Cat de repede sa ma astept sa pice ceva la Logan?, Cam ce pica in general cand e exploatat "mai dur"?
![]() ![]() ![]() |
Cat de repede sa ma astept sa pice ceva la Logan?, Cam ce pica in general cand e exploatat "mai dur"?
NetFlow |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 19 January 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 logan 1.4 cel mai ieftin
|
|||
bloodem |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 699 Joined: 29 December 06 From: Brasov, Romania ![]() |
la firma la care am lucrat eu, un logan pe motorina a ajuns la 100 000 km, facea sute de kilometri pe zi in oras (ce-i drept, era un sofer mai special, caruia chiar ii pasa de masina) si totul a fost OK, pana cand au schimbat soferul, acesta a alimentat cu nu stiu ce motorina la jumatate de pret luata la negru si in 2000 de km i-a terminat injectoarele. Cu alte cuvinte depinde enorm de mult de persoana care va merge cu acea masina. Daca acel sofer care i-a terminat injectoarele in 2000 km ar fi fost de la inceput pe masina, masina nu ar fi apucat nici 10 000 km si lumea ar fi zis: "offf... ce masina proasta, e dacie, de-aia s-a stricat asa de repede". Prin urmare, daca ai oameni de incredere care sa conduca masinile, sa nu le fojeze, sa mearga cu atentie - caci la urma urmei nu te costa nimic sa ocolesti gropile si sa alimentezi cu un combustibil bun, atata timp cat firma plateste - masina nu va pati nimic grav cel putin nu in primii 50 000 - 100 000 km.
This post has been edited by bloodem: 14 Jun 2007, 18:36 |
--------------------
Renault
Megane 4 Estate - Intens, 1.5 DCi 110cp, Euro 6
Iulie 2018 Crickets! Crickets! They're everywhere!!! |
|
NetFlow |
![]()
|
Am un prieten care a avut un clio de 65cp diesel.. si a trebuit sa dea spaga la service sa ii schimbe injectoarele.
Stiu ca s-a rezolvat problema cica intre timp.. da mie nu imi place sa ma risc. Mai bine bag banii in benzina. Fara turbo si pompa de injectie de inalta presiune pe capul meu. |
--------------------
Dacia
|
|
bloodem |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 699 Joined: 29 December 06 From: Brasov, Romania ![]() |
si la benzina sunt sigur ca pot aparea 1000 de probleme la fel de grave daca soferul e neserios. Orice masina pe motorina daca e intretinuta cum trebuie nu iti va face nicio problema. Daca nu e intretinuta cum trebuie, fie ea benzinara, fie diesel, tot nu va avea o viata foarte lunga. In plus, pentru o firma, unde se presupune ca masina o sa mearga foarte mult, avantajul de a avea diesel e evident.
This post has been edited by bloodem: 14 Jun 2007, 18:52 |
--------------------
Renault
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Subscriu...iar ca completare poti lua orice masina ca un sofer prost tot o sa o strice.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
NetFlow |
![]()
|
Absolut corect. Eu doar incerc sa vad/aflu ce o sa pice intai.
Un fel de tombola. Fiecare isi da cu parerea despre ce o sa pice/sau nu o sa pice si vedem ce se intampla in timp. Trebuie sa va zic ca in firma mai sunt si alte masini.. si nici 1 nu a scapat fara reparatii minim 1 data pe luna. E drept ca e important sa se rezolve problemele repede conteaza mai putin daca a urcat sau nu bordura cu viteza sau nu a ocolit gropile. Eu nu incerc sa aflu "cat de prost" e un logan, ci cat de bun ![]() This post has been edited by NetFlow: 14 Jun 2007, 19:42 |
--------------------
Dacia
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
bieletele de directie se vor duce prin gropi... apoi daca va fi forjata, bieleta de cuplu.
o sa mai cada bucsele de la bara stabilizatoare, dupa care urmeaza cele de la bascule. Asta se va intimpla daca soferii vor ignora gropile si liniile de tramvai. In rest, e ok masina. Intretinerea e ieftinache |
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
NetFlow |
![]()
|
Din ce zici tu acolo nu poate fi foarte scump.
Eu sper sa nu am probleme cu motorul/cutia/ambreaj. Chestii dinastea mai "grele". O bieleta nu e un capat de tara. |
--------------------
Dacia
|
|
bloodem |
![]()
|
QUOTE(NetFlow @ 14 Jun 2007, 19:57) Din ce zici tu acolo nu poate fi foarte scump. Eu sper sa nu am probleme cu motorul/cutia/ambreaj. Chestii dinastea mai "grele". O bieleta nu e un capat de tara. cu motorul si cutia chiar nu cred sa ai probleme cel putin 100 000 km, asta daca va fi forjata rau. Intr-un caz mai fericit ar putea sa tina ambele mult mai mult. Nici cu ambreiajul nu ar trebui sa fie probleme vreo 50 000 km, in aceleasi conditii de exploatare nebuneasca. |
--------------------
Renault
|
tmd |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 27 April 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
Am cu Logan-ul 36.000 KM si miercuri am fost la a 3 revizie si spre surprinderea mea inca nu am schimbat nimic inafara de consumabile. Cauciucurile inca mai merg desi sunt montana iar placutele sunt de 10-12mm, asa ca pana la 6 mm mai merg inca 15.000Km.
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureat 1.4MPI 2005
|
|
sonykel |
![]()
|
![]() Actualmente Ing. Group: Members Posts: 1.281 Joined: 30 June 05 From: Constanta ![]() |
Eu am un prieten cu un logan 1.6 , masina are vreo 10mii de KM , dupa multe drifturi si cerculete cu ea a cedat cutia. Apoi a reusit sa rupa planetarele dar masina acea chiar a fost supusa unor chinuri paranormale ca sa zic asa. Oricum totul sa rezolvat pe garantie.
|
--------------------
DACIA
Logan MCV
2007,1.6 16v,Laureate Full,7series,Gri Platine
- CT-87-SNK Hai,stai un minut langa mine,o zi cu mine
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume |
|
NetFlow |
![]()
|
Voi ati distrus masina si apoi ati mers la service nevinovati "nu stiu ce are.. nu mai mere"?
Urat ![]() |
--------------------
Dacia
|
|
sonykel |
![]()
|
![]() Actualmente Ing. Group: Members Posts: 1.281 Joined: 30 June 05 From: Constanta ![]() |
NU eu pretenul meu si sincer chiar cum zici tu a facut masina e in leasing. In timp ce dadea un burn cu ea sa auzit un poc mare si a inceput sa se scurga uleiul din cutie. Am sunat la dacia asistenta si domne mergeam ca omu mi-a sarit un pieton in fata si am pus o frana de motor implicit si de picior puternica si a facut trosc.
|
--------------------
DACIA
Logan MCV
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume |
|
LC_TM |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 27 September 06 ![]() |
QUOTE(sonykel @ 15 Jun 2007, 08:19) Eu am un prieten cu un logan 1.6 , masina are vreo 10mii de KM , dupa multe drifturi si cerculete cu ea a cedat cutia. Apoi a reusit sa rupa planetarele dar masina acea chiar a fost supusa unor chinuri paranormale ca sa zic asa. Oricum totul sa rezolvat pe garantie. Chiar as vrea sa te vad cum faci tu sau pretenul tau drift-uri cu o masina cu tractiune. ![]() Driftul presupune derapaj controlat,se face doar cu masini cu propulsie sau 4x4. Iar ceea ce a facut el cu masina se numeste bataie de joc,o va repara,termina leasing-ul si o vinde altuia ca masina intretinuta si doar 20.000-30.000km. |
--------------------
Nissan/ex. Dacia
Terrano II 2.7TDi/Logan
2004/2005 Ambition 1.6MPI
- TM-XX-XXX
|
|
sonykel |
![]()
|
Da corect trebuia sa pun ghilimele de rigoare la DRIFT. Sa zicem ``intoarceri si diverse manevre cu frana de mana trasa`` nu DRIFT. Nu cred ca va vinde masina si daca o va vinde tu vei fi primu care afla.
Si da stiu ca se numeste bataie de joc. This post has been edited by sonykel: 15 Jun 2007, 12:02 |
--------------------
DACIA
Logan MCV
|
LC_TM |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 27 September 06 ![]() |
Merci ca ma vei anunta cand o vinde,dar sincer nu e nevoie
![]() On Topic: Daca ai grija cum conduci si iti pasa de masina,nu o sa ai probleme prea mari muuulti km,a subliniat cineva mai sus(Design cred) cam care ar fi principalele problemute care iti pot aparea,asta doar din cauza drumurilor din mandra noastra patrie. ![]() |
--------------------
Nissan/ex. Dacia
Terrano II 2.7TDi/Logan
2004/2005 Ambition 1.6MPI
- TM-XX-XXX
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Dacă se va mai devia de la subiect, acest topic (și așa destul de nebulos și "subțirel") va fi închis!
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
este un topic la piese Logan, unde au scris cativa membri ce piese au schimbat si la cati km
oricum, majoritatea sunt probleme mici,din cate imi aduc niciuna din componentele principale ale masinii nu a picat P.S. Eu cunosc personal 2 masini "de firma". Una are 50 mii km, fara probleme, folosia de agentie imobiliara care a vazut saraca drumuri f.f. rele. Cealalta e taxi, are 60 mii km si tot asa a schimbat doar consumabile pana acum. |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
O sa schimbi caseta de directie manuala mai mult ca sigur in primii 60 000 km.
|
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
eu am aproape 60 000 km si pana acum am inlocuit doar cap de bara ( pipa bieleta de directie ) pe dreapta. in rest doar consumabile: ulei , filtre , bujii si placute de frana. pot sa zic ca e o masina ieftin de intretinut.
dar am mers si cu grija prin gropi sau mai bine zis am incercat sa ocolesc gropile. |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Inseamna ca sigur n-ai luat-o pe stradute ca sa ocolesti doamna Ghica
![]() __________________ Mie mi-a picat un pivot pe stanga, s-a schimbat bascula cu totu' si fulia de la alternator, care facea ca toti dracii. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
ba mai mult pe stradute merg prin bucuresti. LoL: ai memorie buna
![]() faza e ca eu nu aplic teoria " merg repede pe drumuri proaste ca sa protejez masina " |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
borciparte |
![]()
|
![]() da Group: Banned Posts: 171 Joined: 7 June 07 ![]() |
QUOTE(NetFlow @ 14 Jun 2007, 19:42) Am un prieten care a avut un clio de 65cp diesel.. si a trebuit sa dea spaga la service sa ii schimbe injectoarele. Stiu ca s-a rezolvat problema cica intre timp.. da mie nu imi place sa ma risc. Mai bine bag banii in benzina. Fara turbo si pompa de injectie de inalta presiune pe capul meu. turbo? pe Logan? eventual turbina sa aiba si geometrie variabila ![]() Parerea mea e ca sa nu iti faci atatea probleme, Loganul are multe belele legate de design, de functionalitate, mecanic consider ca nu e cu nimic mai prejos decat un Clio, Corsa si restul de masini care le poti lua cu banii astia (bine, la unele mai plusezi 2k€) Deci ia-ti Loganuri, macar stii ca esti patriot, precum francezii ca tot ti-a placut tie in primul post sa zici TTC in loc de DDP ![]() |
--------------------
Dacia 1300
1980
- x 10 BOR Romania, tara tuturor imposibilitatilor!
Clona de-a lui cristirenault |
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
subscriu
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
NetFlow |
![]()
|
De luat l-am luat deja. Trebuie doar sa vina
![]() Nu inteleg de ce topicul "subtirel". E un topic despre un logan, un fel de jurnal de bord cand masina e exploatata "dur". Nu mi se pare nimic in neregula cu asta. |
--------------------
Dacia
|
|
borciparte |
![]()
|
![]() da Group: Banned Posts: 171 Joined: 7 June 07 ![]() |
am uitat sa iti spun, daca o iei pentru oras si pentru mers cu ea prin trafic, ia 1,4 benzina.
|
--------------------
Dacia 1300
1980
- x 10 BOR Romania, tara tuturor imposibilitatilor!
Clona de-a lui cristirenault |
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
...pai ptr. oras, respectiv trafic intens, eu zic ca "dci"-u' ar fi mai indicat
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
Tibi_ |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 163 Joined: 26 November 06 ![]() |
Iar eu as zice gpl fiindca e mai ieftina fata de dci din toate punctele de vedere
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate 1.4MPI
|
|
bloodem |
![]()
|
QUOTE(Tibi_ @ 15 Jun 2007, 23:58) in oras un GPL consuma minim 11 litri la suta. Un logan diesel consuma 5 litri la suta. Deci deja din punctul asta de vedere sunt in cel mai RAU caz egale. Dar, in afara orasului devine si mai palpitant. Cu un consum de 3 litri/suta la 90 km/h la diesel, GPL-ul nu are nicio sansa. In plus, masina pe GPL este simtitor mai lenesa decat cea pe benzina (probabil performantele se pot compara cu cele ale DCi-ului), insa iarasi DCi-ul are avantaj cu al sau cuplu maxim la 1700 RPM. Ce mai ramane? Costul redus al reviziilor? La benzina reviziile te costa in jurul a 2 milioane prima, cam la fel si a doua si a treia vreo 3 milioane. La motorina prima revizie costa 3 milioane (inclusiv filtru motorina!), cam la fel si a doua, iar a treia costa 4-5. Desigur ca aici comparatia era benzina-motorina, intre motorina si GPL in cel mai bun caz e la fel. Nu stiu daca sunt diferente fata de benzina. Deci, as dori sa aflu de ce consideri tu ca masina pe GPL ar fi mai avantajoasa (mai ales pentru o firma unde masina circula chiar pana la 70 000 km/an)? |
--------------------
Renault
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.079 Joined: 11 February 04 ![]() |
Eu zic sa aplici metoda urmatoare:
Ii spui soferului ca ii vei da masina dupa 3 ani cu 1500 EUR. O sa ramai surprins de cata grije o sa aiba de ea. Nu va mai vedea gropi cat China, hartoape, mers cu motorina sau benzina de groapa Asta e metoda de la multe firme cu sefi destepti si care inteleg ca nu se fac reduceri de costuri cu orice pret. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 23:20 |