai bine fata de ce am eu, sper

--------------------
+
SYL
post 27 Nov 2008, 15:32
Post #15

doc

In care Carrefour ai fost ?
Daca nu gasesti incerca la Augsburg sau la Aspad(aici trebuie sa iei pe firma, persoana juridica).

PS. Sunt bune si Vision Plus(cele cu +50%luminozitate), dar mai bune sunt X-treme Power(+80% luminozitate si eu zic ca isi merita banii).

This post has been edited by SYL: 27 Nov 2008, 15:33

--------------------
+
C@talin
post 27 Nov 2008, 15:42
Post #16

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

e 15 lei reglatu farurilor in service cu dispozitivu special smile.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
DMP
post 27 Nov 2008, 15:53
Post #17

Mumu' padurii

QUOTE(SYL @ 27 Nov 2008, 16:32)
...
Daca nu gasesti incerca la Augsburg sau la Aspad(aici trebuie sa iei pe firma, persoana juridica).
...
*

La Aspad nu e nevoie sa iei pe firma. Poti cumpara direct pe persoana fizica. Am luat eu acum 1 luna niste becuri Philips de la ei.
Au si un magazin online insa eu am preferat sa ma duc direct la sediul lor.

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci 2006
+
cmn
post 27 Nov 2008, 16:50
Post #18

...

in carrefour pitesti "jupiter city" smile.gif...cred ca o sa iau dalea cu +50%

--------------------
+
TheSomeone
post 27 Nov 2008, 19:28
Post #19

QUOTE(C@talin @ 27 Nov 2008, 15:42)
e 15 lei reglatu farurilor in service cu dispozitivu special smile.gif
*

avand in vedere ca acele cabluri de reglare sunt rupte la mine, crezi ca pot face reglaju la un service?
ne poti recomanda un service?

--------------------
+
cmn
post 27 Nov 2008, 20:10
Post #20

...

ma pot considera ghinionist, nu mai au decat un singur phillips dintrala cu 50%...deci nu pot sa iau decat unu singur si cred ca daca e sa il iau de la magazine de piese auto sunt si mai scumpe.

--------------------
+
SYL
post 27 Nov 2008, 22:55
Post #21

doc

@cmn eu ziceam de Carrefour Militari....Ai putea sa incerci sa iei de la Aspad ca trimit si prin posta.

--------------------
+
Maskatu
post 28 Nov 2008, 08:55
Post #22

Logan 0.9 TCE

QUOTE(TheSomeone @ 27 Nov 2008, 19:28)
avand in vedere ca acele cabluri de reglare sunt rupte la mine, crezi ca pot face reglaju la un service?
ne poti recomanda un service?
*

Nici o sansa. Si eu am aceeasi problema. Din cauza unui plastic care nu mai face contact bine, cablul de reglaj de la farul drept nu mai "tine sus" interiorul farului. Acel cablu intra in far si sta pe o bucata de plastic, plasticul acela sta la randul lui pe o tija de fier, tija de fier e legata direct de sticla aceea din interior care face lumina sa "bata" mai sus sau mai jos. Daca nu functioneaza mecanismul asta, adica nu exista cablu sau e rupt din clema aceea, farul cade jos si bate maxim 1 metru.

--------------------
+
TheSomeone
post 29 Nov 2008, 15:05
Post #23

Pai si atunci ce facem? cumparam faruri noi?
Ce pret are o pereche de faruri de supernova?

--------------------
+
Maskatu
post 29 Nov 2008, 15:08
Post #24

Logan 0.9 TCE

un far la piese auto e 90-120 roni, din cate am vazut se gaseste si de "fabrica" si de import. In targ s-ar putea sa gasesti mai ieftin.

--------------------
+
damianforu
post 1 Dec 2008, 11:39
Post #25

Membru incepator

Nu cred ca farurile trebuie reglate altfel decat este recomandat ca ii veti supara pe ceilalti prticipanti la trafic. puneti-va in situatia lor. Reglate regulamentar bat foarte bine

--------------------
Dacia Super Nova 2002 Clima
+
Maskatu
post 1 Dec 2008, 13:34
Post #26

Logan 0.9 TCE

Daca nu mai functioneaza cablurile, nu prea ai cum sa le reglezi. De service nu mai zic... nu sta nimeni sa iti faca improvizatii si sa verifice in acelasi timp la luxmetru daca bate corect.

--------------------
+
djasu82
post 1 Dec 2008, 13:49
Post #27

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

e nu stai linistit baga tu in buzunar 50 de lei sa vezi cum iti fac baieti si cablurile si farurile sa lucreze cum trebuie... doar traim in romania si foamea e mare biggrin.gif

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
Maskatu
post 1 Dec 2008, 14:22
Post #28

Logan 0.9 TCE

Nu e imposibil, dar e un pic mai mare bataia de cap, si ca sa faci sticla sa stea "sus" trebuie sa infigi ceva in tija care intra in ea. atata timp cat bate la nivel cu celalt far, nu e o problema . Fata de nesimtitii cu xenoane carora le bat farurile pana unde am eu antena nu e asa de grava improvizatia.

--------------------
+
cmn
post 1 Dec 2008, 20:28
Post #29

...

am mai vazut niste becuri tot in carrefour de la PILOT parca erau si scria pe ele xenon si arata pe undeva mai jos +30% mai multa luminozitate..cred ca asta insemna pt ca era in germana scris daca nu ma insel. setu e 54 RON, da daca ziceti ca alea d la phillips sunt mai bune nu am decat sa caut tot d`alea.

--------------------
+
Maskatu
post 1 Dec 2008, 22:36
Post #30

Logan 0.9 TCE

Nu da banii pe prostii. Daca tot cumperi ceva , sa cumperi ceva de calitate ! Si nu exista becuri la 54 ron cu xenon in ele. E doar o strategie de marketing facuta sa pacaleasca lumea. Becurile xenon sutn becuri xenon care au alta tehnologie in ele si becurile halogene sunt alta mancare de peste. In targ e plin de becuri H4 cu xenon in ele la 20 ron tongue.gif

--------------------
+
11 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 23:55
Forum Renault