2024 Megane Sedan 4 - 1.33 EDC
![]() ![]() |
2024 Megane Sedan 4 - 1.33 EDC
andrei8rea |
![]()
|
||
![]() Convict Group: Members Posts: 197 Joined: 1 July 06 ![]() |
Attached thumbnail(s) IMG_20250116_WA0011.jpg ( Size: 265.88k ) Number of downloads: 609 IMG_20250116_WA0012.jpg ( Size: 249.42k ) Number of downloads: 624 IMG_20250116_WA0005.jpg ( Size: 165k ) Number of downloads: 623 IMG_20250116_WA0004.jpg ( Size: 253.49k ) Number of downloads: 626 IMG_20250116_WA0007.jpg ( Size: 205.48k ) Number of downloads: 636 IMG_20250116_WA0009.jpg ( Size: 126.59k ) Number of downloads: 118 |
||
--------------------
Renault & Mazda
Renault Megane Sedan 2024 & Mazda CX5 2022
1.33 TCE & 2.0 SkyActiv G AWD
|
|||
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.171 Joined: 13 October 06 ![]() |
Magny Cours banuiesc ca sunt ceva mai putine. Daca nu gasesti la un pret decent, poti sa cauti si Grand Tour tot pe 18" care sunt ceva mai comune. Acum trebuie sa verifici si ce ti-a trecut reno in CIV pentru ca e foarte posibil sa nu ai jante pe 18.
Ca lipsesc doua ornamente din plastic sau iluminatul din portierele spate, nu e un capat de tara. Ai auto-hold si un infotainment care arata mult mai bine ca varianta pre-facelit. In privinta tinutei de drum, nu am condus m4 sedan, dar cred ca inteleg ce vrei sa spui cu senzatia ca vine spatele peste tine. Am intalnit aceeasi senzatie la clio symbol. La megane 4 estate nu am avut aceasta senzatie de instabilitate a puntii sptate, asa cum nu am intalnit-o nici la megane 3 coupe. Revenind la megane 4, mie mi-a placut directia, mi-a placut si stabilitatea la franare cat si anduranta franelor. Daca as avea ceva sa-i reprosez e prea multa miscare verticala pe drumurile denivelate. Vad ca nu ai heads-up. Arata mult mai bine plansa de bord fara gaura aia acolo. Ceea ce n-am inteles la sedan, e de ce nu au oferit un sistem audio optional. N-am avut scaune electrice, dar asta e o optiune pe care as bifa-o cu siguranta. Oricum, pret / ce primesti, megane-ul sedan a fost o oferta greu de egalat. Pacat ca reno s-a hotarat peste noapte sa devina producator premium si a abandonat o piata pe care facea o treaba destul de buna. Drumuri bune iti doresc. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Se salta de ciur pentru ca renoul, cu adanci radacini in sportivitate, a avut de ales intre anti-dive si anti-lift la McPhersonu' suspensiei fata.
Se pare ca au preferat sa nu se descarce fata, astfel incat sa subvireze ca vaca. Ce simti tu e reversul. Adica e de bine, promit. (editat urmare a replicilor pline de intelepciune ale inteleptilor intelepti. Continuaț' ![]() This post has been edited by Muttley: 17 Jan 2025, 21:54 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.516 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Ai revenit in forta
|
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
cristic1982 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.344 Joined: 4 February 11 From: Pitești ![]() |
Sa o stapanesti sanatos.
Fratele meu are un M4 sedan 1.5dci din 2017 pe care l-am condus destul de mult si pot spune ca la un condus sportiv (valea oltului sau dealul negru) nu am intalnit ceva sa ma sperie (nu are setari pentru directie ci doar pt raspuns motor) iar masina isi urmeaza trasa corect pentru un sedan. Nu pot spune ca este prea directa directia, dar este intuitiva pt mine. |
--------------------
Dacia
Duster
2010 K9K898 Laureat 4x4 & 1980 Fiat Spider 2000
|
|
andrei8rea |
![]()
|
Salut!
In cartea de identitate a masinii sunt trecute si jantele pe 18. Voi incerca sa le achizitionez noi (daca se mai fabrica) cu ajutorul unui partener comercial care la randul lui are o relatie comerciala cu Renault. Legat de pretul gumelor pe 18, am constatat cu stupoare ca sunt mai ieftine decat cele pe 17 cu care a venit masina echipata de fabrica. Gume Michelin de top costa sub 600 lei bucata pe 18. Fair price if you ask me! Masina nu are HUD, asa e. Nu-mi lipseste, nu-i vad utilitatea. Am pe Mazda, ma incurca teribil noaptea. Nu reusesc sa focusez privirea, poate e doar problema mea, nu stiu. Ar fi fost bine sa ofere un sistem audio optional, dar nici asta nu dezamageste. Ador maneta de pe coloana de directie, cea pentru radio, pe care o hulesc toti haterii de masini frantuzesti. Este a 6 a masina pe care o detin care are aceasta maneta. Ma distreaza maxim youtuberii care "nu-i inteleg rostul"... Imi place ca are butoane fizice pentru clima. Asta e o treaba fff buna! |
--------------------
Renault & Mazda
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.964 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Ce gume Michelin de top ai găsit tu la 600 de lei?
Mă interesează și pe mine pentru 235 40 r18 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
andrei8rea |
![]()
|
https://www.anvelope.ro/anvelope-vara-miche...r18-92-y-xl.htm
Asta e dimensiunea pentru rotile de 18 la Megane. |
--------------------
Renault & Mazda
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Apropo de cauciucurile top/premium michelin ...
QUOTE Cele mai recente anvelope MICHELIN PRIMACY sunt proiectate pentru a oferi un standard ridicat de performanță, până la limita legală de uzură (1), și pentru a vă oferi siguranță și control la drum. This post has been edited by IRONICK: 18 Jan 2025, 11:20 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.964 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Pai Michelin primacy nu s tocmai Michelin de top.
Io credeam că zici de alea Michelin pilot sport , parca au ajuns la Nr 5 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
axabrt |
![]()
|
[mod edit: sters, offtopic]
Până una alta poate ne zice proprietarul de Megane cum e cutia aia dct? Adicătelea parca zicea in primul post că nu i pentru oraș, ci pentru extraurban. Apoi ne a lăsat în suspans... Pai tocmai pe dos e. Eu vad rostul unei cutii automate MAI ALES în oraș. Că afară dai viteza a 6 a și aia e. Nu mai mesteci in mămăligă, ba chiar as zice că pe serpentine una cutie manuala e de preferat This post has been edited by bucatzel: 18 Jan 2025, 21:47 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.171 Joined: 13 October 06 ![]() |
Nu-i prea place cand te tarasti in oras, nici la 20-30kmh cand face on si off throttle si e enervanta si nici cand decelerezi 3-2-1 si face crawling.
Altfel eu nu am avut probleme de up sau downshift cand am intervenit peste ea cu padelele, ce i-am cerut a facut si a facut repede. De fapt, nu prea ai nevoie de padele, ca schimba bine. Daca esti in neutral schimbarile de treapta sunt foarte line. In sport simti si cand schimba din cinci in sase. Singurul lucru pe care mi l-as fi dorit diferit e sa poti alege separat modul cutiei respectiv al motorului. Sa poti tine cutia in D / neutral / confort, zi-i cum vrei si motorul in sport, ori asta la reno nu se poate. Ori sunt amandoua in confort, ori sunt in sport. De mentenanta, ce sa-ti spun, 800 lei o data la patru ani. Eu sunt fan manuala, dar pierde si la capitolul usurinta in utilizare si la sportivitate. Cine spune ca schimba ad labam mai repede ca un dublu ambreiaj, mananca castane. This post has been edited by mircea_aq: 18 Jan 2025, 18:20 |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(axabrt @ 18 Jan 2025, 11:22) Pai Michelin primacy nu s tocmai Michelin de top. Io credeam că zici de alea Michelin pilot sport , parca au ajuns la Nr 5 Ca producator axa, ca producator. Michelin se recomanda ca producator premium. Orice model de Mercedes este premium. Nu conteaza incadrarea modelului. Poate acum intelegi. This post has been edited by IRONICK: 18 Jan 2025, 19:45 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
axabrt |
![]()
|
Ahaaa
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Premium my ass
Pirelli de 800 bucata Attached thumbnail(s) 20250118_105358_copy_1512x2016.jpg ( Size: 402.99k ) Number of downloads: 101 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
andrei8rea |
![]()
|
Michelin, dintre toti producatorii, mie personal ca si client cu masini modeste (nu M-uri, AMG-uri, etc) mi-a oferit cele mai bune experiente. Am zis de top gandidu-ma ca mai sunt si alte gume de genul "energy saver" care sunt cate un pic din toate, dar nu exceleaza la nimic. Restul sunt vorbe.
Cutia asta EDC, la plecarile de pe loc, indiferent in ce mod este setata, are un lag/delay. Acest delay dispare la viteze mai mari de drum national/autostrada. Strict la plecarea de pe loc are acest inconvenient. Daca esti in coloana, e ok. Daca vrei sa te bagi rapid printr-o intersectie, trebuie sa calculezi plecarea de pe loc. Comparativ, un e-cvt de la Toyota este mai placut de condus in oras. Anul acesta urmeaza sa schimb masina sotiei si cel mai probabil vom merge pe un Yaris Cross hibrid si atunci, avandu-le pe amandoua pe mana o sa pot face comparatii si mai exacte. |
--------------------
Renault & Mazda
|
|
axabrt |
![]()
|
Tu faci offraod, de aia ai rupt cauciucurile.
Noi vorbim aici de cauciucuri premium pentru utilizare normala. <span class='edit'>19 Jan 2025, 10:50:</span> QUOTE(andrei8rea @ 19 Jan 2025, 10:39) Mulțumesc mult. Bănuiam eu, dar n am condus niciodată ecvt sau cvt. Pe de altă parte lag la dsg la plecarea de pe loc am întâlnit și la dsg6 cu cod dq250 de la Seat Leon 2017 cu care am mers câteva mii de km. Deci e din ciclul așa face toate cu toate că discutăm de alt producător Mai grav la depășiri acvea un lag de 2 secunde până țâșnea, tot timpul calculam in minte și îmi luam ceva rezerve , pe care la cutia manuala nnaveam nevoie de așa calcule, plecăm deja lansat in depasire This post has been edited by axabrt: 19 Jan 2025, 10:52 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Anvelopele astea au vazut doar asfalt.
Anterioarele s au rupt ..dupa 5 ani..nu dupa 1 Ps. Colegu' sper ca nu te superi ca aberam la tine pe topic. Poti sterge sau ne zici sa incetam This post has been edited by wolfin: 19 Jan 2025, 11:28 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
axabrt |
![]()
|
Alea vechi tot Pirelli fu?
Oi fi prins tu un lot mai nașpa. Daca ce ai zis tu in poza e pirelii după un 1 an de exploatare, atunci ce ai făcut cu ele? Ai mers 50 de mii km ? Așa arată niste gume merse bine...mă refer la uzura caii de rulare This post has been edited by axabrt: 19 Jan 2025, 12:41 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
wolfin |
![]()
|
Doar 20k si 1.5 ani
This post has been edited by wolfin: 19 Jan 2025, 13:11 |
--------------------
pegas
3120
|
|
axabrt |
![]()
|
Deci 2 ierni.
La cum sunt iernile în ziua de azi, asfalt uscat și peste zero grade, hmm trebuie sa se fi deteriorat din cauza asta. Io am niste bfgoorcch winter2 dot 2018, uzate cam 60% . Probabil între timp cauciucul s a întărit si ai devenit un fel de all season in nici un caz nu mai pot fi numite cauciucuri de iarna decât teoretic. Dar la ce iarna avem merg destul de bine. In toamna trebuie sa vad ce cumpăr |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
wolfin |
![]()
|
Pireli nu sunt de iarna
|
--------------------
pegas
3120
|
|
dandobre |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.225 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
E motorul prea puternic, aia e cauza....
![]() |
--------------------
Ford, Suzuki
Focus 3 combi, SxCross
2016, 2018
|
|
axabrt |
![]()
|
Merge tare pe curbe și musca din ele. Daca n are diferential cu alunecare, d aia...
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
wolfin |
![]()
|
QUOTE(dandobre @ 19 Jan 2025, 14:37) Iara se oftica einstain ![]() QUOTE(axabrt @ 19 Jan 2025, 15:08) Esti aproape dar..nu....nu franez in curbe..sau mai exact la intrare. De la turnul severin pana la orsova...fac crize de nervi...pe aia din fata care stau cu piciorul pe frana This post has been edited by wolfin: 19 Jan 2025, 17:10 |
--------------------
pegas
3120
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.516 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Ouau........
Deci scot Pirelli allseasons de pe lista de to do....... Le urmaream si eu, anul asta vara, o trec cu cele de fabrica, desi,,,,,,,,6 ani? hmm, Goodyear, tinuta in garaj, anvelopele arata bine, Dar din toamna ma gandeam la allseasons si vizam Pirelli |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
wolfin |
![]()
|
Tinuta de drum e super ok...dar cam in 3 ani..se schimba...si nu sunt ieftine.
Recunosc..le am.si fortat....dar cam prea repede This post has been edited by wolfin: 19 Jan 2025, 17:23 |
--------------------
pegas
3120
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
wolfin |
![]()
|
Esti ironik..cunoastem.
pe coborare folosesc la max cv. In urcare doar daca e drumul liber ![]() |
--------------------
pegas
3120
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(bgdrenault @ 19 Jan 2025, 17:18) Ouau........ Deci scot Pirelli allseasons de pe lista de to do....... Le urmaream si eu, anul asta vara, o trec cu cele de fabrica, desi,,,,,,,,6 ani? hmm, Goodyear, tinuta in garaj, anvelopele arata bine, Dar din toamna ma gandeam la allseasons si vizam Pirelli eu sunt f. mtumit de ele, dupa 2 ani se prezinta impecabil din toate punctele de vedere. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 22:55 |