DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> nokia, a inchis fabrica din jucu !

george_scala_2004
post 29 Sep 2011, 11:43
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Fabrica de la Jucu se inchide definitiv in 2011, confirma si Nokia intr-un comunicat oficial. Informatia a fost publicata de HotNews.ro si alte publicatii locale pe baza unor surse din companie. Comunicatul Nokia arata ca inchiderea fabricii din Jucu va afecta 2.200 de oameni. Compania motiveaza inchiderea prin nevoia de "optimizare a proceselor de productie, care va da prioritate fabricilor din Asia ce ofera beneficii mai mari, din punct de vedere al proximitatii si capacitatilor de productie".

Nokia a inaugurat in septembrie 2008 fabrica de la Jucu, dupa o investitie de 60 milioane euro. Investitia a stirnit un adevarat scandal international, dat fiind ca Nokia a inchis anterior o fabrica din Bochum (Germania).

La deschiderea fabricii din Romania, oficialii spuneau ca ar trebui sa se ajunga la 3.500 de angajati in momentul cand capacitatea de productie urma sa atinga maximul. La mai putin de trei luni de la deschidere, fabrica Nokia trimisese in somaj tehnic o mica parte dintre angajati, din cauza crizei si a scaderii cererii.

nu ar fi fost nimic - se stie ca nokia are pozitia pe piata puternic erodata. numai ca atunci cind a venit in Romania nokia a beneficiat de o serie de facilitati ale caror costuri nu au fost recuperate...

Ce se stie insa din declaratiile publice, facute dupa semnarea contractului, in martie 2007:
Nokia promite ca va investi 60 de milioane de euro (unii vorbesc acum de dublarea investitiei), ca va crea in urmatorii cinci ani 15 mii de locuri de munca.
A primit de la statul roman drept de folosinta gratuit pentru cele 160 de hectare (90 pentru Nokia, restul pentru furnizorii de componente).
Daca vor, cei de la Nokia pot cumpara terenul (avand drept de preemptiune) atunci cand vor realiza 15% din totalul investitiei.
In schimb, partea romana se obliga sa asigure infrastructura. Adica sa finanteze drumul de acces, alimentarea cu energie, gaz, apa, canalizare, statie de epurare.
In total 30 de milioane de euro. Seful CJ Cluj, Marius Nicoara a declarat ca Guvernul a virat pana acum 112 miliarde, dar ca mai au nevoie in perioada urmatoare de inca 150 de miliarde de lei.

comentariu de pe un alt forum:
Acum s-au dus instantaneu 1,6 miliarde de euro din PIB-ul anual al Romaniei si cam 1 miliard din exporturi.
Daca mai pleaca si Renault de la Pitesti, inseamna ca ne paste nu o biata recesiune, ci o ditamai depresiune, cu o scadere economica mai mare ca in 2009-2010.

http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-...vea-suferit.htm

This post has been edited by george_scala_2004: 29 Sep 2011, 11:48

--------------------
... ... ...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kxz
post 29 Sep 2011, 11:51
Post #2

Membru autentic

From: Cuiul de la harta.

QUOTE(george_scala_2004 @ 29 Sep 2011, 11:43)
nu ar fi fost nimic - se stie ca nokia are pozitia pe piata puternic erodata. numai ca atunci cind a venit in Romania nokia a beneficiat de o serie de facilitati ale caror costuri nu au fost recuperate...

*

un comentariu personal bagi si tu din an in pasti pe forumul asta, si atunci spui numai tampenii.

--------------------
Dacia 1410 / Opel Corsa
--------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea
Oricâte piedici m-or lovi din greu
Eu sunt stăpânul sorții mele
Sunt căpitanul sufletului meu.
+
IRONICK
post 29 Sep 2011, 11:54
Post #3

-

From: Romania

Pentru ca Elop face gafe peste gafe. Declara inainte ca sistemele de operare de pe telefoane nu se mai dezvolta sau ca la N9 cu meego se opreste dezvoltarea sistemului si se trece pe windows. Teoria conspiratiei spune ca a luat decizile astea intentionat, ca sa scada pretul actiunilor si sa fie achizitionata de Microsoft. Cica Elop este prieten bun cu Balmer de mult timp. In istorie a mai fost cateva cazuri de intrat in faliment din cauza unor anunturi pripite. Osborne Effect a fost cel mai cunoscut. La Nokia se numeste Elop Effect.

This post has been edited by IRONICK: 29 Sep 2011, 13:02

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
corbex
post 29 Sep 2011, 11:54
Post #4

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Am pus si eu o caramida la chestia asta. Am cumparat samsungi.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
SiloS
post 29 Sep 2011, 12:20
Post #5

Gangester

From: Buzau

Ce putea sa faca altceva George_link decat sa se uite la stiri si apoi imediat sa faca un nou topic?
Bravo, esti interesant!

This post has been edited by SiloS: 29 Sep 2011, 12:20

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT35
+
b76bgaarh
post 29 Sep 2011, 12:28
Post #6

Membru autentic

From: Bucuresti

io sunt curios daca aia au primit tot ce au zis ai nostri ca le da.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
Markos
post 29 Sep 2011, 12:30
Post #7

fost programator

From: Scursurești Vale

deschide samsung fabrica la caracal.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
george_scala_2004
post 29 Sep 2011, 12:37
Post #8

Membru autentic

QUOTE(b76bgaarh @ 29 Sep 2011, 13:28)
io sunt curios daca aia au primit tot ce au zis ai nostri ca le da.
*

da' si aia s-au angajat ca 7 ani nu pleaca si ca vor creea 15.000 de locuri de munca.

@silos: asa-i ca ti s-a parut neinteresanta stirea ? te cred si eu: 1,6 miliarde din PIB au disparut, 1 miliard exporturi minus...era mai interesanta o stire despre virinel si demonica... wink.gif

banii astia lipsa vor trebui acoperiti de undeva...asa ca guvernantii vor fi obligati fie sa cresasca nivelul, si asa insuportabil al fiscalitatii, fie sa inventeze altele...sau, sa se indatoreze pe pietela financiare...evident cu dobinzile de rigoare...numai ca si imprumuturile astea vor trebui returnate...de unde ? pai mai taie de ici, de colo...

a, sa nu uit: era vorba, la un moment dat, ca va veni, la cluj, gigantul IBM...ei bine NU va mai veni...

This post has been edited by george_scala_2004: 29 Sep 2011, 12:40

--------------------
... ... ...
+
kxz
post 29 Sep 2011, 12:39
Post #9

Membru autentic

au primit pe naiba.

p.s. ca lingika al nostru sa nu vorbeasca din balarii, nokia nu a primit facilitati fiscale.

„Partea română nu și-a îndeplinit o parte din angajamentele pe care și le-a asumat la venirea Nokia în România. În mod cert acesta a fost motivul pentru care finlandezii au plecat din Cluj”, a declarat pentru MONEY.ro senatorul PNL Marius Nicoară, fost președinte al Consiliului Județean Cluj pe vremea când Nokia și-a instalat fabrica în comuna clujeană Jucu.

Potrivit acestuia, Consiliul Județean s-a angajat în 2008 față de Nokia să construiască un aeroport pentru transportul Cargo, pentru a facilita astfel exporturile realizate de producătorul de telefoane, lucru care nu s-a întâmplat. De asemenea, trebuia finalizată autostrada. „Când am plecat eu de la Consiliul Județean, terminalul sosiri al aeroportului era finalizat, iar pista era în lucru. Era prevăzută o pistă cu o lățime de 42 de metri (care să permită transportul CARGO n.red), dar în realitate a fost construită de 32 de metri. De asemenea, lungimea trebuia să fie de 3 kilometri. Acestea erau chestiuni pe care Nokia le aștepta, erau angajamente făcute companiei și erau stipulate și în strategia de dezvoltare a județului. Autoritățile s-au jucat cu focul”, ne-a explicat Nicoară. Acesta a mai precizat că toate aceste aspecte au dus la o creștere importantă a costurilor cu transportul pe care Nokia trebuia să le suporte. „Trebuia să care marfa cu autocare pe drumuri neasfaltate până la cel mai apropiat aeroport, probabil cel din Budapesta, ceea ce presupune costuri foarte mari”, a precizat senatorul.

Totodată, Nicoară consideră că un alt motiv care i-a determinat pe finlandezii de la Nokia să închidă fabrica din România, la numai 3 ani de la deschidere, se referă la majorarea TVA-ului și creșterea costurilor cu salariații. Compania a angajat în jur de 1900 de români, care vor fi disponibilizați. „Statul român nu a oferit nicio facilitate fiscală celor de la Nokia”, a mai precizat acesta.

Cazul Mercedes

Intârzierea lucrărilor la tronsonul 2B al Autostrăzii Transilvania,  Câmpia Turzii - Gilău, a fost motivul pentru care compania Mercedes a renuntat să mai construiască o fabrică și s-a orientat către Ungaria. Se întâmpla în 2009

--------------------
Dacia 1410 / Opel Corsa
--------------------
+
corbex
post 29 Sep 2011, 12:41
Post #10

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Despre sistemul de operare n-au scos o vorba?

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
george_scala_2004
post 29 Sep 2011, 12:51
Post #11

Membru autentic

Autoritățile române pot aplica pentru sprijin din Fondul European de Ajustare Globală, în urma deciziei companiei Nokia de a închide fabrica din Jucu, acest instrument financiar fiind creat cu scopul de a-i ajuta pe lucrătorii care își pierd locul de muncă în urma relocării companiilor sau a crizei.

"Desigur că România poate aplica pentru Fondul European de Ajustare Globală (FEAG). Este un fond anume creat pentru muncitorii care devin redundanți ca urmare a schimbărilor survenite în structura comerțului mondial sau a crizei economice și financiare", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX Cristina Arigho, purtător de cuvânt pe probleme de muncă și afaceri sociale al CE.

Oficialul UE a precizat că nu are deocamdată detalii despre cazul companiei Nokia de la Jucu, dar a spus că pentru situații de acest gen autoritățile naționale pot cere sprijin.

"Autoritățile române sunt binevenite să aplice. Comisia le va acorda tot sprijinul. Dar trebuie să se rețină faptul că trebuie respectată procedura și subliniez că banii din acest fond nu sunt destinați companiilor, ci oamenilor, muncitorilor care au fost afectați", a explicat Arigho.

Ea a spus că autoritățile naționale sunt cele care trebuie să formuleze cererea de finanțare.

Întrebată despre care autorități este vorba în cazul României, Arigho nu a putut oferi detalii, precizând că țara noastră nu a apelat niciodată la finanțare din acest instrument.

Potrivit documentelor Comisiei Europene, FEAG are un buget anual de circa 500 de milioane de euro și are ca scop să sprijine lucrătorii să se reintegreze pe piața muncii sau să își dezvolte noi competențe.

Fondul se adresează în special persoanelor care și-au pierdut locul de muncă în urma schimbărilor apărute în structura comerțului mondial, "de exemplu când o întreprindere de mari dimensiuni își închide porțile ori se mută în afara UE".

poate, pentru cei concediati, acest fond mai este o speranta...daca statul va apela la el...

Președintele Cartel Afla, Bogdan Hossu, afirmă că politica dusă de statul român prin modificarea Codului Muncii și a legii Dialogului Social face ca Nokia să nu aibă niciun fel de responsabilitate în concedierea angajaților la fabrica din Jucu.

"Sindicatul este acum în întreprindere și încearcă să negocieze. Rezultatele vor fi anunțate după prânz. Tehnic, românii angajați la Jucu vor mai lucra până în 31 decembrie. Unii dintre ei, nu se știe încă câți, vor continua să mai stea în întreprindere până în martie 2012", a declarat pentru adevarul.ro președintele Cartel Afla, Bogdan Hossu.

Liderul sindical afirmă că închiderea fabricii Nokia era de așteptat pentru că "doar statul român și-a luat în cârcă toată responsabilitatea socială pe care trebuia să o aibă întreprinderea". "Legislația românească și actualul Cod al Muncii a mutat toate riscurile în cârca salariatului și a statului", adaugă el.

Bogdan Hossu a mai spus că dacă legea ar fi fost alta, Nokia ar fi trebuit să plătească ca și în Germania, când în urma disponibilizării angajaților a acordat salarii compensatorii. "Declarațiile populiste ale guvernanților că investitorii au creat locuri de muncă se dovedesc nerealiste acum. Era altceva dacă se aplica o politică fiscală de încurajare pentru ca afacerea să meargă bine", menționează el.

--------------------
... ... ...
+
kxz
post 29 Sep 2011, 12:54
Post #12

Membru autentic

lingica, ti-am mai zis ca ai un singur neuron. acu, cred ca si ala ti-a murit de prea multa laba.

--------------------
Dacia 1410 / Opel Corsa
--------------------
+
george_scala_2004
post 29 Sep 2011, 12:54
Post #13

Membru autentic

si cine sau ce l-a impiedicat pe nicoara, pe vremea cind era mare mahar la consiliul judetean cluj, sa faca ce s-a angajat prin contractul pe care l-a semnat cu nokia, ramas secret pina in zilele noastre ?

This post has been edited by george_scala_2004: 29 Sep 2011, 12:57

--------------------
... ... ...
+
IRONICK
post 29 Sep 2011, 13:05
Post #14

-

QUOTE(corbex @ 29 Sep 2011, 13:41)
Despre sistemul de operare n-au scos o vorba?
La noi se pierde timpul cu populisme, iar realitatea este alta. Negocierile sunt praf in ochi pentru prosti. In mod sigur nu s-a uitat nimeni la pretul actiunilor Nokia in momentul de fata si cat erau inainte sa faca Elop anunturile. Stirile curg de mult timp, dar nu le baga nimeni in seama.

http://www.zf.ro/business-international/no...zarilor-8306494

http://stiri-telefoane.mobilissimo.ro/noki...iuni_10289.html

http://www.ziare.com/nokia/stiri-nokia/sta...la-junk-1100211

http://www.ziare.com/nokia/profit/s-p-redu...negativ-1023606

http://www.ziare.com/afaceri/firma/nokia-r...angajati-692323

This post has been edited by IRONICK: 29 Sep 2011, 13:18

--------------------
+
vijelie
post 29 Sep 2011, 13:34
Post #15

membru violet

As pune pariu ca Nokia castiga prin aceasta miscare.
Mai bine plangeti-le de mila alora care au ramas fara job.
Apropo, ce anume lucrau taranii aia acolo?

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
kxz
post 29 Sep 2011, 13:36
Post #16

Membru autentic

nu plange nimeni nokia. logic ca or sa castige, in loc sa aiba x profit la noi, probabil se duc unde gasesc infrastructura mai multa, coruptie si birocratie mai putina si acolo or sa aiba 2*x profit.

--------------------
Dacia 1410 / Opel Corsa
--------------------
+
Marty
post 29 Sep 2011, 13:36
Post #17

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

QUOTE(vijelie @ 29 Sep 2011, 14:34)
Apropo, ce anume lucrau taranii aia acolo?
*

Imobiliare.

This post has been edited by Marty: 29 Sep 2011, 13:39

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
b76bgaarh
post 29 Sep 2011, 13:38
Post #18

Membru autentic

stiu cativa "dezvoltatori" care vroiau sa construieste locuinte de serviciu pt nokia. sa vaz ce mai construieste si iei ceva acum.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
george_scala_2004
post 29 Sep 2011, 13:40
Post #19

Membru autentic

Exploatare ca în lumea a treia la Jucu. Ce s-a ales de raiul Nokia

Muncitorii de la Jucu sunt trimiși acasă în concediu fără plată, venitul lunar ajungând la 500-600 de lei. Nokia are mari probleme la nivel mondial, scăzându-i dramatic cota de piață.

Din spatele gardurilor de sârmă ghimpată și a cerberilor care păzesc fabrica Nokia de la Jucu, un muncitor rupe tăcerea. Investiția concernului finlandez provocase senzație în 2008, fabrica urmând să devină unul dintre cei mai mari exportatori ai României.

Dar Nokia are probleme mari la nivel mondial, înregistrând cea mai mare rată a scăderii cotei de piață din întreaga industrie. Salariile la Jucu sunt demne de lumea a treia: un muncitor este plătit cu 100-150 de euro lunar.

"Azi nu vii la lucru, deci nu te plătim"

Bogdan Colceriu lucrează pentru Nokia de trei ani iar cel mai mare salariu pe care l-a primit în acest an este de 600 de lei. Pentru că nu sunt comenzi, muncitorii sunt trimiși acasă în concediu fără plată. Colceriu a avut curajul să reclame situația la Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj.

"Din câte știu eu doar muncitorul are dreptul de a solicita zile de concediu fără plată. Dacă cei de la companie vor să trimită oamenii acasă, singura cale este șomajul tehnic, caz în care angajatul ar primi 75% din salariu. La noi te sună dimineața de la fabrică și te anunță că azi nu mergi la lucru și că ar fi mai bine să îți iei o zi de concediu fără salariu", spune Colceriu.

Muncitorii de la Nokia stau mai mult pe acasă

Producția a început să fie afectată începând cu luna martie, când toți angajații au fost informați că, din cauza lipsei comenzilor, vor fi trimiși acasă, prin rotație, în concedii fără salariu. Muncitorul de la Nokia a făcut chiar un grafic cu numărul de zile în care a stat acasă, în concediul fără salariu, în ultimele luni. "În martie am stat patru zile, în aprilie – șase zile, în mai – trei zile, în iunie - două zile, în iulie - două zile iar în august numai o zi.

În mod normal aș câștiga 800 de lei, dar cu aceste zile tăiate am ajuns să câștig 500-600 de lei. În fiecare lună, muncitorii pierd cam 200 de lei pentru că stau mai mult pe acasă", a povestit Bogdan Colceriu. Muncitorul a cerut explicații conducerii fabricii. "Am depus plângere la Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj de unde am primit răspuns că, dacă nu îmi convine situația, să mă adresez justiției", mai spune tânărul.

--------------------
... ... ...
+
vijelie
post 29 Sep 2011, 13:40
Post #20

membru violet

Profitul vine din vanzari mari cu costuri mici.
Vanzarile Nokia pe plan mondial sunt in picaj. Nu ai cum sa faci profit vanzand telefoane de 1 euro la abonament sau cateva tentative triste de smartfonuri.
Costurile, in special cele cu forta de munca, trebuie reduse.
Minimul de cheltuiala cu forta de munca este in Asia, ai idee pe cati bani impacheteaza un chinez telefoane 12 ore/zi?

--------------------
+
Marty
post 29 Sep 2011, 13:42
Post #21

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

QUOTE(vijelie @ 29 Sep 2011, 14:40)
ai idee pe cati bani impacheteaza un chinez telefoane 12 ore/zi?
*

Credeam ca-i pune si pe ei p-un scaun, nu pe bani....

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
kxz
post 29 Sep 2011, 13:46
Post #22

Membru autentic

tu chiar crezi ca nokia vinde telefonul ala cu un euro? telefonul ala e un euro, pentru ca e subventionat de operator cu diferenta dintre un euro si pretul nokia.

--------------------
Dacia 1410 / Opel Corsa
--------------------
+
vijelie
post 29 Sep 2011, 13:52
Post #23

membru violet

Actiunile Nokia au cazut cu 50% in ultimii ani (Romania e in criza pentru mai putine procente). Concurenta are cresteri de 150...350%.
E o batalie a gigantilor, aia 25.000 euro pe care ii incasa la buget primaria Jucu nu ajungeau nici pt diurna unui directoras Nokia.

--------------------
+
kxz
post 29 Sep 2011, 13:53
Post #24

Membru autentic

si vanzarile nokia pe plan mondial sunt in crestere, nu in picaj. evident, ca tot ce zici pe aici, bagi din burta...

Nokia se confruntă anul acesta cu cea mai scăzută cotă de piață de la începerea monitorizării, în ciuda creșterii vânzărilor, în condițiile în care atât producătorul finlandez cât și alte nume grele de pe acest segment nu au reușit să țină pasul cu avansul înregistrat de așa-zisele "white-box"-uri (telefoane nebranduite sau produse exclusiv pentru un operator de telefonie - n. red.), reiese din datele companiei de cercetare de piață Gartner, citate de Bloomberg.

Avansul vânzărilor înregistrate de "chinezării" a determinat compania Gartner să-și majoreze prognoza de creștere a industriei pentru acest an la 30%, de la 13-15% anterior.

"Nokia simte cel mai acut presiunea pentru că cea mai acerbă concurență este pe segmentul terminalelor ieftine de pe piețele emergente. Evoluția companiei nu s-a înrăutățit, ci piața a devenit mult mai mare", spune Carolina MIlanesi, analist la Gartner.

Nokia continuă să dețină prima poziție, în funcție de cota de piață, cu 28,2% în trimestrul al treilea, față de 36,7% în aceeași perioadă a anului trecut. Principalul urmăritor al companiei finlandeze este Samsung (Coreea de Sud), cu o cotă de 17,2% (19,6% în T3 din 2009), urmat de LG (Coreea de Sud), cu o felie de 6,6% (10,2% în 2009).

Apple (SUA) și RIM (Canada), producătorii telefoanelor vedetă iPhone și BlackBerry dețin o cotă de piață de 3,2%, respectiv 2,9%. Topul este completat de Sony Ericsson (Japonia-Suedia2,5%), Motorola (SUA - 2,1%), HTC(Taiwan -1,6%), ZTE(China -1,4%) și Huawei(China - 1,3%).

La capitolul "alții", unde sunt incluși cei mai mulți producători de terminale nebranduite, cota de piață este de 33%, de la 16% în aceeași perioadă a anului trecut. Volumul vânzărilor a urcat în trimestrul al treilea la aproape 138 de milioane de unități, de la 50 de milioane în trimestrul al treilea din 2009. Cele mai mari piețe de desfacere pentru acești producători sunt India, Rusia, Orientul Mijlociu, Africa și America Latină. În general aceste telefoane se vând foarte bine în magazine mici, de genul afacerilor de familie, conform analizei Gartner

http://www.zf.ro/business-international/to...a-nokia-7706310

This post has been edited by kxz: 29 Sep 2011, 13:53

--------------------
Dacia 1410 / Opel Corsa
--------------------
+
IRONICK
post 29 Sep 2011, 13:55
Post #25

-

QUOTE(kxz @ 29 Sep 2011, 14:53)
si vanzarile nokia pe plan mondial sunt in crestere, nu in picaj. evident, ca tot ce zici pe aici, bagi din burta...
http://www.zf.ro/business-international/to...a-nokia-7706310 10 nov 2010
*

Asta se intampla in stirile din 2010. Vezi ca pana in vara 2011 au mai intervenit niste schimbari.

This post has been edited by IRONICK: 29 Sep 2011, 13:57

--------------------
+
vijelie
post 29 Sep 2011, 13:57
Post #26

membru violet

Confunzi evolutia cu pozitia, nu a spus nimeni ca Nokia nu e lider, dar in urma cu cativa ani avea cam 90% din piata. Acum a scazut la 30%. Da, e tot lider, dar in cadere.

This post has been edited by vijelie: 29 Sep 2011, 13:57

--------------------
+
Andy_ACS
post 29 Sep 2011, 14:01
Post #27

Yes, I'm not!

From: Craiova

Cand a avut Nokia 90% din piata?

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
vijelie
post 29 Sep 2011, 14:03
Post #28

membru violet

Cand a venit la Jucu si ne-a zis Base ca o sa stea 20 ani tongue.gif

--------------------
+
kxz
post 29 Sep 2011, 14:03
Post #29

Membru autentic

man, pe actionari nu-i intereseaza cota de piata. ii intereseaza profitul. nokia e pe crestere, chiar daca creste mai incet decat piata.

--------------------
Dacia 1410 / Opel Corsa
--------------------
+
Andy_ACS
post 29 Sep 2011, 14:07
Post #30

Yes, I'm not!

From: Craiova

Cum naiba sa fie pe crestere? Sunt pe panta descendenta clara, iar (dupa aliarea cu Micro$oft) perspectivele nu sunt foarte bune, mai ales pe piata de smartfonuri unde sunt produsele high-end, unde tinde piata sa mearga.

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
7 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th May 2025 - 12:39
Forum Renault