Troncănit la frânare, probabil repartitorul ?
![]() ![]() ![]() |
Troncănit la frânare, probabil repartitorul ?
Sudsemnatu |
![]()
|
||
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|||
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
Placutele de frana au clema in partea de sus ?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
liviu242006 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 11 May 09 ![]() |
de ce numai sus la mine au si in partea de jos
|
--------------------
dacia
supernova clima
2002
- gj-69-bic in femeie si in guvern sa nu ai incredere
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
Pentru ca asa se pune numai sus
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
liviu242006 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 11 May 09 ![]() |
atunci la mine a gresit mecanicul cind le-a schimbat?
|
--------------------
dacia
supernova clima
2002
- gj-69-bic in femeie si in guvern sa nu ai incredere
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
nu mai au.s-au rupt cand le-a scos pe alea vechi.si astea noi claxcar nu aveau.sa fie de la ele ? e grav"?
dar troncanitul la viteze mai mari cand misc usor de volan tot de ele sa fie? sunetul e identic! |
--------------------
Skoda Fabia 2005
|
Relu_GTT |
![]()
|
Daca placutele nu am cleme troncane la gropi, denivelari destul de tare, chiar si pe un drum fara denivelari
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
sa ma ingrijorez? sa ma duc sa pun clemele alea? dar nu stiu de unde sa fac rost de ele.sau sa o las asa?
|
--------------------
Skoda Fabia 2005
|
DJMaxx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 516 Joined: 21 June 08 From: BUCURESTI ![]() |
vezi daca ai strans bine rotile ... daca nu verifica pivoti yo am mers asa fara sa strag preoanele la o roata si cand puneam frana troznea ca dracu
|
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
august 2003
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
Gasesti la magazin costa 8 lei patru cleme
Nu e nici o problema daca nu ai clemele la placute dar zgomotul ala mi se pare deranjant |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
caphonne |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 968 Joined: 22 August 06 From: Buc. Drumul taberei si Berceni ![]() |
si la mine troncane si vibreaza cand pun frana.Am discuri placute si saboti noi nu am facut nici 500 de km astept sa se mai uzeze placutele sa se aseje pe disc si pe urma sa vad daca mai vibreaza altfel ma duc peste ei (la service
![]() |
--------------------
Dacia
Supernova
2003 Rapsodie rosu imperial Skoda Octavia Facelift 1.6 MPI
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 923 Joined: 25 December 08 From: Bucuresti ![]() |
capone stai linistit ca asa au vibrat si la mine la inceput pana in volan si au revenit . parca aveam abs, placutele de uzina am inteles cas mai nabadaioase, chiar daca zdruncina masina la viteze mari de-mi clantanea volanu in mana , frana era perfecta. poti sa le dai jos inca o data, sa cada zgura aceqa si sa le dai cu sprei de curatat frane sau cam asa.
dar de revenit isi revin singure(si mai greu , daca sunt de uzina) poti sa mergi asa si 2000-3000 de km si se lasa in timp. |
--------------------
Renault
Fluence
30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
|
|
caphonne |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 968 Joined: 22 August 06 From: Buc. Drumul taberei si Berceni ![]() |
M-ai linistit atunci.Chiar ma miram ca vorba aia de franat franeaza meserias niste cauciuce mai bune mi-ar mai trebui.
|
--------------------
Dacia
Supernova
2003 Rapsodie rosu imperial Skoda Octavia Facelift 1.6 MPI
|
|
mihay 06 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 27 November 08 ![]() |
sal. am si eu ceva probleme cu franele. poate ma ajuta cineva cu vreun sfat.... roata stg fata nu printe deodata ce celelalte si cand prinde,, prinde foarte slab. la o franare brusca la 50 de km/ h aproape k se intoarce masina in loc. am desfacut pompa de frana bucatele bucatele [ de doua ori], am curatat-o ,am schimbat cilindrii din interior + cele trei garnituri micute. discurile si placutele sunt bune,,, am amorsat pompa bine,, am facut aerisire la toate rotile de m-am saturat, si nimic. ce sa mai fac? voi ce ziceti?
This post has been edited by mihay 06: 15 Jul 2009, 20:55 |
--------------------
dacia
super nova
2001
- BV 06 TSP
|
|
S.Alex-F |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 4 February 09 From: Bucuresti S4 ![]() |
Colegu' Mihai ...
Tu, din nefericire, vorbesti acum despre un dezechilibru la franare intre punti! defectele posibile pot fi scoase la iveala...numai consultand un mecanic BUN! Totusi...tu sustii ca se lasa masina pe franare aiurea incat aproape ca te intorci....ceea ce e clar...dezechilibru! Eu insa am scapat usor...am aerisit toata instalatia...si gata! Pentru binele tau....contacteaza un mecanic...BUN!..nui de joaca! Numai bine! |
--------------------
DACIA
SuperNova
2002Clima
- XX-XX-ALX "A gresi incepe din momentul in care nu incercam sa reparam ce am constatat ca am gresit!"
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
repartitorul ! ala e de vina.si cedeaza destul de repede la supernove/nove.multi pica la itp din cauza lui
|
--------------------
Skoda Fabia 2005
|
S.Alex-F |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 4 February 09 From: Bucuresti S4 ![]() |
Salutare!
Referitor la repartitor! Si eu am avut revenire acum 2-3 luni cand am fost la itp din cauza lui(dar nu numai)! Ideea e ca...nu trebuie sa il inlocuiti....si nu sunt proaste repartitoarele...sunt chiar simple si bune! Proasta este insa amplasarea....si faptul ca nu are carcasa de protectie si este supus intemperiilor vremii si asfaltului neprietenos romanesc! Mie mi -au reparat baietii gresand cilindrul....si schimband una din garnituri...parca! |
--------------------
DACIA
SuperNova
2002Clima
- XX-XX-ALX "A gresi incepe din momentul in care nu incercam sa reparam ce am constatat ca am gresit!"
|
|
dreher |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 7 September 07 From: Oltenita ,Calarasi ![]() |
Salut
Am si eu aceeasi problema ca Subsemnatu si nu stiu ce poate fi ..cand franez se aude un tacanit destul de tare (cred ca numai pe stanga fata) care vad ca acum cand s-a racit masina nu se mai aude ..sa fie tot de la frane? A si sa nu uit ..zgomotul acesta se aude numai in mers fie chiar si la viteza foarte mica This post has been edited by dreher: 17 Jul 2009, 17:07 |
--------------------
Dacia
1300/Supernova
1982/2002
- CL-02-CLW/CL-40-ALZ Cine nu a pacatuit niciodata, sa arunce primul piatra.
|
|
S.Alex-F |
![]()
|
tacanitul ala din spate e de la altceva ....
eu il am de ceva timp si cred ca o sa scap mai tarziu de el! Sa va explic...cum altcineva mia explicat mie! sabotii franelor de pe spate sunt autoreglabili...adica atunci cand uzura lor mai creste si frana nu ar mai tine,la prima frana se mai intind si tot asa pana se uzeaza de tot si auzi scartaiala fier pe fier!(cel putin asa a fost proiectate de ingineri) ![]() Chestia asta se bazeaza,adica autoreglajul, pe niste pinteni cu zimti ce stau la baza tensionarii minime a sabotilor si de regula...de fapt...de cele mai multe ori...acesti pinteni sunt de dacie si din cel mai prost otel posibil si se f** dintisorii aia mici...si in momentul asta frana minima nu mai e asigurata..... Cand pui frana vei simti pocnituri pe spate ceea ce e clar ca pinteni sar...foarte brutal si daca vei deschide tamburul vei vedea si cursa pintenilor si a tijelor ce actioneaza....(adica vei vedea uzura locala de la deplasare chiar in spatele lor) Treaba se rezolva prin schimbarea sabotilor...(asta e mai usor) sau prin schimbarea pintenilor...ca au niste agrafe..nu sunt nituri...cum mai zic unii....sunt bolturi cu agrafe.... Beleaua e ca nu se prea gasesc pinteni! Baft"e"! This post has been edited by S.Alex-F: 20 Jul 2009, 09:14 |
--------------------
DACIA
SuperNova
2002Clima
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Repartitorul este chestia aia in care intra multe tevi, amplasata cum esti in spatele masinii, in dreapta pe langa roata din dreapta? La mine este plin de rugina.... poate ca ar fii bine sa o schimb. Daca nu o schimb care sunt riscurile si cat costa un repartitor nou? Parca 100-150 ron ?
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
S.Alex-F |
![]()
|
riscurile sunt mici....nu deschide complet cand e actionat....sau deschide cand e goala masina....shits!
daca vrei sa schimbi repartitorul...iti recomand cu caldura sa-l acoperi macar cu celofan....ca sa nu mai intre noroi la el...! Tine cont si ca daca-l schimbi trebuie sa aerisesti toata instalatia! Ps:apropo de repartitor....m-am ales eu cu unul nou nout...de origine...daca-l vrei....ma contactezi si discutam noi pretul....stai linistit...nu sunt tigan! |
--------------------
DACIA
SuperNova
2002Clima
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Pentru a nu a mai face aerisiri complete la toate celalate roti se pune frumos celofan pe gura de la rezervorul cu lichid de frana si capacul peste si asa nu o sa mai curga lichid de frana acolo unde lucrezi ci doar local o sa faci aerisirea. La terminare si dupa ce incepi cu aerisirea local se scoate celofoanul.
This post has been edited by djasu82: 20 Jul 2009, 21:43 |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
vasyval |
![]()
|
![]() membru mai nou Group: Members Posts: 39 Joined: 23 April 09 From: Constanta ![]() |
Problema cu acel clancanit in momentul franarii o am si eu. Sunetul care se aude vine de undeva din locul dintre pedala de frana si pompa de frana sau chiar dinspre roata staga fata. La mine se aude in momentul eliberarii pedalei de frana si in mers la viteze mai mari cand misc usor volanul stanga-dreapta. Pana acum am schimbat placute frana+cleme noi si va pot spune ca nu e de acolo. Apropo de cleme la mine la placutele de pe exterior sunt sus iar la cele de pe interior sunt jos (tot asa au fost si pana sa am problema cu acest clancanit). La fel facea si cu placutele vechi( aprox 20.000 km) pe care le-am schimbat ieri in speranta ca voi rezolva problema. Mai nou este faptul ca de cand am acest zgomot sta aprins si martorul frana de stationare sau avarie sistem de franare. Dupa schimbarea placutelor si resetarea senzorului de frana s-a stins dar doar pentru 2 zile ca acum sta aprins iar. Lichid de frana nu pierd pe nicaieri, placutele sunt noi, discurile sunt bune (vreo 9.000km), singurul lucru la care ma gandesc ar mai fi pompa de frana sau tija care intra in pompa de frana sa nu se fi slabit.
Daca cineva a reusit sa rezolve problema poate o sa ne spuna si noua ca a inceput sa ma dispere zgomotul respectiv. |
--------------------
SuperNova
SuperNova
2002/Clima
- CT-06-TZB
|
|
fory |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 27 April 09 From: Bucureti ![]() |
true..si la mine face la fel...dar cand apas frana....
|
--------------------
Dacia
Supernova europa+
2001
- OT-03-JDA
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Eu nu am probleme de genul .
This post has been edited by djasu82: 20 Jul 2009, 21:48 |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
fory |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 27 April 09 From: Bucureti ![]() |
e chiar stresant de parca as apasa cu piciorul pe o cutie de bere....
![]() |
--------------------
Dacia
Supernova europa+
2001
- OT-03-JDA
|
|
stephanie |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 133 Joined: 8 November 07 From: RO ![]() |
La mine defectiunile la repartitorul de frana s-au manifestat prin faptul ca masina a inceput sa franeze numai pe fata (dupa ce cu o zi inainte am auzit ca a pocnit ceva sub masina). La franare aveam senzatia ca vine masina peste mine si dupa un drum lung (pentru ca a doua zi dupa ce a pocnit a trebuit sa merg la cluj cu ea) discurile de frana erau incinse mai mult decat era normal, ceea ce a determinat si distrugerea ulterioara a unuia din ele.
Am schimbat repartitorul cand am ajuns la cluj si senzatia ca vine masina pe mine la franare a disparut. Repartitorul a costat 80 lei, la cluj in februarie. |
--------------------
Dacia
Supernova
2002, clima ...
- SB-00-000 ai grija de masina, iar masina va avea grija de tine...
|
|
fory |
![]()
|
cred ca aceeasi problema o am si eu...la viteza cand pun frana simt ca nu ma mai opresc....si vibreaza ca toate alea...vibratia am inteles ca e de la ovalizarea discurilor dar de ce franeaza greu?
|
--------------------
Dacia
Supernova europa+
2001
- OT-03-JDA
|
|
vasyval |
![]()
|
![]() membru mai nou Group: Members Posts: 39 Joined: 23 April 09 From: Constanta ![]() |
QUOTE(fory @ 22 Jul 2009, 08:09) cred ca aceeasi problema o am si eu...la viteza cand pun frana simt ca nu ma mai opresc....si vibreaza ca toate alea...vibratia am inteles ca e de la ovalizarea discurilor dar de ce franeaza greu? Nu ai specificat daca masina este goala sau cu ceva incarcatura. La mine franeaza un pic mai greu cand este incarcata, dar cand este goala franeaza bine. Intrebarea este: daca masina este goala ar trebui ca in momentul in care apesi frana cu motorul oprit sa se auda un trancanit la repartitor? Asta inseamna ca e functional sau nu? |
--------------------
SuperNova
SuperNova
2002/Clima
- CT-06-TZB
|
|
fory |
![]()
|
masina este aproape goala...sa zic max 150kg cu tot cu mine..
da si cand e motorul oprit se aude acel troncanit.. |
--------------------
Dacia
Supernova europa+
2001
- OT-03-JDA
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 10:13 |