bate un piston
![]() ![]() ![]() |
bate un piston
thedragon |
![]()
|
||
![]() Sange de modovean aka GALATI Group: Members Posts: 583 Joined: 4 February 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310
1989
|
|||
mihai0070 |
![]()
|
![]() NOVA Gt , 1997 Group: Members Posts: 2.752 Joined: 5 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Ce ulei ai avut si ce ulei ai pus acum ...?
|
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
EUROPE_ |
![]()
|
![]() membru reactiv Group: Members Posts: 1.557 Joined: 2 March 06 From: Craiova ![]() |
Esti sigur ca bate vreun piston?
Si eu am o asemenea problema, am schimbat uleiul 10w40 cu 20w40, si a inceput sa-mi bata un tachet, insa de atunci am parcurs putin peste 500 km, si vad ca nu se mai aude. Ia spune ce ulei ai avut si ce ulei ai pus? This post has been edited by EUROPE_: 13 Apr 2007, 11:29 |
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.6 16v Evo Life Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
|
|
mihai0070 |
![]()
|
![]() NOVA Gt , 1997 Group: Members Posts: 2.752 Joined: 5 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca vrea sa spun blot sau avansul
![]() |
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
tgg2k |
![]()
|
fara carnet de membru Group: Members Posts: 677 Joined: 24 July 06 From: Metropola Cluj-Napoca City ![]() |
dificila treaba... adica nu asa de dificila pe cat e dificil sa iti dai seama care dintre ele bate (piston, tacheti, avans).
daca bate pistonul, trebuie desfacut motorul si puricat (nu stiu exact cum), daca bat tachetii, se rezolva intr-o jumatate de ora cu un set de lere si cateva chei, daca bate avansul se rezolova in 5 minute... deci intrebarea e aceeasi: de unde stii ca bate pistonul?! experienta personala sau asa ti-a zis nea gicu de la coltul blocului? |
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
1979 berlina/2003 Confort
- CJ-06-TXR/CJ-XX-XXX ... la tăți ni greu...
|
|
thedragon |
![]()
|
![]() Sange de modovean aka GALATI Group: Members Posts: 583 Joined: 4 February 07 ![]() |
imi pare rau ca nu am raspuns mai rpd dar am primit INCA o avertizare
![]() ![]() ![]() This post has been edited by thedragon: 25 Apr 2007, 17:54 |
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
lupulnebun |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 22 December 05 ![]() |
Pune si tu niste bujii mai scurte
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1986
- -
|
|
thedragon |
![]()
|
da numai la cilindru ala este problema ! am schimbat si bujiile ! toate erau in stare buna dar numai aia era plina de ulei
![]() |
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
lupulnebun |
![]()
|
Mi se pare ca se gasesc distantatoare (cred ca asa se numesc) pentru bujii. Cumpara unul si pune-l la bujia aia si nu o sa se mai ude. Sa nu iei 4! Astea se folosesc in situatii de urgenta sau pana faci motorul. si doar la bujia la care ai probleme.
|
--------------------
Dacia
1310
1986
- -
|
|
thedragon |
![]()
|
pai avea distantiere cand leam cumparat ! sa mai pun inca 1 ?
|
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
lupulnebun |
![]()
|
Nu cred ca ne referim la acelasi lucru...
![]() Garnitura e una si distantierele sunt altceva. Mi se pare putin ciudat sa ai distantiere la toate ![]() This post has been edited by lupulnebun: 25 Apr 2007, 21:13 |
--------------------
Dacia
1310
1986
- -
|
|
thedragon |
![]()
|
cand am luat eu bujiile au venit cu o saiba ! nu ii ala distatantieru ?
![]() |
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
mihai0070 |
![]()
|
Nu!! Aia este garnitura ...
![]() ![]() This post has been edited by mihai0070: 26 Apr 2007, 07:23 |
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
thedragon |
![]()
|
aceeasi persoana mia spus sa ma duc la un strung sa fac o revizie le ele sau asa ceva ! sa ma duc la un strung sau sa iau distantiere?
|
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
CiprianPJM |
![]()
|
![]() Membru Avertizat Group: Members Posts: 197 Joined: 17 October 04 From: Bucuresti ![]() |
La ce dracu` (pardon expresia) sa iei distantiere cand un set de bujii e 30RON max.? Da-le `ncolo de bujii si pune altele daca ele sunt cu problema! Daca e altceva... Dar nu vad de ce altceva ar putea sa loveasca bujia.
|
--------------------
Opel
Omega 2.0i
1997
- B 33 EZW Zic si io, nu dau cu paru!
|
|
lupulnebun |
![]()
|
E ciudat ca zici ca doar la o bujie ti se intampla asa...
|
--------------------
Dacia
1310
1986
- -
|
|
thedragon |
![]()
|
cipriane !! bujiile is noi doar ca mi se intampla numai la o bujie !! bujiile is brisk si deci tacanitul ala ce este?? un tachet sau pistonul ?
![]() |
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 965 Joined: 5 May 06 ![]() |
Cumpara un stetoscop auto si foloseste-l. Singura metoda de a diagnostica exact de unde vine tacanitul. O indicatie mai superficiala ar fi sa asculti daca tacanitul e in frecventa cu ritmul turatiei sau la jumatate. Trenul distributiei da zgomote cu frecventa la jumatatea turatiei. Ideea asta insa e mai vaga, caci cine stie ce tacane pe acolo. Cel mai bine cu stetoscopul. Asa o sa identifici si exact care e tachetul (sa zicem ca ar fi un tachet) daca e admisia sau evacuarea.
This post has been edited by Gheorghedracu: 27 Apr 2007, 09:03 |
--------------------
Renault
17 Gordini
- RHJ 087 Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Folosesti cumva bujii cu filet lung? caci altfel nu vad cum poate pistonul sa-ti bata in bujie. Daca da, cine te-a invatat asta?
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
thedragon |
![]()
|
treaba cu bujia batuta a fost de mult ! dar acum nu s-a mai intamplat aceste fenomene! tacanitul vine de la 1 piston de la volan
![]() ![]() This post has been edited by thedragon: 27 Apr 2007, 15:43 |
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
Tonyus |
![]()
|
![]() Simply clever... Group: Members Posts: 211 Joined: 12 April 04 From: Oradea ![]() |
Poate vorbesc prostii dar am o intrebare ai remediat problema pistonului care ti-a lovit bujia sau ai schimbat doar bujia si remediat chiuloasa?
E un pericol foarte mare sa pui bujii cu filet lung deoarece se depune pe filetul bujiei (partea care intra in camera de ardere) calamina rezultata din arderea amestecului iar cand scoti bujia respectiva risti (aproximativ 90%) sa scoti si filetul din chiuloasa = iti arunca bujia din chiuloasa. This post has been edited by Tonyus: 28 Apr 2007, 00:38 |
--------------------
Skoda
Fabia Combi 1.4 16v
2002 "A te certa pe internet (forum) e ca si cum ai participa la un concurs de retardati; chiar daca ai sa castigi, tot retardat ramai!"
COPYRIGHT LIVIU Subscriu... |
|
thedragon |
![]()
|
s-a remediat chiulioasa , s-a schimbat parca si pistonul ! cand am luat masina nu a avut probleme asa ca nu am mai schimbat si bujiile ! am facut mai multe drumuri lungi (150 km dus-intors) sa intamplat ce s-a intamplat !
|
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
thedragon |
![]()
|
nu stie nimeni o solutie ??
![]() |
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
Tonyus |
![]()
|
![]() Simply clever... Group: Members Posts: 211 Joined: 12 April 04 From: Oradea ![]() |
Bataia auzita poate fi provocata si de la cuzineti uzati/tociti la biela pistonului respectiv (asta am patit-o eu).De la tacheti,etc.Iar faptul ca bate mai accentuat si/sau mai persistent de cand ai pus ulei mai prost (cel putin asa am inteles eu) e din cauza uleiului.Cred ca vei vedea cand dai jos uleiul (mai ales la rece) are o vascozitate redusa fata de alte tipuri mai bune de ulei (avand acelasi rulaj).
Din propria mea experienta uleiul de tip 20W50 e recomandat pe motoarele de constructie mai veche, gen Dacia, adica degeaba pui un 0W30 in motorul clasic de Dacia, nu vei face nimic (doar arunca bani in plus,daca cumperi uleiul resp.) vei vedea ca motorul va "manca" acel ulei mai repede ca si un 20W50. |
--------------------
Skoda
Fabia Combi 1.4 16v
2002 "A te certa pe internet (forum) e ca si cum ai participa la un concurs de retardati; chiar daca ai sa castigi, tot retardat ramai!"
COPYRIGHT LIVIU Subscriu... |
|
thedragon |
![]()
|
cred ca s-a rezolvat problema!
![]() ![]() ![]() si uleiul care a fost prima data era tot romanesc ieftin ! si ma batea gandul sa iau 20w50 dar am crezut ca este prea vascos ! dar am sa tin cont si de recomandarea ta ![]() |
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
mihai0070 |
![]()
|
Intrb si eu ce efecte poate avea aceasta bataie de piston????
|
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
Bogdan 1300 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 455 Joined: 25 April 07 ![]() |
Se uzeaza camasa pistonului,iar in timp bataia se accentueaza odata cu marirea uzurii si implicit apare scaderea compresiei si consumul de ulei..
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1979
- BR 98 NIG
|
|
mihai0070 |
![]()
|
Aha ... ideea este ca bate chiar pistonul in camase (asta nu ar insemna ca deja este un joc mare care ar influenta negativ consumul de ulei) sau bataia are loc la nivelul biela sau bolt care duc in final la desprindere ????
|
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Sint doua batai: de fusta, sunet ca de oala de lut lovita si de bolt in piston, tot ca o oala lovita dat de tonalitate mai inalta. Ambele dispar la decuplarea bujiei cilindrului afectat.
Daca e bataie de fusta, de regula apare ca urmare a desprinderii unei bucati din fusta pistonului care face ca "balansul" pistonului in camasa sa fie mai mare. Daca acea bucata nu ajunge intre arbore/biela si rest, sa se sfarme, stind cuminte pe fundul baii, se mai poate circula. La fel si cu cea de bolt in piston. Adica poti ajunge cu masina acasa, eventual si mai mult; se numesc "batai de viata lunga". A nu se confunda cu bataia de bolt pura, mai ascutita, ca urmare a slabirii "fretarii" boltului pe biela, cu efecte de deplasare longitudinala a boltului, cu efect de raschetare a oglinzii. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
mihai0070 |
![]()
|
Aha merci liviu ... si daca scot bujiile pe rand si aflu pistonul cu pricina identific bealaua (fie fusta fie bolt) dar daca bataia nu se opreste nici atunci cand scot pe rand bujiile si continua sa se auda ... ? atunci sa ma gandesc la ceva mai grav?
|
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 01:43 |