DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Alegere grea

hari
post 10 Dec 2005, 02:02
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Craiova

Va salut pe toti si va rog sa ma ajutati ,ca posesori pe Logan. Luni ma duc sa dau avansul pentru masina si inca nu stiu ce sa iau ; Logan 1.6 Ambition sau 1.5 dci Laureate. Nefiind hotarat va rog pe voi sa va dati cu parerea , acum ca ati luat deja masina asta. Mi-am facut tot felul de calcule si vreau sa zic , ca mai mult de 15 sau 20 de mii pe an nu o sa merg cu ea. O sa o iau cu banii cash. Ideea este ca ma gandeam la diesel datorita consumului mic anuntat de producator. Ce ma intereseaza cel mai tare e Aerul Conditionat pe care il vreau indiferent de motorizare. Astept parerile voastre avizate. Multumesc anticipat !

--------------------
DACIA LOGAN 1.5 DCI - DJ 00 XGX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AND
post 10 Dec 2005, 03:05
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Clar dCi! 10l/100km pt MPi si 5.8l pt dCi. Si aici nu se aplica faza cu amortizarea investitiei pentru ca ambele au practic acelasi pret. Eu zic sa faci si un test drive cu ambele si-ti vei da seama ca dCi-ul e mai placut la condus..chiar daca nu e la fel de vitezoman ca MPi.

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
RIon
post 10 Dec 2005, 07:01
Post #3

pasionat

From: CJ

Un dci m-a depasit cand aveam 120kmh fara probleme , si eu faceam o depasire smile.gif
Dar nu incurajez viteza asa mare sad.gif

--------------------
Skoda Octavia 2 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP - de CJ
www.raresion.ro
+
gabriel_TMF
post 10 Dec 2005, 07:43
Post #4

membru cu bun simt

Hari pana la urma ce spunem noi conteaza mai putin, alegerea finala fiind a ta. Fiecare o sa-si laude masina sa. Cei cu MPI pe-a lor,ăi cu dCi pe-a lor. Spui ca vei face 15-20 mii km pe an, depinde unde? in oras sau in afara? Adevarat ca un 1,6 MPI consuma mai mult, dar e mai fâșneț, are si ABS, un plus la siguranta. Daca esti un sofer mai iute si mai băgăcios in trafic ia-ti 1.6 MPI, daca te gandesti la aspectul financiar, bani bagati in combustibil, atunci neaparat 1,5 dCi. Si mai conteaza si inspiratia de moment. Oricum orice iti vei lua vei fi multumit de ea.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,4 2005 laureate - B 47 TMF
+
maxiK
post 10 Dec 2005, 07:57
Post #5

Membru autentic

Daca as fi in locul tau as alege dcI. Spun asta pentru ca am condus ambele modele.
Dupa cum vezi eu am 1.6MPI care intr-adevar este mai iute un pic dar parca nu prea conteaza. A si inca ceva: as putea spune ca dci-ul este un pic mai zgomotos (ca orice diesel) wink.gif . Avantajele dci-ului le-au enumerat ceilalti coforumisti.
Bafta!

--------------------
dacia logan laureate1.6 - B 37 KNH
+
ender644
post 10 Dec 2005, 08:53
Post #6

Membru incepator

From: Tecuci

Avantajele dci-ului le-au enumerat ceilalti coforumisti.

Eu cred ca ar trebui sa iei in consideratie si dezavantajele...Revizie la 10.000km, costuri de intretinere mai mari.
Spunea cineva ca pretul e acelasi - ei bine, dotarile nu sunt aceleasi... Eu unul regret enorm ca Dacia nu a pus ABS-ul pe lista optionalelor (regret de fiecare data cand mi se blocheaza rotile biggrin.gif ) si de aceea cred ca ar trebui sa iei in consideratie si dotarile. Consumul de 10 l de care vorbea cineva mai sus e consum urban...chiar si ala poate fi mai mic de 10l, depinde cum mergi cu masina, dar si performantele sunt pe masura. De la 65 de CP pana la 90 e mare diferenta si asta se vede mai ales la acceleratie (face suta cu 4 secunde mai repede ca dCi-ul). Poate ca nu esti vitezoman si o sa zici ca asta nu conteaza, dar cred ca fiecaruia dintre noi i-ar placea sa aiba o masina pe care sa se bazeze cand face o depasire mai la limita..

--------------------
Dacia Logan 1.4 Ambiance - gl xx xxx
+
DArtagnan
post 10 Dec 2005, 09:06
Post #7

Membru

Cel pe motorina este mai galagios?!

--------------------
Skoda Octavia 2 2006
Elegance, 2.0 litri TDI, 103Kw, 140CP - Gri Stone Metalizat
+
DFA
post 10 Dec 2005, 09:36
Post #8

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

QUOTE(ender644 @ 10 Dec 2005, 09:53)
Eu cred ca ar trebui sa iei in consideratie si dezavantajele...Revizie la 10.000km, costuri de intretinere mai mari.
*

Off...., când o să se sfârșească mitul ăsta cu întreținerea mai mare la diesel...

Oameni buni, mașinile moderne cu motorizare diesel nu au cum să te coste la întreținerea ei mai mult decât una identică dar cu motorizare pe benzină!
Face-ți și voi niște calcule înainte de a scoate porumbelul pe gură...

Uite aici (PDF) un calcul referitor la Logan. Iar aici găsești foile de calcul în Excel!

Un Logan diesel este cu 30-40% mai ieftin la întreținere dacă îl folosești 80% din Km în oraș (chiar și cu reviziile mai dese), iar MPI-urile se apropie de dCi doar dacă ambele tipuri de motorizări sunt folosite exclusiv în afara orașului!

Chiar dacă aduni la întreținere și prețul de achiziție al dCi-ului (Laureate), tot ieși mai ieftin decât un MPI (Laureate)!!!!

Dacă nu te sperii ușor, poți citi aici un rezumat (ne exhaustiv) al deficiențelor și calităților Logan-ului, să-ți faci o idee cu ce se mănâncă această mașină. Vei observa că Logan 1.5dCi Laureate are o mică problemă cu un țiuit provocat de servo-direcția electro-hidraulică...

De asemenea, mai poți citi informații foarte folositoare date de către Vocea Clientului de-a lungul timpului, pe care le poți citi aici.

This post has been edited by DFA: 10 Dec 2005, 09:55

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
Nilatack
post 10 Dec 2005, 09:38
Post #9

Membru incepator

Mai este ceva ce nimeni nu a spus:
-Nici un dci disponibil pe piata la momentul de fata nu are aer conditionat

---
MIRC! mad.gif

This post has been edited by MoneyTalks: 10 Dec 2005, 20:21

--------------------
EX:Dacia Logan Ambition 2005 - B-25-CXA
[COLOR=blue]Dacia LOGAN Ambition Powered by Nillus
+
DFA
post 10 Dec 2005, 09:40
Post #10

Da' de varianta Laureate tu nu ai auzit? Că se vând cu motorizare dCi de câteva luni bune...
Iar la începutul lui 2006 va apare 1.5dCi și în variantă Ambition.

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
dragos.avramescu
post 10 Dec 2005, 09:55
Post #11

Membru autentic

@hari: lamureste-ne si pe noi, ai de gand sa mergi mult in oras ? ca asta schimba mult ecuatia. Sa nu ne certam degeaba

--------------------
Dacia Logan Ambition - B-64-TUX
+
hari
post 10 Dec 2005, 10:36
Post #12

Membru incepator

QUOTE(dragos.avramescu @ 10 Dec 2005, 10:55)
@hari: lamureste-ne si pe noi, ai de gand sa mergi mult in oras ? ca asta schimba mult ecuatia. Sa nu ne certam degeaba
*

Mai intai multumiri tuturor ca v-ati obosit sa-mi raspundeti. O sa merg cel mai mult in oras si destul de rar afara , asta poate in week end sau in concedii.Deci masina va fi folosita in principal in trafic urban.. Referitor la faptul ca se face Logan dci cu AC sau nu , eu am sunat la cel mai important dealer din Craiova si ei m-au asigurat ca se face. Azi ma duc sa ma dau cu 1.6 MPI si poate si cu 1.5 DCI.Am auzit in schimb ca dci ul are o vibratie urata in schimbator. Voi ce stiti de asta?

Nu-mi vine sa cred !!! Adica am vazut la DFA ca o sa-i vina masina in jur de 25.02.2006. Incredibil. Sigur ai comandat Dacia? Nu Maybach? De ce naiba dureaza atat de mult? la 1.6 oare cat dureaza?

--------------------
+
DFA
post 10 Dec 2005, 11:11
Post #13

QUOTE(hari @ 10 Dec 2005, 11:42)
Nu-mi vine sa cred !!! Adica am vazut la DFA ca o sa-i vina masina in jur de 25.02.2006. Incredibil. Sigur ai comandat Dacia? Nu Maybach? De ce naiba dureaza atat de mult? la 1.6 oare cat dureaza?
*

Păi cererea de Logan diesel este așa de mare că acum se așteaptă cam 3 luni de zile (plus sau minus 2 săptămâni, de obicei în minus).
La Logan MPI coada s-a scurtat pentru că a scăzut cererea, acum se așteaptă în jur de 1 lună, o lună jumate.

QUOTE(hari @ 10 Dec 2005, 11:36)
Mai intai multumiri tuturor ca v-ati obosit sa-mi raspundeti. O sa merg cel mai mult in oras si destul de rar afara , asta poate in week end sau in concedii.Deci masina va fi folosita in principal in trafic urban.. Referitor la faptul ca se face Logan dci cu AC sau nu , eu am sunat la cel mai important dealer din Craiova si ei m-au asigurat ca se face. Azi ma duc sa ma dau cu 1.6 MPI si poate si cu 1.5 DCI.Am auzit in schimb ca dci ul are o vibratie urata in schimbator. Voi ce stiti de asta?
*

La dCi schimbătorul vibrează mai mult decât la MPI-uri, asta e clar, dar nu este în nici un caz o vibrație anormală pentru un motor diesel cu o cutie de viteze obișnuită (cu levierul prins direct pe cutie).

MPI-urile sunt mai silențioase și vibrează mai puțin decât dCi-ul, de aici și confortul acustic mărit la motorizarea pe benzină. În plus motorizarea 1.6MPI este mai potrivită la depășiri în scurt, mai ales la viteze mari.
dCi-ul este o opțiune economică, dar să știi că și dCi-ul are un comportament foarte bun la accelerație până la 110-120Km/h, în oraș este mai iute decât un MPI din cauza cuplului mărit al motorului, chiar dacă la putere stă mai slab.

Bine, nu mai punem la socoteală costul mic de rulare al dCi-ului, mai ales în oraș, unde MPI-urile sunt cele mai gurmande...

Impresia personală contează foarte mult, fă test cu ambele motorizări - poate găsești și un 1.5dCi Laureate, ca să vezi dacă te deranjează țiuitul servo-direcției electro-hidraulice - și poți trage o concluzie personală.

Personal eu aș fi cumpărat inițial un 1.6MPi Ambition, dar după ce am făcut ceva socoteli, combinat și cu faptul că eu o să folosesc mașina mai tot timpul prin oraș consumul mic al dCi-ului m-a convins că zgomotul mărit și vibrațiile ceva mai mari ale motorizării diesel contează prea puțin dacă asta îmi permite să circul mai mult cu aceiași cantitate de combustibil în rezervor.

--------------------
ex Logan I 1.5
+
mitzaciobanu
post 10 Dec 2005, 11:46
Post #14

Membru

From: Brasov

Hai sa incepem cu dezavantajele la Ambtition. Intr-adevar, daca mergi exclusiv uban consumul se poate apropia lejer de 10 L/ 100 km, insa gandeste-te ca daca in weekend mergi in stanga-dreapta, s-ar putea sa faci mai multi km decat de luni pana vineri prin oras, si atunci se schimba proportia.
Eu personal conisder ca alt dezavantaj Ambition-ul 1.6 nu are.

Hai sa vedem acum dezavantajul dci-ului. Nu ma voi arunca in costuri de intretinere pentru ca este dificil de estimat, de vreme ce masina este doar de vreo 2 luni pe piata.
Insa: citeste topic-ul "Frane Logan" si vezi ce parere buna au posesorii de Ambition despre combinatia lor cauciucuri bune + ABS, si ce rau se descurca ceilalti fara ABS. Pentru mine ABS-ul a fost un criteriu decisiv in alegera masinii!

Sfatul meu: daca vrei neaparat sa-ti comanzi masina luni, mergi pe Ambition (sa nu uitam ca are jenti din aliaj si CD player...). Daca mai poti, mai asteapta cam o luna, pana dupa sarbatori, cand s-ar putea sa ai noroc si sa iasa si DCI cu ABS.

PS Sa ne spui si noua ce ti-ai luat!!!

This post has been edited by mitzaciobanu: 10 Dec 2005, 11:54

--------------------
Dacia Logan 1.6 MPI Ambition - 2005 - BV
+
SUPERCAR
post 10 Dec 2005, 13:47
Post #15

Membru autentic

From: Constanta

Daca zici ca o vei folosi mai mult in oras mergi pe diesel...dar nu o sa mai ai ABS ceea ce in oras e destul de folositor.
Mai bine mai astepti un pic pana se lanseaza varianta cu ABS si iti iei asa.

--------------------
Dacia Logan 1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP - CT 82 PWR
+
bomicabomic
post 10 Dec 2005, 13:58
Post #16

Ex-membru DaciaClub

QUOTE(mitzaciobanu @ 10 Dec 2005, 11:46)
Insa: citeste topic-ul "Frane Logan" si vezi ce parere buna au posesorii de Ambition despre combinatia lor cauciucuri bune + ABS, si ce rau se descurca ceilalti fara ABS.
*

Nu mai induce lumea in eroare, pe topicul ala se discuta de cu totul altceva. Adica ce vrei sa spui prin "ce rau se descurca"? Ca n-au frine, ca apeleaza la alte mijloace de a opri masina...sau ce? Pina la urma sunt mai multe fara ABS decit cele "cu" si nu sunt santurile pline cu ele.

Pentru initiator : Daca faci 20.000 km / an din care 90% in oras, ia-ti dCI, fara sa stai pe ginduri.

--------------------
x x - x
+
ICET
post 10 Dec 2005, 14:10
Post #17

O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine??

Daca vrei un consum mai mic,tine cont de parerea asta
QUOTE(SUPERCAR @ 10 Dec 2005, 13:47)
Mai bine mai astepti un pic pana se lanseaza varianta cu ABS si iti iei asa.
*

daca vrei mai multa putere si zgomot mai mic in masina,cumpara mpi ambition.
ps..conteza enorm de mult abs-ul la franare+pneuri de calitate.

--------------------
FIAT Grande Punto 2006 - B 07 CHE
StarGuide Sg-43-ds

Marbella M-5010 defect

Membru Frigotehnist.STELIST pe viata.
+
mitzaciobanu
post 10 Dec 2005, 14:41
Post #18

Membru

From: Brasov

QUOTE(bomicabomic @ 10 Dec 2005, 14:58)
Nu mai induce lumea in eroare, pe topicul ala se discuta de cu totul altceva. Adica ce vrei sa spui prin "ce rau se descurca"? Ca n-au frine, ca apeleaza la alte mijloace de a opri masina...sau ce? Pina la urma sunt mai multe fara ABS decit cele "cu" si nu sunt santurile pline cu ele.

Eu nu incerc sa induc pe nimeni in eroare, insa mie mi se pare ca din topicul respectiv reiese ideea ca frana nu este usor de dozat, iar ABS-ul ajuta. Eu doar incurajez ideea de ABS.

Imi pare rau daca m-am exprimat gresit. In general, lumea se plange despre eficienta franarii la versiunile fara ABS, de unde eu trag concluzia ca se descurca rau. Atat. Nu vreau sa se supere nimeni pe mine

De aceea il incurajez inca o data pe hari sa citeasca topicul Frane Logan

--------------------
Dacia Logan 1.6 MPI Ambition - 2005 - BV
+
LUYgescu
post 10 Dec 2005, 15:23
Post #19

membru diesel-ist

From: ploiesti

QUOTE(hari @ 10 Dec 2005, 02:02)
Va salut pe toti si va rog sa ma ajutati ,ca posesori pe Logan. Luni ma duc sa dau avansul pentru masina si inca nu stiu ce sa iau ; Logan 1.6 Ambition sau 1.5 dci  Laureate.  Nefiind hotarat va rog pe voi sa va dati cu parerea , acum ca ati luat deja  masina asta. Mi-am facut tot felul de calcule si vreau sa zic , ca mai mult de 15 sau 20 de mii pe an nu o sa merg cu ea. O sa o iau cu banii cash. Ideea este ca ma gandeam la diesel datorita consumului mic anuntat de producator. Ce ma intereseaza cel mai tare e  Aerul Conditionat pe care il vreau indiferent de motorizare. Astept parerile voastre avizate. Multumesc anticipat !
*

am fost si eu in situatia ta(laureat 1.4mpi vs preferance 1.5dci)...dupa ce am pus pe foaie si am citit parerile de pe acest forum am ales motorizarea diesel pentru ca 80%din km o sa-i fac in oras..(masina o sa-mi vina marti)..am condus si modelul pe benzina si cel pe motorina in cadrul drive testului si daca ai vreo "problema" legata de zgomotul dieselului sau de vibratiile acestuia eu iti spun ca nu ai de ce...
mai multe pareri pot sa iti spun incepand cu marti dar cred ca o sa fie prea tarziu(luni dai comanda)....

nu se asteapta asa mult pt diesel,mie mi-a ajuns masina in 5 zile de la data comenzii!!! insa am avut unele probleme financiare si cei de la ipso m-au inteles si mi-au dat un ragaz de 2 saptamani...
numai de bine...

super forum...citesc in fiecare seara noutatile de aici...

--------------------
DACIA LogaN...1.5dci preferance
+
hari
post 10 Dec 2005, 15:40
Post #20

Membru incepator

Mai intai ca nu e bine sa va contraziceti unii cu altii. Tocmai de asta v-am rugat sa ma ajutati , fiecare sa-si dea cu parerea , dat fiind faptul ca multi dintre voi sunteti deja posesori de logan.
Asa. Azi am mers cu Logan .6 MPI Ambition (masina de drive test care fusese rasturnata si reparata) si vreau sa spun ca mi-a placut
merge binisor atat doar ca mi s-a parut cam slabuta la reprize. Eu am avut un Opel Vectra de 2.0l full option si deci stiu cum e cu ABS. Asta avea ABS si in mare masina merge bine. Luni urmeaza sa merg si cu dieselul pentru ca azi programul la dealer se termina la ora 13 si nu am avut timp. Abia astept sa vad cum e cu dieselul. In privinta avansului pot astepta si pana marti ca sa vad ce zice LUYgescu.

--------------------
+
ender644
post 10 Dec 2005, 17:29
Post #21

Membru incepator

From: Tecuci

în oraș este mai iute decât un MPI din cauza cuplului mărit al motorului, chiar dacă la putere stă mai slab.

Mai oameni buni, cand o sa incepeti si voi sa fiti mai realisti cu chestiile astea?? Cum poti spune tu ca dCi-ul care face suta in 15,5 secunde (!!!!) e mai iute ca 1.6MPI care face suta in doar 11.5 secunde?? Mai exista si alt motiv pentru care spui chestia asta in afara de faptul ca ai dCi si iti place sa crezi ca a ta e mai iute??? Ai facut vreo liniuta cu MPI-ul si l-ai lasat cu botul pe labe?? Hai sa fim seriosi, cifrele spun totul si acceleratia e direct proportionala cu puterea:
1.5 dCi - 15,5 s / 1.4MPI - 13 s / 1.6MPI - 11.5 s

Daca nu ma credeti dati o raita pe site la Dacia.

--------------------
Dacia Logan 1.4 Ambiance - gl xx xxx
+
dragos1908
post 10 Dec 2005, 18:49
Post #22

Membru incepator

From: craiova

Am fost pus in aceeasi situatie (de a alege intre ambition si dci). Am ales Ambition.
Argumente:
- mai silentioasa (desi mie imi place "torsul" motorului diesel),
- clar mai rapida (desi cuplul mare al dieselului la turatii mici iti da senzatia ca ar fi mai rapida.....ei bine nu e!),
- la aceiasi bani mai multe dotari (mi-am dorit mult o masina cu ABS si, desi mi-au zis multi ca nu e chiar atat de necesar...daca merg pe principiul asta ma intorc la batrana mea dacie berlina),
- surplusul de putere care la peste 120 Km/h mi se pare de mare ajutor (desi nu merg cu viteza nu imi place sa ma rog de masina sa fac o depasire),
- termenul de livrare (intre 15 si 25 de zile fata de un dci dupa care astepti 3 luni).

Nu incerc sa te influentez in alegerea ta, am subliniat doar motivele alegerii mele.
As fi luat un ambition diesel dar, probabil va fi cu cca 800 Euro mai scumpa decat mpi iarl in maxim 4 ani o voi vinde pe asta si urmatoarea va fi un diesel mai puternic (sa zicem 80 - 100 CP)

--------------------
Dacia logan ambition 1.6 MPI 2006, - DJ20TAL, Mio C520
Am, nu dau, si bine fac!
+
trahanache
post 10 Dec 2005, 20:31
Post #23

Membru incepator

QUOTE(DFA @ 10 Dec 2005, 11:28)
Impresia personală contează foarte mult, fă test cu ambele motorizări - poate găsești și un 1.5dCi Laureate, ca să vezi dacă te deranjează țiuitul servo-direcției electro-hidraulice
*

Am Laureate dci de doua zile. Nu am sesizat nici un tiuit. Testul nu e relevant. Am facut si eu teste pe 1,4 MPI si Preferance Dci, dar in 1 km de condus urban cu 30 km/h nu iti dai seama de prea multe. Nu mai vorbesc de faptul ca masinile pot diferi de la exemplar la exemplar.
Ma deranjeaza cel mai mult frana, care e foarte sensibila, dar am inceput sa ma invat cu ea. La dci-ul de test, frana mi s-a parut mai rezonabila, de aceea am si ales-o. Din pacate, la masina care mi-a venit, frana e cu totul alta.

This post has been edited by trahanache: 10 Dec 2005, 22:44

--------------------
logan dci - 1
+
dragos.avramescu
post 10 Dec 2005, 21:00
Post #24

Membru autentic

QUOTE(ender644 @ 10 Dec 2005, 17:29)
Mai oameni buni, cand o sa incepeti si voi sa fiti mai realisti cu chestiile astea?? Cum poti spune tu ca dCi-ul care face suta in 15,5 secunde (!!!!) e mai iute ca 1.6MPI care face suta in doar 11.5 secunde?? Mai exista si alt motiv pentru care spui chestia asta in afara de

Pai poate mpi-ul face suta mai repede, dar poate dci-ul face 'saizeci-ul' sau 'cincizeci-ul' mai repede smile.gif iar in oras nu prea te intereseaza in cat timp faci suta...

--------------------
Dacia Logan Ambition - B-64-TUX
+
einstein1984
post 10 Dec 2005, 22:00
Post #25

fan Dacia

Ca dci-ul e mai scump in exploatare a zis cineva? De consumat consuma mai mult decat scrie in carte, iar reviziile sunt sensibil mai scumpe decat la MPI. In revista " Auto Motor si Sport" de luna asta sunt comparate Logan dci cu 1.4MPI si benzinarul a castigat. Daca se considera ca e reclama va rog stergeti postul.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
bluebird
post 10 Dec 2005, 22:45
Post #26

Membru incepator

From: Constanta

Am masina din sept. 2005.
Intre variantele expuse de tine, as merge pe Ambition 1.6, deoarece:
- ABS, cauciucuri bune, jante turnate - siguranta mai buna (simt lipsa... franarea cand masina este goala devine mai riscanta, vine si iarna...)
- motor mai puternic (am depasit cu succes si la viteze peste 100 fara emotii)
- mai silentios
- in oras (CT) nu am sarit de 8/100 consum cu benzina de 95 (banuiesc ca circulatia in Craiova nu se compara cu Buc... unde ai nevoie de o masina economica)

Nu am condus DCI. Am condus doar VW (Jetta si Passat) diesel... consumul le scoate in evidenta.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 2006
ALL THE BEST!!!
+
LUYgescu
post 10 Dec 2005, 23:46
Post #27

membru diesel-ist

era un post aici pe forum in care cineva facuse o comparatie corecta dpdv matematic a costurilor...dupa 20k km parcursi(80% in oras) dieselul iese in avantaj din consum cu aprox 15 milioane..in per aceasta dieselul face 2 revizii iar benzinarul 1....mi-e foarte greu sa cred ca pt diesel costurile reviziilor ar fi atat de mari incat sa acopere aceasta diferenta..."sensibil" mai scumpe nu cred sa fie pt ca atunci cand am comandat dieselul(nu eram hotarat diesel vs benz) am intrebat dealerul cam care este dif de pret intre rev la dci fata de mpi...era ceva in jur de 200 euro la 100 mii km...

pe www.dacia.ro consumul in regim urban al autoturismului dacia logan, motorizare 1.6mpi este de 10 litrii la 100 km parcursi....minte dacia?

tot de pe forum am aflat ca abs-ul intra in actiune in foarte putine cazuri(surprinzator de putine) iar iarna mai mult incurca........

sa nu vorbim vorbe wink.gif

This post has been edited by LUYgescu: 10 Dec 2005, 23:52

--------------------
+
kostyq
post 11 Dec 2005, 00:26
Post #28

President

QUOTE(LUYgescu @ 10 Dec 2005, 23:46)
..."sensibil" mai scumpe nu cred sa fie pt ca atunci cand am comandat dieselul(nu eram hotarat diesel vs benz) am intrebat dealerul cam care este dif de pret intre rev la  dci fata de mpi...era ceva in jur de 200 euro la 100 mii km...

biggrin.gif Ceea ce ti-a zis dealerul e o tehnica folosita in vanzari, se mai cheama si "funny money" wink.gif Nu mai pune botu` la tot ce zic dealerii mai bine vezi pe site-ul dacia diferenta exacta de pret intre 2 modele cu motorizari diferite. Si mergeti la cumparaturi cu temele facute. happy.gif

--------------------
Dacia Logan 2005 Laureate
+
LUYgescu
post 11 Dec 2005, 00:53
Post #29

membru diesel-ist

nu cred ca avea vreun interes sa ma minta dealerul....ca luam laureat 1.4mpi sau preferance 1.5dci nu cred ca conta f mult pt el.....

m-am uitat pe site-ul dacia si n-am gasit preturi....poate imi poti da un link....mersi

--------------------
+
Jack Daniel's
post 11 Dec 2005, 01:25
Post #30

MEMBRU DE LA INCEPUT!

MPI

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
2 Pages  1 2 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th May 2025 - 01:48
Forum Renault