lumini, faruri
![]() ![]() ![]() |
lumini, faruri
Maskatu |
![]()
|
||
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|||
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
sa nu cumparati becuri philips din praktiker fiindca nu sunt nemtesti si loati plasa sunt facute in franta si sunt de alta firma deci nu scrie pe bec... Asta am vazut eu dupa ce am desfacut unul in magazin si alti baieti m-au atentionat!
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Intr-adevar becurile Philips X-treme Power sunt aproape dublu la pret ca VisionPlus...Personal eu zic ca XP merita banii, oricum nu mi se pare mult sa dai pe o pereche de becuri echivalentul a 20-25litri benzina !
PS. Becurile BlueVision sunt cam la acelasi pret cu X-tremePower si au luminozitatea doar +30% si sunt albastre, si alea chiar nu isi merita banii... |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Eu nu am mai vazut de mult in carrefour x-treme power. Merita sa schimb cele din proiectoare cu x-treme power? Se mai mareste "campul vizual"? proiectoarele parca au h3 nu?
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
XP se fabrica doar H4 si H7...
Ca H3 Philips nu fac decat Premium si BlueVision. BlueVison nu merita pt ca sunt f scumpe si dau lumina alb-albastu, ceea ce nu te ajuta la proiectoarele de ceata, asa ca daca vrei neaparat Philips ia-ti Premium(au luminozitate +30%), lumina "normala". Personal pt proiectoare iti recomand Osram AllSeaseon plus: sunt speciale pt conditii meteo nefavorabile(adica acelea pt care sunt facute proiectoarele de ceata), dau o lumina alb-galbuie, au luminozitate +30%...Le gasesti in Cora, costa 10-11 lei bucata. Eu din acestea am si sunt multumit. ![]() PS. In care Carrefour ai fost si nu ai gasit XP ? Eu am vazut in C. Militari acum vreo 2 saptamani... This post has been edited by SYL: 29 Dec 2008, 12:11 |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Maskatu |
![]()
|
in carrefour orhideea. in militari au xp?
This post has been edited by Maskatu: 29 Dec 2008, 12:46 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
unde naiba e ausburg ? dati si voi o locatie sly ... tu sti mai bine ...am vazut ca au 2 becuri h4 la 630 de mii de lei cu +80% luminozitate.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
SYL |
![]()
|
QUOTE(Maskatu @ 29 Dec 2008, 12:46) Eu in Militari de fiecare data cand am fost aveau, ultima data am fost acum vreo 2 sapt....Eventual cauta si tu nr lor pe net, suna si intreaba. ![]() QUOTE(djasu82 @ 29 Dec 2008, 15:10) unde naiba e ausburg ? dati si voi o locatie sly ... tu sti mai bine ...am vazut ca au 2 becuri h4 la 630 de mii de lei cu +80% luminozitate. Augsburg e in apropiere de Carrefour si Bricostore Militari...De la intrarea(nu iesirea) in parcarea Carrefour+Brico, o iei spre centura, si e undeva pe dreapta... |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Maskatu |
![]()
|
Care e reglajul stanga dreapta?? Am studiat farul si am vazut asa: cum te uiti la motor la farul din stanga , e un surub pe corpul farului in partea din dreapta cu capul patrat, si mai sunt 2 chestii de cauciuc , jumatate de cerc ca niste tevi care acopera niste gaurele, astea fiind situate una in dreapta sus si una in stanga jos... deci care e? si cum se procedeaza?
30 Dec 2008, 13:42: Nimeni???? ![]() This post has been edited by Maskatu: 30 Dec 2008, 13:42 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
SYL |
![]()
|
Daca imi aduc bine aminte, se afla in partea de jos, spre interior(adica spre radiator) a farurilor...Si da, e un "surub" cu cap patrat, cred ca ar merge cu o cheie de 5-6.
![]() PS. Am vazut faruri, cel putin la Nova, care nu aveau acel reglaj. Eu aveam si la Nova(era din aprilie 2000). |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Maskatu |
![]()
|
Deci ala e, ms
![]() 30 Dec 2008, 22:18: Farul tampit si prost nu se vrea a fi reglat ![]() This post has been edited by Maskatu: 30 Dec 2008, 22:18 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
SYL |
![]()
|
Eu la Nova am stres farurile pe interior astfel: am luat o sarma pe care am indoit-o la capat ca un U, de acel capat am legat o carpa(probabil de bumbac), carpa am "udat-o" cu spirt, si am bagat sarma cu carpa in capat prin locul becului...
![]() Dar ar fi indicat sa faci acest lucru vara, cand e cald si uscat, sa se usuce bine farul pe interior, sa nu faca condens... |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Maskatu |
![]()
|
Unde gasesc far nou/ieftin? Sunt si astea pe srl/uzina?
![]() PS LA MULTI ANI! Primul post de pe 2009 la super nova ![]() ![]() This post has been edited by Maskatu: 1 Jan 2009, 14:01 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Maskatu |
![]()
|
A murit topicul asta???
![]() Intrebare: Cum se face ca loganul are "campul" de iluminare asa de MARE si totusi e in parametrii normali adica farurile sunt reglate bine , si la super nova farul la maxim jos abia bate 2 metri, si daca il ridic din rotita de langa volan maxim sus, abia atunci incepe sa capete proportiile farului de logan, insa o sa ma flashuiasca juma' de bucuresti pe motiv ca ii orbesc... ![]() Si inca ceva. La voi rotita asta tot asa e? La mine in poza e data la "maxim jos" si daca vreau sa ridic farurile trebuie sa rotesc in sensul acelor de ceasornic si ajunge pe la acele doua punctulete, mai mult nu duce, dar la acele 2 punctulete deja bate sus de tot, cam cu bate loganul la "normal" Sper ca m-ati inteles...... ![]() This post has been edited by Maskatu: 8 Jan 2009, 20:55 Attached thumbnail(s) 07012009_007_.jpg ( Size: 58.85k ) Number of downloads: 341 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
SYL |
![]()
|
Trebuie sa se duca pana la 0, acolo e nivelul maxim, apoi daca rotesti in sens invers acelor de ceasornic, spre 1-2-3 farurile vor ilumina din ce in ce mai jos...
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Maskatu |
![]()
|
Deci e bine ca sensuri de rotire dar ca pozitionare e altfel... ma rog, nu mai ma chinui sa mut pozitia ca cine stie ce se mai rupe pe acolo...
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
SYL |
![]()
|
Vesti proaste, s-au scumpit becurile Philips la Carrefour....
![]() Spre exemplu X-tremePower H4 costa 41.50 lei bucata (am cumparat pt un coleg cu SLZ). |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Maskatu |
![]()
|
QUOTE(SYL @ 9 Jan 2009, 18:14) Vesti proaste, s-au scumpit becurile Philips la Carrefour.... ![]() Spre exemplu X-tremePower H4 costa 41.50 lei bucata (am cumparat pt un coleg cu SLZ). Syl macar ai gasit... eu am fost de multe ori si nema becuri. ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
SYL |
![]()
|
Pai da, colegul meu cauta de la Craciun, a fost in mai multe Carrefour si nu a gasit, dar nu fusese si in Militari, si de aia m-a rugat pe mine sa ii iau...
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Maskatu |
![]()
|
In sfarsit am cumparat un far nou, pentru a schimba farul problematic... a costat 125 lei, cica de "origine", pus in cutie albastra, pe care scrie dacia peste tot si normal cu renumita holograma. Am fost sceptic , asta pentru ca nu este greu sa ia un far turcesc (care costa 80-90) si sa il bage in cutie de fabrica. In fine.
M-am apucat sa il scot pe cel vechi si uitandu-ma la ce scrie pe sticla am vazut "MADE IN AYFAR". Iar celalalt de pe masina scrie MADE IN ROMANIA. Sa inteleg ca aveam unu turcesc si unul romanesc? Pe cel cumparat scrie MADE IN ROMANIA. Dupa mine asta ar insemna ca cel cumparat e chiar original nu? Sper sa ma lamureasca si pe mine cineva, asa informativ. Sa vad diseara cum se prezinta situatia. O sa vad daca gasesc si x-treme power, pentru o si mai buna iluminare. Si inca ceva, are cineva vreo idee cum sa sterg celalalt far pe interior? Nu are absolut nimic, e ca nou dar deh... are si el praf in el, si se vede ciudat pe langa cel nou care e "shiny". Syl zicea ca le-a sters cu o carpa umeda parca. Night edit ![]() Gata i-am infipt si cablul pentru reglat. M-am chinuit un pic pana am adus farul din dreapta la nivel cu "zero" de la farul din stanga.E ok dar se pare ca are un "delay". Mai exact cel din stanga merge ok, exact dupa rotita, iar cel nou care l-am pus nu urca imediat cu celalalt. Vreo idee de la ce ar putea fii? Si vad ca asta care l-am pus nu are linia aia asa bine definita ![]() This post has been edited by Maskatu: 17 Jan 2009, 21:53 Attached thumbnail(s) 17012009.jpg ( Size: 294.7k ) Number of downloads: 349 17012009_001_.jpg ( Size: 314.01k ) Number of downloads: 344 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Maskatu |
![]()
|
Nu mai raspunde nimeni??
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
cris06 |
![]()
|
![]() Mester Group: Members Posts: 597 Joined: 7 October 08 From: Iasi ![]() |
E posibil (din ce vad in pozele tale) sa fie farul din stanga dereglat. Mergi si fa un reglaj in service nu dupa cum bat ele pe sosea. Becurile le-ai pozitionat si fixat bine in locasurile lor? La Logan (si alte masini mai noi) farurile au campul de iluminare mai mare (implicit si pe laturi) datorita dispersorului (sticlei) gandit altfel (clar). Subscriu si eu la imbunatatirea iluminarii adusa de x-treme pw de la Philips.
Se stie ca si la Cielo farurile nu sunt un punct forte al masinii. |
--------------------
Daewoo
TF19Y Cielo Exe Plus, E3/ GPL BRC 24-11 SEQ/
2006
- IS.06.---
|
|
Maskatu |
![]()
|
O sa ma duc la un reglaj dupa ce cumpar si eu x-treme power. Nu prea am avut noroc in gasirea lor prin super market-uri. Am inteles de pe forum ca se gasesc in targ cu 75 de roni ( pret bun zic eu ) avand in vedere ca la carrefour se facuse aproape 40 bucata (parca asa zicea syl). Eu nu am gasit nici la grozavesti , nici la militari.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
SYL |
![]()
|
Da, ultima data costa 41.50 lei bucata in Carrefour, iar la Aspad vad ca a ajuns la 47 lei bucata...
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
gt_ |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 27 August 05 ![]() |
Am si eu o pb pt cei mai in tema k mn.din cate am citit pe forumuri dak iti iei faruri de 60w iti mai trebuie si niste chestii in plus(nu stiu exact cum se numesc) pt a nu-ti dauna instalatiei.Am si eu in plan sa imi cumpar philips X-Treme Power si nu vrrea sa am pb cu electrica.ast si eu pareri
![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN 1.6 8v
2008
- B83ZYU
|
|
tester |
![]()
|
![]() dacia tester ;) Group: Members Posts: 747 Joined: 22 August 07 From: iasi ![]() |
da acele ceva se numesc relee... dar daca pui de 60 nu ai nevoie de ele ... pui relee DOAR daca pui mai mari de 60.
|
--------------------
dacia
logan
2007
- is xx xxx
|
|
gt_ |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 27 August 05 ![]() |
ok 10x
![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN 1.6 8v
2008
- B83ZYU
|
|
Maskatu |
![]()
|
Se referea la adaptoarele de plastic... astea iti trebuiesc "gt__" . Si nu exista "faruri de 60w" , cred ca te refereai la becuri de 60w H4. Vad ca ai berlina, deci iti trebuiesc adaptoare pt h4.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
fast_ |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 20 January 09 ![]() |
Cine stie daca mai imi trebuie si relee daca imi cumpar philips x-treme power?mai detine cineva asemenea becuri?daca da ast si eu niste pareri
![]() |
--------------------
Dacia
Supernova
clima
|
|
SYL |
![]()
|
NU iti trebuie relee, putereea e aceeasi, 55/60W, doar ca au luminozitatea mai mare...
Eu am (si pe DSN si pe Clio), si sunt f multumit, isi merita din plin banii....se vede ca sunt cele mai bune halogene(au fost halogenul anuluyi in 2007). This post has been edited by SYL: 20 Jan 2009, 21:57 |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 02:21 |