La viteze peste 110km(in vit a-5 a) mers neregulat- tremur
![]() ![]() ![]() |
La viteze peste 110km(in vit a-5 a) mers neregulat- tremur
dandanus |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 17 May 03 ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
cred ca este planetara... din pacate a asta suna ...
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Ia vezi sa n-ai un pic de catalizator infundat....... :roll:
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
fion98 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 9 September 03 From: Bucuresti ![]() |
Off-topic
Marty cum se poate desfunda catalizatorul, ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
LOGAN
- IL-xx-DIO --
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Se poate desfunda, DAR pentru totdeauna! Se da catalizatorul jos, se ia o surubelnita babana (lungime si grosime) cu care se purcede la spargerea "fagurelui" din interiorul tobei catalitice. Se continua cu spartul pina cade tot ce e de cazut din ala (mai putin tabla, bineinteles). Se mai poate face si altfel, e mai putin de munca dar necesita un aparat de sudura, si anume, se taie o fanta pe burta catalizatorului, dupa care se procedeaza ca la punctul de mai sus. Dupa terminarea "curatarii", se pune bucata de tabla la loc si se sudeaza.
Insa, Cea mai economica metoda ramine inlocuirea catalizatorului cu o teava. Doar ca trebuie sa ai grija sa-ti pui catalizatorul inapoi cind te duci la ITP sau la garantie |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
fion98 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 9 September 03 From: Bucuresti ![]() |
Thanks
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
LOGAN
- IL-xx-DIO --
|
|
dandanus |
![]()
|
Cred ca este un injector cu probleme, va spun mai multe dupa ce o rezolv.
|
-------------------- |
|
f_zoltan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 31 March 03 From: Petrosani ![]() |
Tocmai m-am procopsit cu aceeasi problema, da' la 24000. In prima faza am crezut ca sunt rotile neechilibrate, ca mi-am schimbat jentile si 2 cauciucuri, da' la a treia echilibrare, facuta in sfarsit ca lumea, tremurul a ramas. Se simte mai ales in a 4-a de pe la 2500-2800 ture si in a 5-a cam tot pe acolo. Joaca schimbatorul de draci are.
Pe la 110-120 km/h, dar numai uneori, mai ales daca e un oarecare viraj, tremurul se transfera si se amplifica de necontrolat in volan. Uneori am mers insa si peste 130 fara tremur. Tremurul schimbatorului dispare daca apas ambreiajul, deci nu e de la roti. Am observat ca tremurul apare cu precadere la accelerari sau decelerari putin mai fortate. Urmeaza sa merg marti la un service decent, ca cel din zona m-a depanat pe mine in loc de motor. |
--------------------
Dacia
SN Confort
- HD 13 FMZ
|
|
f_zoltan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 31 March 03 From: Petrosani ![]() |
Nasol! Am fost azi la service, sa vad de tremur, si m-au lamurit bustean. Mi-au pus bolnavul pe calculator, au constata ca motorul lucreaza in parametri normali (mi-a si aratat meseriasul si a parut in cunostinta de cauza), mi-au schimbat filtrul de benzina, dupa ce s-au minunat de ce nu mi-a fost schimbat la revizia de 20000 (tot acolo), si m-au trimis in probe. Rezultatul... KK.
Si azi dimineata, in drum spre service (100 km), problema a ajuns sa fie chiar enervanta, se amplifica tot mai mult. Stiti careva ceva? AJUTOOOR!!!!! |
--------------------
Dacia
SN Confort
- HD 13 FMZ
|
|
bogdanescu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 181 Joined: 21 August 03 From: Bucuresti ![]() |
ia si tu un mecanic de la service cu tine in masina ca poate asa ii convingi...
|
--------------------
renault
megane 2.2 sedan 1.5dci 80cp
2006
|
|
DSops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 663 Joined: 20 November 02 From: Timisoara ![]() |
Nu am auzit de asa ceva, dar vin si eu cu o idee. La tine au testat motorul si au zis ca e ok IN SARCINA ? Daca nu, ar trebui, sau mergi la drum cu testerul conectat, sau daca au role de verificat frana, poate se pot frana, daca nu mers pe cric cu frana partiala, chiar daca iti pare rau de placute. Daca totul e ok, ai undeva jocuri care genereaza un fenomen oscilant, desi asa ceva nu cred. Mai degraba un fel de suprareactie la calculator.
|
-------------------- Melg cu tutu la plimbale
Pe unde-i gloapa mai male. |
|
Marty |
![]()
|
Sa fie un injector partial infundat si sa nu mai dea benzina suficienta pentru anumite turatii ?
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
Tampoanele de la motor au mai imbatranit.
S-au lasat lonjeroanele. s-a descentrat volanta. Discul de ambreiaj. placa de presiune. shi multe altele despre trepidatul la Schimbatorul De Viteze...... a prin joc pe la articulatii...de aia se mishca asha......regleaza-l shi tu umpic. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
DSops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 663 Joined: 20 November 02 From: Timisoara ![]() |
Bine ca nu i-ai spus ca a racit soacra.
|
|
f_zoltan |
![]()
|
Mi-a mai zis ieri un prieten ceva de tampoane, iar ambreiajul parca nu e nici el tocmai kusher... Nu sunt rele sugestiile...
|
--------------------
Dacia
SN Confort
- HD 13 FMZ
|
|
dandanus |
![]()
|
A fost un injector cu probleme probabil infundat.
A pus altul in loc mi- luat 500.000 cam mult zic eu! Eu am mai avut de doua ori injectoare infundate nu am gasit nici o explicatie. Am schimbat si filtrul de benzina (aveam cu sistem de prindere prin apasare, am pus colier si am strins bine) poate o fi de acolo ca m-am saturat de injectoare infundate. PS Sa va mearga bine masinile sau sa va mearga bine sa le schimbati. Bafta! |
-------------------- |
|
f_zoltan |
![]()
|
Am curatat si eu injectoarele. Diferenta de comportament al motorului e cer si pamant, deci cheltuiala a fost cu folos, dar schimbatorul inca mai tremura (nu asa de des si de necontrolat), iar tremurul volanului apare si el din cand in pasti. Pot merge si cu 130 cu volanul absolut stabil, pentru ca alteori sa-l apuce pandaliile intre 100-110. :?
|
--------------------
Dacia
SN Confort
- HD 13 FMZ
|
|
DSops |
![]()
|
Esti sigur ca nu ai rotile fata un pic dezechilibrate? can merg in faza se aduna diferentele si cand merg in contrafaza se scad si nu mai tremura? Ridica masina pe un cric stabil si baga viteza in roata suspendata si vezi daca se scutura sau nu.
|
|
f_zoltan |
![]()
|
Sigur 100% nu pot fi, ca tare greu gasesc un meserias in chestia asta in zona mea. Pot fi sigur doar ca am facut echilibrare de 3 ori in o saptamana, pana cand masina a inceput sa se comporte aproape decent. Oricum, ultimul loc in care am fost, daca aparatul era corect reglat, omul era vizibil priceput. Si am ajuns sa ma cam pricep, din pacate
![]() |
--------------------
Dacia
SN Confort
- HD 13 FMZ
|
|
...Roadrunner... |
![]()
|
![]() Membru fondator "Skija Klan (c)" Group: Members Posts: 751 Joined: 27 September 02 From: Bucuresti ![]() |
E de la planetara/planetare !!!......du-te la un service si roaga-i sa-ti verifice jocul in tripoda ...99% e din plantara lunga !!!
|
--------------------
Renault
MeganeII
- B-81-RoadRunner Bip... Bip... !!!
|
|
DSops |
![]()
|
Pe drum drept si cu acceleratia apasata? Ar trebui tripoda sa fie bipoda deja!
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
QUOTE Pe drum drept si cu acceleratia apasata? Ar trebui tripoda sa fie bipoda deja! Din ce simptome am "citit" zic si eu ca Beep!Beep! (adica Roadrunnerul nostru) ca e de la planetara! |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
...Roadrunner... |
![]()
|
![]() Membru fondator "Skija Klan (c)" Group: Members Posts: 751 Joined: 27 September 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Pe drum drept si cu acceleratia apasata? Ar trebui tripoda sa fie bipoda deja! Am patit si eu la Nova exact acceleasi lucruri ...du-te si schimba planetarele (desi la mine a fost doar aia lunga) .... |
--------------------
Renault
MeganeII
- B-81-RoadRunner Bip... Bip... !!!
|
|
f_zoltan |
![]()
|
Mersi de sfaturi. O sa cercetez si o sa dau de stire. Adevarul e ca eu cam halesc planetarele, la break-ul dinainte am facut praf o planetara dupa 13000. Nu-i chiar frumos, da' cred ca sunt si proaste.
Parerea mea! :oops: |
--------------------
Dacia
SN Confort
- HD 13 FMZ
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
hei hei hei .... la 9500km nu mi-o ia nimeni innainte ... da ?!?!?!??!
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
f_zoltan |
![]()
|
Da, sensei, s'traiti!
|
--------------------
Dacia
SN Confort
- HD 13 FMZ
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.522 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
un coleg a patzit exact acelasi lucru, ce-i drept la un passat si problema a fost ca era dusa bucsa de cauciuc de care e prins amortizorul sus (suspensie tip Mac Pherson cum are si dsn/slz) si la schimbari ale acceleratiei masinii, incepea sa vibreze amortizorul. Si el tot asa i-a dat cu schimbat/echilibrat rotzi, verificat directie cu tot cu caseta (sau marog ce-i acolo ca avea servo) si tot tacamul, asta pana s-a dus la porsche romania in service si i-au dat aia de cap. Si pe mine ma intrebase dar nu am putut decat sa-i zic ca e de undeva de la directie. Asa ca Verifica ce ti-am zis. Stiu ca e si un fel de rulment unde e prins amortizorul sus, care cica iti face directia sa mearga mai usor. Uita-te si la ala cand dai jos. Mare grija la demontat ca am vazut un mecanic care a luat la pila capul de amortizor dupa ce se stricase de tot gaura imbus cu care tii contra cand desfaci piulitza de la amortizor.
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.522 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
aaa, si dupa ce a pilit de s-a plictisit ca sa faca un cap patrat acolo sa poata sa tina contra, s-a lecuit si a spart cu dalta piulitza
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
f_zoltan |
![]()
|
Tremurul meu e un fel de "intrare in rezonanta". Daca nu incepe, pot urca hat departe pe vitezometru fara probleme. Daca incepe o data, se amplifica pana la greu suportabil.
Apropo de piulita, cheia mecanicului de Dacie e dalta si ciocanul. Nu stiu cand 'om scapa de metehnele astea de ingineri de mina, si sa se foloseasca SDV-urile corespunzatoare. Poate vom trai pana atunci, poate nu. Masinile noastre sigur nu vor apuca. |
--------------------
Dacia
SN Confort
- HD 13 FMZ
|
|
f_zoltan |
![]()
|
Acum, la 3 luni de la primele semne sunt apropae convins ca e din motor. Tremurul s-a accentuat, apare acum si la ralanti, motorul trage e KK fata de ceea ce stia inainte. Si acu o luna si ceva am curatat si injectoarele. Astept sa am o zi de piedut in service, poate reusesc sa scap.
|
--------------------
Dacia
SN Confort
- HD 13 FMZ
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 07:27 |