logan 1,4, se merita?
![]() ![]() ![]() |
logan 1,4, se merita?
dobre |
![]()
|
||
-classic- Group: Members Posts: 425 Joined: 2 December 07 From: Severin ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1972
- GJxxSPR Dacia 1300 RAT 1972
|
|||
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
vopsea nemetalizata, iar daca se poate de banii aia sa comanzi airbaguri laterale
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
dobre |
![]()
|
mersi de rasp, airbag-uri laterale nu se pot comanda la ambiance, ma intereseaza sa fie cat mai simpla, ca mai am 3 auto, dar nici un logan, si sa fie si reviziile mai mici...
|
--------------------
Dacia
1300
1972
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Crezi ca is mai mici reviziile daca ai logan chel?
![]() Ia un Laureate. Sau cumva sa ai si AC si e perfect pe langa ce vrei tu sa ii mai pui. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Marso |
![]()
|
![]() ***Membru*** Group: Members Posts: 547 Joined: 1 September 06 From: Bu***esti ![]() |
corect...reviziile sunt la fel de costisitoare indiferent de echipare...diferenta la costul reviziilor se face simtita la motorizarile diesel unde revizia este mai scumpa decat la mpi.
nu stiu ce masini mai detii tu,dar daca iti iei logan pe care vrei sa'l tii cativa ani ar fi bine sa'l iei cu aer conditionat...nu e un moft...ci pur si simplu o necesitate pe timp de vara. |
--------------------
Logan
Laureate 1.6 MPI
2006 Gri Perla + GPL Renault Megane Privilege 1.6 16V Bleu
MCV Laureate 1.5 DCI 2007 Gri Platine |
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Da' servo nu iti trebuie? Ca daca mai ai straineze, o sa ti se para nasol Loganu' fara servo ...
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Si eu recomand tot Laureate, o sa plingi dupa AC dupa aceea.Daca nu-ti permiti laureate sau nu vrei, cumpara macar preferance.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
dobre |
![]()
|
mai detin 2 hyundai-uri de le am inchiriate la taxi si un vw passat de '05, loganul il iau pt la tara, chiar nu ma intereseaza sa aiba A/C sau servodirectie, consider ca daca este mai chel este si mai ieftin la intretinere, dupa cum am zis vreau ambiance pt hamaleala...
|
--------------------
Dacia
1300
1972
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
In afara de un CASCO (daca ii faci), nu va fi mai ieftin la intretinere.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Daca faci manervre pe off-road, la viteza mica, fii sigur ca vei avea nevoie de servo.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
driverx |
![]()
|
Ma, cred ca ne-am expus suficient punctul de vedere. Sa faca cum crede el ca e mai bine pentru el.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
FILter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 27 April 07 From: Bucuresti ![]() |
Daca tot il vrei pentru hamaleala la tara, si nu te interseaza prea mult de masina, nu mai bine iei un 1.4 SH care cu ABS, servo, AC, 2 airbaguri si kilometrii putini iese la aceeasi bani. Nu mi se pare prea inteligent sa iei o coaja de masina de noua, doar ca sa o bagi prin santuri si sa cari cu ea. Plus se pare ca n-ai luat in considerare ca pentru a ajunge la tara tot mergi mai mult sau mai putin pe drum cu ea, si acolo un minim de confort nu strica niciodata.
|
--------------------
Dacia
-X-
2000 toamna
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
1. Intretinere mai ieftina o sa aiba ala fara AC si sevo dar nu cu mult(nu ai lichid de servo de completat/schimbat, nu ai de completat freon, nu ai de schimbat o curea in plus la ala cu AC,si parca ai placute de frana mai ieftine la ala fara abs). Totusi operatiunile astea se fac destul de rar. Atentie la casetele de directie fara servo care se zice ca sunt mai putin fiabile decat cele cu servo.
2. Daca vrei masina de munca pentru la tara iti recomand sa iei una SH daca vrei economie/intretinere ieftine pentru ca: pret de achizitie mai mic, devalorizare mai mica, faci reviziile in regie proprie si nu mai patesti la service (practic cu 1 mil ii faci schimbul de ulei + filtru ulei + filtru aer). Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
dobre |
![]()
|
nu vreau sh deoarece intentionez sa-l procur prin programul "rabla"
|
--------------------
Dacia
1300
1972
|
|
doctoru1980 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 1 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Salutare,
Eu am un Logan Ambiance din 2006 care are acum 24000 km. Sunt foarte multumit de el. Daca vrei costuri minime nu alege garantie pe 3 ani. Eu am ales pe 1,5 ani si am facut o singura data revizia la Dacia. M-a costat 2,7 mil. In asta a intrat uleiul, filtrul de ulei + mana de lucru care a fost in jur de 300 de mii). A doua oara cand am schimbat uleiul masina nu mai era in garantie asa ca l-am schimbat eu. Am cumparat ulei, filtru de ulei si filtru de aer din Vitan si le-am schimbat personal. M-a costat 1,1 mil. Daca ma duceam la un service oarecare nu era mai mult de 200 de mii mana de lucru prin urmare era 1,3 mil cu totul. La Dacia a costat 2,7 mil prima revizie. Mentionez ca uleiul a fost acelasi adica Elf 10w40 care la Dacia costa 1,2 mil fara TVA iar in targ la Vitan 700 mii cu TVA cu tot. Va dati seama cat pot astia de la service-uri sa te incarce? Si astia de la Dacia sunt ok in comparatie cu service-urile pentru masini straine. Si uite asa prostii care isi cumpara masini straine de 10.000-15.000 de euro pe credit desi nu isi permit nici macar un Logan sunt jefuiti si mai tare de catre aceste service-uri. Anyway concluzia este ca daca vrei o masina noua si ieftina Logan-ul Ambiance este cea mai buna alegere. |
--------------------
-8861
Logan/1300
2006/1972
- CharlesioNig https://vgruk.com/ - visit vgruk
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Dacia si-a extins garantia standard de la 18 luni la 3 ani
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
doctoru1980 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 1 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vijelie @ 2 Jan 2009, 18:22) Nu stiam asta ![]() |
--------------------
-8861
Logan/1300
2006/1972
|
|
vijelie |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
doctoru1980 |
![]()
|
QUOTE(vijelie @ 2 Jan 2009, 18:48) Singurul lucru de care imi dau seama e ca fie tu ai vrea sa ti se lucreze la masina moca, fie ca valoarea muncii tale e egala cu zero. Prietene, nu stiu daca ai citit cu atentie postul dar am zis ca din aia 2,7 mil pe care i-am platit la revizie mana de lucru a fost 300 de mii. Prin urmare baietii de la Dacia nu te incarca la mana de lucru si la consumabilele pe care le cumperi de la ei. Eu am schimbat uleiul personal pentru ca imi face placere nu pentru ca nu am vrut sa dau 2-300 de mii la Service. In schimb nu am vrut sa fac revizia la ei si sa imi puna pretul la consumabile dublu fata de magazin. In schimb la alte service-uri cele pentru masini straine te incarca si la mana de lucru de te ia dracu!!! |
--------------------
-8861
Logan/1300
2006/1972
|
|
vijelie |
![]()
|
La prima revizie, nu exista manopera sub 700.000 lei vechi.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
doctoru1980 |
![]()
|
QUOTE(vijelie @ 2 Jan 2009, 19:12) Prima revizie am facut-o in 2007 la Auto Cobalcescu de pe Valea Oltului si manopeara a costat 300.000. O sa caut si factura sa o scanez ca sa te convingi. Ideea era ca baietii te incarca aiurea si nu se merita sa le dai atatia bani. Daca e 700.000 de mii acum cum spui tu mi se pare foarte mult avand in vedere ca la un service obisnuit nu se ia mai mult de 200.000 pe un schimb de ulei. |
--------------------
-8861
Logan/1300
2006/1972
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
din punctul meu de vedere vopseaua nemetalizata nu e mai proasta. mai zic unii ca aia metalizata mai are in plus un strat de lac. si cea nemetalizata are lac asa ca...
daca pretul e un factor important poti renunta la abs (daca ai un stil prudent de conducere poti trai si fara, cu toate ca e posibil sa fie obligatoriu incepand cu anul asta) si la airbag pasager. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
vijelie |
![]()
|
Pentru tine revizie = schimb de ulei?
Prima revizie se normeaza cu aprox. 2 ore care inmultite cu tariful orar de aproximativ 35 lei/ora da cat am zis eu. E un topic pe aici despre revizii, inclusiv cu preturi. @thx: sunt la a 2-a masina Dacia Logan cu vopsea nemetalizata, prima fuse albastru marin (vopsea exfoliata in draci) si asta e alba (plafon patat). oi fi eu mai ghinionist, ce sa zic? This post has been edited by vijelie: 2 Jan 2009, 19:46 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
eu am rosu passion si nu s-a patat, nu s-a exfoliat. un coleg de servici are verde cameleon si e exfoliata pe zone largi.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Vopseaua metalizata se zice ca e mai rezistenta. Nu imi cereti dovezi stiintifice ca nu am de unde, asa vorbeste lumea. Stiu cateva Loganele metalizate toate (al meu si prieteni) care nu au probleme cu vopseaua. Nemetalizate nu stiu "in detaliu" deoarece nu am amici cu asa culori.
In plus cele metalizate arata mai bine si nu se matuiesc asa usor in timp. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(doctoru1980 @ 2 Jan 2009, 17:31) Nu stiam asta ![]() Si ce te faci daca ti se strica ceva serios? Iti dai pumni ca n-ai dat oleaca mai mult pe revizii si scapai mult mai ieftin. Oricum, nu esti obligat nici garantia minima sa o ai, poti renunta din prima zi la garantie. Reviziile mari considera-le ca un fel de abonament, platesti o rata anuala si ai parte de servicii gratuite in rest. Casco de ce isi face lumea? In caz de un incident, sa nu plateasca dupa un eventual incident prea mult. Cam la fel ii si cu garantia. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
doctoru1980 |
![]()
|
QUOTE(vijelie @ 2 Jan 2009, 20:43) Pentru tine revizie = schimb de ulei? Prima revizie se normeaza cu aprox. 2 ore care inmultite cu tariful orar de aproximativ 35 lei/ora da cat am zis eu. E un topic pe aici despre revizii, inclusiv cu preturi. @thx: sunt la a 2-a masina Dacia Logan cu vopsea nemetalizata, prima fuse albastru marin (vopsea exfoliata in draci) si asta e alba (plafon patat). oi fi eu mai ghinionist, ce sa zic? Prietene, Prima revizie este un banal schimb de ulei si de filtre. Alceva nu iti face la masina stai linistit. Si pentru asta platesti o suma de 2 ori mai mare decat ai plati in mod normal. Nu mi se pare ok. 2 Jan 2009, 23:28: QUOTE(Serje @ 2 Jan 2009, 22:22) Si ce te faci daca ti se strica ceva serios? Iti dai pumni ca n-ai dat oleaca mai mult pe revizii si scapai mult mai ieftin. Oricum, nu esti obligat nici garantia minima sa o ai, poti renunta din prima zi la garantie. Reviziile mari considera-le ca un fel de abonament, platesti o rata anuala si ai parte de servicii gratuite in rest. Casco de ce isi face lumea? In caz de un incident, sa nu plateasca dupa un eventual incident prea mult. Cam la fel ii si cu garantia. Pai daca e sa gandim asa de ce iti mai cumperi masina noua? Daca iti iei o masina noua nu trebuie sa te gandesti ca se va strica in primul an. Daca e asa nimeni nu si-ar mai cumpara masini noi. Pana acum tatal meu a avut 3 masini noi si toate au inceput sa se strice dupa aprox 100.000 km. Adica dupa 4-5 ani cand nu mai erau in garantie de mult. Casco iti faci pentru ca sunt infinit mai multe sanse sa lovesti masina decat sa se strice. Nu stiu despre ce servicii gratuite vorbesti la garantie ca toate reviziile se platesc. Doar in momentul in care se strica o piesa ti-o pot inlocui gratis pe garantie. Dar depinde de piesa ca nu toate au garantia egala cu garantia masinii. 2 Jan 2009, 23:31: QUOTE(vijelie @ 2 Jan 2009, 20:43) Pentru tine revizie = schimb de ulei? Prima revizie se normeaza cu aprox. 2 ore care inmultite cu tariful orar de aproximativ 35 lei/ora da cat am zis eu. E un topic pe aici despre revizii, inclusiv cu preturi. @thx: sunt la a 2-a masina Dacia Logan cu vopsea nemetalizata, prima fuse albastru marin (vopsea exfoliata in draci) si asta e alba (plafon patat). oi fi eu mai ghinionist, ce sa zic? Si inca ceva Vijelie. Dupa cum le iei apararea la astia din service-uri cred ca lucrezi in unul din ele. Mai ales ca esti informat si de tarife si de tot. Normal ca le iei apararea sa manance si baietii o paine pe seama la fraieri. This post has been edited by doctoru1980: 2 Jan 2009, 22:31 |
--------------------
-8861
Logan/1300
2006/1972
|
|
dobre |
![]()
|
ce sa zic, la primul Hyundai Accent am platit la ultima verificare de asta 900 lei pe schimb ulei+filtre de motorina, ulei, aer , polen iar manopera mocca...si am doua, de aceea am ales acum o masina ieftina si de la care sa nu am prea mari pretentii ( de ar fi dupa mine mi-as schimba singur uleiul) iar cu diverse gadget-uri nu vreau ca si asa sunt de o calitate indoielnica zic unii....de ce sa ma leg la cap daca nu ma doare capu?
|
--------------------
Dacia
1300
1972
|
|
doctoru1980 |
![]()
|
QUOTE(dobre @ 2 Jan 2009, 23:41) ce sa zic, la primul Hyundai Accent am platit la ultima verificare de asta 900 lei pe schimb ulei+filtre de motorina, ulei, aer , polen iar manopera mocca...si am doua, de aceea am ales acum o masina ieftina si de la care sa nu am prea mari pretentii ( de ar fi dupa mine mi-as schimba singur uleiul) iar cu diverse gadget-uri nu vreau ca si asa sunt de o calitate indoielnica zic unii....de ce sa ma leg la cap daca nu ma doare capu? Iti dai seama ca la banii astia ai platit si manopera. Oricum la Dacie reviziile sunt mult mai ieftine. Eu ziceam ca nu se merita sa dai atatia bani pe revizii la idiotii astia. Ca mare lucru nu fac de banii astia. Voiam sa te intreb ceva: De cand ai cele doua Hyundai-uri si de cate ori le-ai reparat pana acum pe garantie? |
--------------------
-8861
Logan/1300
2006/1972
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 00:45 |