Stare drum Sf.Gheorghe-Gheorgheni-Bicaz
![]() ![]() ![]() |
Stare drum Sf.Gheorghe-Gheorgheni-Bicaz
kriiss888 |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 19 December 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2006
|
|||
Stefan.A |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 21 June 04 ![]() |
QUOTE(kriiss888 @ 17 Aug 2005, 10:24) salut, a fost cineva de curand pe drumul Sfantu Gheorghe-Miercurea Ciuc-Gheorgheni-Bicaz? care este starea drumului....m-ar interesa in special portiunea Gheorgheni-Bicaz....stiu ca arata destul de rau...au mai fost si inundatii.. informatia mi-ar fi de folos pana vineri au 2 sapt era beton (cu ceva pietris) nu cred ca s-a schimbat ceva bine-nteles ca mai sunt gropi, da' unde nu sunt? |
-------------------- |
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu am fost in jur de 1 mai pana in Lacul Rosu (din Bicaz). Intre timp au fost inundatii si am auzit ca se circula pe un singur sens pe o portiune.
Din Bicaz pana in serpentine drumul era foarte bun (fara gropi, fara denivelari). Pe serpentine si in Lacul Rosu mai erau "carii", eu opream inainte sa intru prin ele. Intre serpentine si Lacul Rosu (si prin tunel) iar era bun. De pe http://www.andnet.ro: DN12C (GHEORGHENI - BICAZ) - km 54+760 -> 54+890: Viitura riului Bicaz a afectat drumul, se circula pe 1/2 partea carosabila - km 54+010 -> 54+090: Rupta platforma drumului pe o lungime de 80 m, pe o latime de 1 m partea carosabila este distrusa, precum si parapetul si zidul de aparare. Se circula pe 1/2 din partea carosabila. This post has been edited by thecagero: 17 Aug 2005, 14:41 |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
algor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 4 December 03 From: iassy ![]() |
Gheorgheni -Bicaz bun! cu citeva gropi dar merge. Am fost acum cca acum o luna in urma.
Sa te feresti ca dracu' de tamaie de drumul dintre Gheorgeni si Praid. Doar taburile, tancurile si 4x4 il pot face. 20 de km i-am parcurs in 3 ore. This post has been edited by see: 17 Aug 2005, 15:10 |
--------------------
LOGAN
PREFERANCE
- Tico SL Sa traiti - bine!
|
|
ursul-alb |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 16 October 04 From: Iasi ![]() |
Traversat ieri, 16.08 Bicaz-Gheorghieni-Toplita
Drum bun, efectiv putine gropi, mai multe intre Lacu Rosu si Pasul Bicaz (adica pe serpentine); tunelul refacut complet, defileul (pentru cine nu a fost in zona, sunt cele mai impresionante chei din Romania... din pacate am vazut multe stanci cazute de sus si sentimentul nu e tocmai misto...) asfaltat bine. Bunicel si Gheorghieni-Toplita, desi e mult pe dale de beton; surpriza mare pentru mine, au asfaltat Toplita si in jurul ei (pentru cine a mai trecut anul asta prin zona, stie ce dezastru era acolo!!...) OFF: buna soseaua si de la Reghin la Cluj, cu exceptia a vreo 2 km la vreo 10 km de Reghin, unde e complet distrus; in rest asfalt aproape ireprosabil! All the best! |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
LOVENDAL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 19 January 05 ![]() |
QUOTE(see @ 17 Aug 2005, 16:09) Gheorgheni -Bicaz bun! cu citeva gropi dar merge. Am fost acum cca acum o luna in urma. Sa te feresti ca dracu' de tamaie de drumul dintre Gheorgeni si Praid. Doar taburile, tancurile si 4x4 il pot face. 20 de km i-am parcurs in 3 ore. S-a schimbat !! Drumul e abia asfaltat..si e exceptional ! Poti merge garantat pe acolo ! |
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
drumaru |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 174 Joined: 21 March 05 ![]() |
|
-------------------- Captur 1,5 dci 90 CP
Kadjar 1,3 tce 140 CP |
|
ursul-alb |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 16 October 04 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
LOVENDAL |
![]()
|
|
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
LOVENDAL |
![]()
|
QUOTE(ursul-alb @ 18 Aug 2005, 13:36) Mai departe de Praid..ai urmatoarele optiuni: - spre Sovata si apoi spre Reghin..la iesirea din Sovata drumul este dezastruos si vazand ca e asa m-am intors inapoi. - spre Sovata si apoi spre Targu-Mures sau Sighisoara - drumul este bun. - spre Sovata si apoi in jos spre Odorheiu Secuiesc-Miercurea Ciuc..drumul la fel este bun. Deci dintre toate 3 nu-ti recomand sa o iei spre Reghin! |
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
kriiss888 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 19 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Multam pentru informatii. Starea drumurilor pe unde am trecut :
Brasov-Sf. gheorghe-Miercurea Ciuc-Gheorgeni--drum bun in afara oraselor...in orase drumul e cam prost...iar in sf. gheorghe e ceva de neinchipuit..sunt gropane imense..erau si acoperite de apa...nu mai stii daca iesi din ele.. Gheorgheni-Bicaz--drum acceptabil..sunt unele portiuni mai proaste mai ales in apropiere de lacul rosu Bicaz-conturul lacului bicaz--drum bun coada lacului Bicaz-Toplita--drum foarte bun ..proaspat refacut....totusi mai sunt unele portiuni mici...de cativa metri lungime unde sunt ceva gropi si pe unde curgeau paraie serioase de apa Toplita-Gheorgheni--drum bun...drumul este in mare parte betonat..pe unele portiuni imbinarea placilor nu este foarte buna Gheorgheni-Sovata--drum foarte bun pe marea lui majoritate...sunt unele portiuni la care se mai lucreaza Sovata-Sighisoara--drum bun Sighisoara-Brasov--drum exceptional Brasov-Bucuresti...il cunoaste toata lumea |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2006
|
|
lungan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 961 Joined: 28 May 05 From: Focsani ![]() |
Iata niste poze din zona:
Cheile Bicazului - Lacul Rosu - Izvorul Muntelui. Drumul este plin de gropi, lucru foarte bun, pentru ca ai tot timpul sa faci poze. ![]() |
--------------------
M3 - Kia Sportage
- Fiesta ST-Line Hybrid
2021 Drive carefully!
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Are cineva vre-o informatie mai recenta despre starea drumului DN12C Gheorghieni-Bicaz?
Multumesc. |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
danbravoksv |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 20 April 07 From: brasov ![]() |
Am fost de Pasti si e super naspa pe anumite portiuni ,in special la coborare spre Lacul Rosu. Bombardament , ce mai! In rest este doar prost.
Numai bine. |
--------------------
renault
twingo;1,2 16 V;75 c.p.
2003
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Subscriu...Este praf drumul..nu recomand sa il faci noaptea..niste gropane in jegul ala de oras Gheorghieni de nu iti vine sa crezi...rivalizeaza cu unele strazi din sectorul 5 a lu' ''care este''...dupa ce iesi din ''oras''(sat) este o portiune numai cu denivelari...urmeaza o portiune cu drum ok..pana in Lacul Rosu inca o portiune praf si dupa lac trebuie sa fii atent la gropane ca poti face pana...In rest drumuri ''praf'' specifice celor din Harghita;te poti intalni pe drum cu camioane pline de lemne ca acolo sunt taiate padurile mai rau ca in Moldova(Sv-Bt)..probabil si drumurile sunt asa stricate din cauza camioanelor si utilajelor care trag copacii din padure pe asfalt...In curand cred ca o sa apara si alunecari de teren in zona din cauza taierii excesive de copaci...Eu am facut drumul ala de curand cu un Subaru Forester si a fost cat de cat ok..
![]() This post has been edited by MHY: 3 Jul 2008, 20:17 |
--------------------
------
------
------
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
E clar, multumesc mult.
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
George Paul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 6 May 07 ![]() |
Jale drumul, Gheorghieni = masacru auto. DE EVITAT cu orice pret.
Vad ca e descrisa situatia identic cu prezentul inca din august 2005! Regret nespus ca nu m-am intors de la Bicaz prin Moldova. |
--------------------
Renault
Clio III
08.2007/Dynamique/1.4/3 usi Iudelor '89-azi:
Cine-au îndragit strainii Mânca-i-ar inima cânii, Mânca-i-ar casa pustia Si neamul nemernicia. Cititi ''Doina'' - Eminescu. |
|
sinaxis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 388 Joined: 30 March 04 ![]() |
Hmm, chiar am programat concediul pe aici: Gheorghieni, Lacul Rosu, Bicaz...
Apoi as merge pana la Manastirea Petru Voda . Cum e starea drumului Bicaz -Poiana largului- Petru Voda- Pipirig -Targu Neamt? Multumesc. |
--------------------
tohan
stas
2012 full "as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
|
|
ursul-alb |
![]()
|
Bicaz-Poiana Largului nu e stralucit (am auzit ca au fost si ceva inundatii saptamanile trecute prin zona), dar peisajul oricum nu te lasa sa mergi prea repede; se poate merge acceptabil. Poiana Largului-Tg.Neamt e absolut ok (cam ca DN 2), cu exceptia a vreo 3-4 km la urcare si coborare de la Petru Voda; daca nu te grabesti, in 10 min scapi de portiunea aia.
PS: despre Gheorghieni chiar sa crezi ce-ti zic oamenii; 5 kmh e viteza exagerata ca sa scapi cu masina intreaga... |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
mefmef |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 17 October 06 ![]() |
Bicaz - Lacul Rosu - destul de bun drumul.
Privelistea in Cheile Bicazului este superba. Spre Gheorghieni nu stiu cum este, nu am ajuns |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.6 16V
|
|
tudor. |
![]()
|
![]() satisfied renault owner Group: Members Posts: 132 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
A mai fost cineva pe acolo de curand?
As mai vrea sa stiu cum e chiar de la Brasov pana la Bicaz daca stie cineva. Va multumesc! This post has been edited by tudor.: 9 Jun 2009, 09:31 |
--------------------
Renault/Volvo/BMW
Clio III/S40/X5
2007 Dynamique dci 85/2009 1.6D/2011 xDrive35i
|
|
vyshy |
![]()
|
![]() Membru rombic Group: Members Posts: 106 Joined: 13 March 07 From: Bucuresti/Sf. Gheorghe ![]() |
De la Brasov la Sf. Gheorghe e bunicel drumu', la fel ca acum 2 decenii doar cu cateva petice in plus. Placile alea de beton de la iesire din Brasov nu le-au schimbat nici acum. De la Sf. Gheorghe pana la Miercurea Ciuc e cam dezastru, sunt niste gropi de ramai cu roata in ele. Restul drumului nu mai stiu cum e.
|
--------------------
renault
symbol 1.5dCi, 65CP
2007 28.500km - 25.06.2009
34.500km - 19.04.2010 44.500km - 23.08.2011 87.500km - 06.05.2016 |
|
grabyi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 3 April 08 From: Bucuresti ![]() |
Mai bine mergeti prin Moldova spre Bicaz. Am fost la sfarsitul lui mai pe ruta Bucuresti-Barsov-Sf Gheorghe-Miercurea Ciuc- Lacul Rosu-Izvorul Muntelui- Vatra Dornei-Suceava.
Drum f bun Bucuresti-Brasov - prin valeni-cheia (stim cu totii) Brasov-Sf Gheorghe- bun si asta Sf Gheorghe- Lacul Rosu - excrecabil- ramai cu masina pe drum in gropane daca nu esti atent Lacul Rosu- Bicaz - bunicel, oricum nu se merge repede pe portiunea asta Bicaz- Poiana Teiului - drum bun Poiana Teiului- Vatra Dornei- cel mai prost drum pe care mi-a fost dat sa merg. Pe toata Valea Bistritei, de la barajul Bicaz, si pana la Vatra Dornei nu stiu daca am trecut de 20-25km/h. Mi-am stricat masina pe acolo. Vatra Dornei- Suceava- extraordinar; inca se turna asfalt pe alocuri, se lateste la 2 benzi; foarte bune toate drumurile din Judetul Suceava. Concluziile sunt evidente. This post has been edited by grabyi: 18 Jun 2009, 08:42 |
--------------------
RENAULT
Symbol 1.4 16v GPL , Laguna3 2.0 16v GPL
2008 Laguna3 42.000[km][03.01.2014]
Symbol 100.000[km][5.08.2013] |
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Ma bate un gand pentru un concediu prin zona Cheile Bicazului.
As merge pe Brasov - Sighisoara. Care e stare drumurilor pe traseul: Balauseri (iesirea din E60 inainte de Tg. Mures) - Sovata Sovata - Praid - Gheorgeni Gheorgheni - Bicaz Bicaz - Poiana Largului - Tg. Neamt ??? Ceva informatii proaspete despre drumurile de mai sus? |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
ursul-alb |
![]()
|
Balauseri-Sovata excelent
Sovata-Priad-Gheorghieni foarte bun, cu cateva zone unde trebuie sa incetinesti (in special la iesire din Praid unde pe serpentine a fugit nitel stratul de dedesubt); de asemenea incetineste la toate trecerile de cale ferata; sunt crunte Gheorghieni-Bicaz: daca nu te grabesti, si avand in vedere ca te duci pentru relaxare, nici nu e cazul, drumul e circulabil; peisajul de vis Bicaz-Poiana Largului: iar peisaje superbe asa ca mergi potolit si nu-s probleme Poiana Largului-Tg.Neamt ireprosabil, mai putin 3-4 km petitici la Petru Voda. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Sa traiesti ursule-alb!
|
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
nasty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.514 Joined: 3 January 05 ![]() |
Lacu Rosu-Gheorgheni, incredibil de prost, l-au plombat cu niste pamant/pietris galben, care a sarit dupa prima zi, cred...
Pacat de zona asta care e f frumoasa Attached thumbnail(s) 24.08.2009_105.jpg ( Size: 1.38mb ) Number of downloads: 3407 24.08.2009_106.jpg ( Size: 1.25mb ) Number of downloads: 3296 24.08.2009_124.jpg ( Size: 979.65k ) Number of downloads: 3186 |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Acum 2 ani cand am fost eu turnau rumegus in gropi
![]() ![]() nasty...zona a fost superba..acum este pe duca..au defrisat tot....se taie lemn acolo in prostie...pe ungureste ![]() This post has been edited by MHY: 6 Sep 2009, 13:19 |
--------------------
------
------
------
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
DMP |
![]()
|
Pana la urma am facut traseul propus pentru concediu insa am uitat sa mai scriu aici un update.
Deci: 1. Sovata - Praid: OK. Cu atentie la doua treceri de cale ferata si la un pod. 2. Praid - Gheorgheni este in buna parte acceptabil si chiar foarte bun dupa iesirea din paduri aproape de Gheorgheni. In padure sunt multe gropi, unele sunt foarte adanci si foarte lungi (intr-una de genul asta erau puse bucati de BCA) si multe sunt in curbe. Cu grija se pot ocoli sau aborda cu viteza mica sau foarte mica. Eu am trecut pe aici seara, nu ma grabeam absolut deloc si, foarte important, traficul pe sensul meu era ca si inexistent. Peisajele sunt frumoase, pacat de calitatea asfaltului. 3. Gheorgheni - Lacul Rosu - Bicaz: Imediat dupa Gheorgheni este dezastru. Gropi multe si adanci. Dupa aia, cand incepe urcusul drumul e acceptabil. Asfaltul are plombe, denivelari si gropi mai mari sau mai mici dar care se pot ocoli cu ceva atentie. Sunt si cateva portiuni unde trebuie sa reduci mult viteza pentru ca nu ai cum sa ocolesti. Cam asa e pana aproape de Bicaz. Noi nu ne grabeam, am mers linistit si ne-am oprit de multe ori pentru a permite celor ce se grabeau sa depaseasca. Peisajele sunt absolut senzationale. Pacat ca am prins o zi plina de ploaie si drumul care nu prea lasa soferului prea multe ocazii sa se holbeze la peisaj. 4.Bicaz - Poiana Largului - Ceahlau - Durau: Drum cu portiuni acceptabile, bune si foarte bune. Predominant bun. Sunt ceva portiuni unde a fugit drumul insa sunt semnalizate. Sunt si doua semafoare unde se fac lucrari de consolidare. Pentru cine vrea sa mearga de la Bicaz direct la Durau drumul e mai bun prin stanga lacului. E un drum recent modernizat, parca, cu fonduri europene. 5. Poiana Largului - Tg. Neamt este foarte bun. Sunt ceva portiuni unde asfaltul este peticit (bineinteles ca peticul este mai inalt sau mai scund decat vechiul asfalt din jurul lui), valurit si cu ceva gropi insa poti merge lejer cu 50 - 60 kmh pe aici si aceste portiuni nu insumeaza multi kilometrii. This post has been edited by daniel_p: 6 Sep 2009, 18:07 |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 19:56 |