DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Dezaburirea de pe luneta..., Sa dus o dunga

bolidu
post 6 Mar 2007, 16:16
Post #1

Pai daca n-am ?!

Group: Members
From: Medgidalas

Constat cu stupoare in dimineata asta in drum spre servici ca nu imi mai merge o dungulita de la dezaburire si este si exact pe mijloc (enervant rau de tot). Masina este in garantie mi-o schimba aia ? Si daca intr-un caz fericit o schimba, schimba geamu` cu totu` sau repara dunga aia ? Sau cel mai bine sa nu mai ajung pe la aia este vre-o metoda de "home made" pentru remedierea problemei ?

--------------------
Solenza Confort 2005 Opel Astra Coupe - CT-XX-CMF
Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reed
post 6 Mar 2007, 18:57
Post #2

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Te duci si ar trebui sa iti schimbe TOT geamul (nu se poate repara) sau stai fara "dunga".

--------------------
Seat Toledo Signo 1,6 16V 2002 - -
former Solenza Prima 1,4 8V
+
C a t a l i n
post 6 Mar 2007, 19:01
Post #3

Sunt "meseriași" care refac conductorul acela... Dar mai bine schimbi luneta smile.gif

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
niccos
post 6 Mar 2007, 19:28
Post #4

Membru incepator

Daca este in garantie se schimba fara discutie. Problema este ca s-ar putea sa nu mai aiba Duracam si sa-ti puna romaneasca.

--------------------
Dacia Solenza
+
bolidu
post 6 Mar 2007, 19:35
Post #5

Pai daca n-am ?!

Niccos daca esti amabil ce inseamna Duracam si "romaneasca" cred ca te referi tot la luneta, ce are nu e buna sau ce ?

--------------------
Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
+
klaus
post 6 Mar 2007, 20:16
Post #6

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
nh1980ro
post 6 Mar 2007, 21:06
Post #7

Membru

From: Togo-Togo.

Exista o lipitura de argint care face treaba asta, adica reintregeste traseele pentru dezaburire. Daca ma intrebati unde exista, nu stiu sa va raspund. Dar situ ca exista si e metoda recomandata de reparatie. (Lipirea cu letconul si alte porcarii nu tine, pentru ca la letcon de exemplu se dezlipeste circuitul de pe geam).

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
marius80_eugen
post 7 Mar 2007, 09:57
Post #8

Membru autentic

Daca tot ati ajuns la sfantul letcon , atunci continui si eu discutia ! Se poate pune un fir de lita ( cat de subtire vreti voi ) dintr-o parte in alta , adica nu vor exista puncte de sudura pe mijlocul geamului , se lipeste doar in laterale pe circuitul principal si apoi va ganditi cum faceti ca acel fir de lita sa stea lipit de geam ! Puteti incerca cu super-glue sau alti adezivi trasnparenti ( exista o gama f variata ) .
SAU
Lipiti cu f putin super-glue din 10 in 10 cm si apoi puneti folie auto peste toata luneta si asa va rezolvati problema , pt ca folia tine acel fir de lita nude vreti voi . Mare grija la montare si ca sa nu aveti probl cu Politia luati si voi cea mai deschisa la culoare ! ( iar la vre-o problema spuneti ca v-a spart masina de mai multe ori si nu vreti sa se mai vada ce e in masina si eventual puneti si pe lateralele spate niste perdelute negre cu ventuza )

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
toto
post 8 Mar 2007, 10:30
Post #9

Destul de fost membru

domnu bolidu...se vede unde e intrerupt "cicuitul"...?
...ca si eu am 3 linii intrerupte, exact alea de sus care trec pe sub lampa de stop, numai ca m-am uitat de mai multe ori la ele si nu am vazut nimic in neregula la ele...nici o intrerupere...sad.gif

care e fenomenul...?!? sa aiba legatura cu stopul ala care "le baga caldura"...?!?

--------------------
Honda CIVIC 5D 1.8 Sport M/T - '07
romania, frumoasa tara...pacat ca e locuita...
+
bolidu
post 8 Mar 2007, 17:29
Post #10

Pai daca n-am ?!

Da toto se vede dar vag de tot si mi-e frica sa pun vreo substanta, solutie de lipit ca aia de la garantie abia asteapta sa vada asta sa o scoata din garantie ... maine o sa fac o poza, o maresc si o postez.

--------------------
+
niccos
post 8 Mar 2007, 18:34
Post #11

Membru incepator

QUOTE(bolidu @ 6 Mar 2007, 19:35)
Niccos daca esti amabil ce inseamna Duracam si "romaneasca" cred ca te referi tot la luneta, ce are nu e buna sau ce ?

Duracam este marca cu care a venit ea. Din experienta, dupa ce am schimbat luneta (in garantie, eu aveam 2 trasee intrerupte) si mi-au pus una romaneasca se dezgheata mult mai greu luneta.

--------------------
Dacia Solenza
+
Reed
post 8 Mar 2007, 19:08
Post #12

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Daca masina e INCA in garantie atunci megi la service. Daca nu.. incearca acea solutie de argint pentru refacerea traseelor desi nu stiu daca o "punte" de 3-5 microni grosime poate suporta un curent de cca. 0,3A.

--------------------
Seat Toledo Signo 1,6 16V 2002 - -
former Solenza Prima 1,4 8V
+
sharkky
post 11 Mar 2007, 12:03
Post #13

Membru autentic

Si eu am ultima linie jos de la luneta intrerupta exact in margine, se vede usor cu ochiu' liber unde e. Solutie din aceea de refacut contactele am gasit in Praktiker dar sincer nu as da 70 RON de unul singur pentru nici jumatate de cm de lipitura.

--------------------
Dacia / Ford Solenza / Mondeo 2004 Clima / 2006 Ghia X, 2.0 Tdci - B XX XXX
+
marius80_eugen
post 12 Mar 2007, 20:58
Post #14

Membru autentic

In primul rand eu nu cred ca mai tine de garantie faptul ca s-a intrerupt o linie , pentru ca se poate da vina pe faptul ca nu s-au sters corect geamurile si mai ales luneta , unde se stie ca se folosesc numai anumite solutii , iar stergerea se efectueaza de-a lungul liniilor si nu transversal lor . Daca ai CASCO incearca asa , altfel incearca metodele de mai sus .

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th May 2025 - 18:41
Forum Renault