ce masina sa-mi iau?
![]() ![]() ![]() |
ce masina sa-mi iau?
jboss |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 16 March 05 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- -
|
|||
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
Pai din ce spui ca vrei nu cred ca mai trebuia sa adaugi Toyota si Mazda, care din ce ai scris sunt pe benzina.
Daca vrei cuplu si consum mic ia Peugeot-ul. La spatiu nu pot sa ma pronunt ca n-am facut probe cu nici una din ele. Oricum, 307 e numai bun pt ce ai nevoie, daca e varianta SW si mai bine. Dar de Golf V sau noua Octavia ce zici ? Sunt foarte aproape la pret. This post has been edited by SilviuB: 16 Mar 2005, 11:41 |
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Corolla, pentru VVT-ul ei. Te ajuta la consum in mersul normal.
Edit: si mi-am adus aminte de oferta de intretinere gratuita timp de 3 ani sau 100.000 de km............ This post has been edited by tatabobu: 16 Mar 2005, 11:34 |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
jboss |
![]()
|
QUOTE(SilviuB @ 16 Mar 2005, 12:31) Pai din ce spui ca vrei nu cred ca mai trebuia sa adaugi Toyota si Mazda, care din ce ai scris sunt pe benzina. Daca vrei cuplu si consum mic ia Peugeot-ul. La spatiu nu pot sa ma pronunt ca n-am facut probe cu nici una din ele. Oricum, 307 e numai bun pt ce ai nevoie, daca e varianta SW si mai bine. M-am suit in toate cele 3 masini. Cea mai confortabila este de departe Corolla, uimitor de altfel pentru mine, pentru ca initial eram convins ca e super-mica. S-a dovedit ca m-am inselat. Habitaclul este foarte bine gandit. In Mazda am ramas impresionat de bord; spatiul din interior e cam la fel. Din nefericire, 307, desi e drept, are exact ce-mi doresc, cuplu mare la putine rpm, la habitaclu, comparativ cu celelalte 2, lasa mult de dorit, chiar daca e varful de gama. Cel mai dezamagitor lucru a fost spatiul, si asta cantareste mult. Cu 307 ai mers? Cum se comporta ca tinuta la drum, mai exact, sa spunem in curbe, sau pe denivelari? QUOTE(SilviuB @ 16 Mar 2005, 12:31) Pai Golf V e tare mic, m-am suit in el ... stateam cu capul lipit de tavanul masinii ![]() Octavia 2 e fumata rau de tot, no offense, lookul e vechi, tot ce au facut a fost un facelift. Iar din cele 3 de sus, toate sunt hatchback, un pic sportive. O2 e masina de familie. This post has been edited by jboss: 16 Mar 2005, 11:50 |
--------------------
-
-
- -
|
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Sincer, nici-una dintre masini nu merita. Mazda3 si corolla au motorul prea mic pentru caroserie, iar la viteze mai mari consumul creste considerabil.
307, daca n-as fi cunoscut un posesor al acestei masini, de altfel membru al acestui forum, care are din prima luna 11 probleme serioase, as f zis ca pentru nevoile tale este ok. Mazda 3 costa oricum mai mult decat ai scris tu acolo, deoarece este fabricata in Japonia si are taxe vamale 30%, iar pretul cip este 12880 varianta mai dotata si 12130 varianta mai slaba si se adauga vopseaua metalizata 325 euro. Totusi, daca alegerea se face stric intre cele 3, in leasing, Mazda 3, iar cu banii jos, Toyota. Intretinerea la Peugeot nu stiu cat costa, dar la Toyota au preturi acceptabile - in jur de 2.500.000 lei revizia la o Corolla, iar la mazda depinde unde te duci. Ora de manopera este 18 euro+TVA peste tot, impusa de Romcar, dar la serviceul Romcar, se trage de timp, asa incat o revizie normala+placute+schimbat un bec de proiector m-a costat 25.000.000 lei in urma cu un an. This post has been edited by madalina: 16 Mar 2005, 11:56 |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
Citroen C4 ???
|
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
jboss |
![]()
|
QUOTE(madalina @ 16 Mar 2005, 12:49) Sincer, nici-una dintre masini nu merita. Mazda3 si corolla au motorul prea mic pentru caroserie, iar la viteze mai mari consumul creste considerabil. 307, daca n-as fi cunoscut un posesor al acestei masini, de altfel membru al acestui forum, care are din prima luna 11 probleme serioase, as f zis ca pentru nevoile tale este ok. Mazda 3 costa oricum mai mult decat ai scris tu acolo, deoarece este fabricata in Japonia si are taxe vamale 30%, iar pretul cip este 12880 varianta mai dotata si 12130 varianta mai slaba si se adauga vopseaua metalizata 325 euro. Totusi, daca alegerea se face stric intre cele 3, in leasing, Mazda 3, iar cu banii jos, Toyota. Am fost la Mazda Motors, pe Calea Mosilor, si mi-a facut baiatul de-acolo un calcul de leasing: Mazda 3 1.4 TE - cip 12.665 - ddp 15071 Nu prea inteleg, de ce in leasing doar Mazda 3 iar cu banii jos Toyota ? |
--------------------
-
-
- -
|
|
jboss |
![]()
|
|
--------------------
-
-
- -
|
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(jboss @ 16 Mar 2005, 11:58) Am fost la Mazda Motors, pe Calea Mosilor, si mi-a facut baiatul de-acolo un calcul de leasing: Mazda 3 1.4 TE - cip 12.665 - ddp 15071 Nu prea inteleg, de ce in leasing doar Mazda 3 iar cu banii jos Toyota ? Nu ai precizat cum vrei sa platesti masina. Alegerea ar fi 1. mazda 3,2.corolla, 3. 307, pentru leasing. Daca achiti masina cu banii jos, nu merita sa platesti 30% taxe+19% Tva pentru Mazda. In calitate de posesor de Mazda, fugi cat poti de Romcar (dealerul de pe calea Mosilor, de alfel si importator). La vanzari sunt draguti, dar serviceul te omoara. Du-te la Automaz, poate iti fac si o reducere ca nu sunt prea cunoscuti si vor sa isi faca reclama, iar reviziile le faci la Inscut, pe b-dul preciziei. Au preturi mai omenesti si nu trebuie sa le faci reclamatoie la OPC pentru a-ti face o geometrie. Stiu posesori de Mazda care au renuntat din cauza serviceului Romcar la garantie, neexistand alternativa pana prin mai anul trecut. |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
|
|
jboss |
![]()
|
QUOTE(madalina @ 16 Mar 2005, 12:49) Intretinerea la Peugeot nu stiu cat costa, dar la Toyota au preturi acceptabile - in jur de 2.500.000 lei revizia la o Corolla, iar la mazda depinde unde te duci. Ora de manopera este 18 euro+TVA peste tot, impusa de Romcar, dar la serviceul Romcar, se trage de timp, asa incat o revizie normala+placute+schimbat un bec de proiector m-a costat 25.000.000 lei in urma cu un an. 25mil?? Asta inseamna aproape 700E. La o revizie normala, placutele si proiectorul au dus diferenta la 700E? Groaznic. Cate ore au stat sa schimbe becul ![]() ![]() Serios, pentru ce masina au fost costurile astea? |
--------------------
-
-
- -
|
|
SilviuB |
![]()
|
Asteapta pana la toamna si iti iei Logan Diesel sau ,,sportivul'' de 107cp pe benzina.
Acuma, pe bune, un Megane Hatchback ai incercat ??? ... ©shake it This post has been edited by SilviuB: 16 Mar 2005, 14:55 |
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
N-ai zis nimic de noua Astra sau de Astra Classic 2; in pret se incadreaza.
|
--------------------
.
.
.
|
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
Mai este noul Ford Focus, ia-l in considerare si pe asta.
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
chiriac.costin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 26 January 05 From: Constanta ![]() |
307
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- CT 01 POL
|
|
PriesT |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 9 February 05 ![]() |
QUOTE(jboss @ 16 Mar 2005, 11:22) Salutari tuturor. Dilema mea, de fapt a oricarui pasibil cumparator de masina noua, este alegerea unei masini dintre 3 foarte apropiate ca pret: Corolla 1.4 VVT-i hatchback 100hp - 14780E Mazda 3 1.4i 85hp - 15017E 307 HDI 1.6 110hp - 14800E Am ales masinile de mai sus dupa multe luni de cautari, dintre multe alte modele... Tinand cont ca pentru mine cele mai importante lucruri la o masina sunt in ordine: - sa stau bine in ea (1.96m), ca la drum lung ... se simte... - sa alerge bine ... nu tin neaparat puterea cat mai mare, prefer un cuplu mare .. - evident, consumul ... ![]() Asadar deci si prin urmare as aprecia un sfat, o opinie a fiecaruia vis-a-vis de masinile de mai sus, la banii astia ... si in criteriile date ... Multam! ![]() Eu iti pot impartasi parerea mea despre 307 hdi (era varianta de 2.0), am mers destul (vreo 1000 km) ca sa-mi fac o parere. La drum lung este destul de confortabila, comenzi la indemana, insonorizare excelenta chiar si la 150 km/h. Insa, in oras, chiar si la denivelarile/gropile mai micute (gen capace de canal mai infundate, etc,) ai senzati ca puntea spate se rupe, se aude izbitura destul de violent (si nu cred ca mi se pare). Nu am nici o explicatie la acest lucru, nu ma pricep, insa nu cred ca este in regula, acest lucru conferind un grad de disconfort in plus in oras. Alt minus: vizibilitate in spate prin luneta destul de redusa. In rest...este ok. Sper sa-ti fie de folos cele spuse mai sus. Bafta si drum bun! |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 MPI
- B-xx-PEY
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
307 clar !
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
maxx |
![]()
|
![]() Megane Renault Sport 2.0 Turbo 225hp, 6 speed, 0 - 100 6,5s Group: Members Posts: 401 Joined: 26 September 04 From: Bucuresti - Tei ![]() |
yo zic sa treci pe la RENAULT ca-i discount pana la 2000E
Laguna 1.9 dCI full options(120Cp si cutie 6+1) la 15.000E CIP asta masina frate nu legumele alea de care zici tu ![]() daca nu-ti ajunge vezi ca au si 2.0 16V MPI sau 2.2 dCI |
--------------------
DACIA
Logan Ambition Perla
- B 62 DRB ---- RENAULT -- NISSAN -- DACIA ----
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca ai fi facut un poll cu cle trei as fi votat Toyota. Motivatie? J.D.Power si faptul ca eu personal stiu vreo doua masini cu varste repectabile (5ani-Corolla noua si 8ani-Avensis SH), care n-au vazut service-ul.
|
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
maxx |
![]()
|
![]() Megane Renault Sport 2.0 Turbo 225hp, 6 speed, 0 - 100 6,5s Group: Members Posts: 401 Joined: 26 September 04 From: Bucuresti - Tei ![]() |
in 8 ani nu a schimbat nimic ????
da-o bah in kkt de treaba...ca tot fier e... ![]() daca a tinut-o in garaj... ce dracu' e asta ??? |
--------------------
DACIA
Logan Ambition Perla
|
|
madalina |
![]()
|
QUOTE(jboss @ 16 Mar 2005, 12:47) 25mil?? Asta inseamna aproape 700E. La o revizie normala, placutele si proiectorul au dus diferenta la 700E? Groaznic. Cate ore au stat sa schimbe becul ![]() ![]() Serios, pentru ce masina au fost costurile astea? Mazda 626. Masina a stat efectiv la ei 52 de ore ![]() ![]() Cireasa de pe tort a fost ca nu am avut voie sa intru cu alta masina in curtea lor si am fost invitata sa parchez masina la 500 de m de atelier. Am inceput sa zbier la "bodyguard" ca la banii pe care ii dau trebuia sa-mi trimita Romcar masina sa ma ia de acasa, iar raspunsul a fost ca sunt nesintita ca ridic tonul. Am facut reclamatie la Mazda Austria -"dealerul" pentru Romania, Mazda Europe si mazada Japonia. Nu s-a intamplat nimic, ca deh, e a domnului tiriac. Mi-a trimis mail unul de la Tiriac Auto ca a durat cam mult revizia si isi cer scuze, dar banii inapoi nu i-am primit. Plus ca am asteptat 9 luni de zile un bec de proiector. Aceeasi revizie a fost 12.500.000 lei la Inscut si am fost tratata cu respect, revizia adurat 3 ore, m-au lasat sa merg cu masina in atelier, i-au facut si geometria desi nu facusem programare... La Romcar, ora de manopera la Mercedes sau la Ford costa la fel. |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
|
|
maxx |
![]()
|
madalina acu' cateva luni laudai in stanga si dreapta MAZDA, TOYOTA si tot ce-i asiatic...domne niste treburi cu fiabliltatea...incredibile...ziceai ca dealeri nu au nici o legatura cu "durabilitatea" masini....
si acum te bati cu ei ![]() |
--------------------
DACIA
Logan Ambition Perla
|
|
luck |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 1 November 04 From: Buc. --> Rahova ... ![]() |
Da' chiar Megane de ce nu te intereseaza e super si ai loc in ea am probat-o eu
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate 1.4
- B-xx-LCN. traieste clipa ....
|
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
Salve !Omule , eu am avut o Corola pe mana , nu aici in tara ci prin zona golfului unde am un job !In concluzie parerea mea nici sa nu te uiti la Mazda sau 307!De departe Toyota e pe primul loc la fiabilitate , anduranta si cred ca si la dotari !
Bafta PS Si eu m-as fi bagat la o corola daca aveam ceva mai bulti bani , asa m-am bagat ( adica sunt in curs) la un Kalos full options. |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
- PH-72-BVR PH-77-MMR body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
Daedalus |
![]()
|
![]() sound addicted Group: Members Posts: 947 Joined: 1 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu daca as avea 15.000 de euro mi'as lua un BMW seria 5 sh intretinut. Dar bine, asta e parerea mea
![]() |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
jboss |
![]()
|
Va multumesc tutoror pentru sugestii/opinii.
In cele din urma, dupa ce m-am suit la volanul fiecareia, si rand pe rand m-am gandit si razgandit/decis si indecis ![]() Trebuie sa recunosc ca cea mai frumoasa ca design interior/exterior, cu cel mai sexy look ramane Mazda 3. M-a impresionat ce sa fac ... Dar puterea/consumul/pretul si optionalele de pe 307, la oferta asta noua a lor de X-Line, sunt practic imbatabile ... Poate ca ramane Corolla cea mai fiabila masina din segment, dar tot benzina este ... si la aceeasi bani e imposibil sa compari o masina cu cuplu de 120Nm fata de impresionantul 307 cu 240Nm... Asta a fost, sper sa nu regret ![]() |
--------------------
-
-
- -
|
|
SilviuB |
![]()
|
Bravo, ai facut o alegere inteleapta.
|
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
madalina |
![]()
|
QUOTE(maxx @ 16 Mar 2005, 22:17) madalina acu' cateva luni laudai in stanga si dreapta MAZDA, TOYOTA si tot ce-i asiatic...domne niste treburi cu fiabliltatea...incredibile...ziceai ca dealeri nu au nici o legatura cu "durabilitatea" masini.... si acum te bati cu ei ![]() Ma refeream la toyota atunci! Iar cu Yaris si cu Mazda am ajuns la dealeri numai si numai la revizii. Una e sa te duci o data la cateva saptamani, cum stiu eu multi proprietari de masini europene, la service ca a mai aparut un zgomot, ca s-a mai defectat ceva si alta sa te duci o data la cateva luni. Cat despre Romcar, daca vreau sa pedepsesc pe cineva,ii recomand sa se duca ei. |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
|
|
andreic |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 18 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Prerea mea ca si eu sunt inalt(1,93/120kg) este sa o cumperi pe cea in care te simti cel mai bine. Apropo ai spus de hatchback, ce parere ai de Megane 2>la 15000e gasesti si benzina si motorina asa ca ai de unde alege.Personal mie imi place si am destul loc in ea.
Ps vezi ca a aparut si varianta cu doua usi. |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1.6 mpi
- B-xx-yyy
|
|
fitza |
![]()
|
Unregistered ![]() |
QUOTE(jboss @ 16 Mar 2005, 11:22) Salutari tuturor. Dilema mea, de fapt a oricarui pasibil cumparator de masina noua, este alegerea unei masini dintre 3 foarte apropiate ca pret: Corolla 1.4 VVT-i hatchback 100hp - 14780E Mazda 3 1.4i 85hp - 15017E 307 HDI 1.6 110hp - 14800E Am ales masinile de mai sus dupa multe luni de cautari, dintre multe alte modele... Tinand cont ca pentru mine cele mai importante lucruri la o masina sunt in ordine: - sa stau bine in ea (1.96m), ca la drum lung ... se simte... - sa alerge bine ... nu tin neaparat puterea cat mai mare, prefer un cuplu mare .. - evident, consumul ... ![]() Asadar deci si prin urmare as aprecia un sfat, o opinie a fiecaruia vis-a-vis de masinile de mai sus, la banii astia ... si in criteriile date ... Multam! ![]() ia-ti mazda.citesc aici pareri de la persoane care n-au vazut o mazda in viata lor.e cea mai tare masina ,face bmw-ul muci.am doua mazde.supermasini |
-------------------- |
|
pufishor |
![]()
|
Unregistered ![]() |
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 06:12 |