Intrebare RCA
![]() ![]() ![]() |
Intrebare RCA
gabi_gabi1989 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 30 September 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
1995
|
|||
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Da, eu m-am lovit. Exact 4 luni au trecut si la mine dupa decesul tatalui si imi expirase RCA-ul la Dacie. Desi nu e probabil prea normal sau moral, eu am facut-o tot pe numele lui pentru ca oricum urma sa o dau la Remat in urmatorul an. Nu a fost nicio problema...
|
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
gabi_gabi1989 |
![]()
|
masina eu o sa o tin, mai am una pe numele meu, insa in amintirea tatalui o sa o tin, el nevrand sa o vanda si avand diverse discutii pe tema aceasta mai multe luni la rand
o sa merg maine la banca la asigurari sa vedem ce pot face |
--------------------
Dacia
1310
1995
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Mult succes si condoleante!
|
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Succesiunile sunt scutite de IMPOZIT PE MOSTENIRE, nu de taxe notariale (astea se platesc oricum), daca sunt facute in max. 2 ani de la deces. Practic poti continua pe numele decedatului (condoleante...), dar teoretic, peste tot unde semnezi, daca nu o faci pe numele tau, e fals in acte.
Cat despre chitante si facturi, unde doar platesti fara sa semnezi nimic, ia intreaba-i pe furnizorii de servicii daca-ti dau banii inapoi, contractul fiind pe numele unui decedat...pe ei ii intereseaza plata serviciilor, nu cine o face. Si inca ceva: ai pomenit de avocat...daca mostenitorii va intelegeti, nu e nevoie sa ajungeti la avocat, mergeti la notar. This post has been edited by maho: 9 Jun 2011, 10:40 |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
gabi_gabi1989 |
![]()
|
mostenitori sunt 2 eu si mama, ne intelegem, avocatul a fost pentru o problema cu banca care nu voia sa acopere un credit al tatalui (avand asigurare de viata), invocand diverese si atunci s-a ajuns la avocat si cateva notificari facute de acesta catre banca si problema rezolvata
This post has been edited by gabi_gabi1989: 9 Jun 2011, 10:45 |
--------------------
Dacia
1310
1995
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
In mod normal, vi se va spune (la orice notariat) ca trebuie sa asteptati acasa notificarea de la Camera Notarilor Publici, cu notarul la care ati fost repartizati de ei; nu e obligatoriu, ca aia vine destul de greu. Puteti merge la orice notar, si chiar e indicat sa consulti mai multi notari, pt. ca la unii veti iesi cu cateva milioane (vechi) mai ieftin, prin diverse moduri: deducerea cheltuielilor cu inmormantarea, pomeni, etc., dovedite cu chitante; curs euro mai "favorabil"- mic, etc..
Stiu din experienta proprie. |
--------------------
Dacia
1310
|
gabi_gabi1989 |
![]()
|
am rezolvat, am facut la Omniasig cu 129 lei pe 6 luni, mi am adus aminte de o cunostinta de acolo, am fost am vorbit si m-a asigurat ca nu e nici o problema sa fie facuta pe numele tatalui, altfel nici nu se putea face fiind trecut in certificat tatal
|
--------------------
Dacia
1310
1995
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
sa stii ca e o singura problema: sa nu cumva sa lovesti pe cineva cu masina aia si sa faci amiabila! pt ca daca faci amiabila, trebuie sa ii dai pagubitului copie de la polita, talon, buletin proprietar (!!!!), si permis si buletin sofer;
daca mergi la politie, trebuie doar copie de la polita rca. poti sa faci rca pe alt nume, in vederea inmatricularii. eu imi fac rca-urile online, si alte date de la masina in afara de VIN nu mi-au cerut niciodata. daca tii masina aia ca sa mergi ocazional cu ea, nu e nicio problema. te opreste cineva, ai actele in regula, itp valabil, n-ai problema! |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
Nu-ți cere nimeni buletinul proprietarului dacă faci amiabilă, ci doar restul actelor menționate mai sus.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
s-a descoperit roata:
QUOTE Atunci când o mașină cu numere de înmatriculare bulgărești produce un accident în România, păgubitul poate să-și ia adio de la plata daunelor. Foarte mulți dintre românii care dețin mașini înmatriculate la vecinii de peste Dunăre au polițele de asigurare expirate, iar dacă fug de la locul accidentului, sunt greu de găsit. Cereri pentru despăgubiri în urma evenimentelor rutiere provocate de români care au mașini înmatriculate în Bulgaria ajung tot mai des în instanță. Potrivit avocatului Marius Colțuc, la nivelul întregii țări există peste 6.000 de dosare civile prin care se judecă despăgubiri pentru accidentele făcute de astfel de autovehicule. Avocații susțin că posesorii români ai mașinilor „bulgărești" au probleme în privința actelor. http://www.adevarul.ro/actualitate/Pericol..._556744691.html |
--------------------
...
...
...
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Asigurarea trebuia facuta pe numele tau, este ca si atunci cand cumperi masina de la cineva, iti faci asigurare pe numele tau ,intre timp ai produs o dauna dar nu ai finalizat toate actele. Asigurarea pe numele tau valideaza prin actul de vanzare-cumparare,altfel chiar nu ar fi valabila. Asa si aici, valideaza prin succesiune . Teoretic, nu o sa ai probleme nici asa insa e anormal sa faci o asigurare pe numele unei persoane decedate.
Si inca ceva, 90% din agentii care fac RCA-uri habar nu au cu ce se mananca conditiile de asigurare sau legea RCA-ului,tot ce conteaza este comisionul lor pe care il incaseaza din banii dati de tine. Am un amic care este inspector de asigurari si care ,mai in gluma mai in serios, zice : noi le spunem ca acopera tot,e mai nasol dupa aia cand dau peste *** aia de la daune . Asa ca , pe viitor cand ai astfel de neclaritati intreaba pe cineva din daune,ala cu siguranta s-a intalnit in practica cu tot soiul de ciudatenii de tichete RCA si polite CASCO. *** - editat de moderator This post has been edited by adi_ar: 21 Sep 2011, 16:23 |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
ziron |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 16 August 06 ![]() |
Condoleante Gabi, am trecut si eu prin situatia asta acum un an, am facut asigurarea pe numele lui tata dar eu m-am trecut ca utilizator.
Incearca sa faci mostenirea pana intr-un an fiindca beneficiezi de niste reduceri daca o faci mai devreme, iar cand treci masina pe numele tau vezi ca ai de alergat (pt masina) si anume: trebuie sa iei certificat constator de la RAR, certificat fiscal (de la finante publice), sa faci iar asigurare pe numele tau ca proprietar si utilizator (asigurarea o faci dupa ce ai facut mostenirea) iar daca ai polita de asigurare inca valabila faci o cerere sa`ti restituie banii pe lunile ramase de pe vechea asigurare (cea care o vei face pe numele tatalui tau si tu ca proprietar) cerere de inmatriculare / inregistrare a masinii (asta iei de la politie unde se inmatriculeaza masinile) copie si originalul dupa cartea masinii talonul masinii in original. Copie dupa certificatul de mostenitor. Cu toate astea te duci la politie si inmatriculezi masina pe numele tau ( e ca si cum ai cumpara o masina de la altcineva.. cam aceleas acte ) Oricum o ditamai birocratia. Daca ai nelamuriri imi lasi un PM si te ajut. |
--------------------
Dacia
Logan
2006 1.5DCI Ambition
|
|
maho |
![]()
|
Esti sigur ? Eu am trecut prin asta acum vreo 2 ani, si n-am avut nevoie de nimic de la rar, si nici de reinmatriculare pe numele meu (deci alte numere; practic am ramas cu aceleasi nr.). Restul, (talon, modificare c.i.v.) da.
|
--------------------
Dacia
1310
|
ziron |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 16 August 06 ![]() |
Da, am avut.. nu vorbesc aiurea.. si da am facut reinmatriculare.. am pastrat aceleasi numere dar am fost trecut ca proprietar in cartea masinii si am primit alt talon. Toate actele si chestiile de genul acesta le-am facut anul acesta prin martie - aprilie.. deci destul de recent. Eu sunt din Ploiesti si asa mi s-a cerut. Acu cine stie.. poate s-au mai schimbat treburile. Cel mai bine e sa intrebi la Politie
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 1.5DCI Ambition
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Va rog sa ramenti pe taramul asigurarior sau deschideti topic la Legislatie
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
Am si eu nevie de o confirmare.
Se face act de vanzare cumparare. Se face asigurare pe numele cumparatorului. Pana se termina de facut actele, asigurarea este valabila? Am auzit si varianta cu nu. Este si un anumit termen, eventual, in care e valabila? Dupa care nu mai e? |
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
nu mai este valabila din momentul in care ai semnat contractul de v/c; pe politisti nu ii intereseaza, dar daca cumparatorul provoaca un accident pana sa isi faca asigurare, e bun de plata.
practic, eu, am un bun, o masina. inchei asigurare in numele meu, pentru bunul respectiv. din momentul in care bunul respectiv nu imi mai apartine, contractul isi pierde obiectul |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
pai asigurarea e facuta dupa contractul de vanzare cumparare. pe asigurare e trecut noul proprietar.
|
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
Marian66 |
![]()
|
QUOTE(kxz @ 22 Sep 2011, 19:03) un contract de vanzare/cumparare dureaza cam 3 minute de redactat. nu poti sa stai potolit 3 min? ![]() |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Sa stiti ca incetarea RCA este legata de inmatricularea pe noul proprietar, nu de contractul V-C, care poate fi anulat oricand.
Cat timp in talon este un proprietar, RCA incheiat de acesta este valabil. Daca noul proprietar incheie o asigurare, aceasta este valabila chiar daca nu este (re)inmatriculata masina, respectiv nu apare in talon ca proprietar. This post has been edited by adi_ar: 24 Sep 2011, 16:28 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Este valabila chiar daca nu s-au finalziat actele daca noul proprietar poata sa si dovedeasca aceasta calitate,in speta cu contractul de V-C , altfel e o asigurare facuta deamp , fara niciun suport.
|
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
Marian66 |
![]()
|
adica daca eu vand o masina azi, 01.09.2011, si peste o saptamana, pe 08.09.2011, cel caruia i-am vandut masina, provoaca un accident, polita de asigurare incheiata de catre mine despagubeste?! dar daca cumva depaseste plafonul de despagubire, pagubitii pot sa imi ceara daune materiale? pentru ca asigurarea asta face, inlocuieste raspunderea civila, de pe proprietar pe asgiruator. cum, daca eu nu cesionez polita, cum sa despagubeasca pentru o masina care nu mai este proprietatea mea?
ca eu asta zic, poti sa mergi linistit cu ea, la control nu iti zice nimeni nimic, DAR in caz de accident o iei in mana!!! |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
adi_ar |
![]()
|
Vad ca-i tot dati inainte cu confuziile:
1. @Marian: Da, despagubeste, daca tu dai polita noului proprietar. Este ca si cum ai imprumutat masina. Eventuale despagubiri se cer VINOVATULUI, nu proprietarului (exceptand cazul ca acesta refuza sa declara cui a dat masina, presupunand ca vinovatul a disparut). 2. "Am vandut" este asa ... o vorba! Documentele conteaza! Deci: "vanduta" se cheama inclusiv daca s-a completat rubrica "Am vandut ... la data de ..." din talon. Responsabilitatile referitoare la inmatriculare, etc. trec la noul proprietar. Aceasta mentiune in talon este la fel de "valabila" pentru a dovedi calitatea de proprietar in devenire. Din nou, atentie la termeneul de inmatriculare!!! Deci ar fi bine sa va faceti copie dupa acel talon completat, ba chiar sa-i cereti cumparatorului sa scrie: "Subsemnatul ... CNP ..., am primit urmatoarele documente in original ...." si sa semneze. Cu 1-2 martori este si mai bine. This post has been edited by adi_ar: 27 Sep 2011, 09:49 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Marian66 |
![]()
|
cel mai bine ar fi sa va faceti polita rca dupa ce cumparati masina, ca nu e mare paguba ca platiti cateva zile pe care ati putea sa le ciupiti;
adi_ar , nu vreau sa stau sa vorbesc pe aici de paza juridica a bunurilor si alte nebunii, dar raspunderea civila delictuala la accidentele auto se antreneaza impotriva proprietarului, nu impotriva soferului! tocmai de aceea se incheie polite doar de catre proprietar, pentru masina, si nu de sofer, pentru... permis ![]() si nu, nu este ca si cum as da masina, pentru ca de cand am facut acte de vanzare-cumparare, nu mai e masina mea. si ca sa ramanem si mai on-topic, este obligatia legala a proprietarului de a incheia polita RCA, asa cum spune in legea 136. din momentul in care ai semnat contractul de v/c, esti proprietar, deci esti obligat sa inchei polita. masina poti sa nici nu o inmatriculezi (alta problema, alte sanctiuni), obligativitatea de a incheia polita e condtionata doar de proprietate, nu si de inmatriculare. |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Va salut.Fratele meu a avut un accident cu dauna totala din vina altui conducator auto cu RCA la Euroins.Aveti idee, in acest caz platforma cu care s-a transportat masina si cheltuielile cu service-ul in care stationeaza masina ( parcare/stationare + 2 devize) le plateste asiguratorul?
|
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
- B 97 Z I P ] Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
Marian66 |
![]()
|
in general, nu prea. nu e reglementat nimic in mod direct, dar daca masina se repara, de regula devizul nu se mai plateste, nici stationarea, iar platforma cu putina gura o scoti si pe aia.
in particular (cazul tau) sigur nu, pt. ca esti deja dauna totala. asta inseamna ca s-a atins val. maxima de despagubire, si orice ti-ar da peste ar insemna sa se depaseasca acel plafon prevazut de lege. dauna totala absoarbe si costurile astea |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
dispeceru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 652 Joined: 6 August 06 From: Bucuresti ![]() |
pe rca-ul vechi aveam B2 si pe noul rca facut azi am tot B2.
nu trebuia sa fie B3 ? |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4 MPi
2008 mdea...
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Nu neaparat. Poate ai facut asigurare pe 6 luni, abia cand intregesti anul asigurat, treci la urmatoarea clasa.
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 12:52 |