DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Pericol de incendiu in Passat

BOG
post 18 May 2007, 10:01
Post #1

Riders on the Storm

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Botosani

Modelul producătorului german a ajuns în atenția institutului american de siguranță a traficului ca urmare a raportului unor incendii izbucnite la bordul modelului.

Sursa

--------------------
Reno M 2.1/CD 2005/1.6 16 V - B xx BOG
Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Daciistul
post 18 May 2007, 22:43
Post #2

Membru incepator

Group: Members

Printre multe alte probleme............

--------------------
--- --- --- - ----
Renault locul 25 in topul fiabilitatii.........................
+
Zippy
post 18 May 2007, 22:58
Post #3

Membru din 2003

From: Bucuresti

oricum n-aveam de gand sa-mi iau passat vreodata..

--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.| VW JETTA 2014 - B 97 Z I P ]
Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
+
M i h a i
post 19 May 2007, 01:58
Post #4

minciuni..nu are cum sa apara probleme sau sa se strice ceva ca doar e nemteasca dom'le... nedumerire.gif

--------------------
------ ------ ------
+
diesel_power
post 19 May 2007, 10:51
Post #5

Membru autentic

From: diaspora

Eh, oricum pe la noi toti barosanii cu passat-uri au din alea... TeDeI, asa ca le pot sta burtile linistite, slabe sanse sa le ia foc... poate doar de la o palinca.

Fiindca e masina nemteasca se poate comenta in felul urmator: Masina buna, vw, se mai intampla, deh, drumuri proaste etc
Daca stirea era despre un renault: Ce masini proaste fac francezii, poti sa iei foc, doamne fereste, nu se pricep deloc frantuzii la tehnica...

--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
+
andrei_2006
post 19 May 2007, 11:27
Post #6

Loganist

Oricum e vorba de B5 nu B6. Sunt mai putine B5 decat B6 in Romania.

--------------------
Dacia Logan 2006 Laureate Plus
+
A l e x
post 19 May 2007, 12:50
Post #7

Showing the fangs of rage

Zippy : Las-o ca macane.

Oricum, B5-urile din romania nu au cum sa ia foc, doar sunt toate cu T rosu, D rosu, I rosu si 4 motion.. Ah, si variant wink.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
Qubs
post 19 May 2007, 17:39
Post #8

Membru incepator

sa vina oficiali de la vw din germania sa verifice daca masina e facuta de ei.
ca sar putea sa fi fost masini facute pe vapor

--------------------
VW Jetta 2007
+
padre
post 19 May 2007, 18:09
Post #9

Il padrino

Eu am schimbat un motor de Passat 1.6i, ce sa mai zic... Din cauza de defect de proiectare sau de fabricatie.
Masina era produsa in 1996, cred ca e versiunea B3, daca numar de la B6 ultimul model.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
A l e x
post 19 May 2007, 18:11
Post #10

Ma, sa fim seriosi. Orice masina poate muri, poate avea probleme (ori minore, ori majore), cazuri de masini care au stat cu lunile in service sunt si la masini de sub 10.000 euro, si la masini de peste 100.000 euro.

Eu nu pot sa cred ca Passatul B5 e tot un pericol. Pai sunt mii de B5-uri prin Ro si uzate frate, ca sunt aduse la noi cu 300.000 km lejer... Ar fi luat foc pe capete..

Eu nu cred in mitul masinii nemtesti, sau in mitul Passat-ului, dar nici sa nu o generalizam dupa un amarat de articol si sa o facem de rahat. Mie nu mi-a placut Passat-ul niciodata prea mult, doar B5-ul pre-facelift mi s-a parut decent cand a aparut, dar e o masina ok, si desi Passatul variant bej cu D rosu si I rosu din vitan si 4motion tot de acolo e masina standard de taran roman, un B6 nu m-ar deranja. Nu as da banii pe el (as lua altceva), dar masina per total e ok, si cand vad in semnaturi Solenze si Loganuri si vorbiti VW-ul de rau, zau ca suna a struguri acri...

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
diesel_power
post 19 May 2007, 18:35
Post #11

Membru autentic

From: diaspora

Eu vorbeam la misto, ii ironizam pe cei care sustin mitul masinilor germane. Nu pot sa neg ca vw face masini mai luxoase, mai de calitate, de-asta au si pret mai mare. Dar eu nu ii inghit din cauza ca au motoare de generatie veche, si ca brusc multi oameni au devenit mari cunoscatori auto, sustinand ca "masinile germane sunt masini germane", iar TDI e motor adevarat, restul sunt ciurucuri. Cand o sa inlocuiasca 1.9TDI cu un 1.6TDI commonrail o sa mai creasca vw in ochii mei un pic.

--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
+
A l e x
post 19 May 2007, 18:59
Post #12

La urma urmei, cine-si ia Passat asta isi doreste, ca ii place lui, ca el crede in mitul masinii nemtesti, nu mai conteaza... Fiecare isi ia ce vrea...

Eu la clasa medie si in jur de 20.000 m-as orienta catre Accord sau 407.. Altii strang bani SPECIAL de Passat.. TDI 4motion wink.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
Asterixu
post 19 May 2007, 19:00
Post #13

Membru incepator

Domnu' daciist', se pare ca nu ati avut ocazia sa vedeti un Volkswagen decat prin gaurile de rugina sau prin lufturile de la caroseria de dacie. Ati si gasi motiv sa aruncati cu noroi intr-o masina de valoare.
Va spun eu ca Un Logan nici nu pute pe langa un passat, si nu unu nou, ci unu din '92. (Confort, fiabilitate, performante). loganu' 16V e facut si de un Golf 16V (GTi din '84)... asa ca ciocu' mic cu vorbe rele la adresa VW-ului, pana cand Dacia o sa fie la mai putin de 20 de ani distanta de VW.

--------------------
Renault Megane 2007 - AG 03 BFB
+
testike
post 19 May 2007, 19:36
Post #14

Membru autentic

From: Cluj

>Domnu' daciist', s

imediat il acuzi ca el a dat foc la Passat-uri de ciuda ca are Dacia biggrin.gif

--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
+
LemonDemon
post 19 May 2007, 20:07
Post #15

Membru autentic

Sariti ca arde la baiatu' , domnilor va zic eu asa e masina , e cu toate nebuniile , sau cum se zice in tarile unde se spala lumea pe picioare , e full opshan. Domnle astea-s minciuni , pai ce e masina nemteasca , nu gluma.Va garantez pe ce-am mai scump , a fost a unui batranel , care a avut probleme si i-au amputat picioarele.Cum de ce e culoarea mustarului? Cum de taxiu? Fugi domnle cu vecinul tau ca ala a fost la capsuni in Spania si stie ele cum sunt taxiurile in Germania.
Domnle asa e astea mai noi , e pentru baroni , adica are si semineu , nu numai climatronic , ca se usca lemul ala de nuc degeaba pe bord.

--------------------
None None N/A
+
Daciistul
post 19 May 2007, 21:00
Post #16

Membru incepator

Sa aveti noroc la pisa*uri adica pasaturi pt mine nu mai exista asa ceva.
Noua mea masina wub.gif

Attached thumbnail(s)
PICT0482.JPG ( Size: 59.4k ) Number of downloads: 171

--------------------
--- --- --- - ----
+
nh1980ro
post 19 May 2007, 21:05
Post #17

Membru

From: Togo-Togo.

Lasa domne, ca ei n-au mai fost atenti la Passat-uri pentru ca si-au concentrat atentia catre masina de 5000E. Aia nu ia foc dar se rastoarna daca are jante de aluminiu. Dar daca aveti grija sa aveti presiunea optima in pneuri si aveti jante de otel, n-aveti nici o grija. tongue.gif Nemtii astia rastoarna masinile de la Renault si la alea de la VW le dau foc..de ciuda. Da' n-are nimic domne, asa face toate..smile.gif
Macar daca-ti iei Passat si nu-ti place, ala ia foc si apoi cu banii de pe asigurare iti iei ceva mai bun..tongue.gif Daca te rastorni cu Loganu', ti-o bate putin cu ciocanul si gata, e STAS.

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
LemonDemon
post 19 May 2007, 21:13
Post #18

Membru autentic

Am auzit ca la Ford au transmisie pe lant , si daca faci accident cu ea , functioneaza ca o drjba , iti scoate toate maruntaiele! Recapitulam : Loganul se rastoarna , poate fi spectaculos insa de cele mai multe cazuri , soferul se sperie si pune frana , neavand efecte serioase.Lucrurile se mai incing lucrurile , caci poti lua foc in orice moment.Nota 10 pentru suspans.Iar supriza serii ,Ford Focus ! Maruntaiele tale nu vor mai sta cuminti in abdomen ci vor atarna de oglinda si vor fi spoite pe parbriz : Yeah Baby!! gun3.gif

--------------------
None None N/A
+
Daciistul
post 19 May 2007, 21:25
Post #19

Membru incepator

Daca reusesc sa il sparg promit ca iti pun o poza cu ce mai ramane bineinteles daca mai ramane ceva ras hohote.gif

--------------------
--- --- --- - ----
+
nh1980ro
post 19 May 2007, 21:27
Post #20

Membru

From: Togo-Togo.

Pana ajunge lantul de transmisie la sofer, acesta sta deja cu motorul in brate si e "anesteziat". Da' lantul nu sare chiar daca picura ulei pe el, ba chiar merge mai silentios..tongue.gif

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
Mutzunache
post 19 May 2007, 23:12
Post #21

Milk my sheep, bitch!

Passat, Renault? Conteaza, sau da la noi conteaza TDI-ul, fiecare cu preferintele lui....sunt curios la ei pe forum daca postam ce se intampla....iese macel......banuiesc ca cei sunt in stare sa faca o crima pentru ca te-ai luat de nemteasca lui au creierul in antiteza cu motorul masinii.....LolLolLo.gif

--------------------
M. Outlander 2019 Honda Civic 2021 Cadillac Eldorado 2002
+
Zippy
post 19 May 2007, 23:20
Post #22

Membru din 2003

Nu as da banii pe el (as lua altceva), dar masina per total e ok, si cand vad in semnaturi Solenze si Loganuri si vorbiti VW-ul de rau, zau ca suna a struguri acri...

Domnu Alex, postul meu anterior era putin ironic daca n-ati observat; si inainte sa va umflati in pene, ca aveti in semnatura Renault Megane/Clio, va rog sa tineti cont de urmatoarele: nu-mi permit VW, dar daca-mi permiteam oricum nu aveam de gand sa-mi iau passat vreodata, tocmai din motivele enuntate de dvs mai sus (Mie nu mi-a placut Passat-ul niciodata prea mult, doar B5-ul pre-facelift mi s-a parut decent cand a aparut, dar e o masina ok, si desi Passatul variant bej cu D rosu si I rosu din vitan si 4motion tot de acolo e masina standard de taran roman)

Orice masina are problemele ei, eu sunt satul de cate mi se intampla la solenza. Dar de aici si pana a vorbi VW de rau, e cale lunga, nu am facut asta niciodata..asa ca mai usor cu mistourile ca desi nu-mi permit Renault, ca dvs, sunt si eu om si am dreptul la opinie.

O seara buna!

This post has been edited by Zippy: 19 May 2007, 23:20

--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.| VW JETTA 2014 - B 97 Z I P ]
Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
+
horsewhisperer27
post 20 May 2007, 00:01
Post #23

Membru autentic

da, sigur, acum si-au dat americanii seama ca masinile din 2000(7 ani!!?) au probleme?

19 cazuri, adica dupa parerea mea, importanta statistica zero barat!
suna a manarie de marketing...

--------------------
fan VAG!
+
Laurentziu83
post 20 May 2007, 08:35
Post #24

Membru autentic

QUOTE(diesel_power @ 19 May 2007, 11:51)
Daca stirea era despre un renault: Ce masini proaste fac francezii, poti sa iei foc, doamne fereste, nu se pricep deloc frantuzii la tehnica...
*

Ce pot sa comentez e ca au facut rechemare in service pentru respectivele modele. Pe mine nu m-a chemat nimeni in service cu Clio sa-mi repare scaunul care se lasa, schimbatorul care vibreaza si sa-mi schimbe cablul de ambreiaj. Asa ca macar la punctul asta e mai bun VW.
Toti facem greseli, important e cum le reparam.

QUOTE(A l e x @ 19 May 2007, 19:59)
La urma urmei, cine-si ia Passat asta isi doreste, ca ii place lui, ca el crede in mitul masinii nemtesti, nu mai conteaza... Fiecare isi ia ce vrea...

Eu la clasa medie si in jur de 20.000 m-as orienta catre Accord sau 407.. Altii strang bani SPECIAL de Passat.. TDI 4motion wink.gif
*

Da, dar e cam complicat cu Accord-ul. Ai perioada mai mare de asteptare si trebuie un avans ceva mai consistent.

QUOTE(Daciistul @ 19 May 2007, 22:00)
Sa aveti noroc la pisa*uri adica pasaturi pt mine nu mai exista asa ceva.
Noua mea masina  wub.gif
*

Valeuuu, cumva Fordul ala Focus cu kur? Ala e un fel de Symbol de la Reno. radmasa.gif

Pana la urma, fiecare isi cumpara masina pentru care are bani. Daca isi poate permite intretinerea ei, cu atat mai bine. Din ce vad pe aici, cam multe frustrari. Prin alte tari mai spalate nici macar nu conteaza ce masina ai.
Nu va duceti degeaba pe forumul VW. Ei n-ar da niciodata VW-urile pe Logane. Am si VW Passat TDI pe mana din cand in cand (na, ca sa sustin ce scrie sub avatar), numai cu I rosu din pacate, si, in 50 de mii de km n-am avut nici o problema cu el. Oricum n-o sa-l tin 200 de mii de km, asa ca nu ma intereseaza ce se va strica atunci. Si este incomparabil un VW SH fata de un Logan, e cu totul alta calitate.

This post has been edited by Laurentziu83: 20 May 2007, 08:36

--------------------
. . .
+
LemonDemon
post 20 May 2007, 08:46
Post #25

Membru autentic

Pai daca nu era difenta de calitatea atunci deveneam stapanii lumii , daca reuseam sa producem masina la 7000 eur care sa fie la fel de buna ca una care incepe de la 20.000 eur.

Serios vorbind , Passat este o masina buna , fiabila , dar din pacate la noi in tara este vazut ca un obiect de cult nu ca o masina.

--------------------
None None N/A
+
eugeniuz2004
post 20 May 2007, 09:21
Post #26

Membru autentic

From: Iasi

e chiar interesanta discutia mai ales ca vizeaza unul din "automobilele de cult" de pe strazile RO.
Dar vorba mai multora de pe aici nu putem compara mere cu pere (adica 10500 E max cu 16500 minim - discutia trebuind purtata la masina noua contra masina noua).
VW are o imagine (ca ea mai e adevarata sau nu e alta problema - dar se pare ca inca e) iar Dacia are alta imagine.
Si mai interesant este ca fiecare isi ia masina care ii place sau pe care si-o poate permite.
Aici(pentru mine si pentru multi altii) castiga Dacia care e noua, cu garantie, eventual de 3 ani, si nu putem de asemenea compara o masina noua cu una care are 89000 km (garantat! - desi cred ca lipseste un 1 in fata respectivului numar).

Revenind la topic dupa parerea mea cei din USA nu mai au ce discuta despre masinile lor proprii si atunci hai sa se mai lege si de altele. Si au gasit un model interesant (vechi si care chipurile la ei trebuia sa fie de mult eliminat si dus la fiare vechi ca deh... au bani si isi permit masini noi la fiecare juma' de an!) cu fata buna si in Europa si au scris despre el. Nu pot sa cred chiar in tot ce se scrie in revistele de specialitate pentru ca multe articole au tenta pertinitoare si probabil daca le cauti la dedesubturi afli ca sunt "la comanda" precum testul de la ADAC din Germania cu Loganul care se rasturna. Chiar se rasturna la a nu stiu cata incercare.

Mai bine se inchide topicul sau se muta la discutii, la cafenea.

Si, da, imi place passatul dar sunt constient ca deocamdata nu am bani de el. NOU. Iar la banii de unul vechi am mai spus castiga Dacia cu toate belelele ei cunoscute si necunoscute.

--------------------
Kia Cee'd 2008 SW BEST - IS-96-AEU
+
cri123
post 20 May 2007, 11:50
Post #27

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Aici te inseli, VAG face commonrail de ani buni, insa nu pe masinile VW, ci pe Audi, si nu motoare mici, ci peste 3L. Nu sunt fan VAG (singura care imi place de pe la ei e Audi), nu imi plac majoritatea posesorilor de Passat, insa acuma sa nu exageram nici noi cu Reno-urile noastre, ca nu sunt mai breze.

--------------------
Renault Laguna 2 2006 2.0T dopat cu 30 ponei
Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001
+
cristi.r
post 20 May 2007, 13:03
Post #28

Membru ... din cand in cand

Pai sa faci motoare de peste 3 litri cu CR nu este neaparat o laudasau un punct forte. Dieselurile care se vand cel mai bine sunt cele cuprinse intre 1.3 si 2 litri. Audi cu TDi de 3 litri se numeste lux.
Pe de alta parte, tot ei au afirmat ca de prin 2008 vor renunta cu totul la tehnologia PD, deci si pentru motoarele mici.

--------------------
megane diesel 2006
+
horsewhisperer27
post 20 May 2007, 14:33
Post #29

Membru autentic

pentru colegul care a lasat fara sa se semneze un minus la reputatia mea scriind , citez:" ce manarie ,ma,,," am cateva informatii:

-stimate coleg, aici nu vorbim cu "ma, ba, " si alte expresii din astea!
-minusul pe care mi l-ai dat nu a avut nici un efect, probabil ai prea putine posturi.trebuie sa mai cresti.si sa inveti sa te semnezi, e o dovada de responsabilitate si bun simt!

-si prin "manarie de marketing" iti pot explica ce am vrut sa spun:masina se vinde pe foarte multe piete, probabil ca ai observat ca numarul posesorilor de b5.5 care au avut masini autohtone sau mai mici (sa nu zic altfel) este in crestere continua, cel putin la noi!multe vin de pe alte meleaguri, si in acest fel fac loc noului model.
numai eu stiu cateva persoane care au avut b5/b5.5 si le-au dat pentru a achizitiona noul b6.pentru ca voiau tot passat.(ca si asta nou are hibele lui nu discutam aici).

o publicitate negativa pentru vechiul model duce evident la o imagine negativa a intregului brand.mie imi pare cusuta cu ata alba.si pentru ca de asta nou nu s-au putut lega, au inventat ce au putut.

in speranta ca te-am ajutat sa intelegi atat ce am vrut sa spun prin acest post, cat si faptul ca inclusiv "reputatia anonima" este o dovada de buna crestere, iti urez succes grabnic la postare, ca sa poti da minusuri (cu efect!!) fara a te semna!

--------------------
fan VAG!
+
ssilviu
post 20 May 2007, 15:00
Post #30

F1 Man

From: Nicaieri

QUOTE(horsewhisperer27 @ 20 May 2007, 01:01)
da, sigur, acum si-au dat americanii seama ca masinile din 2000(7 ani!!?) au probleme?

19 cazuri, adica dupa parerea mea, importanta statistica zero barat!
suna a manarie de marketing...
*

Atentie, inainte de a citi acest mesaj inlatura ochelarii de cal. Si acum:

Daca ai mai vedea si tu alte stiri cu chemari in service ai vedea ca exista astfel de actiuni in cazuri in care nu a existat NICIUN incident la o masina vanduta. Insa producatorul a detectat defectul de pe plansa de proiectare si a chemat in service PREVENTIV toate masinile pentru a se asigura ca modifica sistemul astfel incat defectul descoperit sa nu apara DELOC. Producatorul nu isi permite nici macar o singura masina sa ia foc din cauza unui defect de fabricatie pentru ca asta ar inseamna o publicitate negativa catastrofala. Cu atat mai mult nu asteapta pana se prajesc vreo 1000 de familii.

This post has been edited by ssilviu: 20 May 2007, 15:02

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
2 Pages  1 2 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 18:48
Forum Renault