Generatia SMS, MSN, etc., Mai stiti sa scrieti?
![]() ![]() ![]() |
Generatia SMS, MSN, etc., Mai stiti sa scrieti?
Ake |
![]()
|
||
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|||
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
asl pls jpg rpd ctf smm lol
M-a scuzatzi ![]() |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Ake, te chinui degeaba...aia cu SMS-u` n-o sa inteleaga niciodata ce-ai vrut tu sa incepi aici.
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
LemonDemon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 21 February 06 ![]() |
Sa vezi cand ii pui sa scrie un CV si o scrisoare de intentie ce iese......
|
--------------------
None
None
N/A
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
Pai generatii diferite au mentalitati diferite. Asa a fost dintotdeauna si va fi inca. Dar nu toti sunt asa, mai sunt si exceptii. De exemplu sora mea care are 18 ani, dar citeste si invata de rupe. Scrie si ea sms-uri dar nu are legatura una cu alta. Asa cum e normal ca noi sa vorbim la mobile asa si ei isi trimit sms-uri.
|
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
SerbanS |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 449 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Mesajele nu le scriu cu prescurtari pentru ca folosesc T9
![]() ![]() |
--------------------
Renault Symbol
1.5 dci 80 cp Dynamique + clima
2006 A studia și a nu gândi este o risipă. A gândi și a nu studia este periculos.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.471 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
In primul rand ca primul post din topic are peste 460 de caractere, deci ii va plictisi pe cei carora le e destinat si nu-l vor citi pana la capat.
In al oilea rand, de unde fac rost de un dictionar T9 in romana pentru un Motorola E398? Ca eu am Itap in engleza, ceha, letona etc, dar in romana trebuie sa scriu tot! This post has been edited by einstein1984: 7 Nov 2006, 08:10 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
gonty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 23 March 03 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
Citroen
C4 2.0 HDI
2007, SX Pack
- IS96DEA
|
|
Michidush |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 6 July 04 ![]() |
Amice...Aste sunt vremurile. Calitatea invatamantului a scazut cum nici nu iti poti imagina. Cum e cel mai simplu sa distrugi un popor?.......Distrugand sanatatea si invatamantul. Cu o natie cretina si bolnava poti face orice nu?
Si cel mai mult ma amuza reactia mediului privat si a liberei initiative la criza din aceste doua ramuri....1000 facultati private noi + 1000 de farmacii noi ![]() -facultati de genul "Facultatea de Integrare europeana Management bancar si Contabilitate informatica" -farmacii mai multe ca fastfoodurile |
-------------------- "Nu aj dori sa pot zbura si sa nu ma creada nimeni, ci sa nu pot zbura dar sa ma creada toti"
Tetelu (Jurnalul lui Tetelu` A.C.) |
|
stuiberv |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 8 April 05 From: Iasi ![]() |
Pai problemele incep din gradinita.
Ce parere aveti de o "educatoare" care scrie: "inchideti usa case-i". Sau care la sedinta le spune parintilor: "aveti niste copii foarte extraordinari"???? Dar e si vina parintilor: eu daca as avea de-a face cu o "educatoare" de genul asta in secunda doi as face un scandal monstru si as muta copilul altundeva. Apropo, chestia sata se intampla la o gradinita privata, unde parintii dau o gramada de bani (mie 4 mil pe luna mi se pare o suma foarte mare, daca ne gandim ca o facultate cu taxa costa 400 euro /an). Pe de alta parte, dau 4 milioane, dar daca imi vine copilul acasa si vorbeste stalcit pai le stalcesc si eu toata gradinita. Dupa tot mai multe episoade de genul asta (unele chiar la tv si prin alte parti), imi e frica de ce o sa trebuiasca sa indur peste cativa ani cand probabil (sper) voi avea un copil. Acum, am sa ma chinui sa nu ajunga sa nu stie sa vorbeasca, voi vedea ce inseamna asta ![]() |
--------------------
Papuci
marimea 43
3 ani bocanci
- is xx undoitrei “All parts should go together without forcing. You must remember that the parts you
are reassembling were disassembled by you. Therefore, if you can’t get them together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer.” — IBM maintenance manual, 1925 |
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Inteleg ca daca scrii sms-uri la kilogram iti formezi un reflex de a scrie cat mai prescurtat astfel incat sa incapa cat mai multa informatie in 128 de caractere (sau cat o fi avand un sms). Dar nu inteleg ce te opreste sa scrii cuvintele intregi, citete, atunci cand ai in fata un full qwerty sau qwertz si timpul nu te preseaza.
Si chiar daca te preseaza timpul, inteleg sa mai apesi pe doua taste deodata, sa apesi "u" in loc de "i" sa mai mananci sau sa mai adaugi o litera din cand in cand ... dar nu sa scrii stenograme. Si macar daca ar fi stenograme ca astea se bazeaza pe niste reguli (exista manuale de invatat stenografia) dar cand vad texte scrise fara nici o lege de mnemonica mi se impleticesc nervii optici in cap. Ma alatur si eu nedumenririi si neintelegerii lui Ake si astept ca "noua generatie" (fara nici o legatura cu partidul cu acelasi nume) sa isi spuna cuvantul. Un raspuns l-am primit deja in repetate randuri : "Asa m-am obisnuit sa scriu!" Consider acest raspuns ca fiind unul pueril .. dar totusi e un raspuns care arata ca situatia se poate corecta. Daca te-ai obisnuit intr-un fel, te poti obisnui si in alt fel. Alte motive mai sunt ? |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
QUOTE(Liviu @ 7 Nov 2006, 17:06) In mod cert lucrezi in IT, ai pus o suma "rotunda" (2 la puterea a 7-a)... Sunt o multime de tineri care au senzatia ca scriind pe forum-uri sau blog-uri in stil mirc sau cu prescurtari tembele par mult mai inteligenti... mai cool... mai sexy (kidding). |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
TMihai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 947 Joined: 1 October 05 From: Bucuresti ![]() |
Alte motive...lenea?
![]() ![]() This post has been edited by TMihai: 7 Nov 2006, 17:43 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 MPI
2005 Shit happens to me mostly so don't worry...
Trece lebede-n zare / Eu ma uit, ele dispare |
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Pfaaaa, eu am impresia ca va plictisiti rau.
Apartin acestei "scarboase" generatii cum o considerati voi, dar consider ca generalizati aiurea. Scriu mai corect decat unii dintre cei care s-au plans sau se vor plange aici. Ipocrizie!!! Scriu pana la 10 mesaje pe zi, de obicei le depasesc insa niciodata fara reguli de gramatica, sau macar limbaj IRC! Scriu foarte repede, corect si fara T9. Dumneavoastra va luati dupa cativa retarzi pe care ii vedeti prin diverse colturi ale internetului. Si eu cand intru pe ODC si vad acolo la chat, vad numai limbaj de ala codat si fara reguli gramaticale, si totdeauna ii iau la misto ![]() ![]() Va pierdeti timpul aiurea, parerea mea. Nu se poate face nimic. Astea-s vremurile, nu mai dati vina pe invatamant ca in primul rand e vina parintilor! This post has been edited by Steffyx: 7 Nov 2006, 17:49 |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
ovidiums |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 14 August 06 ![]() |
care e de fapt durerea? greselile gramaticale sau shtz-urile?
intreb asta fiindca (inca) mi se pare aberant sa stergi sau sa dai warn pentru "sh, tz" indiferent cat de serios sau corect gramatical e reply-ul, in schimb geme forumul de to' felul de "agramaticalitati". chestia ca asta e regulamentul e o scuza obtuza... (am mai spus-o cuiva: e aberant sa fie mai grav un "sh" sau un "tz" decat "jenti" sau "bari" pe un forum auto) am 38 de ani, nici acum nu stiu ce inseamna toate abrevireile de mirc insa am fost pus in situatia in care a trebuit sa le accept fiindca "traducerea" lor era mai importanta decat orgoliul meu prutianic. important e sa ai ceva de spus...daca e important mesajul treci peste cum e scris. as fi scris toate astea de doua ori mai repede daca nu ar fi trebuit sa recitesc mereu si sa corectez "shtz-urile". |
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
- - cu fete de usi din vitan
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Liviu @ 7 Nov 2006, 17:06) ...atunci cand ai in fata un full qwerty sau qwertz si timpul nu te preseaza... Mai mult, eu ma gandeam sa cuprind inclusiv partea cu scrisul cu creionul pe hartie (remember?). E de groaza cate sh, tz si prescurtari care mai de care mai abracadabrante apar prin teze la liceu. |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Inc-o chestie: asta se vrea a fi un topic cu menirea de a reinvia vechiul spirit al cafenelei?
|
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
ovidiums |
![]()
|
asta cu scrisul pe harie e inoportuna. nu are legatura cu scrisul pe taste unde (cazul meu) nu am cum sa tastez romaneste (avand tone de scris de mana la activ urasc la fel de mult "t"-ul fara virgulitza ca si "I"-ul cu punct)
|
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
|
|
Maximus Decimus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 157 Joined: 5 May 06 ![]() |
Ake, lumea se schimba, vitezele se schimba, modalitatea de comunicare se schimba. nu trebuie sa fim nici costernati dar nici extaziati de acest nou mod de comunicare. Problema este ca noi vom considera intotdeuna lucrurile facute de noi mai bune ca cele facute de altii. Consider ca trebuie sa avem inclinatia sa-i intelegem si pe cei care nu fac lucrurile asa cum le facem noi. Poate la un moment dat le vor face mai bine.
|
--------------------
Peugeot
407
- B-03-LOG GRUPPO MAXIMA BUCURESTI- MEMBRU FONDATOR
|
|
sefu_alx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 878 Joined: 2 February 06 ![]() |
|
--------------------
x
y
2009
|
|
ovidiums |
![]()
|
QUOTE(Maximus Decimus @ 7 Nov 2006, 18:59) Consider ca trebuie sa avem inclinatia sa-i intelegem si pe cei care nu fac lucrurile asa cum le facem noi. Poate la un moment dat le vor face mai bine. asta e un soi de indulgenta superioara. bine ar fi sa acceptam ca poate altii fac mai bine decat noi. corecteaza-l gramatical dar nu-i da un cap in gura in mijlocul frazei... de aia "americanii" adopta toata inteligenta din lume; ii doare in cot de "cat de lung ai parul, ci conteaza cat de mult gandesti". |
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
|
|
Maximus Decimus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 157 Joined: 5 May 06 ![]() |
Si leading-ul din afirmatia ta este "indulgenta superioara". Lasi sa inteleaga ca momentan chiar le fac mai bine. Iti pot da exemple care sa te contrazica. totusi, o imbinare intre experienta si noutate este cel mai bun lucru care se poate intimpla.
|
--------------------
Peugeot
407
- B-03-LOG GRUPPO MAXIMA BUCURESTI- MEMBRU FONDATOR
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Mai, "altfel" este un termen corect .. Nu ma deranjeaza sa scrii "altfel" atat timp cat esti compatibil cu un sistem mai vechi. Aici e de fapt problema.
Ca sa o dam pe IT (ma rog, foaaarte general vorbind): La inceput a fost DOS, apoi Win 3.1 apoi Win 95 .. apoi Win Me, apoi WinNT si 2000 .. apoi XP .. acum e Vista si ce alte denumiri s-au mai dat. Fiecare sistem a fost "altfel" decat cel anterior (in sensul bun, bineinteles) .. dar de fiecare data s-a pastrat compatibilitatea 100% cu "trecutul". Generatia SMS (general vorbind) incearca sa vina la mine, care am folosit toata viata Windows cu mouse si imi pune in fata Linux fara interfata grafica .... exact aici e problema ... (cine cunoaste cat de cat cele doua sisteme stie despre ce vorbesc). Totul se reduce la compatibilitate. Si daca "sh" si "tz" inseamna doar "altfel", "asl", scrisul fara cratima si cel agramat inseamna SI incompatibilitate .. nu doar "altfel". Ce vreau sa spun este : Scrie frate cu prietenii tai, cu mama, cu tata si cu cine mai vrei tu cat de agramat vrei si cu cate prescurtari vrei .. nu ma intereseaza. Dar cand vorbesti cu mine, pune-ti interfata de adaptare a protocolului ca altfel mie imi da cu virgula. Si sa ma scuze reprezentantii demni de respect ai "generatiei SMS" dar tocmai ei sunt exceptiile in aceasta generatie ... nu cei care scriu fara sa tina cont de nici o regula. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
Leonard_Predoiu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 11 July 06 ![]() |
Sincer...m-ati pus pe ganduri...
Ma uit la studentii mei... Daca ar fi sa contabilizez de cate ori am gasit in lucrari "pretz" sau "nu tre sa..." sau ....nu mai conteaza Culmea e ca in multe dintre ele calitatea informatiei era suficienta! Imi puneam intrebarea: sa il pic pe dobitocul care scrie "dak" sau scrie DE MANA! cu sh si tz??? Pai...de ce? Pentru asta? NU! Pentru ca nu are sa imi transmita informatiile pe care i le ceream? DA! Cat timp face dovada ca si-a insusit cunostintele necesare luarii unui 5 sau 6 sau 8 sau 10 eu le dau nota pe care o merita! A..ca va ajunge sa lucreze undeva si o sa fie dat afara de un sef care nu suporta, sau nu va ajunge sa lucreze nicaieri pentru ca nu va trece de un interviu sau examen...asta e problema lui. Eu cred ca natia asta este una extremista, care nu are linie de mijloc, poate pentru ca nu are nici clasa de mijloc. De la ideea lui Maiorescu "teoria formelor fara fond" unii au inteles ca se poate scrie oricum (forma 0) daca scrii ceva inteligent (fond 1) Altii au inteles ca trebuie sa scrii ASA (forma 1) chiar daca ceea ce transmiti e o tampenie (fond 0) Intr-un fel e salutara initiativa anumitor forumuri (chiar multe!) printre care si acesta de a nu permite scrierea alterata. Ar trebui sa denote o maturitate in managementul forumului care sa doreasca sa trieze alterarile de forma, evident pentru unii deranjante, macar la nivel vizual. Dar, nedublata de o maturitate a managementului forumului in sensul eliminarii cu fermitate si a "nulitatilor informationale" prima masura va fi una sterila, care nu va creste nivelul forumului. Sa nu ma intelegeti gresit, nu militez pentru forumistul care sa stea cu IOOP sau DOOM2 (nu...nu jocul!) de-a stanga si de-a dreapta tastaturii....dar, parca....de ceva timp..nivelul informatiilor continute de puhoiul de topicuri din ultimul timp este....pijos! ca sa ma exprim asa. La aceasta contribuie si nivelul moderarii, care nu are capacitatea (hei! e o munca voluntara!) de a sintetiza informatia si de a o condensa in topicuri specializate. Salut prezenta printre moderatori a domnului Ake, fara sa il cunosc, un adevarat intelectual, a domnului klaus, un impatimit al loganului, cu adevarat detinator al multor adevaruri, dar..cu tot respectul...cam atat. Probabil ca diferenta de varsta ma orbeste sau macar imi incetoseaza simturile. Oricum..pe vremea cand eu doar citeam (deh...inca nu isi daduse masina in stamba, ca sa am nevoie si de sfaturi exacte!) parca era un nivel intelectual mai ridicat. Dar, are dreptate domnul Liviu> marindu-se numarul de useri...este inevitabil. Fara a pune la socoteala si plecarile. Imi cer scuze anticipat pentru lungimea acestui mesaj. Precizez ca mai intai am incercat sa il scriu pe telefon. Dupa al saptelea cuvant am abandonat! Cum se spune..LOL! |
--------------------
Renault
Megane
2003 1,6 16V
|
|
StefanT |
![]()
|
Stima mea domnule!
Ai scris frumos si prea mult adevar ![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Fenomenul asta e romanesc sau international?
Daca ne referim la shtz, asta e treaba romaneasca, explicatia ei e ca tastatura normala nu are toate caracterele romanesti. Multe altele sunt insa internationale: pls, 4 (for), 2 (to), u (you) si lista e imensa. Parerea mea personala e ca scrierea asta e inventie pur americana. L.A. se folosea cu mult timp inainte sa apara tastatura. |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca inainte erau tot la fel de multi oameni care nu stiau sa scrie corect. Acum insa, luam mai des contact cu ei datorita Internet-ului.
Mai exista o varianta la fel de mortala: oamenii care stiu sa scrie corect cuvintele, unde sa puna cratima, cum sa formeze propozitiile, dar totusi NU SINT IN STARE SA COMUNICE - sa se exprime in asa fel incit sa inteleaga si altii ce spune el. Este incredibil cind ai de-a face cu un asemenea om, si este rau mai ales cind trebuie sa lucrezi sau sa colaborezi cu el. |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- - Athos, Porcos si Bairamis
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th June 2025 - 22:12 |