Legat de dentist si de coronita, cum se da jos?
![]() ![]() ![]() |
Legat de dentist si de coronita, cum se da jos?
Lexy |
![]()
|
||
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|||
Lolek |
![]()
|
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
cu seriozitate raspund...
coronita se taie cu niste freze serioase si poate fi scoasa de pe masea (mie asa mi-au facut). ai grija sa tii la anestezie si sa fii pregatita moral ca nu-i deloc placut. eu ma tineam de garduri cand am iesit de acolo. ulterior mi-au pus alta (de Horezu - adica portelan). dar...chiar trebuie scoasa? intreb si eu, ca daca exista alte alternative, le recomand pe alea ![]() This post has been edited by Lolek: 24 Oct 2005, 09:34 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
adostar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 419 Joined: 12 October 04 From: Galati ![]() |
fi mai explicita! de ce coronita trebuie stricata sau data jos? ca sa umbli la o masea care are coronita nu trebuie musai sa o dai jos..acum depinde la ce anume te referi.
|
--------------------
gaz
cazan
1980
- gaz/porc
|
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Este o coronita de aur proaspat pusa din pacate.Care se vede la un zambet larg!Si n-o suport! Si vreau s-o dau jos! Sau s-o plachez cu ceva macar ca sa nu se vada....
Nu se vede chiar asa dar imi sta pe creier!!! Lolek: de ce se face anestezie????? ca teoretic nu ar trebui sa te doara desi e o senzatie super naspa.... This post has been edited by Lexy: 24 Oct 2005, 09:38 |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
|
Lolek |
![]()
|
fa-te hip-hop-era, ca se poarta in cazul asta
![]() pai anestezia am cerut-o eu dupa o runda de pickhammer in gura ca nu mai puteam. da' cred ca depinde mult de unde si ce fel de, eu aveam ditai caramida pe dreapta-jos spate. This post has been edited by Lolek: 24 Oct 2005, 09:41 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
Lexy |
![]()
|
Lolek pe bune eu chiar vb super serios.....si chiar nu am chef de nici un misto!
Nu as vrea s-o stric din moment ce stiu ca te tine si 20 de ani da chiar nu-mi place... Da nu se poate pune o foita peste ea ca sa nu se mai vada?sau sa se placheze la fiecare 2 luni?Ce dracu suntem in 2005 nu in 1800 toamna ![]() This post has been edited by Lexy: 24 Oct 2005, 09:43 |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
![]() ... si nici nu e nevoie sa stii sa canti pentru aceasta noua meserire, cred ca e de ajuns coronita. PEntru succes total, poarta si un lant gros din acelasi material ![]() Serios - Lexy, intreaba-ti dentistul, cred ca difera de la caz la caz, cum crezi ca te putem ajuta noi? Eventual pot sa-ti recomand un dentist foarte bun ![]() This post has been edited by vv: 24 Oct 2005, 09:43 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Pacat ca vorbesti serios...
Din cite am vazut eu coronita nu trebuie taiata cu freza ci iese relativ usor cu un fel de dalta (ma rog, or mai fi si alte scule). Nus' ce a avut Lolek dar nici de anestezie nu ar prea fi nevoie, avind in vedere ca o coronita se pune pe un dinte devitalizat. Asa ca nu-ti fa prea mari probleme.... Lexy da'i pe un dinte din fata ? ![]() |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Lexy |
![]()
|
Dne fereste!!
E pe o masea... Ma repet cu intrebarea esentiala..nu se poate placa cu ceva? This post has been edited by Lexy: 24 Oct 2005, 09:47 |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
|
Lolek |
![]()
|
ok, serios am avut una pe care mi-au scos-o cu freze. adica au taiat-o intai sus in cruce (cred) si pe urma pe laterala, dupa care au tras c-o chestie din aia de ea pana a iesit.
ideea e ca frezele erau insuportabile (imi vibra tot capul de la ele) si a fost cumplit de neplacut. anestezia am cerut-o eu, ca macar in epicentru sa nu mai simt toata industria aia. (frezele astea cred ca erau niste discuri). mai mult nu pot sa-ti zic, pur si simplu iti zic ca se poate, dar nu e placut. operatiunea s-a desfasurat la Focsani acu' ceva (cam multa) vreme. Pe scurt, patisem o gangrena extinsa si a fost nevoie de multa chinuiala cu cateva maselele deschise pe toata partea dreapta, moment in care adio si coronita. pe bune, sunt cat se poate de serios. cel mai nasol lucru atunci a fost cheltuiala, cred ca am dat aproape un salariu numai pe antibiotice. (toata chestiunea s-a intamplat printr-o fericita concurenta de fapte, una faptul ca m-am dus la urgente doar atunci cand n-am mai putut de durere, intr-o sambata si alta faptul ca tanti aia de acolo n-a crezut ca ma doare, asa ca m-a sapat un pic si a astupat la loc, fara vreun pansament cu vreo ceva. moment in care luni aratam ca raised from the dead si am fugit frumos cu trenul la Focsani la doctorita mea din copilarie, care s-a uitat, a cazut pe scaun si m-a intrebat "ce fac? te internez la Iasi sau incerc eu?". si i-am zis sa incerce ea, fiind singura fiinta de pe glob in care mai aveam incredere.) This post has been edited by Lolek: 24 Oct 2005, 09:52 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Lexy |
![]()
|
Costi...chiar n-am chef de misto-ul asta acum, te rog!
|
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
|
costi |
![]()
|
Am vorbit. Nu se poate placa cu nimic. Imi pare rau.
Las-o naibii acolo... |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
adostar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 419 Joined: 12 October 04 From: Galati ![]() |
korekt. nu se poate placa!
|
--------------------
gaz
cazan
1980
- gaz/porc
|
|
Lexy |
![]()
|
![]() ![]() ![]() Fuck! |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
|
maxiK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 346 Joined: 10 May 05 ![]() |
Mi-am intrebat "dentista" si mi-a spus ca nu se poate placa cu nimica. Se scoate relativ usor si se inlocuieste.
Dar am si o intrebare: de ce ti-ai facut-o din aur? |
--------------------
dacia
logan laureate1.6
- B 37 KNH
|
|
costi |
![]()
|
lasati fata ca-i suparata;
si-a facut-o din aur pt ca asta era tehnologia cu ceva timp in urma pina au venit materialele astea "minune". Lexy daca ti s-a pus pata asa rau, se poate scoate usor si face alta din portelan. Te costa citeva sutici si asta e! Smile again ! |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Lexy |
![]()
|
Ptr ca astea de aur poa sa tina si pan' la 20 de ani....pe cand astea de ceramica or whatever se pot sparge relativ usor si au viata mai scurta si la dracu ghinion asta e ceasu' rau ....
Ce intelege prin relativ usor??? |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
|
Mache |
![]()
|
![]() Chibiț autorizat Group: Members Posts: 109 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Din cunostintele dobandite in urma vizitelor la dentist:
Pentru fatetare (placare) se executa un schelet metalic pe care se aplica fatetele. Cele din portelan sunt frumoase si scumpe, dar casante. Se mai pot executa din acrilat (mai rezistent). Banuiesc ca ar trebui sa-ti polizeze destul de mult din masea pentru a o putea acoperi cu aceasta haina (schelet + material de acoperire), care are totusi o grosime. Ar mai fi o solutie, dar risc sa te superi pe mine si sa zici ca sunt sadic. Asa ca nu o prezint, deocamdata. Aurul este un material care este tolerat foarte bine de organism si se poate prelucra relativ usor. Gaudentul se inverzeste in timp. Se mai pot folosi si diferite aliaje. This post has been edited by Mache: 24 Oct 2005, 10:08 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
- B-18-X... "Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
|
|
costi |
![]()
|
Mache..... ce tot spui acolo? Nu se mai umbla la dinte decit putin pt a primi noua coronita. Maseaua este deja devitalizata si polizata pt vechea coronita.
Lezy crede-ma iese usor, doar cu o "daltita". Fara freze. Alea se folosesc la Focsani ![]() Noile tehnologii permit depunerea portelanului sau a altor placari mai ieftine pe suport metalic (in special pt masesle) asa incit nu se sparg si tin o viata (in special daca esti batrin) ![]() Ni te gindi la acrilat. Nu se pune la masele si se gaureste in 2-3 ani. Sfatul meu este sa faci o vizita la un stomatolog. Daca nu stii unul spune-ne in zona cauti si poate iti putem recomanda unul mai de D-ne ajuta... |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Lolek |
![]()
|
QUOTE(costi @ 24 Oct 2005, 10:04) daltita? yoy... poc-poc pana iese? ![]() QUOTE(costi @ 24 Oct 2005, 10:04) Noile tehnologii permit depunerea portelanului sau a altor placari mai ieftine pe suport metalic (in special pt masesle) asa incit nu se sparg si tin o viata (in special daca esti batrin) ![]() corect. highly recommended, desi e fo' 100 eroi una. |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
Mache |
![]()
|
![]() Chibiț autorizat Group: Members Posts: 109 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Caz teoretic!
Daca acea coronita a fost pusa corect, iar materialul de cimentuire e bun, s-ar putea sa nu ajunga daltita. E posibila folosirea frezei. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
- B-18-X... "Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
|
|
Lexy |
![]()
|
QUOTE(Mache @ 24 Oct 2005, 10:59) Ar mai fi o solutie, dar risc sa te superi pe mine si sa zici ca sunt sadic. Asa ca nu o prezint, deocamdata. Da stiu.M-am gandit.Extragere.Si implant cu masea noua.Corect?? Da cred ca costa de rupe si doare rau imi inchipui... Da aceasta placare nu se poate face doar pe peretele vizibil ca sa zic asa???Deci nu toata coronita..... Bai cu dalta aia cred ca e super naspa...plus ca cred ca subrezeste destl de bine si radacina,nu-i asa? |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
|
costi |
![]()
|
sinteti culmea sa moara cici balerina (@ Marty)
Mai Lexy: nu se scoate nici o masea ca asa ai visat tu noaptea. Orice ciot de la mama natura dse poate folosi pt o reconstructie , pina la o anumita limita. Scoaterea si implat este ceva fantasmagoric si ca suferita si ca si cost, la care apelezi in caz de D-ne fereste paradontoza sau alte alea. La tine este super simplu. Se scoate coronita (mergi pe mina mea, iese usor...) se mai polizeaza un pic (nu doare, dintele este devitalizat) se face mulaj si noua coronita, dupa cum vrea clientul. NU MERGE acoperita vechea coronita, am intrebat stomatolog. Noul dinte va fi o coronita metalica placata dupa cheful si buzunarul clientului. Panemaiesi ? |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
maxiK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 346 Joined: 10 May 05 ![]() |
Mai, mai, mai!
Am spus relativ usor pentru ca depinde cat de bine a fost prinsa si de pozitia ei (a maselei). Io zic sa te duci la nenea doctoru`, rezisti un piculet si ai scapat. Ori o va extrage, pe ea coronita, cu chestiuta aia incovoiata ori o va taia cu freza. Daca doare ii spui sa-ti faca o anestezie,doua cat iti trebe si gataaaaaa! P.S. "Curaj gaina ca te tai" ![]() |
--------------------
dacia
logan laureate1.6
- B 37 KNH
|
|
kukuruz |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 4 June 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Lexy @ 24 Oct 2005, 10:36) Este o coronita de aur proaspat pusa din pacate.Care se vede la un zambet larg!Si n-o suport! Si vreau s-o dau jos! Sau s-o plachez cu ceva macar ca sa nu se vada....Nu se vede chiar asa dar imi sta pe creier!!![...] E sus sau jos? Functie de asta se poate exersa un alt fel de zambet (larg) astfel incat sa se vada cat mai putin. |
-------------------- |
|
Lexy |
![]()
|
Offf sper sa fie asa de simplu precum spuneti voi !!!
![]() Curaj...mda o sa-mi fac!Have to!!! Multumesc de raspunsuri .... Cat de zambet ptr mine nu exista decat unul singur..adica pan' la urechi...si nu concep un zambet complexat, e impotriva principiilor mele ![]() [si da am exersat iti dai seama...dar total nesatisfacator!!] Thx. |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
|
costi |
![]()
|
Bai eu nu mai pot fi serios !
Lexy baga o poza si-ti spunem noi cum e! |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
Lexy |
![]()
|
No way!!!
Si rugamintea sa va abtineti de la mistouri a ramas cat se poate de valabila!!! Dupa ce reusesc sa-mi dau jos asta va las sa facei misto cat vreti voi!!!Pana atunci va rog.... |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th May 2025 - 12:36 |