Tablie (polita) portbagaj de lemn, A facut cineva asa ceva?
![]() ![]() ![]() |
Tablie (polita) portbagaj de lemn, A facut cineva asa ceva?
Pulsar |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 4 December 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Super Nova Clima
- momentan provizoriu
|
|||
angajatul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 26 November 04 ![]() |
cauta pe forum ca exista si un tutorial pe tema asta
|
-------------------- |
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
m-am gandit si eu la asta , dar suportii laterali ar rezista ?
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
virtualu |
![]()
|
![]() om_serios Group: Members Posts: 198 Joined: 6 June 06 ![]() |
pai pui altzi suporti... scotzi plasticele alea
|
--------------------
dacia
supernova
2001 - clima
|
|
Maff_77 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 12 October 05 From: constanta ![]() |
ar de ce nu incearca nimeni sistemul de inchidere de la dacia nova?scapi intr-o secunda de scartait
|
--------------------
Dacia supernova 2001
opel calibra 2000 16v 4x4 turbo
1992
- CT 05 ZMA x-team racing club member
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Serios?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Ar arata urat din pal. Eu am inlocuit polita si suportii cu cei de solenza. Arata mai bine si polita e mult mai rigida.
|
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
Maff_77 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 12 October 05 From: constanta ![]() |
|
--------------------
Dacia supernova 2001
1992
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Maff_77, am avut DSN inainte, si stiu multe lucruri despre zgomotele si scartaielile DSN-ului, cu si fara incuietoarea de Nova (care exista si pe DSN-urile care s-au facut pina iunie 2001...). De altfel facui si un topic pe aceasta tema pe la tutoriale.
Incuietoarea de Nova nu va ajuta decat o perioada scurta de timp, pana isi face joc. Problema cu zgomotele pe spate la DSN este complexa pentru ca sunt niste modificari de geometrie a caroseriei cand treci peste de nivelari de mama, mama (lipsa rigiditatii caroseriei). Cu mama lu' incuietoarea nu se elimina miscarea aia a hayonului la DSN. Trebuiesc folosite metode mai complexe (rigidizare intre oalele rotilor, eliminare joc hayon, inlocuire chedere, etc. Crede-ma pe cuvant, ca stiu ce vorbesc, ca masina mea cand am vandut-o nu scartaia deloc pe spate. Nu stiu cati de pe aici au mai reusit aceasta performanta la DSN... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Maff_77 |
![]()
|
nu stiu eu am incuietoarea de la nova si am dat jos plasticele le-am pus niste burete vaselina si le am de ceva vreme si crede-ma ca nimic in masina mea nu scartaie,dar vreau sa zic ca sambata e ziua mea de strans suruburile si chiar are efect si am si suspensie sport si 195/50/15 si chiar nu se aude nimic,dar fara bunavointa nu faci nimic.acum depinde de fiecare in parte.
This post has been edited by DragosP: 1 Aug 2006, 06:17 |
--------------------
Dacia supernova 2001
1992
|
|
sihas99 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 18 August 06 ![]() |
....si eu mi-am pus politza...dar din pal si am taiat din suporti sa fie de aceeashi lungime cu politza
Attached thumbnail(s) Imagine_0350.jpg ( Size: 39.05k ) Number of downloads: 4187 |
--------------------
dacia
supernova
2002
|
|
LIVIU26 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 4 October 06 ![]() |
Cel mai mult scartaie polita .Daca puneti pe suportii laterali cate o fasie de burete
se va produce o schimbare incredibila.NU MAI STIU CINE A FOST CU IDEEA DAR POT SA SPUN CA A FACUT O ADEVARATA INVENTIE.BRAVO DOMNE! |
--------------------
DACIA
SN
2002 CONFORT
- b32agh
|
|
Pulsar |
![]()
|
din ce am observat scartait produce si banda de cauciuc de pe marginea politei care vine in contact cu usa protbagajului.
|
--------------------
Dacia
Super Nova Clima
- momentan provizoriu
|
|
adi_sav |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 3 October 06 ![]() |
Nu stiu ce sa zic despre politele astea mai politailor... dar si eu vreau sa scap de scartait, dar fara chestii prea complexe, ca ma depasesc. O sa incerc sa las polita acasa si o sa vad daca mai scartaie.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
In curand am sa apelez si eu la PAL cred. Am inteles ca se gaseste unul de 12 mm ... trebuie sa ajung la un amic care face mobilier sa il jefuiesc si cum prin timp liber o "operez".
|
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
klaus |
![]()
|
Eu nu am vazut PAL melaminat mai mic de 16 mm. In schimb OSB-ul e si de 9
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
spiridon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 786 Joined: 5 May 05 From: Iasi ![]() |
De ce credeti ca e facuta polita din carton ? Pentru ca in caz de accident (tamponare din spate sau lateral) acesta polita sa nu se transforme intr-o ghilotina pentru pasagerii din spate !!!
Ideea e sinistra ...dar tablaria masinii e foarte slaba la impact asa ca puneti un material mai moale la acesta tablie ! |
--------------------
Dacia Supernova
- prima iubire, a inceput in...
2001
- IS- inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
|
|
GALAGIE |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Banned Posts: 82 Joined: 10 April 06 ![]() |
eu mi-am pus ieri o polita noua din pfl cu 2 boxe wcc 124c:D
|
--------------------
DACIA
SUPERNOVA rapsodie/2001 BV-84-RAD
bmw 320i 2005
- BV 09 POJ
|
|
Pulsar |
![]()
|
s-a mai redus din zgomot? ceva imbunatatiri?
|
--------------------
Dacia
Super Nova Clima
- momentan provizoriu
|
|
Xplode |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 5 January 05 ![]() |
![]() ![]() ![]() Din ratiuni de costuri de productie scazute. M.E. Mă bucur nespus să văd că ești foarte vesel! Încearcă să nu mai faci quote la tot mesajul; cred că nu ne plouă-n gât și ne putem prinde despre ce-i vorba, da? This post has been edited by DragosP: 12 Jan 2007, 16:39 |
--------------------
Dacia
Logan Laureat
- B-77-xxx Logan=Renult vs Logan=Dacia
|
|
catavl |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 60 Joined: 8 February 07 From: galati ![]() |
eu am incercat si am mers fara tablie si tot scartaie.alte ideii?poate trec rezultate si cei cu placute de lemn.merci
|
--------------------
dacia
supernova
2002 confort viata e prea scurta pt viteze mari..........
|
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
polita din spate am prelucrat-o astfel:
-scos polita , demontat de pe ea bandoul de cauciuc -spalat cu apa fiarta si dero, apoi lasat la scurs cca 10 min. -asezat polita in pozitie orizontala dupa ce in prealabil sub ea, in partea de mijloc al extremitatii spate, am asezat 4 casete video. Pe extremitatile spate am asezatcateva greutati asa incat acestea sa atinga solul. Dupa uscare polita a capatat o forma arcuita remanenta apropiindu-se de forma arcuita a haionului. -pe piciorusele de fixare ale politei am introdus, prin incalzire, furtun incolor. am preluat astfel jocurile piciruselor in locasurile de prindere. -am remontat polita si pentru ca aceasta sa nu se ma miste deloc am fixat-o in partile laterale cu cate un surub autofiletant. linste deplina. |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
zil131rusesc |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 21 January 07 ![]() |
Putina inspiratie, doar atat......si scule pe masura.
|
--------------------
DACIA SUPERNOVA
DACIA SUPERNOVA
2002 DACIA SUPERNOVA
- bv 05 ghv
|
|
tr07gtx |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 22 May 07 ![]() |
Interesanta desbaterea pe tema zgomotului din portbagaj. Nu vreau sa par "altfel", dar la mine nu se aude nimic(acum). E chiar "deranjant", pt. ca fac naveta mai mult noaptea si ma cam ia somnul. Acum ma interseaza isonorizarea si nu-mi dau seama cam cum ar fi dupa, daca acum e prea liniste. Am muncit putin, am gandit mai mult si nu cred ca am scapat de zomotul si scartaitul ala nenorocit de nu ma scapa nici casetofonul. Daca pot ajuta pe cineva o fac cu mare placere. Am pus ceva aici http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=27311&hl=boxe referitor la policioara. Restul inseamna arcuri, telescoape(ulei), cheder(daca nu e pus cum trebuie scartaie mai rau decat policioara, la torsiune), incuietoare noua, cui de Solentza(al patrulea punct de inchidere), protectie cric, sistem inchidere banchete si reglaje nene..... Portbagajul meu se inchide ca usa de la frigider si nu se misca in nici un fel. Sunt putin mandru de asta, dar ma stresat cam mult.
|
--------------------
Dacia SuperNova
Dacia SuperNova
2002-Clima
- tr-07-gtx
|
|
Marius81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 30 June 04 From: - ![]() |
Care e secretul, ca pe al meu trebuie sa-l trantesc destul de tare sa se inchida ??
Daca strang piciorusele alea de caiciuc de pe usa hayonului atinge usa de restul caroseriei si daca mut mai sus inelul de la incuietoare nu mai calca bine pe cheder. ce as putea sa-i fac ? |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
tr07gtx |
![]()
|
incerc sa pun ceva si nu merge...
26 May 2007, 13:08: Eu am schimbat chederul vechi. Din cauza inchiderilor, in timp chederul se dechide putin si cat l-ai apropia tot degeaba. - am dat jos ornamentele din plastic si am batut cu grija marginile din tabla cu un ciocan de plastic cat s-a putut, ca sa mai apropii hayonul. Tot cu ciocanul am batut din lateral spre interior chederul vechi(marginea aia din tabla pe care se prinde el), asa incat sa calce aprope pe marginea hayonului. Cand s-a inchis bine l-am dat jos pe cel vechi si l-am pus pe cel nou. Cu asta nou era si mai bine. -Am schimbat incuietoarea(12 Ron) cu una noua(se pot schimba doar bucsile de plastic, dar nu e ca noua). -am pus cui de solentza, ca fiind al patrulea punct de inchidere(la solentza le-a venit mintea) -deabia acum incepi sa faci reglajele(inaltime, butoiase de caucic, cat de tare vrei sa dai cu hoyonul...) Policioara am facut-o ca in poza. Cred ca din motive financiare au lasat cauciucul sa frece pe tabla(ce idioti) si normal ca schartie. Ar mai fi sistemul de prindere al banchetei spate. Acolo,s-a mai discutat pe aici, dai cu banda izoler, reglezi butoiasele de cauciuc sa stea cat mai fixa(o sa o inchizi mai greu putin). La cric am folosit ,ansoanele de cauciuc pt. scurgerea apei din fata de la comp. motor, ca sa nu mai frece cumva de ornamentul de plastic. Bafta!! 26 May 2007, 13:22: Uite si pozele. Vad ca a luat-o. Ceva cu serverul..... A da erau prea mari!!!??? IMG_9599_1.jpg ( Size: 45.7k ) Number of downloads: 4117 IMG_9602_1.jpg ( Size: 44.02k ) Number of downloads: 3704 IMG_9606_1.jpg ( Size: 50.1k ) Number of downloads: 3682 IMG_9607_1.jpg ( Size: 54.42k ) Number of downloads: 3653 IMG_9600_2.jpg ( Size: 153.05k ) Number of downloads: 1792 This post has been edited by tr07gtx: 26 May 2007, 13:22 |
--------------------
Dacia SuperNova
Dacia SuperNova
2002-Clima
- tr-07-gtx
|
|
Iuliutz |
![]()
|
![]() No Signal Group: Members Posts: 309 Joined: 9 April 07 From: Alba Iulia ![]() |
Material de unde ai gasit de cumparat? la magazin de piese auto? ma refer la materialul acela gri de pe policioara?
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Confort
- AB05XTP Statie: Yaesu ft857d, Wouxun KG-UVD1P
Antena: Sirio ML145, Proxel Slim Gainer AZ505 Ford Focus turnier 2002, 1.6 benzina Matiz 2003 798 cc |
|
tr07gtx |
![]()
|
Nu te-ai prins, e chiar materialul de pe policioara. Am scos bandoul ala de cauciuc cu gandul sa-l arunc pentru ca nu il mai suportam, dar am observat ca daca deslipesc materialu e destul de lung incat sa acopere cauciucul daca il pun la loc. Asa ca l-am pus la loc, dar pe sub material nu cum a fost el pe deasupra. M-am chinuit putin sa nimeresc capsele in aceleasi gauri, pe urma l-am frecat cu smirghel, i-am dat cu prenadez si am lipit materialul peste asa cum ar fi fost normal. Cu putina atentie(il intinzi un pic) iese asa cum se vede(beton). Multi lipesc o bucata de pasla pe hayon, dar mie mi se pare mai elegant asa. OKI?
|
--------------------
Dacia SuperNova
Dacia SuperNova
2002-Clima
- tr-07-gtx
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
offtopic oarecum: parca era o idee proasta treaba asta si la matiz la fel pentru ca daca iti eschideau masina hotii nu mai stateau sa desfaca boxele, fugeau cu tot cu tablie
![]() |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 23:51 |