DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Programul Prima Casa, Programul Prima Casa

chelloo83
post 12 Aug 2009, 07:14
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare!!!
Dupa cum bine stiti pe la televizor apare nenea Boc cu programul Prima Casa.
Nu stiu cat sunt interesati, eu unul sunt si ma intrebam daca mai sunt pe forum care au accesat acest program si daca exista sau cunoasteti oameni care au finalizat deja.
Eu in acest moment am dosarul pregatit pentru Fondul de Garantare. Apartamentul e din 1976 si stau putin cu emotii...ca nu poti sa stii ce le mai trece prin cap la nebuni...

Respect maxim!!!

--------------------
dacia logan 1.5 DCI 2008 Jeep Autohton
.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Serje
post 12 Aug 2009, 07:54
Post #2

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Este o discutie despre programul acesta in Zona Financiara : http://www.daciaclub.ro/Programul-Prima-ca...t150006-s0.html

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
ovidiun
post 12 Aug 2009, 08:00
Post #3

Membru...fara drepturi.

Eu nu inteleg de ce asa bulibaseala cu programul asta. Parca nu este nimic clar. In plus, nu am vazut nici un pliant de la vreo banca, pic de reclama, nimic in afara de o slaba incercare a celor de la CEC.

Auzisem ca ING a scos ceva alternativ, dar nu am avut timp sa ma interesez. Si eu vreau o casa si daca programul e OK, m-as baga.

Alt lucru care uimit, e un articol pe www.newz.ro in care se spunea ca "ungaria a suspendat programul lor prima casa dupa 10 ani" . Ceva nu merge cum trebuie in tara asta!!!!

--------------------
Dacia berlina 1998
Suntem mai degraba sclavi ai propriei minti decat ai propriului destin - Roosevelt
+
chelloo83
post 12 Aug 2009, 10:00
Post #4

Membru incepator

Multumesc Serje!
Ovidium, sa stii ca inca nu sunt proceduri clare nici la stat, nici la banci.
Povestea mea:
am depus actele pentru credit la inceputul lui Iulie
-din prima clipa cand am fost la banca aveam toate actele inclusiv actele apartamentului
-apartament 4 camere
-pret vanzare 60.000 euro
-evaluare aprtament ~78.000 euro
-a trecut deja o luna si abia saptamana asta poate pleaca dosarul de la banca la Fondul de Garantare, unde si acolo mai dureaza minim 2-3 saptamani...
-dupa si daca primesc acceptul de la Fond (imi este putin frica pentru ca apartamentul e din 1976...) mai dureaza cam doua saptamani pana inchei toate actele

1. La inceperea programului NIMENI nu stia procedurile exacte.
2. La aproape 2 luni de la intrarea programului inca nu este nimic clar si inca se fac modificari. Cel mai bun exemplu: trebuie sa dai o declaratie la notariat cum ca nu ai un credit imobiliar in desfasurare...nu ai o proprietate pe numele tau...chestii de genul asta, nici o banca nu stie exact ce trebuie sa contina aceasta declaratie si cum trebuie sa arate, nu exista un tipizat.
3. La banca dureaza extraordinar de mult, este verificata inclusiv firma la care lucrezi...masurile de siguranta luate sunt draconice. Un alt lucru care ingreuneaza acest proces, este faptul ca cei de la banci sunt intr-o ceata totala. Nu exista informatii concrete de la stat.

Acum nimeni nu stie cu exactitate ce verifica cei de la Fondul de Garantare, discutam ieri cu cineva de la Ministerul de Finante si nu avea nici o idee de Fondul de Garantare (Fondul de Garantare tine tot de ei).

Interesele statului: in opinia mea, statul are tot interesul sa garanteze cu acesti 57.000 (60.000 fiind cu tot cu avansul cumparatorului), pentru ca nu prea gasesti ce sa cumperi de 60.000 euro, majoritatea apartamentelor ok fiind cam la 65.000-75.000 euro, iar daca tu nu platesti apartamentul este al statului nu al bancii, drept urmare statul de te scoate afara din casa si vinde casa cu noua evaluare.

Aveti voi informatii mai noi?

--------------------
.
+
ovidiun
post 12 Aug 2009, 16:11
Post #5

Membru...fara drepturi.

Intamplator am trecut azi pe la BCR si o intreb pe doamna care imi lua banii pe factura le tel daca are vreun pliant sa imi dea. Se scuza si spune ca nu au venit inca, dar au clientii, sa ma duc sa imi faca o simulare, nu dureaza mult. Vrajeala!!! Nu inteleg de ce atata dezinteres din partea bancilor. E un program facut si pentru ele.

--------------------
Dacia berlina 1998
Suntem mai degraba sclavi ai propriei minti decat ai propriului destin - Roosevelt
+
vi_escu
post 12 Aug 2009, 18:06
Post #6

Membru somnambul

From: republica procurorilor

QUOTE(ovidiun @ 12 Aug 2009, 16:11)
Nu inteleg de ce atata dezinteres din partea bancilor. E un program facut si pentru ele.
*

Este un program electoral!

--------------------
Logan ABS plus 1,6MPi . 2007
Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
+
chelloo83
post 12 Aug 2009, 19:56
Post #7

Membru incepator

Sincer eu oricum nu votez! am jurat c nu votez in Romania pentru ca stiu sigur ca votul meu nu conteaza.
La banci nu stiu cat e dezinteres si cat e lipsa de informare din partea statului... Personal tind sa cred ca e lipsa de info din partea statului....
Azi pe la 14:00 am fost sunat de la banca si mi-au spus ca trebuie sa mai fac o declaratie la notar, deoarece declaratia veche are prea multe informatii in ea...efectiv am crezut ca ma duc la balamuc...

Daca este cineva interesat va og sa ma intrebati ca acum mai am putin si devin expert...raspund in masura timpului posibil.

This post has been edited by chelloo83: 12 Aug 2009, 19:59

--------------------
.
+
ovidiun
post 13 Aug 2009, 07:50
Post #8

Membru...fara drepturi.

QUOTE(chelloo83 @ 12 Aug 2009, 19:56)
Sincer eu oricum nu votez! am jurat c nu votez in Romania pentru ca stiu sigur ca votul meu nu conteaza.
La banci nu stiu cat e dezinteres si cat e lipsa de informare din partea statului... Personal tind sa cred ca e lipsa de info din partea statului....
Azi pe la 14:00 am fost sunat de la banca si mi-au spus ca trebuie sa mai fac o declaratie la notar, deoarece declaratia veche are prea multe informatii in ea...efectiv am crezut ca ma duc la balamuc...

Daca este cineva interesat va og sa ma intrebati ca acum mai am putin si devin expert...raspund in masura timpului posibil.
*

Nu asta e solutia...iti recomand sa citesti topic-ul de mai jos...o sa gasesti niste chestii destul de interesante referitoare la ideea de a nu vota!!!

http://www.daciaclub.ro/Va-implor-nu-l-mai...33-t150039.html

--------------------
Dacia berlina 1998
+
chelloo83
post 20 Aug 2009, 06:00
Post #9

Membru incepator

Din punct de vedere al votului, momentan imi mentin parerea...
dar sa revenim la subiect: evident dupa cum era si de asteptat...problemele nu inceteaza sa mai apara...incep sa cred ca acest program este facut numai pentru cei cu nervi de otel. Cunosc multa lume care deja a renuntat. Multi proprietari renunta, pentru ca totul dureaza foarte foarte foarte mult.

--------------------
.
+
ovidiun
post 20 Aug 2009, 09:21
Post #10

Membru...fara drepturi.

Sa zicem ca eu gasesc o casa si vreau sa o cumpar. Credeti ca proprietarul va astepta vreo 3 luni pana cand se hotaraste o banca sa imi dea mie credit?

Fratele meu a rezolvat totul intr-o luna (in 2006 cand a cumparat casa).

--------------------
Dacia berlina 1998
+
chelloo83
post 21 Aug 2009, 17:15
Post #11

Membru incepator

Azi a ajuns dosarul la Fondul de Garantare si nu cred ca termin actele pana pe 4 sep...asa ca sunt aproape sigur ca trebuie sa o iau de la capat. sad.gif
Problema mea mare e ca ma casatoresc pe 5 sep si daca nu semnez actele pana atunci nu mai pot semna contractul, deoarece sotia nu e prinsa in calculele bancii, creditul l-am facut singur...dar fiind bun cumparat dupa casatorie ar avea drepturi la jumatate, iar daca eu nu platesc ratele banca sau statul nu poate sa imi ia casa, deoarece sotia nu a garantat cu nimic.
Cred ca ma duc la balamuc daca o iau de la capat, nu sunt sigur ca ma mai tin nervii inca 2-3 luni...

This post has been edited by chelloo83: 21 Aug 2009, 17:18

--------------------
.
+
Alexu7
post 21 Aug 2009, 18:04
Post #12

zân

From: Europa

scuze ca te intreb dar la ce suma te-ai incadrat? 60 de mii? doar pe veniturile tale fara coplatitori?

eu stiu asa: la un 1400 lunar net, ajungeai la un 23.500 E care ti-i putea oferi banca. daca vreiu mai mult deja trebuie coplatitor care nu are in proprietate apartament casa, sau care nu are credit cu ipoteca.

--------------------
DACIA POPnituita 1310 L 1998 - B6
incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
+
chelloo83
post 25 Aug 2009, 17:19
Post #13

Membru incepator

QUOTE(Alexu7 @ 21 Aug 2009, 19:04)
scuze ca te intreb dar la ce suma te-ai incadrat? 60 de mii? doar pe veniturile tale fara coplatitori?
eu stiu asa: la un 1400 lunar net, ajungeai la un 23.500 E care ti-i putea oferi banca. daca vreiu mai mult deja trebuie coplatitor care nu are in proprietate apartament casa, sau care nu are credit cu ipoteca.
*

Pai eu nu am zis nimic de 1400 net!?!! blink.gif
Ca sa iti raspund la intrebare, da, m-am incadrat singur la 57.000 e, ca atat e maxim 60.000 se fac cu cei 3000 ai tai

--------------------
.
+
membru_DC
post 31 Dec 2009, 19:48
Post #14

-

QUOTE(vi_escu @ 12 Aug 2009, 18:06)
Este un program electoral!
*

iata si dovada, s-au vazut cu sacii-n caruta si acu' in doare-n undeva de noi laugh.gif

30.12.2009 - Programul Prima Casa s-a blocat: nu se mai primesc dosare

This post has been edited by membru_DC: 31 Dec 2009, 20:17

--------------------
- - - - -
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th May 2025 - 14:28
Forum Renault