S-a scumpit benzina !
![]() ![]() ![]() |
S-a scumpit benzina !
Pedro |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 16 December 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
Berlina O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
|
|||
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Atitudine??? si cine crezi ca o sa te auda....??? Era de asteptat sa creasca pretul carburantilor! Eu unul nu ma mir de loc! Si o sa mai creasca stai linistit! :twisted:
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
Watchful snake |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 4 June 03 From: București ![]() |
În Franța era cam 1,10 euro pe litru prin aprilie...
|
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003 Nu conduceți mai repede decît poate zbura îngerul vostru păzitor!!!...
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
De data asta nu-i vina lor (accize, si alte alea..). Vina o poarta cresterea pretului petrolului din varii cauze (a fost Venezuela, acum bombardarea nu stiu carui terminal din Iraq..)
Treceam azi dimineata pe linga o statie de benzina ma uitam ca gazul este 13K si ceva sute. Cred ca devine incet incet o alternativa valabila (sa traiti dom' Borcea) |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
misterb |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 19 May 04 From: Bucuresti ![]() |
se pare ca nu ai nimic in comun cu capitalismul.
rompetrol cat si petrom sunt societati private. Este contrar oricarei logici economice ca un particular sa aiba o activitate neprofitabila. Sincer ma asteptam , ma intrebam doar cand va fi momentul si iata ca am si raspunsul. Se stie ca pe plan international pretul petrolului a crescut si cum rafinariile prelucreaza si petrol din import este normal ca produsul finit (benzina) sa fie vandut la un pret mai mare pt a putea inregistra profit. Daca nu o faceau aceste societati mergeau pe pierdere. De condamnat ar fi fost daca desi mergeau pe pierdere guvernul le subventiona (imposibil de altfel in aceasta situatie pt ca nu mai este proprietarul lor si daca ar fi facut-o ar fi ilegal pe motiv de favorizare a unui jucator de pe piata in detrimentul altuia) asa cum a facut-o cu alte intreprinderi in acesti ani. Acesta este scopul privatizarii , sa lasi sopcietatile sa concureze intre ele pe principii de piata libera. Vrem economie de piata functionala dar in schimb emitem idei contrare. Chiar si in aceste conditii pretul este sub media mondiala si in special cea din UE. Asta este, solutia este cresterea salariilor si a veniturilor care tot din motive de productivitate si inflatie nu poate fi facut peste noapte. In economia libera orice se leaga si sunt elemnet in interdependenta. Nu e o bucurie fireste pt nimeni cu atat mai mult pt posesorii de auto , dar asta este. Ai masina ai cheltuieli, sau mergi mai putin cumasina si mai mult pe jos. Si bicicleta este o solutie. Se vede ca , comunismul si-a pus amprenta puternic asupra modului de a gandi al multora, orice se intampla in tara asta se injura guvernul (indiferent care ar fi el) fara a tine cont de niste lucruri ce tin si de logica, pe principiul ca tot ce misca in tara este din cauza "tatucului" care dicteaza si face, eh acum nu mai este chiar asa. |
--------------------
Renault
Clio IV Estate 0,9 TCe
2015 Clio Estate 0.9 TCe
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
misterb, pe bune ca tu bati campii, dar probabil ca la salariul tau de 3000 de euro nu simti scumpirea asta, ba chiar ti se pare normala :vmad:
Daca "statul" voia sa ne ajute, o facea reducand accizele si asa castigau si "producatorii" particulari, si castigam si noi ! Dar benzina mai scumpa => bani incasati pe accize mai multi => vile mai mari (in special pt "salariatii" lor cu peste 2999 de euro venit lunar) |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
Mihai_E |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 687 Joined: 21 October 02 From: Bucuresti ![]() |
Ov, io cred ca misterb are dreptate. nici o firma privata din lumea asta n-o sa mearga in pierdere, chiar daca populatiei ii convine sau nu. chiar daca as avea 3000 de euroi salariu, din principiu orice scumpire cit de mica ar fi ea, ma deranjeaza, dar nu nici nu pot sa acuz o firma ca a marit pretul unui produs (in mod justificat) daca cheltuielile de productie pentru respectivul produs au crescut.
e simplu ca buna ziua. sint convins ca daca te-ai afla si tu intr-o situatie similara, ai proceda la fel. |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.5dCi 100 CP Shit happens!
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
daca ai fi citi bine, eu nu m-am luat de firmele private :!:
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
misterb |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 19 May 04 From: Bucuresti ![]() |
cel care bate campii esti tu amice. spune-mi si cu ce bat campii din acel rationament? Cand critici ceva sau emiti o fraza mai si gandeste inainte de a o afirma. Spune-mi ce din ce am spus nu este corect?
Nu stiu de unde ai scos tu ca as avea 3000 de euro dar nu pot spune ca nu as vrea. Crezi ca l-a 3000 de euro pe luna imi luam Clio laugh.gif . Ca un amanunt si eu traiesc tot aici si stiu care sunt preturile si salariile. referindu-ma strict la benzina si ca sa revenim la oile topicului nu spun ca este un fapt imbucurator aceasta scumpire (nici o scumpire nu este motiv de bucurie). Cat priveste accizele ele sunt mari peste tot nu numaila noi si nu numai in tari dezvoltate ci si la vecinii nostrii. Orice produs care reprezinta un lux, moft sau care are repercursiuni asupra mediului este puternic accizat in orice stat din lumea asta (vezi cafea, tigari, benzina si altele) In cazul benzinei nu este un lux ( sau este pt noi) dar vrei masina si confort in deplasare dar poluezi platesti accize la benzina daca nu ai transport in comun, tren, avion, si bicicleta e simplu. Asa bate campii in alta parte inainte de a pune iconite de diavol ca nu ma impresionezi 8) |
--------------------
Renault
Clio IV Estate 0,9 TCe
2015 Clio Estate 0.9 TCe
|
|
Mihai_E |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 687 Joined: 21 October 02 From: Bucuresti ![]() |
da Petromu, Rompetrolu, OMV-u etc. ce sint ? |
||
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.5dCi 100 CP Shit happens!
|
|||
Pedro |
![]()
|
||||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 16 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Da asa e incerc sa ma tratez ca multi altii ca mine care inca nu am invatat ca daca 1 are o masina valabil de cateva sute de milioane alti cateva zeci trebuie sa munceasca pe 100 euro pe luna, scuza-ma dar sa-ti fie rusine ca pui problema asa. In primul rand tin sa te anunt ca sub nici o forma nu traim intr-o societate democratica , la faza asta gresesti amarnic, cine e intr-atat de naiv sa creada ca firmele mari romanesti functioneaza dupa normele economiei de piata si ca sunt guvernate de interese economice, cred ca nimeni nu mai crede chestia asta , sunt parghii, unelte politice si nimic mai mult, nu va imbatati cu apa rece cum ca ar fi altfel ca devine amuzanta treaba . Nu vorbi de sus unor oameni care sunt batjocoriti de un sistem al hotiei coruptiei si nepotismului, ar fi bine sa iti revizuiesti cat de cat viziunea , caci daca fundul tau sta bine merci pe fotoliul unui clio symbol , asta nu inseamna ca cine n-are e prost si incapabil.Un unchi de-al meu care dupa ce traise o viata in mizerie dupa revolutie s-a inhaitat cu niste securisti , gasindu-si imediat post de director cu 6000 $ luna, asta acum 7 ani gandeste-te acum ce venituri are si sa nu-mi vorbeasca mie nimeni de cat de capabil e el lucrand la patron ca macane . Si acolo troneaza nepotismul, spaga. Cei mai mari bogatasi ai romaniei sunt tot fostii se---curisti, marii afaceristi ai tarii :x Ma intalneam cu unchiul asta si spunea ca cine nu se descurca ar trebui sa traiasca in lagare special amenajate pentru incapabili , pai asa domnilor. Asa ca fara indolenta la adresa unor oameni care se chinuie de pe o zi pe alta sa supravietuiasca, muncind cot la cot cu ceilalti.
Hai ca imi place treaba asta, e adorabila, cata rautate, oare de unde domnilor ,romanul astepta oaspetii cu masa plina odinioara , ce-ati facut cu dansul l-ati calcat in picioare si l-ati dat la caini, bravo , n-am ce spune :wink: |
||||
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
Berlina O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
|
|||||
Ov |
![]()
|
misterb, din pacate sunt GROAZNIC de acord cu tine, ce nu intelege nimeni este ca nu putem sa avem preturile de baza (si aici includem carburantii) aliniate la alte tari din EU, cat timp salariul mediu (ala pe care il au MAJORITATEA, sper, romanilor) n-are nici o legatura cu cel din alte tari. Eu nu am nimic impotriva in marirea pretului la poarta rafinariei, de la 10.000 probabil, la 11.000 (parca 10% au zis ca e cresterea, nu?), pt ca rafinariile (deci producatorii particulari) au de castigat. In schimb o scadere a accizelor (banii luati de stat pt a se asigura "dezvoltarea" capitalismului romanesc) ar fi compensat cat de cat aceasta crestere mondiala a titeiului. Nu zic sa fi ramas la acelasi nivel benzina, dar o crestere de pana intr-o mie de lei ar fi fost ceva, dar peste 2000 e altceva.
P.S. scuze ca te-am atacat, am fost nepoliticos dar ma doare extrem de tare la buzunar aceasta evolutie a romaniei, unde salariile raman tot acolo si preturile sar in fiecare zi. Incep sa-i inteleg pe toti romanasii nostri care o taie peste hotare, injurand de mama focului. Eu personal nu merg cu masina la servici (decat daca e o urgenta, unde imi plateste firma benzina), asa ca sunt foarte familiarizat cu transportul in comun (si crede-ma ca schimb in fiecare dimineata 5 (cinci) mijloace ca sa ajung la munca). P.S. 2 observ ca am inceput sa am o gandirea a la PRM ... :impuscat: |
--------------------
Dacia
1300
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Cat sunt accizele din benzina? Ca doar aici ar putea umbla statul. Dar cum se doreste ajungerea cat mai rapida la un echivalent UE... nu cred!
Totusi, eu unul tot nu pricep de ce, cu tot cu accize, benzina la noi este mult mai ieftina decat cea din Vest. Datorita rafinarii petrolului local, in parte? Ca doar pretul petrolului mondial este acelasi (si creste, nenica, de o sa mergem cu totii pe jos!) Cine poate explica? |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
SGN_1310 |
![]()
|
![]() sgn_1310 Group: Banned Posts: 484 Joined: 9 June 03 From: Buftea, judetul CALIFORNIA ![]() |
Da ma as merge cu bike'ul insa ajungi traspirat la serviciu e cam nasol, ca uite astia nu au dat legi sa se faca dusuri la serviciu.
|
--------------------
Dacia
1310
- B-xx-XSK Inaction it's a weapon of mass destruction.....
Agitatorul sef! |
|
Ov |
![]()
|
alt exemplu de "il luam ieftin da-l dam scump", ca deh, suntem o economie de piata "functionala" : SNP Petrom, care detine 60% din piata carburantilor, prelucreaza 70% titei din productia proprie,
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
Ov |
![]()
|
si inca unul:
"Surse din domeniul petrolier declara ca, la ora actuala, titeiul autohton este cu 20%-25% mai ieftin decit cel din import. “Lunar se fac ajustari ale pretului petrolului din productia interna, insa nu la nivelul cotatiei internationale”, spun sursele citate. La inceputul acestui an, cind pretul petrolului a inceput sa urce, directorul general al SNP Petrom declara ca, pentru a nu scumpi produsele, Petrom va creste volumul exporturilor. " |
--------------------
Dacia
1300
|
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Pentru ca am mai intrat la un moment dat in conflict cu un membru al forumului pe aceeasi tema, ma rezum doar sa va readuc sub priviri un lucru: cresterea carburantilor nu ne afecteaza doar pe noi direct, cand ne punem benzina la masina cu care ne "plimbam" pana la servici. Nu vad cum la o firma s-ar putea folosi bicicleta pentru a transporta marfuri, nu vad cum s-ar putea folosi bicicleta pentru a merge la intalniri prin tot orasul, nu stiu cate rosii se pot cara la piata cu bicicleta, nu vad cum s-ar putea ridica gunoiul folosindu-se biciclete, etc etc
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
sstanescu, vedea-te-as cu 3 carcase de porc pe portbagajul biciclcetei!!! laugh.gif laugh.gif
IN alta ordine de idei: acciza e o hotie legalizata de Guvern, existenta in maxim alte 2 tari din lumea asta mare! Intrucit Piron Pitrea si Bombo au nevoie de cascaval, bineinteles ca nu vor reduce accizele, cu atit mai putin le vor desfiinta! |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Watchful snake |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 4 June 03 From: București ![]() |
Marty, nu sstanescu a propus bicicleta ca mijloc de transport, ci misterb.
|
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003 Nu conduceți mai repede decît poate zbura îngerul vostru păzitor!!!...
|
|
misterb |
![]()
|
pedro nu ai decat sa fcai morala gratuita cui vrei chiar m-a distrat postul tau insa inca odata dai dovada de o mentalitate comunista. In capitalism nu mai este va in comunism ca toata lumea este egala cu toata lumea. Unii azu mai mult noroc, altii muncesc mai mult, altii au mostenit proprietai averi etc. Daca as fi rau, ti-as spune ca decat sa te uiti in curtea vecinului si sa tanajesti cu invidie la masinile lui sau la vila lui, injurand guvernul pt ca ala are (de ce nu stiu ca nu vad logica in afara de ceea ce am spus cu tatucul atot puternic cu care ai fost obisnuit ) mai bine ai munci tu mai mult ca sa ai si tu , sau fa-ti o firma sau pot sa-ti spun cinic ca ala a avut mai mult noroc ca tine si ca tu ai avut ghinion. Ar fi un raspuns cinic si rautacios dar in esenta destul de greu de contrazis, insa tocmai ca stiu ca mai sunt si nuante de gris si ca sunt convins ca muncesti si ca esti cinstit si intr-adevar doare ca altii poate au mai mult si muncesc poate pe jumatate pt ca au avut mai mult noroc te sfatuiesc sa nu te mai uiti cu jind si cu invidie la altii ci sa privesti lucrurile akltfle. Ca de ex uita ala are ma bucur pt el ca a reusit (ca ala care are si consuma si face ca economia sa mearga) si sa te ambitionezi sa ai si tu sa fcai un business etc. daca nu esti genul bucura-te de familie de sanatate si incerac sa te bucuri cu ce ai ca altfel o sa fi un vesnic nemultumit. Asa este salariile sunt mici , accizele mari dar trebuie avut in vedere ca uneori Guvernul (indiferent care) este constrans sa aibe anumite taxe de catre FMI ( cel putin pe astia i-as alega cu bata cand vin aici), BM si altii, asta e regulala mondiala a jocului.
OV crezi ca eu nu sunt ofticat ca salariile sunt mici si ca pretul la benzina creste? Asta e situatia poate fi si mai rau ca inca pretul este sub cel al UE. Crezi ca dupa ce intram in UE i-ar conveni cuiva ca Romania sa aibe preturi de dumping la benzina? Sunt niste reguli comerciale pe plan international. De ex crezi ca daca o tara oarecare cu agricultura puternic subventionata ar vinde graul la juma de pret fata de al nostru care nu este subventionat ar fi bine sa ramana tzaranul roman cu graul in batatura?De asta spun ca integrarea va aduce si salarii mai bune caci trebuie un anumit standard dar ele nu pot fi marite fara acoperire ca altfel ajungem ca in 96-97-98 cu inflatie de 100%. De bine de rau anii astia infatia a fost mica si leul s-a mai intarit. UIite vezi cat valora in euro salariul tau la 1 ian 2004 (la cursul de atunci) si cat valoreaza la 31 dec tot in euro . Asta este prin asta au trecut mai multe tari nu numai noi, dar tb sa fim optimisti chiar si gandindu-ne la tari ca POrtugalia, Grecia, Irlanda. Poate nu va vine sa credeti dar Irlandezii au fost candva ca noi (poate nu chiar asa) si acum sunt in topul Uniunii. . Hai fratilor mai e un pic si o sa rasara soarele si pe strada noastra o sa vedeti. |
--------------------
Renault
Clio IV Estate 0,9 TCe
2015 Clio Estate 0.9 TCe
|
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Pe mine ma enerveaza simplificarea asta extrema: "cine te pune sa mergi cu masina? cumpara-ti bicicleta sau mergi cu RATB-ul". Transportul rutier nu se rezuma doar la mersul la servici sau la piata (chiar si aici, cum imi car bax-urile de apa?). Daca il intrebi pe un unchi de-al meu, batran si senil, exact asa o sa zica si el, "da-i dracu p-astia cu masinile, ei nu pot merge cu autobuzul?". La servici eu pot merge la o adica si pe bicicleta, vin intr-o zi cu masina si-mi las la servici hainele curate, camasa, alea-alea iar in restul zilelor ma schimb aici. Solutii se gasesc. Insa ridicatul gunoiului tot mai scump o sa fie. La firma cheltuielile vor creste si la un moment dat probabil mi se va spune sa nu mai vorbesc la telefon sau sa nu mai prapadesc hartia in imprimanta. Painea si rosia din piata tot vor creste la cu cel putin 100 de lei. That's my point!
Later edit: Cheltuielile mele au tot crescut din cauza unei cresteri de pret ce nu se reflecta in statisticile guvernamentale. Salariul a cam batut pasul pe loc pe motiv de curs USD. Eu unul raman cu din ce in ce mai putini bani in buzunar la finalul lunii. Iar daca stai la Palatul Victoria, econimia merge de rupe, nivelul de trai creste, preturile nu cresc, pensionarii sunt fericiti ca din maririle de pensie isi pot cumpara mancare si medicamente din abundenta. Si alte aiureli de genul asta. Foarte multi oameni pe care-i cunosc acuza aceasta crestere a cheltuielilor cu viata zilnica. Insa dupa cum stim, Institutul de Statistica a primit ordin sa nu mai evalueze cosul zilnic, ca baga spaima in populatie in an electoral. Asa ca inflatia scazuta nu face nici cat o ceapa degerata in opinia mea. |
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC
|
|
misterb |
![]()
|
da mai nu o lua si tu asa ..a fost un exemplu dar ideea era ca ai maimulte optiuni. Sigur astea sunt extremele varianta ar fi s amergi mai putin cu masina sa elimini drumirile simple ca sa zic asa. Sau daca inca iti permiti strangi nitel din dinti fcai plinul si mergi cu masina in continuare.
Acu pe bune carui patron ii convine sa-ti păateasca tie telefonul pe convorbirile tale particulare? Te plangi de asta, sa vezi afara cum e cand vine la sf de luna desfasuratorul si angajatii justifica fiecare telefon. Cu hartia la fel in loc sa refaci lucrari inutil doar ca vezi doamne nu ai spatiul cum vrea sefu intre randuri, sau ca nu stiu cine iti solicita o adresa foloseste mailul si gata. laugh.gif Dar problema nu cred ca sunt lucrarile de servici ci cele personale :wink: INca in Romania patronii nu sunt asa de ybiri cu chestiile astea si se accepta tacit un telefon 2 personale dar daca si patronul vede ca angajatul se intinde la cascaval (sti cum e omu da un deget si iei toata mana) si ca-i vin facturi de milioane pe telef tale particulare strange si el surubul. Numai bine INtotdeauna cresterile macro se reflecta la nivel micro cu intarziere. Dar se reflecta uite ca urmare a cresterilor economice si a colectarii mai bune a veniturilor la buget se micsoreaza impozitul, se dau subventii la calculatoare, la caldura, se dau medicamente compensate, etc in general se ajuta mai intai categoriile super defavorizate (ca asa toata lumea e defavorizata) pensionari, copii, accesul la informatie (calculatoare), bolnavi etc. Sigur ca nu inseamna acum ca totul e pe roze dar fa socoteala la cati pensionari sunt cat inseamna aceste ajutoare. Te plangi ca poti cumpara mai putin cu salaroul tau la inflatie de 10% ia gandeste-te cat cumparai daca inflatia era de 40%. |
--------------------
Renault
Clio IV Estate 0,9 TCe
2015
|
|
Dragos |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 17 August 04 From: Galati ![]() |
Mda... trista treaba!
Sapt. viitoare aveam planificat un plin, ma rog, acu mai dau vreo 150 extra, deh. Ma gandesc numa' la berea care'as fi baut'o cu banu' asta! :wink: Acu serios: privatele impun pretu' dupa cerere-oferta, da' nu'i unu prost sa lase pretu' mic cand vin "scumpirili", ca doar benzina nu'i perisabila, si omu' oricum are oferta similara peste tot. Sigur ca bastanii se freaca acu', ca au motiv de scumpire - vezi cazu' cu deraiatu'. Sigur ca pauperu' plange'n pumni si se uita'n cifrele de la Statistica ca curca'n lemne (scuze :oops: ). Pai ce sa inteleaga? 9% pe an cand TOATE sunt atat de high, si nu de la tigara lu' Georghe i se trage. Eu unu' estimez inflatia reala la 20-25% - cifre non-UE si demolizatoare'n campanie. Shhhh! Dom'le, imaginea economiei noastre'i ca un puzzle, cine'o reface ia potu! Si ala nu'i neparat Nastase, ca ala ne vrajeste (nu tine apa in viloi, pe motiv de inghet subit - un fenomen ciudat, intalnit pe la aia ce papa politica pe paine), ma rog, la unii are succes. Poate fi un Pacepa (care stie ce stie si si'a ales momentu' - sa vezi ce super-dooper afacerist se face si asta, sa crape cavou' lu' nea Ceasca). Concluzia'i ca la TV - o prezentatoare (Observator parca :? ): Romanii's obisnuiti cu scumpirea, da' cei din Occident... Si'mi aparura lacrimi, de grija lor, in coltu' ochiului, parol! Hai sa facem referinta: UK - 0.8lire = 50 mii, sal. mediu 2.2oo lire balcanicii - 0.95 Euro = 40 mii, sal mediu 1.5oo Euro USA - 0.8 USD = 30 mii, sal mediu 3.5oo USD Da' noi o ducem bine, ca avem cocoasa, iar carapacea e dura "rau de tot", din motive de tranzitie. 8) Dumnezeu sa ne aibe in paza! |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI Clima
- ... Posesor de Solenza...
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Imi iau bicicleta.....
Guvernu nu tine cu mine. Imi da benzina tot mai scumpa... Masina nu tine cu mine. Imi mananca tot mai multa benzina.... Asa ca.......imi bag picioru si in Guvern si in Masina. La Guvern nu ii mai dau bani, la Masina nu ii mai dau benzina... ....macar bicicleta are mai mult viteze 8) Scuzati OFF-TOPIC-ul, dar ma seaca serios benzina asta.... :shock: |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Sincer nu inteleg ce de va crizati asa de tare ..
Inca de acum cativa ani (pe cand benzina era SUB 20.000 lei litrul) se tot trambita ca daca vrem in UE trebuie sa ne aliniem preturile ... Dar romanii tot ca romanii .... "eheheeeee .. pana intram noi in UE mai este ... de ce sa imi fac eu griji ca o sa se scumpeasca alea alea?" ... si uite asa .. cu gandul ca mai este mult pana intram in UE majoritatea romanilor s-au culcat pe o ureche si au "uitat" predictiile preturilor pentru urmatorii ani. Iar cand ajung sa fie pusi in fata faptului implinit mai mai mai ce se mai supara. Asta e viata oameni buni ... si mai mult .. STIATI ca asa o sa fie ... orice om ar fi trebuit sa se pregateasta macat la nivel moral cu situatia asta. Viata este foarte echilibrata ... ca sa fie cald trebuie mai intai sa fie rece ... ca sa fie bine trebuie mai intai sa fie rau ... Aici nu e vina nimanui ca cei care se plang acum au prins perioada de "rau" ... dar o sa fie bine .. dupa cum spunea cineva mai sus "aveti rabdare ca o sa rasara soarele si pe strada noastra!". Eu ma pot declara multumit intr-o anumita masura de viata care o am .. salariu bunicel, nivel de viata bunicel ... mai am muult pana la salar/nivel de viata BUN ... nu am niciodata bani in buzunar .. dar nu am plang de scumpiri si alea alea .. ASTA E VIATA .. daca vrei sa ti-o traiesti privind partea buna .. go ahead .. daca nu, atunci stai in banca ta si plange-te pentru orice .. Toate cele bune! |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Liviu,
Vrem UE, adica eu vreau, dar inca noi ne aliniem la preturile unui sistem normal intr-un sistem complet dezechilibrat. Gandestete Liviu, ca francezu, la 2-3 i se umple paharu cu scumpirile astea si face urat. Daca noi romanii facem urat, atunci avem mentalitate comunista. :roll: Care e raportu salar/litru benzina in Fr, DE si care e un Romania?? :? :shock: |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
13nov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 260 Joined: 7 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic ca deja trebuie sa incepem sa ne obisnuim cu gandul ca in curand benzina va trece pragul de 40.000 pe litru. Intrarea in UE, preconizata pt.2007, o sa ne loveasca mai tare decat se asteaptau multi si asta deoarece clasa noastra politica incearca sa convinga uniunea europeana sa ne primeasca punand accent puternic pe criteriile politice. Adica economia noastra e la pamanat dar noi vrem in uniune, unde regimul concurential si regulile jocului sunt mult mai dure. Odata admisi nu va mai merge cu subventia, cu reesalonarea sau cu marirea salariului doar asa ca sa vina mai multe voturi, ba din contra adio sistem lohn (care momentan da de mancare multor viitori someri), adio subventii, adio preturi mici ce ar putea dezechilibra pietele vest-europene. Asta nu e un lucru deloc rau, dar un om schiop renunta la carje abia atunci cand e in stare sa mearga singur, ca altfel isi cam rupe c***ul.
Sunt absolut convins ca orice masura de apropiere de preturile practicate in uniunea europeana va fi incurajata de guvern dupa alegerile din toamna, asta deoarece sunt disperati sa mai bifeze si cel mai mic punct din captitolele de negociere indiferent de prioritati. Din pacate, Romania la momentul actual e ca o dacie d-aia 1300 cu care s-au carat cartofi 20 de ani si acum e terminata, si noi in loc sa-i schimbam motorul ii montam eleroane, spoilere si geamuri fumurii si vrem sa-i pacalim pe vestici ca putem sa tinem pasul cu BMW-urile, Renault-urile, si Alfa-urile lor pe banda fara limita de viteza. |
--------------------
OPEL
ASTRA GTC 1.9 CDTI
2008 Clio III 1.5 dci Privilege
|
|
driverx |
![]()
|
Liviu,
Stiu mai Liviu, dar daca 13nov a facut comparatia cu Dacia 1300, fenomenul care se intampla ar putea fi comparat cu o Dacie la care ii pui motor de BMW in ea, dar la intarituri si la frane nu umbli deloc. Daca s-ar scoate accizele, pretul nu ar sari (inca) asa, ca doar mai avem 3 ani pana intram. Cand mi-am luat masina benzina era 14400. Se fac aproape 4 ani. Deja este peste dublu. Daca ar muri accizele s-ar compesa putin. Nu zic ca punctul final nu va fi tot 40k lei benzina, eu stiu ca acolo se ajunge, dar nu e totuna cand ajunge, sau se apropie de acest prag. Da' stiu de ce nu dispar aceste accize, si de aia imi permit sa fiu nemultumit. In legatura cu scumpirea cu 10k lei de pe o zi pe alta, ai MARE dreptate. Fenomenul acesta a fost constatat de n si n ori. Dar pe mine nu "shocul" acest psihologic ma afecteaza, ci ca merg tot mai putin cu masina (din alte cauze, schimbari de rute etc) dar eu tot mai multi bani dau pe benzina. De aia is nemultumit. Doare la buzunar! Sau tie iti place sa arunci lunar niste bani numai pentru ca asa zice guvernu? P.S. si germanu, elvetianu is latini? tongue.gif :shock: |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Apropo Liviu, tu cum te descurci cu benzina, la naveta pe care o faci? Sper ca ai o clauza in contract ca altfel este explicabil de ce "n'ai un ban in buzunar". :|
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Costi, nu am nici o clauza .. eu platesc tot ce se cheama cheltuieli personale .. TOT ...
Fac un plin vineri si unul luni, in fiecare saptamana ... plinul in cazul asta inseamna cca 30 de litri (caci nu rad chiar un rezervor in 420 Km plus orasul) Norocul meu este ca nu merg singur pe distanta asta ci mai am doi colegi (nu merg ei chiar tot timpul) asa ca practic benzina ma costa cca 150-200 USD pe luna. Asta e unul din motivele pentru care nu am bani in buzunar sad.gif (nu mai vorbesc de chirie + intretinere + mancare). Dar nu ma plang ... chiar am reusit sa imi cumpar si DSN-ul si anul trecut mi-am luat si un laptop de 1800 USD la care am platit un an in rate lunare ... Ideea este ca daca iti cunosti limitarile financiare si le exploatezi la maxim .. te descurci! |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th May 2025 - 16:15 |