Asiguratorul sau politia, Cine-i vinovat?
![]() ![]() ![]() |
Asiguratorul sau politia, Cine-i vinovat?
Victoras2001 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Attached thumbnail(s) 44.JPG ( Size: 230.53k ) Number of downloads: 126 |
||
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|||
rodi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 648 Joined: 2 November 10 ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 13 Nov 2010, 11:17) In concluzie. 1.BCR sustine sus si tare ca nu e vinovata cu nimic. 2.Politia Merei sustine ca nu-l poate aduce pe soferul vinovat pentru ca nu are temei legal, in schimb evita sa-mi dea un raspuns oficial in scris. 3.Inspectoratul din Buzau nu-mi raspunde la memoriu. 4.Soferul vinovat sustine ca el si-a facut datoria fata de lege. 4. Nu si-a facut datoria fata de lege. Dar trebuie sa il cheme Asiguratorul la el. Asiguratorul trebuie sa cerceteze dosarul care l-a deschis. O cerere scrisa in acest sens cu mentionarea nr-ului de dosar , NUMAI adresata cu nr de inregistrare si data, catre Sediul principal al Asiguratorului trebuie sa ii determine pe domnii inspectori sa se miste catre Soferul vinovat ! This post has been edited by rodi: 13 Nov 2010, 12:44 |
--------------------
---
---
---
- --- E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Ce sa-i faca asiguratorul daca mie mi-a spus ca nu este valabila amiabila si ca e treaba politiei sa-mi dea PV? Ala a lasat copie de pe RCA si a semnat si amiabila. Mai mult ce sa faca?
Inspectorul de daune, angajat la BCR Asigurari tralala..., trebuia sa stie ca amiabila nu e valabila atata timp cat in evenimentul rutier au fost implicate trei elemente. Ar fi trebuit sa nu accepte amiabila. Eu de asta il acuz. Altfel la ce bun e pus acolo? Mai simplu ar fi sa bag toate actele in cutia postala si sa astept raspuns de la Bucuresti. Asiguratorul a cercetat dosarul. I-a picat fisa ca exista inca un element implicat in accident si se foloseste de asta ca sa nu despagubeasca. Desi, daca as fi mers direct la politie si m-as fi prezentat la asigurator cu PV, ar fi despagubit fara comentarii. El oricum ar fi dat banii astia. Pe de alta parte ii inteleg si pe astia. Semnul ala e al cuiva (DN sau dracu stie al cui...) deci trebuie platit. Ce nu inteleg este de ce angajatul asiguratorului a acceptat constatul amiabil si mi-a spus ca totul este in regula. Si mai e ceva ce nu inteleg. Cum de politia nu poate face nimic. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
rodi |
![]()
|
Aveti un numar de dosar la Asigurator. Nu-i lasati ei trebuie sa completeze cu declaratii dosarul si sa rezolve despagubirea. Reclamati la sediul lor din Bucuresti. La politie nu veti face nimic. Soferul vinovat nu vrea sa faca ceea ce asiguratorul ii cere. Asta este problema. Sau... avocatul dar aveti nevoie de numarul acela de inregistrare la memoriu.
|
--------------------
---
---
---
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Pictorase, dac-am inteles io bine, tie-ti lipseste acum un proces verbal de la militie. Proces verbal care nu poate fi intocmit fara soferu de tir, care refuza sa se prezinte la militie. Numa ca in ultima poza pusa de tine zice acolo ceva de genu "soferului de tir i-a fost comunicat faptul ca are OBLIGATIA sa se prezinte la sectie". Adica el ar fi obligat sa vina, nu ar trebui sa se roage nimeni de el.
Aici nu inteleg eu...militia zice ca ala nu vrea sa vina si tot militia zice ca ala de fapt e obligat sa vina. Pai daca e obligat, sa faca bine sa-l oblige. |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
rodi
Exista o poza (a doua) in primul post cu raspunsul celor de la Bucuresti. pastrama Ala e raspunsul politiei din Merei (dpmdv o bataie de joc), la 5 luni de la solicitarea mea (e drept, verbala) si la amenintarea ca-i dau in judecata. Apoi am facut memoriu la Inspectorat, aia probabil au sunat la Merei si i-au luat p-aia la dovedit, ulterior primind telefon dupa telefon sa ma duc sa-mi elibereze autorizatie de reparatie. Asta dupa ce-a sustinut politistul luni in sir ca nu poate face asa ceva. Dar pe mine nu ma avantajeaza autorizatia de reparatie. Vreau sa ma despagubeasca BCR-ul la care asiguratul platea 17 000 000 pe an si care mi-a acceptat amiabila. This post has been edited by Victoras2001: 13 Nov 2010, 18:17 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
N-am prea înțeles eu bine, da' eu zic că dacă ce am înțeles e corect, ar cam trebui să-i iei un pic la perpulis pe cei de la becere.
Apoi vezi ce faci și cu poliția, dar becereul e pe primul loc. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Victoras2001 |
![]()
|
1. BCR accepta amiabila.
2. BCR nu despagubeste pentru ca amiabila acceptata de ei nu este valabila. 3. BCR ma trimite la politie pentru a obtine PV si aut. de rep. 4. Politia nu intelege nimic, nu face nimic, nu stie nimic, nu e vina ei, nu poate nimic. 5. Autorul accidentului considera ca si-a indeplinit toate obligatiile. 6. Politia si-a amintit ca-mi poate emite autorizatie de reparatie pe baza unei declaratii ale mele pe propria raspundere. 7. Eu vreau sa fiu despagubit de BCR, ca d-aia a platit-o ala, nu sa-mi repar pe banii mei masina dupa 5 luni in care politia a sustinut ca nu-mi poate elibera autorizatia. 8. Daca muream in accident poate ca facea politia lumina. Deci eu sunt vinovat ca n-am murit. This post has been edited by Victoras2001: 13 Nov 2010, 18:38 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 13 Nov 2010, 12:17) Ai pierdut mult prea mult timp rugandu-te de camionagiu sa vina sa semneze. Daca si acum semnatura lui rezolva cazul, mergi pana la el, plimba-l pe banii tai si asta e. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Am uitat. Camionagiul are permisul obtinut in Spania. Habar n-am daca i-l mai poate retine politia dupa atata timp (desi logic ar fi sa poata, altfel ce va scrie in PV?) dar cred ca de asta se teme. Dealtfel i-am si propus sa-i platesc eu drumul si ce mai e nevoie (daca va puteti inchipui asa ceva dupa cate mi-a facut) dar nu mi-a mai raspuns la tel. A pus-o pe sor-sa (o chestie agramata, pe la 17-18 ani, dar cu un tupeu iesit din comun) sa raspunda, iar aia a inceput sa urle la mine sa-i las in pace. Cand le-am spus ca eu am vrut sa-i fac lu' fra-su un bine si ca altfel eu as fi fost cel care radea iar fra-su cel care plangea, mi-a raspuns "si ce vrei acum?". Asa ca ma indoiesc ca voi gasi vreo cale comuna cu ei.
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
rodi |
![]()
|
Nu este bine sa alerge el dupa vinovat; pct 1 si pct 2 nu este o rezolvare deci face contestatie, cu nr.inregistrare.
pct 3 rezolva doar autorizatia de reparatie pe propria raspundere. In rest... In rest ar putea politia sa il recheme pe vinovat daca face plangere... la politie ca nu vrea sa concure la rezolvarea deplina a cazului... ? Si mai este o deteriorare pe drum ? |
--------------------
---
---
---
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Ieri prin Carrefour împărțea o gagică niște pliante făcute de Poliția Rutieră, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor și Asociația pentru Promovarea Asigurărilor. Îi zice Totul despre RCA, și pe ea apare printre altele site-ul www.asigurareamasinilor.ro
Am să citez câteva chestii ce interesează în cazul tău: QUOTE Poți utiliza constatarea amiabilă numai în următoarele condiții: -ești de acord, împreună cu celălalt șofer, să utilizați formularul de constatare amiabilă -nu au existat persoane vătămate corporal sau decedate -au fost implicate numai două vehicule -nu au fost avariate și alte vehicule/clădiri/bunuri Despre constatarea amiabilă: -completarea formularului nu reprezintă o recunaștere a vinovăției (aceasta fiind stabilită ulterior de către companiile de asigurări) -dacă ai completat formularul de constatare amiabilă, nu mai poți merge la Poliție în cazul în care ai nemulțumiri asupra stabilirii vinovăției -compania de asigurări este obligată să rezolve cazul în baza formularului și nu te mai poate trimite la Poliție. |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Da. Dar asta se refera la cazurile in care se completeaza amiabila apoi soferii se iau la cearta sau se da unul din ei la intors. Am fost si la politia rutiera, iar aia mi-au citit o norma dintre ei si asigurator care spune in cazul amiabilei ca, daca unul din soferi se razgandeste si se adreseaza politiei, tot amiabila e cea care trebuie sa rezolve dosarul si sa elibereze DIR.
De peste tot rezulta un singur lucru si anume: ai incheiat amiabila, ai scos politia din carti. Numai ca nu spune nicaieri (sau nu stiu eu) ce se intampla daca amiabila nu-i valabila iar asiguratorul o accepta, dand de inteles ambilor soferi ca totul e ok. Aici e buba cea mare pe care n-o dezleaga nimeni. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Eu am înțeles asta, însă în pliantul meu nu scrie mai mult... vezi pe site, poate există vreo informație utilă.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Ia uite ce-am gasit pe site-ul lor:
QUOTE Art. 14. - Asigurătorii/Societățile din domeniul asigurărilor care au fost avizați/avizate despre producerea unui eveniment în baza formularului Constatare amiabilă de accident sunt obligați să elibereze persoanelor solicitante documentul de introducere în reparație prevăzut în Normele privind procedura de întocmire și eliberare a documentului de introducere în reparație a vehiculelor, puse în aplicare prin Ordinul președintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 12/2008. Deci sa mor daca mai pricep ceva. BCR Buzau, BCR Bucuresti si CSA (astia din urma m-au sunat inainte sa-mi dea raspunsul scris, sa-mi explice cum ca nu stiu legea si ar fi mai bine sa ma abtin) imi spun ca nu-i valabila amiabila, in timp ce mai sus scrie, negru pe alb, ca daca au fost avizati de producerea accidentului prin amiabila, sunt obligati sa elibereze DIR. ![]() Pana la urma mi s-ar parea firesc ca BCR sa ma despagubeasca si sa obtina banii de la inspectorul de daune care a acceptat amiabila. Nu e vina mea ca au acceptat sa fie avizati pritr-o amiabila, ulterior constatand ca nu e valabila. Asa gandesc eu. This post has been edited by Victoras2001: 13 Nov 2010, 20:24 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
rodi |
![]()
|
Consulta avocatul si faceti impreuna un demers la sediul Asiguratorului. Acolo lasati o cerere scrisa pentru numarul de dosar - si luati numarul acela obligatoriu de inregistrare al acestei cereri. Adica, reincepe drumul , asistat juridic.
13 Nov 2010, 20:46: QUOTE(Victoras2001 @ 13 Nov 2010, 18:16) rodi Exista o poza (a doua) in primul post cu raspunsul celor de la Bucuresti. Nu-i nimic, cere completarea dosarului si dovada de reparatie... This post has been edited by rodi: 13 Nov 2010, 20:46 |
--------------------
---
---
---
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Pai dupa ce-am facut memoriu la Inspectorat se inghesuie si politia sa-mi dea dovada.
Normal daca as primi DIR de la asigurator ar trebui sa-mi si repare masina. Pentru ca o emit in baza unui constat amiabil in care vinovatul isi recunoaste vinovatia. Numai ca ei sustin ca ala nu-i valabil. ![]() This post has been edited by Victoras2001: 13 Nov 2010, 20:52 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
dragoselu |
![]()
|
![]() SB-12-UST Group: Members Posts: 680 Joined: 5 November 06 From: Sibiu ![]() |
Daca te-a mancat undeva sa faci amiabila cu nea Dorel! Ce sa-ti fac?
![]() ![]() |
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
- GL-11-UST [SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
QUOTE(BZN @ 13 Nov 2010, 19:04) Ce stii, s-a facut vreun demers in acest sens? Poate te lipesti de ei si-l prinzi si tu cu ocazia asta. Zic, poate sa fie o solutie... Fiind de parcare nu intereseaza pe nimeni. De a doua zi a disparut dreptunghiul albastru si a ramas doar stalpul stramb, stalp care poate fi vazut si acum acolo. (la Hanul lui Tinta pentru cunoscatori) Tu-mi sugerezi sa merg si sa fac valuri, sa le plateasca stalpul. In Romania? Pai daca eu ma lupt de 5 luni cu tot felul de memorii si ju rezolv nimic, crezi ca o sa intereseze pe cineva de stalpul ala? oricum nu-l pot duce la politie cu forta nici daca m-as intalni maine cu el pe strada. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Pai, daca nu-l revendica nimeni, nu se poate zice ca nu-i parte in "procesul" asta?
Oricum, eu cred ca e o pista importanta. Daca se cer daune pentru el, trebuie sa se ajunga la Politie, caz in care vei fi chemat si tu. Daca nu se cer, atunci nu-i parte, caz in care functioneaza "amiabila". This post has been edited by BZN: 13 Nov 2010, 21:45 |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Pai cine sa-l revendice daca politia nu-i cere aluia sa vina cu dovada ca l-a platit proprietarului, desi a fost sesizata? Iar pe ala ce-l intereseaza PV-ul daca si-a reparat capul tractor fara? Voi n-auziti ca mi-a spus ca s-a inteles cu politistul sa nu-i ia permisul? Va dati seama cat a decartat? Si va dati seama ca-i absolut evident ca s-a intalnit cu politistul? Pai daca politistul nici macar n-a negat varianta asta. In schimb sustine ca i-a spus asta la telefon pentru a-l determina sa vina la politie.
![]() Aveti grija mare pe unde va duceti si pe unde calcati ca-i jale mare-n tara asta. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
BZN |
![]()
|
Cu riscul de a deveni sacaitor. Daca nu-l revendica nimeni, ajuns in pragul disperarii, eu as spune ca stalpul ala e al meu si ca nu doresc despagubire. Sincer iti zic, sa vina sa conteste asta cineva.
![]() |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
E legea prost facuta.
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
BZN |
![]()
|
Corect, asta se stie. Doar nu stalpul ala a provocat accidentul. Gandeste-te ca nu mai exista acolo de 5 luni... deci...
Dar daca nu-l revendica nimeni, nu se poate spune ca n-are valoare si atunci nu afecteaza acest caz? Ca sa se considere paguba, tre sa aiba valoare, un proprietar... This post has been edited by BZN: 13 Nov 2010, 22:26 |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 13 Nov 2010, 23:08) Altcineva e prostul aici, fara suparare. Nici nu pot sa-mi bat capul cu asa ceva, dar iti spun cinstit, daca nu iti iei avocat ai 0% sanse sa-ti repari masina. Trebuie sa declari amiabila aia nula, ca sa nu o ia Politia in calcul. Cand dai declaratie la Politie te pune sa spui expres ca nu ai completat amiabila... Nu poate nimeni sa invoce necunoasterea legii ca aparare. Si nu e obligatia nimanui sa-i invete pe altii, ca NU de asta sunt platiti, sunt platiti pt alte lucruri. |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Ca sunt prost, am declarat in primul post. Nu mai era nevoie sa te obosesti si tu.
Vad ca ti se pare corect ca nici BCR si nici politia sa nu-mi rezolve problema. Inteleg ca nu e de competenta lor. Trebuia sa ma fac eu jurist ca sa stiu ce-i de facut cand niste institutii direct implicate sustin ca nu-i problema lor. Nu vad cu ce m-ar ajuta sa declar ca n-am semnat nimic atata timp cat politia spune ca n-are ce sa faca. Iar avocat, daca citeai, ai fi aflat ca-mi iau zilele astea. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Atata timp cat se poate intra intr-un cerc vicios in care asiguratorul se ascunde dupa o chichita de rahat si nimeni n-are ce sa faca, legea e prost facuta.
Cazul ar putea fi prezentat prin presa scrisa si la TV, poate-poate... ![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 15 Nov 2010, 09:13) Vad ca ti se pare corect ca nici BCR si nici politia sa nu-mi rezolve problema. Nu vad cu ce m-ar ajuta sa declar ca n-am semnat nimic atata timp cat politia spune ca n-are ce sa faca. Daca legea, pe care ca sofer, trebuia sa o cunosti, ii obliga pe BCR asigurari sa intocmeasca dosare de daune in situatia ta numai pe baza constatarii de la Politie, ei ce vina au? Politia, in masura in care faceai constatare la ei, iti rezolva problema repede si daca nu te duceai cu cisternistul de mana, pt ca trimitea hartie la firma si aia trimiteau pe oricine dupa, nu si mai bateau capul cu permisul soferului. In momentul in care ai semnat amiabila, ai exclus Politia din procesul asta, pe ei ii impiedica legea sa ii faca ceva aluia, pt ca el a semnat amiabila. Trebuie sa o faci pe aia nula cumva (naiba stie unde, ca nu e act administrativ sau ceva), ca sa poti sa declari accidentul la Politie. Uite, de ex., in loc sa stai cu memorii si dinastea, ai declarat accidentul la Politie, dupa ce ti-au spus cei de la asigurari ca le trebuie PV de la Politie? Adica ai completat hartia aia clasica, cu schema si cu tot? Ca si daca nu e de competenta lor, ei tot trebuie sa primeasca orice hartie depui.. Ghinionul e si ca nu e pe raza unei localitati adevarate, cu birou separat de accidente si toate cele, poate mergea altfel. Daca iti iei avocat, repara-ti masina, da-i in judecata pe codul civil pe sofer, firma de transport si BCR asig. si iti iei banii. In functie de unde au sediul, e posibil sa tina doar vreun an si ceva.. |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
QUOTE(Marian66 @ 15 Nov 2010, 18:45) Adica ai completat hartia aia clasica, cu schema si cu tot? Ca si daca nu e de competenta lor, ei tot trebuie sa primeasca orice hartie depui.. Nu. (Nu l-am declarat cu formularul ala, dar am inregistrat o cerere in care am spus cu lux de amanunte ce s-a intamplat si am cerut PV si aut. de rep.). Nici macar nu cred ca au asa ceva acolo. Plus ca abia a vrut sa-mi primeasca cererea, dupa ce-am facut scandal. O tinea ca nu-mi poate da bon de inregistrare, ca nu-i comandantu' acolo sa semneze. Auzi! Vreau sa vad ce-mi raspunde Inspectoratul. In cazul in care se va deranja s-o faca. Din momentul in care i-am spus politistului ca-mi trebuie hartie de la ei, parca (parca?) l-a platit cineva sa-mi puna bete-n roate. Abia dupa ce am fost la Inspectorat a inceput sa miste. Apoi daca conform legii amiabila e nula, la ce s-o mai declar si io nula? Ala, din cate inteleg (si din cate spun astia de la asigurare plus legea) a semnat o amiabila care nu este valabila. Atunci de ce mai cantareste semnatura lui? P-orma mi-a zis politistul ca oricum nu-mi repara BCR-ul masina daca ala nu-si recunoaste vinovatia. Dar ala si-a recunoscut-o pe amiabila care cica nu-i valabila. ![]() QUOTE Ghinionul e si ca nu e pe raza unei localitati adevarate, cu birou separat de accidente si toate cele, poate mergea altfel. Am fost si la Buzau, la rutiera. Aia nici macar n-au inteles despre ce-i vorba. Mi-au explicat ca asigurarile trebuie sa-mi dea DIR. Si asta pentru ca au o norma comuna in care scrie ca daca unul din soferi, dupa ce semneaza amiabila, s-a dat la intors si vine la politie, politia nu se mai baga. In zadar au fost toate eforturile de a le explica ca eu nu m-am dat la intors. Ghinion zici? Daca te uiti la poze vezi ca s-a petrecut accidentul la 10m de intersectie. E, din intersectie incepe jurizdictia alora de la Merei. Pana-n intersectie era a Buzaului. Si pana la urma cu paragraful urmator cum ramane? Art. 14. - Asigurătorii/Societățile din domeniul asigurărilor care au fost avizați/avizate despre producerea unui eveniment în baza formularului Constatare amiabilă de accident sunt obligați să elibereze persoanelor solicitante documentul de introducere în reparație prevăzut în Normele privind procedura de întocmire și eliberare a documentului de introducere în reparație a vehiculelor, puse în aplicare prin Ordinul președintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 12/2008. This post has been edited by Victoras2001: 15 Nov 2010, 21:09 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 20:26 |