lumini, faruri
![]() ![]() ![]() |
lumini, faruri
kat |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 132 Joined: 30 March 07 From: Ploiesti PH ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane IV
2016
|
|||
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Eu nu am mai gasit in carrefour din buc
![]() ![]() ![]() ![]() PS no hard feelings ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Am vazut si eu vineri cand am fost in "Carfur Militari" ca nu mai aveau XP pe H4, dar pana acum au avut mereu...
PS. Am trecut ieri prin Cora Lujerului si bagasera si becuri Philips (pana acum nu aveau decat Osram, ma refer la becuri "de marca"), dar din pacate doar Premium (cele cu +30% luminozitate). This post has been edited by SYL: 3 Dec 2008, 19:40 |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
SiLencE |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 26 May 08 From: Iasi ![]() |
am facut si eu rost de 2 becuri H4 cool blue.... ce ziceti merge sa le pun pe masina??
|
--------------------
DACIA
SUPERNOVA
2001
- IS-06-NYF
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Osram ?
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
SiLencE |
![]()
|
da OSRAM cool blue se merita?
|
--------------------
DACIA
SUPERNOVA
2001
- IS-06-NYF
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
De ce nu le pui sa vezi cum bat? Ar trebui sa se vada mult mai bine decat cele originale. Cel mai bine le pui seara, asta ca sa vezi diferenta dintre ele. Atentie la clemele becurilor pentru ca sunt destul de firave.
P.S. Ai cumparat adaptoare nu? ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
SiLencE |
![]()
|
da... sunt becuri osram cool blue.. merita oare sa le schimb??
4 Dec 2008, 14:13: ops... nu tre sa cumpar adaptoare.. ![]() This post has been edited by SiLencE: 4 Dec 2008, 14:13 |
--------------------
DACIA
SUPERNOVA
2001
- IS-06-NYF
|
|
NsL |
![]()
|
![]() Membru Nazdravan Group: Members Posts: 113 Joined: 3 March 08 From: PLOIESTI Pitesti ![]() |
eu am becurile bune..sunt multumit de ele...sunt cele stock(cred) dar daca as vrea sa imi pun ceva mai puternic,eventual si albastru..ce imi recomandati ? ceva ieftin si bun
![]() |
--------------------
DACIA
SUPER NOVA
2002
- PH xx XXX
|
|
SYL |
![]()
|
QUOTE(SiLencE @ 4 Dec 2008, 14:12) da... sunt becuri osram cool blue.. merita oare sa le schimb?? <span class='edit'>4 Dec 2008, 14:13:</span> ops... nu tre sa cumpar adaptoare.. ![]() Da, trebuie adaptoare, sunt ca niste "inele" de plastic si costa aprox. 1 leu bucata, deci nesemnificativ, si se gasesc in targ sau la magazine de piese auto Dacia. Daca deja ai aceste becuri pune-le pe masina, dar daca inca nu le-ai cumparat iti recomand sa cumperi altceva.... |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
cmn |
![]()
|
![]() ... Group: Members Posts: 276 Joined: 2 June 08 From: Pitesti ![]() |
me again. mi`am luat becuri de tot povesteam eu..dalea philips VisionPlus +50% mai multa lumina, cred ca sunt bune dar intrebarea e: cum le montez? e greu pt ca stiu ca acolo la far sunt niste cleme de sarma dar mai mult nu stiu si daca le pun cum or sa bata si banuiesc ca tre reglate?
|
--------------------
Dacia Logan
Prestige 1.6 16v
2008
- AG-10-ZWU
|
|
Maskatu |
![]()
|
Daca cele dinainte bateau corect ,nu trebuie sa le reglezi pe cele noi. La fiecare far ai 2 cleme care tin becul. Becurile se schimba astfel:
1. Scoti mansonul de cauciuc de pe corpul farului 2. Scoti mufa de alimentare din bec 3. Tragi clemele inspre motor. Daca nu reusesti, foloseste o surubelnita de dimensiuni mici pentru a face parghie 4. Scoti becul existent cu grija 5. Pui adaptoarele pe pozitie (sper ca ti-ai luat). Daca nu, gasesti la orice magazin de piese auto si costa 1ron bucata. 6. Pui noul bec in pozitie cu grija, asta pentru a nu afecta capul becului. 7. Pui clemele la loc, pui alimentarea, si mansonul de cauciuc. Din propia experienta iti spun ca la mine adaptoarele a trebuit sa le prelucrez un pic cu cutter-ul. Mai exact, cand am vrut sa pun clemele la loc peste noul bec, nu puteam sa le pun pe pozitie pentru ca adaptorul scotea prea in afara becul cu totul. Asa ca am facut cate 4 santuri mici, cam de 4-5 mm fiecare cat sa treaca clema peste adaptor si sa tina becul pe pozitie. O sa vezi tu la fata locului. This post has been edited by Maskatu: 8 Dec 2008, 13:48 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
cmn |
![]()
|
habar nu am ce sunt alea adaptoare. desi ca sa inteleg, trebuiesc cumparate adaptoare de fiecare data cand iti iei becuri noi? nu raman cele vechi?
This post has been edited by cmn: 8 Dec 2008, 14:28 |
--------------------
Dacia Logan
Prestige 1.6 16v
2008
- AG-10-ZWU
|
|
SYL |
![]()
|
Becurile de fabrica pt DSN au un soclu rotund(P-45)...Becurile de generatie noua, gen Philips, Osram, etc au soclul cu 3 picioruse (P-43) si pt a fi folosite la DSN trebuie adaptoare, care sunt ca un inel de plastic...
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Maskatu |
![]()
|
@SYL: Te contrazic un pic.
![]() @cmn:Dupa cum a zis si SYL, super nova are alta natie de bec, daca o sa il scoti pe cel existent vei vedea imediat diferenta fata de un "h4 modern". Adaptoarele nu trebuiesc cumparate de fiecare data cand iti cumperi becuri noi. Trebuiesc cumparate doar acum, adica prima oara cand schimbi P43-urile cu h4. Dupa ce o sa cumperi adaptoarele si o sa scoti bechile becuri, o sa intelegi cum sta treaba! Adaptoarele au forma de P43 adica forma rotunda la baza. si cu cele 3 gaurele pentru piciorusele de la h4. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
SYL |
![]()
|
@Maskatu daca asta te satisface, atunci contrazice-ma un pic...
![]() Din pacate daca becul a fost folosit un timp mai lung, adaptorul nu se mai poate da jos de pe soclul becului fara sa il rupi/spargi (in timp acel plastic e afectat de la caldura), dar avand in vedere ca pretul nesemnificativ al unui adaptor de 10-15mii lei vechi... |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
cmn |
![]()
|
daca imi bag eu mainile sa repar, cu siguranta stric mai rau. da o sa incerc, numa sa nu ard becurile
|
--------------------
Dacia Logan
Prestige 1.6 16v
2008
- AG-10-ZWU
|
|
SYL |
![]()
|
Nu ai ce sa strici, trebuie doar sa ai grija sa nu pui mana pe sticla becului(daca totusi o pui, sa le stergi bine cu un servetel cu spirt), si deasemenea sa ai grija sa pui adaptorul cum trebuie pe soculul becului si apoi becul cu adaptor cum trebuie in soculul farului.
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Maskatu |
![]()
|
Da da si sa ai un cutter la indemana, ca altfel nu poti sa treci clemele alea doua peste soclu
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
SYL |
![]()
|
Mai degraba o surubelnita dreapta decat un cutter...Si oricum la mine nu a fost niciodata nevoie sa tai ceva cu cutterul la adaptoare, desi am schimbat mai multe becuri...
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
cmn |
![]()
|
huh.. o sa incerc
|
--------------------
Dacia Logan
Prestige 1.6 16v
2008
- AG-10-ZWU
|
|
Maskatu |
![]()
|
Poate ca am nimerit eu adaptoare mai prost turnate
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
SYL |
![]()
|
Aoleu, pai intai se pune adaptorul pe soclul becului si apoi becul cu tot cu adaptor in far ! Si oricum, tragi de acele cleme cu ajutorul unei surubelnite, cu mana merg f greu...
This post has been edited by SYL: 9 Dec 2008, 14:48 |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Maskatu |
![]()
|
Da domne da. Merge greu cu mana si daca le fortezi se rup imediat ca sunt subtiri rau de tot, sau ripi bucata de far in care sunt prinse. In fine... cmn ai rezolvat pana la urma?
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
cmn |
![]()
|
in sfarsit am rezolvat:D...am gasit adaptoare dar nu ma asteptam totusi sa fie din plastic, nu exista riscu sa se topeasca? in fine, am pus adaptorul pe bec pana sa il montez pe masina..adevaru e ca a intrat mai greu dar cu un cleste mic am strans piciorusele alea si asta a fost. acu sa se intunericeasca sa vad cum bat
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Prestige 1.6 16v
2008
- AG-10-ZWU
|
|
Maskatu |
![]()
|
Trebuia sa le pui acum seara sa faci poze before/after
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
SYL |
![]()
|
QUOTE(cmn @ 9 Dec 2008, 17:24) in sfarsit am rezolvat:D...am gasit adaptoare dar nu ma asteptam totusi sa fie din plastic, nu exista riscu sa se topeasca? Nu se topesc, doar ca in timp "se coc" si nu mai poti sa le dai jos de pe soclul becului fara sa le rupi/spargi, asa ca daca vei schimba becurile iti vor trebui si alte adaptoare. |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
cmn |
![]()
|
gata le`am verificat, ele sunt puternice, lumina alba tot ce vrei doar ca imi bat la fel ca cele pe care le aveam inainte.. adica focalizeaza ca o lanterna..nu se regleaza mai mult de atat.. poate e sticla de la supernova de la far proasta din fabrica. Stiti cum e la logan nu? lumineaza toata strada pe toata latimea...mie imi bate in jos acolo pe fiecare far in centrul lui..se poate face ceva? daca ar fi reglate pe faza scurta sa bata pe tot drumu de`a latu si in departare bat mult mai bine decat ce aveam...am observat cand urc pe un damb sau undeva unde e strada mai inalta si se observa ca se indeparteaza lumina pe toata strada, nu stiu daca intelegeti ce zic.
|
--------------------
Dacia Logan
Prestige 1.6 16v
2008
- AG-10-ZWU
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
intelegem , tu chiar daca montezi o sticla in clar nu v-a bate cum bate la logan vezi cum are oglinda la logan si dupa aceea iti faci o parere adica suprafata mai mare e spre radiator in albele parti iar suprafata mai mica a oglinzi e spre aripi. Doar cu xenoane poti compensa aceasta buba cat de cat dar e nepermis.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
cmn |
![]()
|
si la solenza bate tot ca la logan.deci sa inteleg ca nu am cum sa le fac sa bata pe toata strada. dar macar sa bata mai mult ca bat prea aproape..au putere dar toata puterea o da la 2-3 metri...si ele ar duce si mai mult dar nu reusesc sa le reglez mai mult..
|
--------------------
Dacia Logan
Prestige 1.6 16v
2008
- AG-10-ZWU
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 04:58 |