Un vecin fumeaza pe casa scarii, Cum il pot determina sa se linisteasca?
![]() ![]() ![]() |
Un vecin fumeaza pe casa scarii, Cum il pot determina sa se linisteasca?
i96nds |
![]()
|
||
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
TIne usa de la apartament deschisa cat mai putin. Eu dimineata cand merg la lucru, si nu merge liftul, ma intamnesc pe scari cu 1-2 vecini cu tigara si cafeaua in pijamale pe casa scarii.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
amc |
![]()
|
![]() 2 trancane Group: Members Posts: 603 Joined: 28 November 05 From: Bucuresti ![]() |
fraieri! daca ai balcon, si tu fumezi pe scari ca un aurolac, te numesti un fraier.
|
--------------------
YUGO
Zavzta
2007/prestige
- 1-B-NU-IS--chhh
|
|
AlinI |
![]()
|
![]() Nd 4 Spd 4 Life Group: Members Posts: 178 Joined: 13 April 06 From: Bucuresti ![]() |
eu sunt fumator, dar ma mai gandesc sa nu derajez pe nimeni cand fumez... adica nu fumez in camera, in casa merg in bucatarie, deschid geamul si fumez acolo, nu suport sa fumez in locurile inchise, motiv pentru care la serviciu prefer sa ies afara in frig decat sa fumez in camera de fumat...
din cate stiu eu este interzis fumatul in locurile publice inchise, cu exceptia celor special amenajate... casa scarii parca este loc public inchis si parca nu ar avea voie... ca tot este avocat intreaba-l ce lege este aia si daca are cunostinta de ea, eventual ii aduci aminte de o oarecare institutie mentionate de tine (nu ca ar face ceva, dar poate numele ei o sa il sperie...). eventual cu un sistem audio mai rasarit ii pui niste melodii de dragoste cand stii ca doarme... exista solutia aia care se pune in butelii ca sa miroasa gazul... daca i-ai stropi usa, sau locul unde fumeaza garantat ar fuma in alta parte.. ![]() sau mai exista varianta sa te apuci si tu de fumat.. ![]() |
--------------------
Subaru
Impreza 2.0 Hatchback
2009 '06 Dacia Logan 1.6 mpi
Whishlist Honda S2000 |
|
B 45 GAO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 2 September 05 ![]() |
Bine punctat AlinI.Cred ca e ce-a mai buna solutie.Nu cred ca trebuie sa se recurga la injurii sau violenta pentru un fapt atat de mic.
|
--------------------
DACIA Logan 1,4/
SEAT Leon 1,6 16V/
TOYOTA Aygo 68CP
- B 45 GAO Te tin franele sa ne tragem?
|
|
radunic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 23 January 03 From: Timisoara ![]() |
Lege nr. 349 din 6 iunie 2002
pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun (rezultată în urma modificărilor Legii 349/2002 prin Ordonanța de Guvern 13/2003, Legea 275/2003 și Legea 90/2004) |
-------------------- |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Pai din cate spui, tu stai la 4 iar ala 1. Chiar asa tare te deranjeaza fumul ala de tigara?
Mai, dar sensibil mai esti... Nici daca ar fuma pipa macar vreo 10 ore din 24 nu cred ca ar ajunge fumul trei etaje mai sus asa concentrat incat chiar sa ai motive de suparare. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
Gresit! Pentru un nefumator mirosul fumului de tigara este mult mai puternic decat pentru unul care fumeaza zilnic.Si sa stii ca intr-adevar fumul de tigara se ridica pana la etajul 4 si se si simte destul de tare. Stiu asta de pe vremea cand stateam la bloc si mai aveam pustani care intrau in casa scarilor sa fumeze ... Nu e deloc placut
Suma respectelor, Alydor. |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
radunic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 23 January 03 From: Timisoara ![]() |
radian se pare ca este fumator
![]() Fumul intr-adevar se ridica la ultimul etaj. Pot sa va spun ca exista si oameni alergici la fumul de tigara, si inca nu putini (de ex eu asa sunt, mi se infunda nasul si imi dau lacrimile si nu mai pot respira). Cu toate astea, am fost fumator. Alergia a aparut pe parcurs, de asta m-am si lasat. Pana la urma fumul este toxic si fiecare ar trebui sa poata alege daca sa il inhaleze sau nu. Lipeste-i pe usa un print cu legea respectiva (eventual bolduiesti partea cu spatiile publice inchise). It works! This post has been edited by RADU TM 08 XKO: 18 Dec 2006, 12:59 |
-------------------- |
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Mda, ... iar probleme de respect ... asta e ...
Stefane, daca el e taliban si nu intelege, obisnuieste-te! De ce ? Pentru ca, de obicei, de aici pleaca violenta si toate lucrurile urate care se pot intampla. Tu pune in aplicare toate sfaturile "pasnice" pe care ti le dau coforumistii ! In mod normal ar trebui sa mearga. Dar, am spus in "mod normal" !!! In alte situatii ... mie mi-ar cam fi frica de paguba la masina, geamuri, oglinzi, cauciucuri, etc ... |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
mauru007 |
![]()
|
![]() sir Group: Members Posts: 437 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Astept cu nerabdare un topic despre cei care nu se sterg pe picioare cand intra in scara blocului. Eu cand intru in scara am vecini asa fiorosi incat merg pe burta sa nu ma vada pe vizor. Masca de gaze pe figura etc. Acum serios vorbim scara blocului nu cred ca e loc public. Daca toate apartamentele sunt proprietate personala nu cred ca e scara publica. Sau voi primiti fonduri de la primarie pentru zugravire si plata utilitatilor (lift, iluminatul pe scara etc.)
p.s. Daca totusi se cauta o solutie legala la problema cred ca afise cu fumatul interzis si cuantumul amenzii la fiecare etaj ar fi suficiente, mai ales ca e avocat. Eventual si o reclamatie la administratie un proces pentru rezugravirea scarii deoarece e afumata si asa mai departe. This post has been edited by mauru007: 18 Dec 2006, 14:43 |
--------------------
Ford
Focus
2002/Ghia
- vl Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Ai dreptate, conform legii, scara de bloc apartine tuturor proprietarilor, toti au cota parte din ea, stipulala in actele de proprietate, prin urmare nu vad de ce nu ar avea voie sa fumeze in locsorul detinut de el din acea casa a scarii. A..ca nu-i de bun simt e altceva...
Nu-l mai faceti cu ou si cu otet, ca omul nu are nici o vina, crezi ca de placere fumeaza pe casa scarii? eu m-as certa cu nevasta lui ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
QUOTE(mauru007 @ 18 Dec 2006, 14:37) Ba e...public privata...ceva de genul..nu cunosc exact termenul. E zona publica pentru proprietarii respectivi din acea scara. Asa cum intra vecinul 1 asa intra si 2 si 3 etc, si tu. Ba in plus si vizitatorii au access prin acordul vecinului x la care vin. Ceva probleme de genul au fost si la noi cu fumatul... si am facut un afis cu o hotarare a comitetului executiv ca nu e voie sa fumezi pe scara, in lift sau alte spatii inchise comune blocului si conform legii x (cea de mai sus) art. y nu e voie si in caz de e prins amenda de la la cf. art. yy... Sa vezi baboantele ce mai raportau... Ba chiar un nesimtit nu a incetat pana nu am chemat pe comunitarii lu' peste si i-au tras o amenda de 200 roni... scurt... De atunci s-a potolit si sa vezi ce bine e acuma... Eu sunt fumator, dar nu suport sa simt fum pe scara/lift/masina/tren/birou/etc...adica spatii inchise neaerisite. Daca vrei sa faci ceva baga clontul la administrator si asa rezolvi mai usor... ptr. ca scara e administrata de el. |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Poate o sa va amuzati... insa eu sunt presedintele asociatiei de proprietari, adica mai tare decat administratorul. Deci nu am la cine sa ma mai duc.
Cat despre nevasta zgripturoaica de care ziceati: evident ca ea nu il lasa sa fumeze in casa, e normal. Mi-e si jena sa ma plang ei de ce face sotul. Este o doamna, mai bine spus Doamna. E foarte finutza, o respect mult si am toata admiratia pentru ea. Chiar si pentru domnul cu pricina am o anume admiratie pentru ca in ciuda unor probleme locomotorii pe care le are (probleme medicale) el face eforturi pentru recuperare. Are vointa si apreciez mult asta. Nu il inteleg insa cu fumatul. Nu v-am zis ca fumeaza PIPA !!! Tot mirosul ala aromat se ridica pana la etajul 4 si sta acolo ca un nor ! |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
david79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 888 Joined: 19 March 05 ![]() |
dar o fiola cu miros de SHIT nu merge pusa in locul in care fumeaza ?
![]() |
--------------------
Toyota
corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ;
2008 / 2011
|
|
i96nds |
![]()
|
Bine... dar mirosul urca tot la etajul 4, nu????? Orice chestie pe baza de miros nu e buna pentru ca m-as chinui singur.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca tot ai atata admiratie ptr el lasa-l in pace cu probleme lui cu tot ca alea 2 min in care astepti liftul si mirosi fum de tigare n-o sa te omoare.
Eventual deschide un geam la un etaj intre voi. |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Si daca n-are lift?
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.197 Joined: 29 May 06 ![]() |
Fara sa te superi pe mine, eu cred ca tu ai prea mult timp liber si te plictisesti daca ai probleme de genul asta, ca fumeaza un vecin pipa pe scara blocului.
Cat fum poate sa scoata? Si eu sunt fumator, mai fumez si pipa, dar mai rar. In plus, tu ce faci, iti petreci tot timpul pe scara blocului? Da si tu dovada de putina solidaritate si intelegere, ca atunci cand o sa ajungi la varsta lui, poate nici pe tine nu o sa te mai lase nevasta sa mai faci ceea ce iti place. Sau cum ti s-a mai spus: nu puteti sa deschieti un geam sa iasa fumul? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
QUOTE(i96nds @ 18 Dec 2006, 14:56) Poate o sa va amuzati... insa eu sunt presedintele asociatiei de proprietari, adica mai tare decat administratorul. Deci nu am la cine sa ma mai duc. Simplu... tu esti angajatorul ptr. administrator!!! Asa ca faci un comitet bagi si asta pe ordinea de zi si gata! Asta mai mult pentru a implementa o lege existenta si pentru ochii mosilor... Daca iti faci asemenea probleme inseamna ca ai acceptat "postul" cu ochii inchisi...ptr. ca presedintele e cel care ia TOATE bobarnacele... Administratorul e un angajat care administreaza imobilul. Poti eventual sa-l pui pe administrator sa aplice legea cu fumatul si gata. |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
i96nds |
![]()
|
Am deschis geamul de la etajul 4 - cel ce da pe bloc. Mirosul totusi persista cam 2-3 ore.
Cand urc scarile mi se face rau de la miros. Sunt destul de sensibil la chestiile astea. E aproape ca o alergie, incep sa tusesc si imi curge nasul. Uneori ma ustura si ochii. Daca dau telefon la politie ma fac de ras ? Sau la politia comunitara ? Dar aia se lalaie si nu ajung exact in momentul in care fumeaza el.... |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
In loc sa ne intrebi pe noi eu zis sa suni la ei..si vezi ce zic.
Daca tot esti asa de deranjat de fapta vecinului ia si masurile care se impun. PS:Normal c-o sa te faci de ras. Sau poate nu.....There's only one way to find out! This post has been edited by Lexy: 18 Dec 2006, 16:02 |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.197 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(i96nds @ 18 Dec 2006, 17:57) Daca dau telefon la politie ma fac de ras ? Sau la politia comunitara ? Dar aia se lalaie si nu ajung exact in momentul in care fumeaza el.... Daca zici ca ai probleme de sanatate din cauza fumului, atunci da telefon la Politie, explica-le despre ce e vorba si poate vin. Oricum, asteapt-te sa fi motivul de misto al sectiei de politie pentru ceva timp. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
Lexy |
![]()
|
Nu-i nici o problema..poa sa se lalaie politia si 2-3 ore ca fumul tot este,nu?
Cat despre dovezi....sigur cred ca poti face o poza cu saracul om jumatate handicapat fumand si el o tigare in casa scarii..... |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(i96nds @ 18 Dec 2006, 15:57) Cand urc scarile mi se face rau de la miros. Sunt destul de sensibil la chestiile astea. E aproape ca o alergie, incep sa tusesc si imi curge nasul. Uneori ma ustura si ochii. Si eu sunt tot ca tine, iar cand trebuie sa merg cu liful si din lift tocmai a coborat unul care a fumat, renut sa mai merg cu liftul respectiv, nu pot sa respir. Nu ai cum sa-i "educi", sunt foarte putini fumatori, care-i respecta pe cei care nu fumeaza. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
i96nds |
![]()
|
tribunul, eu am oprit candva liftul si am invitat pe cineva sa coboare..... Era cu tigara palmata. Am simtit imediat ca ma sufoc.
Cat despre vecinul meu, imi pare cau ca e intelectual si nu pot sa ma inteleg cu el in mod civilizat. Chiar sunt dezamagit ca nu am reusit sa il conving cu frumosul. Tocmai de aceea sunt intr-o situatie cam delicata si va intrebam ce metode sa mai aplic. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
stuiberv |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 8 April 05 From: Iasi ![]() |
I-ai spus ca faci alergie de la fumul lui?
Mergi si ii spui: fac alergie de la fum, asa ca: - ori fumezi pe bacon - ori fumezi afara - ori te lasi de fumat - ori aplicam legea. Nu inteleg de ce iti e jena sa ii spui. Daca era doar assa, ca te deranjeaza fumul, cum ma deranjeaza si pe mine, dar fara urmari imediate, intelegeam sa iti fie putin jena, dar daca ai probleme de sanatate, asta e. Eu am fumat 10 ani, ii inteleg pe fumatori, dar nu ii inteleg pe fumatorii care nu ii respecta pe cei din jur. |
--------------------
Papuci
marimea 43
3 ani bocanci
- is xx undoitrei “All parts should go together without forcing. You must remember that the parts you
are reassembling were disassembled by you. Therefore, if you can’t get them together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer.” — IBM maintenance manual, 1925 |
|
i96nds |
![]()
|
Deja am parcurs pasii din lista ta, exceptand cel cu aplicarea legii. Mi-a fost jena sa chem politia. Doar suntem vecini....
I-am spus cu frumosul de vreo 10-15 ori. Ma dispera deja nesimtirea lui - mi-a zis ca nu mai vorbeste cu mine ??? |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
mikeb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 24 September 05 ![]() |
Si eu sunt la fel. In fum de tigara imi lacrameaza ochii si mi se usuca gatul. Nu suport deloc mirosul, iar pe vremea studentiei cand mai puneam tigara in gura o faceam de obicei la pescuit, unde nu era problema in a disparea fumul, sau in parc. Mi se pare de bun simt ca cineva care fumeaza sa nu ii afume pe cei care ii sunt in jur... Si intr-adevar, mirosul se simte pana sus pe casa scarii, stiu de la noi din bloc.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
Ambiance-2006
- HRxx--- Romania e o tara minunata! Pacat ca e locuita...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th June 2025 - 22:11 |